Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Львів. Світлофори, що не відповідають ДСТУ
Yuzer
Ім'я:Yuzer
Стать:чоловік
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз
Львів. Світлофори, що не відповідають ДСТУ

Повідомлення Yuzer » Суб, 03 березня 2012, 09:43

Привіт всім!
Існує проблема з "неправильними" світлофорами у Львові (тими, що не блимають зеленим світлом, а зразу з зеленого перескакують на червоне. Це перешкоджає водіям спланувати свої дії на дорозі, призводить до аварійних ситуацій і ДТП. Появилось бажання виправити цю проблему. Самому всі ці світлофори виявити складно, тому подумав, що чим більше людей візьме в цьому участь, тим швидше можна буде досягнути бажаного результату. Створив таку ж тему на форумі ДК, ще хочу підключити до обговорення активістів і цього форуму

Що ми маємо. В ДСТУ 4092-2002 "Світлофори дорожні" в пункті 7.30 говориться:
7.30 Режим роботи світлофорної сигналізації з використовуванням транспортних світлофорів типів 1—З і пішохідних світлофорів повинен передбачати миготіння зеленого сигналу протягом 3 с безпосередньо перед вимкненням, а також нижнього місячно-білого сигналу у світлофорах типу 5.
Частота миготіння сигналів — 1 с.

Як я бачу вирішення даної проблеми:

етап 1 - збір спільними зусиллями інформації про такі світлофори - вказати, на якому перехресті встановлений світлофор . Бажано відеозапис роботи цього світлофора, щоб було видно момент переходу з зеленого світла на червоне. Якщо немає відеореєстратора в машині, або іншої можливості зняти на відео - залишайте хоча б адресу світлофора. Думаю, цей етап буде досить тривалим, все залежить від кількості і бажання активістів.

етап 2 - створена база "неправильних"світлофорів разом з відеозаписами їх роботи відправляється в формі інформаційного запиту в ДАІ і в інші інстанції, відповідальні за безпеку дорожнього руху. Подальші дії - відповідно до реакції ДАІ

Які будуть думки? Цікавить, чи буде мати ця ідея тут підтримку і чи потрібна вона взагалі? Чекаю пропозицій і допомоги всіх, хто зацікавлений зробити свій внесок в покращення безпеки дорожнього руху рідного міста

Наразі є такі результати:
1. Стрийська - В.Великого (http://www.youtube.com/watch?v=VUw0ScH2UPs )
2. Стрийська - Франка (без відео)
3. Гнатюка - пр.Свободи (http://www.youtube.com/watch?v=JT5i0Iv4b0U )
4. Дорошенка - пр.Свободи (http://www.youtube.com/watch?v=91dIoWtnLWU )
5. Коперника - пр.Свободи (без відео)
6. Чмоли - Стрийська (без відео)
7. Чернігівська - Личаківська (без відео)
8. Зелена - Липова алея (http://www.youtube.com/watch?v=hLs6VZpaNdk )
9. Зелена - Дністровська (http://www.youtube.com/watch?v=b3un7USOe6g )
10. Зарицьких - Франка (Відео поганої якості, бажано перезняти з ближчої відстані http://www.youtube.com/watch?v=e2YHYoWu ... r_embedded )
11. пр.Свободи - Беринди (Відео поганої якості, бажано перезняти вдень http://www.youtube.com/watch?v=zVfBikLg ... _embedded#! )
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

mastergid
Ім'я:Володимир
Номер:MASTERGID
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 2 рази

Re: Львів. Світлофори, що не відповідають ДСТУ

Повідомлення mastergid » Суб, 03 березня 2012, 09:57

О молодца я за :beer дуже їх багато
О97 І55 3О 56 chip-tuning DPF FAP EGR ADBLUE, Renault CanClip, Renault Pro+

MAECTP0
Ім'я:Василь
Дякував (ла): 29 рази
Подякували: 7 рази
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Суб, 03 березня 2012, 12:44

Yuzer, :thumbup
"Найкраща колискова - звук двигуна, що працює" (с) BoomBox

Myself
Ім'я:Oleksandr
Номер:ВС 0990 ВО
Дякував (ла): 19 рази
Подякували: 71 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Суб, 03 березня 2012, 12:59

Yuzer, хороша ідея! Тре доєднатись ;)
12. Кульпарківська-Перфецького
"Нам не страшні московські воші. Нам страшні українські гниди."
Симон Петлюра

gribkoff777
Ім'я:Тарас
Номер:BC ☻ AA
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення gribkoff777 » Суб, 03 березня 2012, 13:12

дійсно не видно "свіжість" світлофора. Наприклад, Стрийська-Рубчака, ВВ-Боткіна, багато їх.
Хочеш миру - готуй Parabellum

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення AnGeL » Суб, 03 березня 2012, 13:18

Блін, я якраз думав тоже таке шось створити, правда мене бісить коли перехрестя неправильно прорегульоване :(
наприклад біля приміського пішохідний перехід по дурному прорегульований - там не встигаєш перейти повністю дорогу, доводиться чекати по середині...
на Сахарова, біля депо, коли нічого не перешкоджає перетнути вулицю - світить червоне, а коли пішоходам зелене, то вони перешкоджають зїзду з вул Вітовського на вул. Сахарова. + багато де бракує знаків зелених стрілок, які дозволяють поворот праворуч. думаю це все теж можна зауважувати...

А за ініціативу 5+ :beer :beer :beer
Хондоводи настільки сурові....

ibit
Ім'я:Igor

Повідомлення ibit » Суб, 03 березня 2012, 14:03

вже почав подібне робити через сайт міської ради(електронні звернення), але наразі про не правильне встановлення знаків, не про ДСТУ, або відсутність. 1лист про відсутність знаку пішохідний перехід напроти АС2 відреагували швидко, за 1 тиждень знак встановили, про не правильно встановлені знаки "рух по смугах" на перехресті Промислова-Липинського, відфутболили у ДАІ(щоб самому писати), от чекаю вже місяць на відповідь із Управління транспорту про знесення платної парковки на Якова Рапопорта, яка є із грубим порушенням постанови

Код: Виділити все

в ухвалі ЛЬВІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 5-та сесія 6-го скликання УХВАЛА № 1072, від 29.12.2011 Про затвердження Положення про паркування транспортних засобів у м. Львові, відповідно до пункту 3.16. "Забороняється:", підпункту 3.16.6. "Організація майданчиків для платного паркування на проїжджих частинах вулиць у межах, прилеглих до закладів охорони здоров?я, дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл, кладовищ і культових споруд та на їх територіях"
тут діло принципу(там розводили на 4грн, мене це заїло), ще трішки почекаю, бо мені пояснили що вони завалені різними скаргами і так далі на рахунок маршруток, тому не успівають відповісти...
але якщо хтось знає про існування таких платних парковок, які є також із порушенням "Положення про паркування транспортних засобів у м.Львові" то напишіть ту, або ще краще у міську раду, нікому крім нас це не потрібно.
якщо є бажаючі, то про парковку на Рапопорта також напишіть.. чим більше звернень тим більше звернуть на це увагу...

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Суб, 03 березня 2012, 14:37

ibit писав:чекаю вже місяць на відповідь із Управління транспорту
а в якій формі ти до них звертався? Найефективніше подавати інформаційний запит - на нього вони ЗОБОВЯЗАНІ відповісти протягом 5 днів. Якщо не відповіли - заява в прокуратуру на бездіяльність.

приклад запиту про дорожню розмітку, що не відповідає ДСТУ:
ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ

На перехресті вулиць (указать улицы или дороги) нанесено дорожню розмітку (номер разметки) з порушенням вимог п.(номер пункта) ДСТУ 2587-94.
Згідно ст. 52-1 Закону України «Про дорожній рух» забезпечення безпеки дорожнього руху, державний контроль за додержанням законів, правил і нормативів у цій сфері покладено на Державтоінспекцію Міністерства внутрішніх справ України.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема:
обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 9, 10, 32, 33 Закону України про інформацію,

ПРОШУ:

надати у п"ятиденний термін письмову відповідь на наступні запитання:

1. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України власника дороги за порушення в сфері безпеки дорожнього руху?

2. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України посадових осіб Державтоінспекції МВС України за неналежний контроль за забезпеченням безпеки дорожнього руху?

дата, підпис (обовязково, анонімні запити не розглядаються)
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

ibit

Повідомлення ibit » Суб, 03 березня 2012, 17:38

Yuzer гарний приклад! є практика надсилання таких листів до ДПС? які відповіді були? у нас нажаль звертають увагу тільки на письмові звернення, на усні усі забивають..
я відсилав через сайт міської ради у вигляді електронних звернень, ссилка тут десь на форумі була, http://www.city-adm.lviv.ua/for-citizen ... nija-mista

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 03 березня 2012, 18:05

Як їхати по науковій в сторону кульпарківської то на перехресті з симоненка тоже відразу зелене-жовте-червоне. зелене не миготить.
та і у зворотньому від кульпарківської до сільпо є один чи два аналогічних світлофори.

пару разів там аварійно відторможувся. :(

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Суб, 03 березня 2012, 18:37

ibit писав:Yuzer гарний приклад! є практика надсилання таких листів до ДПС?
Практика покищо невелика. Писав запит на місця концентрації ДТП Львова і на список медзакладів, які мають право перевіряти водіїв на алкоголь. Лист бажано відправляти заказний, шоб мати підтвердження, що адресат його отримав - потім чекаєш 1-2 тижні (наша пошта любить потягнути час) і якщо нема відповіді - заява в прокуратуру на начальника даі за те, що не надали відповідь на інформаційний запит. До заяви додається копія інформаційного запиту і копія квитанції з пошти. Детальніше юридичні моменти і те, як діставати даішників, розписані на форумі ДК

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Суб, 03 березня 2012, 18:41

vovka, ОК! Якщо їздиш часто по Науковій, подивись, на яких точно перехрестях не працюють

Breaker

Повідомлення Breaker » Суб, 03 березня 2012, 18:49

а в ДАІ нема кому цим зайнятись чи як? Ще чуток і будем шукати активістів, щоб стояти на дорогах і штрафувати водіїв за порушення ПДР :facepalm

Vusiko
Ім'я:Олексій
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Vusiko » Суб, 03 березня 2012, 20:14

Breaker, +1, до дупи то всьо

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Суб, 03 березня 2012, 21:34

а в ДАІ нема кому цим зайнятись чи як?
А нашо, якшо можна сховатись за дерево за таким перехрестям і зупинити тебе за проїзд на жовтий (або червоний) сигнал світлофора тільки через те, шо ти не встиг загальмувати...
Але якшо нічого не робити, то воно так і лишиться... А якшо вставити якомусь начальнику пістона, то він на другий раз буде думати, виконувати йому свої обов"язки чи ні

Breaker

Повідомлення Breaker » Суб, 03 березня 2012, 22:15

Yuzer писав:А якшо вставити якомусь начальнику пістона,
ну тут пропонується не "вставити пістона" , а просто виконати роботу замість ДАІ

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Суб, 03 березня 2012, 22:25

Будуть і пістони :D
запитання буде звучати приблизно так :
на такому-то перехресті світлофор працює вапще не по дсту. А скажіть, добрі люди:
1. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України власника дороги за порушення в сфері безпеки дорожнього руху? якими документами це підтверджується?
2. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України посадових осіб Державтоінспекції МВС України за неналежний контроль за забезпеченням безпеки дорожнього руху? якими документами це підтверджується?
3. Чи дана вказівка виправити це неподобство і в які терміни це буде зроблено?

Breaker

Повідомлення Breaker » Суб, 03 березня 2012, 22:31

Yuzer, успіхів, як побачу такі світлофори, то відпишусь

ibit

Повідомлення ibit » Пон, 05 березня 2012, 12:26

Yuzer писав:Писав запит на місця концентрації ДТП Львова і на список медзакладів, які мають право перевіряти водіїв на алкоголь.
відповідь можна побачити? дуже цікаво почитати.

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Пон, 05 березня 2012, 16:33

ibit писав:відповідь можна побачити? дуже цікаво почитати
відповів в приват, шоб тут не офтопити...

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей