Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Yuzer
Ім'я:Yuzer
Стать:чоловік
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення Yuzer » Чет, 26 липня 2012, 19:02

ROVA писав: Єдине як це все вмістити в тих 2-3 графи.
А вкладатись в 3 рядки і не потрібно... Просто пишеш "З звинуваченнями інспектора не згідний, ПДР не порушував, пояснення надаються окремо на N-ній кількості аркушів", а там пиши скільки влізе.... (тільки бажано завжди з собою возити декілька чистих аркушів, копірку і ручку)
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

Morozov
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Morozov » Чет, 26 липня 2012, 19:04

ROVA писав: Єдине як це все вмістити в тих 2-3 графи.
З другої сторони неможна ! Правильно так :
Бланк протоколу містить лише дві строчки для вписування водієм своїх пояснень. Якщо те, що водій хоче вказати в своїх поясненнях важко вмістити в цих двох лінійках - дозволяється писати пояснення на додаткових аркушах. Тому, варто возити в своєму автомобілі папір, блокнот та ручку. Якщо водій продовжує писати пояснення на додатковому аркуші, то в протоколі обов`язково необхідно зазначити "пояснення продовжується на окремому аркуші", або будь-яке подібне твердження з якого буде зрозуміло, що існує продовження пояснення. А також потрібно записати і для себе все, що буде написано водієм на додатковому аркуші.

bossjara
Ім'я:Антон
Номер:59105TC
Подякували: 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Чет, 26 липня 2012, 19:06

ROVA писав: Чув що можна пояснення писати на зворотній стороні протоколу.
Може хтось таке вже робив ?????
в цій темі пару місяців тому проскакувало - пишеш клопотання, а в протоколі пишеш шось типу "порушення не здійснював, долучити клопотання"...
ну і там всі витєкающі... короче горни сторінок 15 назад...
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544

Morozov

Повідомлення Morozov » Чет, 26 липня 2012, 19:18

bossjara писав: пишеш клопотання,
Це трішки інше, клопотання мають бути про щось , наприклад про залучення свідків, про залучення доказів, про право на захист,
от ще один не поганий спосіб це написати клопотання про розгляд справи за місцем вашої реєстрації, тобто ви вимагаєте щоб постанова не виносилась інспектор на місці, а всі матеріали справи відправлялись за місцем вашого проживання і там вже виносилась постанова, відповідно вам буде простіше бо справу роглядатиме інша особа і у вас буде можливість довести свою невинність !
Зразки таких клопотань можна скачати, і в протоколі тоді обовязково вказати про це клопотання !

Speedo
Ім'я:Орест
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 19 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Чет, 26 липня 2012, 19:30

А от я не дуже зрозумів на рахунок цих клопотань. Куди вони йдуть? В суд? в ДАІ? В прокуратуру? Чи додаються до протоколу? А якщо даєць не візьме того клопотання? Чи візьме, а потім сходить з ним в туалет?
Наскільки я розумію - воно повинно подаватися судді? :surprised

Yuzer
Ім'я:Yuzer
Подякували: 1 раз

Повідомлення Yuzer » Чет, 26 липня 2012, 19:50

Клопотання ти додаєш до протоколу для того, щоб інспектор на місці зупинки не виніс постанову. В клопотанні пишеш що тобі потрібна юридична допомога, або щоб справу розглядали за місцем твого проживання. І ще там пишеш, щоб тебе повідомили, коли буде розгляд справи. А в протоколі в графі "пояснення" вказуєш, що до протоколу додається письмове клопотання про... (перенесення місця/часу розгляду). Якщо інспектор відмовляється брати клопотання (а він не має права цього робити), так і пишеш: інспектор відмовився... Будь який суд з такими записами виграєш елементарно (якщо звичайно ти дійсно не винен, або в інспектора нема желєзних доказів твоєї вини). А потім з рішенням суду нагинаєш того інспектора настільки, наскільки маєш часу і натхнення
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

Morozov

Повідомлення Morozov » Чет, 26 липня 2012, 19:54

Speedo,
Ні ти подаєш його інспектору, і про це пишеш в протоколі, а він долучає до матеріалів справи (протоколу)
Якщо викине, (а ти в протоколі написав що заявляш клопотання), то це буде причиною щоб відмінити протоколо і наказати інспектора, бо в одній зі статтей які зачитують інспектора якраз і йдеться про ці клопотання, а викинувши чи відхиливши він обмежує твої права, на захист, чи про що це клопотання .
Зразки можеш скачати вони у вільному доступі.

Maniak716
Ім'я:Петро

Повідомлення Maniak716 » П'ят, 27 липня 2012, 09:14

ROVA, пишеш на окремому листку/листках все що хочеш, а потім в протоколі в поясненях (тих 2-3 лінійки) пишеш щось такого роду "... пояснення надав на окремих листках (n-аркушів), прошу долучити їх до протоколу..."
толком не памятаю, але суть така - детальніше пошукай в інеті, таких прикладів тьма
і ще, з власного досвіду (5 різних суддів + 2 допомагав знайомим), суддю взагалі не цікавлять порушення ДАІшникаі, те що незаконно добуті докази не приймаються в судді казка про яку можемо тільки мріяти, тому менше зациклюйся на описі порушень ДАІ, а більше пиши чому ти не порушив

ROVA
Ім'я:Василь
Номер:ВС....ВВ
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення ROVA » П'ят, 27 липня 2012, 10:43

Maniak716 писав: суддю взагалі не цікавлять порушення ДАІшникаі, те що незаконно добуті докази не приймаються в судді казка про яку можемо тільки мріяти, тому менше зациклюйся на описі порушень ДАІ, а більше пиши чому ти не порушив
Ситуацію мав таку:
Суддя недавно "заступила на свій пост " , тому процес був по всій процедурі. Спочатку виправив відповідача -- виявилося що зміни в законодавстві тому відповідач ще і обласне ДАЇ, звідтам відповідь навіть була "протокол складено законно, даїшник білий і пушистий".
На процесі якраз і питання мені ставилися типу:
чи точно свідок який в мене в авто був не взятий до уваги,
як саме працівники даї робили чи не робили відповідні дії.
Тож наші судді по різному можуть вести процес .

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » П'ят, 27 липня 2012, 12:21

ROVA писав: Тож наші судді по різному можуть вести процес .
це точно, але судитися і набиратися досвіду полюбом треба ;)

ROVA
Ім'я:Василь
Номер:ВС....ВВ
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення ROVA » П'ят, 27 липня 2012, 12:54

Speedo писав: це точно, але судитися і набиратися досвіду полюбом треба
А ще краще укомплектувати авто відеореєстратором--так потім 99% випадків навіть документів не просять показати, а тільки запитують чи все гаразд.
Сам процес набирання такого досвіду буде небажаним, неприємним , та і задорогим.

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » П'ят, 27 липня 2012, 14:51

ROVA писав: А ще краще укомплектувати авто відеореєстратором
так і зробив ;)

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » П'ят, 27 липня 2012, 21:59

Speedo, +100500, аналогічно! :beer
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

gribkoff777
Ім'я:Тарас
Номер:BC ☻ AA
Контактна інформація:

Повідомлення gribkoff777 » Вів, 31 липня 2012, 15:53

http://expres.ua/auto/2012/07/31/70803
Віктор Янукович підписав таки контроверсійний "антидаішний" закон.

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".
Про це повідомила прес-служба глави держави.

Як відомо, 5 липня Верховна рада прийняла цей закон в цілому з поправками президента.

Глава держави, зокрема, пропонував виключити із закону норму, згідно з якою Державна автомобільна інспекція МВС зобов'язана здійснювати контроль наявності договорів ОСАЦВ не тільки при складанні протоколів про порушення правил дорожнього руху та оформленні матеріалів ДТП, але й під час проведення реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів , що значно ускладнює цей процес.

Президент також вважав, що дана норма закону не відповідає декларованим парламентом і урядом завданням спрощення порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів.

Крім того, відповідно до законодавства України, до сфери діяльності ДАІ МВС належить забезпечення безпеки дорожнього руху, а не контроль за укладанням договорів ОСАЦВ.

У зв'язку з цим Янукович пропонував абз.3 п.21.1 ст.21 викласти в такій редакції: "Транспортний засіб має відповідати вимогам, передбаченим пунктом 1.7 ст. 1 цього закону, з моменту прийняття ним участі в дорожньому русі на території України".
Хочеш миру - готуй Parabellum

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Чет, 02 серпня 2012, 10:01

Вчора по новинах казали, що хочуть прийняти закон, щоб заборонити водіям зйомку інспекторів ДАІ :angry (за винятком, якщо вони згідні) і відновити листи щастя. То взагалі буде ппц."поліцейська держава" в нас чи що %) ??? Я єдине що не можу зрозуміти як вони протягнуть "листи щастя", які явно суперечать основному положенню "закону про міліції" КУ %) "міліція повинна запобігати правопорушенням, а не просто їх фіксувати"!!!

RULES
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 157 рази

Повідомлення RULES » Чет, 02 серпня 2012, 10:05

і саме головне як визначити водія авто якого треба штрафувати? керувати автомобілем може будь-хто. власник авто може навіть не мати прав
VAG вже не той

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Чет, 02 серпня 2012, 10:16

ага, ну і ще, допустим, якийсь гонщег малолєтній, чи бухий, чи обкурений, поx, летів 200 по трасі потім створив ДТП в якому загинули люди, а йому просто-напросто прийде лист щастя, бо "візир" зафіксував перевищення швидкості. %)

Thug

Повідомлення Thug » Чет, 02 серпня 2012, 11:24

Speedo, ти попльонтав. То не закон хочуть прийняти, то одне міліцейське чудо атажгло.

http://zik.ua/ua/news/2012/08/01/361745
Замначальника УДАІ МВС України Резніков В.В. офіційно заявив, що всі громадяни які знімають роботу інспекторів ДАІ, можуть бути покарані у вигляді 15 діб адміністративного арешту.

...

Так, за словами Рєзнікова, згідно зі ст. 307 ЦК людина має право вимагати, щоб його не записували на відеокамеру.
Якщо гарно обдумати те, що воно наплело, то виходить, що мєнта можна посадити за зйомку візиром :shout :facepalm

Я фігєю з наших мєнтів. Настільки тупі, що роблять заяви, котрі суперечать законодавству :facepalm

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Чет, 02 серпня 2012, 11:35

та щось ще по новинах ТВІ вчора, може хто дивився, показали ніби, що з нового року хочуть такі нововведення придумати :facepalm

Morozov

Повідомлення Morozov » Чет, 02 серпня 2012, 11:38

Thug писав: Speedo, ти попльонтав. То не закон хочуть прийняти, то одне міліцейське чудо атажгло.
Це так журналісти підготували свої сюжети, замість того щоб назвати що керівництво даї прєзніков перевищив службові повноваження, вони написали що люей саджатимуть !!!
Speedo писав: і відновити листи щастя.
А стосовно листів щастя то це правда ! цей закон здається вже пройшов перше читання !!! І його також інтенсивно лобіює цей же прєзніков в в, він вже більше року постійно заявляє про необхідність закупівлі 5000 таких камер :angry
а нам лише остається думати на скільки буде завищенна ціна на них, і як часто прийдеться оскаржувати ті протоколи, бо воно будуть штампуватись рікою...

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей