Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Во Львовской области сошел с рельсов поезд......
vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 17 липня 2007, 15:58

z@k
Західний Буг нам вроді не загрожує, він ітак в Балтійське море впадає.. А Львів воду бере з річки Стрий помоєму.

CAT
Ім'я:Данило
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Вів, 17 липня 2007, 16:02

vovka писав:z@k
Західний Буг нам вроді не загрожує, він ітак в Балтійське море впадає.. А Львів воду бере з річки Стрий помоєму.
ну ти ж сам писав про типову українську натуру!
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 17 липня 2007, 16:03

CAT
:smile:

Mc

Повідомлення Mc » Вів, 17 липня 2007, 16:06

CAT
vovka
ну так ми ж всі тут - українці :)
а на Волині воно тільки на пару сіл ніби поширилося, так що батькам в Луцьку ніби теж нема чого хвилюватися :)
biketravel.wordpress.com

Mu$daY
Ім'я:Вова
Номер:ВС7779СТ

Повідомлення Mu$daY » Вів, 17 липня 2007, 16:08

Я шось думав шо то приколи, а то взагалі не смішно людей мінімально на вулиці, бабулі розказують різні страшні історії про "жовтих корів" :grin:
Я захавав аскорбінку і кальцій ГЛЮКАНАТ думаю всьо буде гуд)
Drifthooift

Mc

Повідомлення Mc » Вів, 17 липня 2007, 16:09

Must Drive
та то якраз бабулі на вулиці з жовтими коровами - то приколи (вірніше глюки :smile: ) :)
biketravel.wordpress.com

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Вів, 17 липня 2007, 16:09

Must Drive писав:розказують різні страшні історії про "жовтих корів" :grin:
а звідки бабулі знають про жовте корадо?
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

illi4
Контактна інформація:

Повідомлення illi4 » Вів, 17 липня 2007, 16:13

чув що у рівному на вулицях нема людей і не їздять пижики

z@k
Ім'я:Олег
Номер:ВС6904АА
Контактна інформація:

Повідомлення z@k » Вів, 17 липня 2007, 16:19

Вовка нвнатурі ти ж казав про українську натуру !!! а тепер подивись якщо зараз в лікарні 20 чоловік то уяви собі скільки їх появиться там при такій біді ?!?!?!?

z@k
Ім'я:Олег
Номер:ВС6904АА
Контактна інформація:

Повідомлення z@k » Вів, 17 липня 2007, 16:43

Жовтий фосфор хімічно активний на повітрі при температурі 40 градусах Цельсія і швидко взаємодіє з киснем атмосферного повітря (загоряється). При горінні фосфору утворюється фосфорний ангідрит (Р2О5), який з вологою повітря утворює білий дим з дрібних крапельок фосфорних кислот. Найбільш часті при цьому інгаляційні отруєння. Симптоми ураження проявляються через 1-4 дні. Це - як правило: затруднення дихання, нудота, блювота.

Профілактика інгаляційних отруєнь парами фосфорних кислот полягає у застосуванні респіраторів, ватно-марлевих пов’язок, зволожених 2% розчином бікарбонату натрію (питтєвою содою).

Резорбтивна дія фосфору більш характерна при безпосередньому потраплянні його на шкірні та слизові покриви. Не можна накладати на місця ураження жирові пов’язки!

При наявності вираженої резорбтивній дії фосфорних кислот, рекомендовано промивання шлунку 2% розчином питтєвої соди, вживання ентеросорбентів (активоване вугілля, ентеросгель тощо), послаблюючих засобів, профілактика виникнення гострих гастродуоденітів, виразок. Обов’язково потрібно звернутися за медичною допомогою!
Народ в мене на фірмі ентеро сорбентів вже немає абсолютно ніяких !!!

virtual
Ім'я:Влад
Номер:ВС2994ВА
Контактна інформація:

Повідомлення virtual » Вів, 17 липня 2007, 16:58

z@k
не дивно. про дефіцит активованого вугілля наврядлі хтось думав

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 17 липня 2007, 17:11

Помоєму все занадто перебільшили..
Площа 90 кв. км уражена.. а не радіус 90 км.. а площа 90 кв.км то приблизно 5-6 км радіус. Думаю нічого серйозного вже не грозить Львову, Золочеву, і тим більше Волині. То ж не радіація.

Dimon
Тюнінг клуб
Дякував (ла): 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення Dimon » Вів, 17 липня 2007, 17:15

я тоже так думаю, но дождь если выпадет будет не хорошо...главное что б до суботы не выпал, я на море сваливаю :smile:

Ronster
Контактна інформація:

Повідомлення Ronster » Вів, 17 липня 2007, 18:13

vovka писав:Помоєму все занадто перебільшили..
Площа 90 кв. км уражена.. а не радіус 90 км.. а площа 90 кв.км то приблизно 5-6 км радіус. Думаю нічого серйозного вже не грозить Львову, Золочеву, і тим більше Волині. То ж не радіація.
воно то так, але фіг хто романтичну прогулянку під зорями устроє :?
сьогодні в спальних районах на вулицях взагалі нікого нема... Припять [цензура](тьфу-тьфу-тьфу)

C#@O$
Тюнінг клуб
Ім'я:Ігорко
Контактна інформація:

Повідомлення C#@O$ » Вів, 17 липня 2007, 18:14

Dimon писав:я тоже так думаю, но дождь если выпадет будет не хорошо...главное что б до суботы не выпал, я на море сваливаю :smile:
-якраз добре, хіміки рекомендують якомога частіше митись....

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » Вів, 17 липня 2007, 18:35

Narod, svaljujte do mene v New York!!! Miscja hvatytj na bagatjoh! A jaksho ne hvatytj, to htosj v Californiju do VAVANa! :smile:
a jakksho serjozno, trymajte nas, dalekyh, v kursi podij!
Sad, but true.

yu-RA
Контактна інформація:

Повідомлення yu-RA » Вів, 17 липня 2007, 19:21

Передивився декілька метеосторінок, вітру в сторону Львова до понеділка не буде... В четвер можливий невеликий дощ :sad: ...

Mu$daY
Ім'я:Вова
Номер:ВС7779СТ

Повідомлення Mu$daY » Вів, 17 липня 2007, 20:38

[/quote]а звідки бабулі знають про жовте корадо?[/quote]
Галюциногенні гриби + африканська трава + Терен від радіації
:smile:
Drifthooift

21043 SW
Ім'я:Юрий
Номер:ВС6666АК
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Вів, 17 липня 2007, 21:59

Катастрофа на Львівщині суттєво перебільшена
професор Віктор ЯВОРСЬКИЙ / 17.07.2007

Вчорашня надзвичайна ситуація на Львівщині породила чимало фантазій і паніки. І приклалися до цього насамперед наші державні мужі. Слова, сказані віце-прем´єр-міністром Олександром Кузьмуком про те, що стався «другий Чорнобиль», тільки нагнітають ситуацію і призводять до масової паніки. Хіба, крім «Чорнобиля», людям нічого було сказати?

Насправді ситуація виглядає не так страшно, як це описав Кузьмук. Його проблема полягає в тому, що наша влада в принципі не навчена говорити людям правду.

Отож, чим загрожує людям загорання фосфору і як його утилізувати?

По-перше, фосфор як такий – один із чотирьох хімічних елементів поряд з азотом, калієм і сіркою, необхідний для нормального життя рослин, тварин і нас з вами. Його вносять у вигляді солей в грунт, щоб отримати хороший врожай.

Через Львівську область перевозили так званий білий фосфор, який також називають жовтим. Температура плавлення цього хімічного елементу – 44 градуси. Кипить фосфор при 280 градусах. Сам фосфор (у чистому вигляді), і його випари справді небезпечні для людини. Ці пари проникають крізь шкіру, втягуються нашим організмом, вимивають з нього кальцій і магній, викликають екзему і так далі. Але це може трапитися тільки в тому випадку, коли мати з ним безпосередній контакт. Саме тому найбільше й постраждали працівники МНС - адже фосфор потрапив їм на шкіру.

По-друге, фосфор горів - при згорянні утворюється пятиоксид. Це сполука, яка дуже жадібно поглинає вологу і таким чином перетворюється в ортофосфорну кислоту, яку застосовують, наприклад, коли треба щось осушити. Ортофосфорна кислота нейтралізується і перетворюється на добриво, яким ми кожного року удобрюємо грунт. Отже, після загорання фосфору утворився пятиоксид в парах, який з´єднався з водяними парами і утворився туман, що одразу поширився на прилеглі села.

Цей туман (маленькі крапельки фосфорної кислоти) також шкідливий: якщо ним безпосередньо дихати, відбудеться подразнення (аж до опіків) всіх дихальних шляхів – і людей, і тварин. Проте, коли цей туман осяде на землю, кислота тут же реагує з мінералами грунту, і перетворюється у фосфорне добриво. В цьому випадку вже не буде ніякої шкоди для людей. Хіба, якщо ці крапельки впадуть на якусь рослину, то може їй зашкодити.

Це означає, що район, куди пішла кислотна хмара, повинен бути очищений від людей і тварин. Найкраще – якщо піше дощ. Тоді взагалі б усе змило і кислота пішла б у землю. Навіть проста питна вода зв´язує цю кислоту – адже у воді є кальцій і магній, і фосфорна кислота моментально реагує з цими елементами.

Так що найстрашніше вже позаду. В повітря пішов окис, який з´єднався з парами води і утворився туман фосфорної кислоти. Це слабка кислота, яка, ще раз наголошую, навіть необхідна для грунту.

І не треба з цього роздувати катастрофічну проблему. Туман осяде за день-два в землю, бо на Львівщині велика вологість – 95 %.

Фосфор, який ще залишився на станції необхідно звідти зібрати і вивезти - звісно, у спеціальному одязі, щоб недопустити контакту із тілом. У нас є заводи в Дніпродзержинську, де переробляють білий фосфор у фосфорну кислоту, а потім нейтралізують її, і отримують добриво. Крім удобрення полів і городів, цю фосфорну кислоту також застосовують автомобілісти, коли хочуть захистити дно автомобіля від корозії. Перш ніж наносити антикорозійну фарбу, автомобіль обробляють фосфорною кислотою. Тому, як бачимо, вона не є шкідлива, а, навпаки, потрібна людям і рослинам для нормального розвитку.

Так що робити шум, що це катастрофа світового рівня – доволі неетично і непрофесійно.

Віктор Яворський, професор, академік, завідувач кафедри хімії і технології неорганічних речовин Національного університету "Львівська політехніка"
Dynamic Sport Latvia

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Вів, 17 липня 2007, 23:07

21043 SW
дякую шо розставив всі крапки над і
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор