Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Гідропідсилювач керма. Виявлення неполадки. Хелп
- Jarevych
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Ярік
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 82 рази
- Контактна інформація:
Сталось так що почав гудіти насос ГУР, саме під час руху, незалежно від того повертаю я чи ні,а коли повертаю то звук стає ще гіршим. Одразу стало зрозуміло що насосу чогось бракує, але чого?! Я вирішив поміняти насос, зняв свій, поїхав на шрот, мені дали такий самий тільки штуцер під патрубок був в іншу сторону, але це не було проблемою, по це була подача з бачка і в принципі патрубок без лишніх згинів туди став. Поставив, завів, гуде... [цензура]... зняв, відві назад, взяв другий поставив, завів, не гуде... о чудо... Далі прокачка, відкрив кришку, завів, покрутив рулем туди сюди, вроді гіт, але більше пів оберта і починає знову гудіти, але вже не постійно а суто під час повороту, в принципі система завоздушена і поки повітря буде попадати в насос доти воно буде гудіти, але згодом я знову прокачував з піддомкраченим одним колесом (щоб навантаження зменшити) і майже пропалостоячи на місці, але коли я поїхав то проблема повторилась. Загалом коли їхатито це мало відчувається, тільки коли повільно їду і треба повернути то руль стає дубовим. Підозрюю що в систему попадає повітря, але не можу виявити де. соріш за все це трубка від насосу до рульової або від рульової до бачка, бо від бачка до насосу знімав чистив і перевіряв на пропускання.
Може хтось з таким стикався, і підскаже що і до чого? Може я щось опустив?
Може хтось з таким стикався, і підскаже що і до чого? Може я щось опустив?
Машина не жінка , помилок не пробачає
- gribkoff777
- Ім'я:Тарас
- Номер:BC ☻ AA
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Re: Гідропідсилювач керма. Виявлення неполадки. Хелп
маю від vw b4, можемо перевірити методом підміни, якщо посадимо, звісно :) Взагалі-то, насоси не виходять з ладу, щось не те...
Хочеш миру - готуй Parabellum
- b_andriy
- Ім'я:Андрій
- Контактна інформація:
в VW взагаліто йде зелене масло, якшо туда залити червоне насос вклакне скоро, а як не вклякне зто завиє, було кілька випадків з Т4 і audi А4,gribkoff777 писав:Взагалі-то, насоси не виходять з ладу, щось не те...
а так то хіба на заведені машині прокачується?

- LEgEnDA
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Саня
- Контактна інформація:
Jarevych, при замыны насосу треба промити систему. в тебе там э срань і стружка+його треба спочатку прокачати а потым заводити...
я колись на бмв тоже мучився, поки не купив новий гур, 3 літри масла.
злив масло, зняв бачок, промив його(срані там було огого), поставив, залив масло, покрутив туда-сюда 10 хв. на заведеній, злив вже не таке чорне масло, знову залив свіже, знову покрутив 10-15 хв... потім злив, вже майже таке як залив, зняв старий насос, поставив новий, залив масло, НЕ ЗАВОДЯЧИ МОТОР покрутив рульом туда сюда шоб масло зайшло повністю в систему, а тоді заводячи одразу ж долив до рівня. Все працювало ідеально
ГУР то така фігня шо там або повітря, або срань якась, а її там хватає, і всьо, воно гудить
я колись на бмв тоже мучився, поки не купив новий гур, 3 літри масла.
злив масло, зняв бачок, промив його(срані там було огого), поставив, залив масло, покрутив туда-сюда 10 хв. на заведеній, злив вже не таке чорне масло, знову залив свіже, знову покрутив 10-15 хв... потім злив, вже майже таке як залив, зняв старий насос, поставив новий, залив масло, НЕ ЗАВОДЯЧИ МОТОР покрутив рульом туда сюда шоб масло зайшло повністю в систему, а тоді заводячи одразу ж долив до рівня. Все працювало ідеально
ГУР то така фігня шо там або повітря, або срань якась, а її там хватає, і всьо, воно гудить
- Jarevych
- Тюнінг клуб
- Контактна інформація:
b_andriy, ну в мене завжди була червона рідина, тому питання рідини відпадає.
LEgEnDA, о, ну ти троха в принципі розяснив ситуацію, але тепер мені прийдеться все повністю німати знову(((
LEgEnDA, о, ну ти троха в принципі розяснив ситуацію, але тепер мені прийдеться все повністю німати знову(((
-
- Ім'я:юра
поміняй рідину і постав тимчасово в обратку фільтр,(фотку і каталожний номер потім пошукаю і добавлю). Типу такого як бензиновий. Бо жодна промивка не допомагає так як фільтр.
Просто з часом в системі гура накопичується багато срані з резини шлангів, і виробітки насоса, і все це призводить навіть до того, що в холодну пору року може на холодно підклинювати ГУР на місці,поки не прогріється рідина.
Просто з часом в системі гура накопичується багато срані з резини шлангів, і виробітки насоса, і все це призводить навіть до того, що в холодну пору року може на холодно підклинювати ГУР на місці,поки не прогріється рідина.
- Jarevych
- Тюнінг клуб
- Контактна інформація:
Рідину поміняв, а от за фільтр незнаю, куда ж його примастити? на обратку? кидайте ще якісь варіанти, в вівторок буду то все розбирати у прочищати...
-
Знімаєш обратку з бачка рідини ГУРа , або врізаєш в неї, або береш 10 см такого шланга і ставиш між ними фільтр. Тільки не вздумай пласмасовий фільтр від таза брати, розірве його к єдрені матері. Фільтр тільки металевий такий як від Іномарок штатний.Jarevych писав:куда ж його примастити? на обратку?
-
фильтр QSRP10 хоча думаю підійде і любій штатний
- gribkoff777
- Ім'я:Тарас
- Номер:BC ☻ AA
- Контактна інформація:
Jarevych, в Петра на фірмі в Янтарному є установка для заміни рідини у ГПК. Може, треба нею скористатися... Типу, під тиском заміна, то-сьо...
Хочеш миру - готуй Parabellum
-
нема потреби, все банально постоgribkoff777 писав:установка для заміни рідини у ГПК. Може, треба нею скористатися... Типу, під тиском заміна, то-сьо...
1)Піднімаєш передок,вивішуєш передні колеса.
2)знімаєш шланг з обратки з бачка ГУРа, опускаєш його в низ в баклажку.
3) хтось помало доливає до повного в бачок свіжу рідину, а ти крутиш на незаведеній машині до упора рульом (так з ривками не помало і не плавно) раз вправо,раз в ліво, і так можеш 2 банки заливати. Головне щоб той хто доливає не проморгав і не заводушив.
4) таким чином ти промиєш і не завоздушиш. Далі ставиш фільтр там де я тобі казав і який казав.( оскільки як би ти не промивав, і скільки б не промивав, в механізмі все равно залишуться мікрочастинки,які тільки за певний період часу вимиваються системою в фільтр.)
І катаєшся сміло десь 2000-5000км. Потім хочеш міняєш фільтр, а хочеш просто викидаєш і ставиш без нього назад.
-
а ось так прокачують завоздушену систему
і ніяких там спец установок немає з тиском. То з оф. мануала:
Прокачка системы рулевого управления
– Проверить уровень масла гидравлической системы и при необходимости долить.
– Приподнять автомобиль так, чтобы освободились передние колеса.
– Запустить двигатель и оставить его работать ок. 5 секунд на холостом ходу.
– Выключить двигатель и проверить уровень масла.
– Повторить эту операцию еще раз.
– Снова запустить двигатель и при холостых оборотах повернуть рулевое колесо от упора до упора 3 раза.
– Выключить двигатель и проверить уровень масла, при необходимости долить.
– Повторите эту операцию 2 раза.
Для дегазации масла не запускать двигатель в течение 2 - 3 минут.
– Опустите автомобиль.
– Снова при холостых оборотах повернуть рулевое колесо от упора до упора 5 раз.
Прокачка системы рулевого управления завершена, когда в бачке с маслом для гидравлической системы больше нет воздушных пузырьков.
– После окончания прокачки плотно прикрутить крышку на расширительный бачок.

Прокачка системы рулевого управления
– Проверить уровень масла гидравлической системы и при необходимости долить.
– Приподнять автомобиль так, чтобы освободились передние колеса.
– Запустить двигатель и оставить его работать ок. 5 секунд на холостом ходу.
– Выключить двигатель и проверить уровень масла.
– Повторить эту операцию еще раз.
– Снова запустить двигатель и при холостых оборотах повернуть рулевое колесо от упора до упора 3 раза.
– Выключить двигатель и проверить уровень масла, при необходимости долить.
– Повторите эту операцию 2 раза.
Для дегазации масла не запускать двигатель в течение 2 - 3 минут.
– Опустите автомобиль.
– Снова при холостых оборотах повернуть рулевое колесо от упора до упора 5 раз.
Прокачка системы рулевого управления завершена, когда в бачке с маслом для гидравлической системы больше нет воздушных пузырьков.
– После окончания прокачки плотно прикрутить крышку на расширительный бачок.
-
- Ім'я:/
а може проблема в рульовій рейці?
-
в мене була схожа ситуація з гуром потратив багато грошей і сил....
в кінці замінив гур, + ремінь і ролік (не від гура), + шланг від гура до рейки
1) провір шланг який йде до рейки від гура чи не протікає він часом... він зверху в шлангу є тому тріскає переважно всередині і майже не видно.
б/у шланг (яб не радив брати), зробити на гідравлік сервісі у Львові 500 грн
мені робили на гідравлік сервісі у м Городку за 120 грн новий
2) якщо все зі шлангом нормально то міняй Гур і масло і заодно провір чи не гуде ролік....заодно поміняєш і ремінь
я коли поміняв гур то стало набагато тихіше, але всеодно коли газуєш гуде... от і виліз ролік з ремнем..
п.с. кажуть краще реставрувати гур..... правда чому не в курсі.
знаю в дублянах реставрують
в кінці замінив гур, + ремінь і ролік (не від гура), + шланг від гура до рейки
1) провір шланг який йде до рейки від гура чи не протікає він часом... він зверху в шлангу є тому тріскає переважно всередині і майже не видно.
б/у шланг (яб не радив брати), зробити на гідравлік сервісі у Львові 500 грн
мені робили на гідравлік сервісі у м Городку за 120 грн новий
2) якщо все зі шлангом нормально то міняй Гур і масло і заодно провір чи не гуде ролік....заодно поміняєш і ремінь
я коли поміняв гур то стало набагато тихіше, але всеодно коли газуєш гуде... от і виліз ролік з ремнем..
п.с. кажуть краще реставрувати гур..... правда чому не в курсі.
знаю в дублянах реставрують
- boockatik
- Ім'я:Дмитро
- Номер:хххх
- Контактна інформація:
В деяких насосах (у мене був ZF) на корпусі, в районі входу/виходу, є маленький отвір під шестиграннік. Під тим отвором криється редукційний клапан. Нічого складного. Відкрутив, протер чистою шматкою всі детальки, зібрав, закрутив - і насос здебільшого перестає вити. Ознакою забитого редукційного клапана є пропадання підсилення або відсутність підсилення на оборотах ХХ. Підсилення з'являється з наростанням оборотів. Легко провірити стоячи на місці. На ХХ підсилення нема, або слабе - додаєш газу - появляється підсилення.
У мене шланг високого тиску постійно підпотівший. Якщо машина 2-3 дні постоїть, то перші 10 хв підсилювач не працює. Треба помаслати рульом вправо-вліво.
У мене шланг високого тиску постійно підпотівший. Якщо машина 2-3 дні постоїть, то перші 10 хв підсилювач не працює. Треба помаслати рульом вправо-вліво.
Карл у Клари украл McLaren, Клара у Карла украла Corvette.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей