Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Білорусія
- CAT
- Ім'я:Данило
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
отже рішив я з другом зїздити в Білорусію в Брест! Ідея виникла спонтанно, в пятницю в 19:30.... кароче ми сіли і поїхали... навіть карти не було - тікі Львівська область. Їхали на Жовкву, Червоноград, Володимир Волинський, Нововолинськ, потім через Шацьк і вже в 23:00 були на кордоні...
Для тих хто не знає - для того шоб поїхати в Білорусь тре мати з собою звичайний внутрішній паспорт, техпаспорт на машину і страховку яку можна оформити зразу на кордоні за 106 гривень (видається мінімум на 2 місяці)
Наші пустили без проблем - тільки паспорта перевірили і техпаспорт. Потім десь 2 кілометри їхали по нейтральній території і доїхали до білоруської митниці... А от білоруси троха харили, в них система перевірки дурна, ходиш з обхідним листом від одного до другого... і машину перевіряли разів 4 і документи, декларацію прийшлось заповнювати і перезаповнювати потім... кароче десь 40 хв то всьо тривало...
ну і от - нарешті ми в Білорусії! Перше шо вразило це ідеально рівні дороги - просто фантастика - як в Європі! І ніодної машини (так якби в них після 12 ночі ніхто не їздить) по дорозі від границі до Бреста було всього навсього 2 села - іто якість такі лахані - всі паркани однакові, хати також, людей нема... зато все чисто чисто, ні болота ні сміття.. а ше здивувало шо за ті 80 км траси від границі була тільки одна заправка іто якась державна... типу писало АЗС №3 "Бєлорусьгоснафта" (чи шось в тому роді)
там все державне...
В Брест приїхали десь в 1 ночі - місто дуже класно освітлене - нема ніодної темної вулиці. аж приємно їхати. дороги такі самі рівні як на трасі - провулки всякі також - нема ями навіть якби хотів знайти...
а ше улибнули назви вулиць: "камуністічіская" "красних касманавтов" "лєніна" і ше там було дофіга але не запамятав...
а також готелі - "Інтуріст" був і більше нічого не знайшли...
кароче Білорусія справляла враження напів Польші напів СССР...
Зато крутих Мерседесів і іншого дофіга - так як в нас....
Після довгого катання по Бресті ми так і не найшли місця де б можна було переночувати - напевно тре було готуватись наперед... в результаті поїхали до вїзду в Брестську Крєпасть, там поспали 2 години в машині і поїхали назад до Львова:) Доречі там зайці по центру міста бігають вночі:)
Білоруські митники були в шоці - ше навіть зміна не помінялась... коли ми сказали шо в них дороги дуже класні запропонували переїзджати до них жити:)
по дорозі ше заїхали в Шацьк на озеро подивились.... вода тікі дуже холодна...
От така поїздка вийшла:) Але так і не побачили нігде портрета Бацькі:)
по грошах:
в сумі я спалив десь 55 літрів - 210 гривень то їхати туда і назад (700 км приблизно) + катання по Бресту і Шацьку...
на наступний раз планую їхати на довше і більшою компанією - можна в Мінськ:)
маю паро фоток - пізніше викладу
Для тих хто не знає - для того шоб поїхати в Білорусь тре мати з собою звичайний внутрішній паспорт, техпаспорт на машину і страховку яку можна оформити зразу на кордоні за 106 гривень (видається мінімум на 2 місяці)
Наші пустили без проблем - тільки паспорта перевірили і техпаспорт. Потім десь 2 кілометри їхали по нейтральній території і доїхали до білоруської митниці... А от білоруси троха харили, в них система перевірки дурна, ходиш з обхідним листом від одного до другого... і машину перевіряли разів 4 і документи, декларацію прийшлось заповнювати і перезаповнювати потім... кароче десь 40 хв то всьо тривало...
ну і от - нарешті ми в Білорусії! Перше шо вразило це ідеально рівні дороги - просто фантастика - як в Європі! І ніодної машини (так якби в них після 12 ночі ніхто не їздить) по дорозі від границі до Бреста було всього навсього 2 села - іто якість такі лахані - всі паркани однакові, хати також, людей нема... зато все чисто чисто, ні болота ні сміття.. а ше здивувало шо за ті 80 км траси від границі була тільки одна заправка іто якась державна... типу писало АЗС №3 "Бєлорусьгоснафта" (чи шось в тому роді)
там все державне...
В Брест приїхали десь в 1 ночі - місто дуже класно освітлене - нема ніодної темної вулиці. аж приємно їхати. дороги такі самі рівні як на трасі - провулки всякі також - нема ями навіть якби хотів знайти...
а ше улибнули назви вулиць: "камуністічіская" "красних касманавтов" "лєніна" і ше там було дофіга але не запамятав...
а також готелі - "Інтуріст" був і більше нічого не знайшли...
кароче Білорусія справляла враження напів Польші напів СССР...
Зато крутих Мерседесів і іншого дофіга - так як в нас....
Після довгого катання по Бресті ми так і не найшли місця де б можна було переночувати - напевно тре було готуватись наперед... в результаті поїхали до вїзду в Брестську Крєпасть, там поспали 2 години в машині і поїхали назад до Львова:) Доречі там зайці по центру міста бігають вночі:)
Білоруські митники були в шоці - ше навіть зміна не помінялась... коли ми сказали шо в них дороги дуже класні запропонували переїзджати до них жити:)
по дорозі ше заїхали в Шацьк на озеро подивились.... вода тікі дуже холодна...
От така поїздка вийшла:) Але так і не побачили нігде портрета Бацькі:)
по грошах:
в сумі я спалив десь 55 літрів - 210 гривень то їхати туда і назад (700 км приблизно) + катання по Бресту і Шацьку...
на наступний раз планую їхати на довше і більшою компанією - можна в Мінськ:)
маю паро фоток - пізніше викладу
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор
Honda - Das Телевізор
- zinkevych
- Ім'я:Zinia
- Подякували: 1 раз
- Контактна інформація:
данило, маркін респект!
наступного разу з вами хочу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
гиги я теж вибрався спонтанно до харкова, тут теж повно вулиць типу, зара на вулиці 50лет влксм, а ше ул. соціалістічіская, леніна сталінградська, 50лет ссср...., рядянська.... пролетарська..
приїду фото готуй покажеш!!!
наступного разу з вами хочу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
гиги я теж вибрався спонтанно до харкова, тут теж повно вулиць типу, зара на вулиці 50лет влксм, а ше ул. соціалістічіская, леніна сталінградська, 50лет ссср...., рядянська.... пролетарська..
приїду фото готуй покажеш!!!
Виїзна діагностика авто (073)808-74-88 ZinCar
- CAT
- Контактна інформація:
ше фото
Востаннє редагувалось П'ят, 11 травня 2007, 22:08 користувачем CAT, всього редагувалось 1 раз.
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор
Honda - Das Телевізор
-
- Контактна інформація:
Був я пару разів в Бресті. На границі особливо не чіплялися, смішним виглядає тільки коли звіряють твоє призвіще з якимось "чорним" журналом :) Таке ніби в них компів неіснує.
А ще там на границі є класний Дютіфрі, дійсно дешево і вроді без підробок.
Дороги дійно рівні і широкі, хоча ями всежтаки є на підїздах до двориків. Там ніхто не ганяє, ну майже ніхто.
Пару раз ловило ГАЇ. Ну дуже ламалися брати. Але як виявилось всі ми люди і .... . Офіційно штраф за перевищення швидкості до 20 км/год 27500 белруб (13$), але треба їздити платити на почту. Якось разом зімною зупинили руского на ауді А6, той сказав шо не бачив коли почалося село і гаїшник забрав права і відправив його прочитати як називається село :lol:
Заправки там дійсно смішні, всі колонки якісь допотопні. Зато Ціна вказана в їхніх рублях, євро і дол.
Сіл з однаковим парканом дуже багато, то мертві села. Ті через які іде дорога прибирає влада, а інші ні.
там багато різного, все за раз і не згадаєш
А ще там на границі є класний Дютіфрі, дійсно дешево і вроді без підробок.
Дороги дійно рівні і широкі, хоча ями всежтаки є на підїздах до двориків. Там ніхто не ганяє, ну майже ніхто.
Пару раз ловило ГАЇ. Ну дуже ламалися брати. Але як виявилось всі ми люди і .... . Офіційно штраф за перевищення швидкості до 20 км/год 27500 белруб (13$), але треба їздити платити на почту. Якось разом зімною зупинили руского на ауді А6, той сказав шо не бачив коли почалося село і гаїшник забрав права і відправив його прочитати як називається село :lol:
Заправки там дійсно смішні, всі колонки якісь допотопні. Зато Ціна вказана в їхніх рублях, євро і дол.
Сіл з однаковим парканом дуже багато, то мертві села. Ті через які іде дорога прибирає влада, а інші ні.
там багато різного, все за раз і не згадаєш
- CAT
- Контактна інформація:
ОГО! заканало мені шо мене не спинили.... я там і 180 їхав поміж селами.. ну в селі 60 і навіть 40 - як знаки писали... так чи інакше вночі на дорогах не було ні машин ні даїшників:)A8 писав:Ну дуже ламалися брати. Але як виявилось всі ми люди і .... . Офіційно штраф за перевищення швидкості до 20 км/год 27500 белруб (13$), але треба їздити платити на почту. Якось разом зімною зупинили руского на ауді А6, той сказав шо не бачив коли почалося село і гаїшник забрав права і відправив його прочитати як називається село
а може хтось знає шо робити з тонуванням? якшо я вїхав туда з тонуванням і не знав шо в них воно заборонене то вони мене будуть пиняти по 100 раз і кожен раз тре буде платити штраф?
і шо так цікавіше?:)RS писав:то не твоя а моя доля
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор
Honda - Das Телевізор
- UncleSam
- Дякував (ла): 37 рази
- Подякували: 3 рази
Re: Білорусія
Тема стара - але для мене актуальна - на наступні вихідні їду в Мінськ.CAT писав:а може хтось знає шо робити з тонуванням? якшо я вїхав туда з тонуванням і не знав шо в них воно заборонене то вони мене будуть пиняти по 100 раз і кожен раз тре буде платити штраф?
Талончик на тонування маю, передні вікна тоновані дуже світлою плівкою.

- Denzzzil
- Ім'я:Денис
- Номер:7739
- Контактна інформація:
UncleSam,
де такий талончик можна купити!?UncleSam писав:Талончик на тонування маю, передні вікна тоновані дуже світлою плівкою.
Денис Автозапчастини
- zinkevych
- Ім'я:Zinia
- Подякували: 1 раз
- Контактна інформація:
їздив з сильним тонуванням, на кордоні всерівно, а от як гайці зупинять, то прийдеться або домовлятись(50грн, було принаймні), або знімати плівку, а талончик можеш лишити 

Виїзна діагностика авто (073)808-74-88 ZinCar
- Breaker
нічо не помінялось???? Страховка то на машину чи на кожну людину по 106грн?CAT писав:Для тих хто не знає - для того шоб поїхати в Білорусь тре мати з собою звичайний внутрішній паспорт, техпаспорт на машину і страховку яку можна оформити зразу на кордоні за 106 гривень (видається мінімум на 2 місяці)
- !crashman!
- Контактна інформація:
загран паспорт точно ненада???
- jon
- Ім'я:Іван
- Номер:8411
- Контактна інформація:
Народ а ДПс такі самі як внас за тоновку можна домовитись я так поняв. А якщо по закону то який штраф? Бо планую зганяти в Мінськ але в мене машина тонована.
гази - - жарять, тази - - валять а крази - - решают
- dab
- Ім'я:Саня
Пускають нормально, їм всерівно, доручень в них немає, вони реєструть паспорт і техпаспорт машини і все.Dimon писав:О! Ходили слухи что по доверенности не пускают...ты не в курсе?
A8 писав:Сіл з однаковим парканом дуже багато, то мертві села.
ніякі то не мертві села, це називається "Агрогородок", державне житло, яке дають тоді щоб ти переїхав на села і працював в колгоспі. Виїхав з села - забрали хату.Таки поселень вагон по країні, одинакові будинки стоять в купі.Навіть якщо я помилився, і не це малося на увазі, то скажу вам, що "мертвого села" в Білорусії немає, бо відродження села це стратегічна програма країни яка вже діє не перший рік і за цим пильно слідкує Бацька:)
За тонування ніразу ніхто не спитав ні на кордоні ні ГАЇ, білоруси розуміють, що ти в них тимчасово, і скоро виїдеш, бо там без реєстрації можна знаходитись 3 робочі дні.Якщо ти вже заїхав то пофіг....
Зупиняли за перевищення, казав, що завтра назад і заплатив би штраф на місці, 10 уо і поїхав, все нормально....
- andriy_zab
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 7 рази
- Подякували: 12 рази
Щоб не створювати ше одної теми- напишу тут. Їздили вчора в Брест. Планували бути там 2 дні, вийшло 1 день.
07.30 виїзд зі Львова в сторону Жовкви;
12.30 доїхали до кордону. 70% дороги- хороша. 30% 'дошка для прання'. Не вірте завжди картам Гугля, бо він інколи 'ісполняє'. Завів нас в Сокаль, хоча є пряма дорога Р15 яка гарно Сокаль оминає. Нічого проти мешканція Сокаля не маю, але нафіга маршрут будувати польовими доріжками? 15.30 Перетнули кордон. В колєйці з 50 машин- українських машин було 5. Білоруси всіх українців женуть на червоний пас. Хоча декларувати нічого нема- всі декларації все одно треба заповнювати
До нас там відносяться як до другосортного народу. Спочатку обслуговують своїх громадян, а потім як буде час- то вже і укрів
16.30 Прибули в готель, який я попередньо букав через імейл. У відповідь почули 'Извините, мест нет. Ми праверяем имейли только по понедельникам'...
18.30 Закінчились пошуки і обдзвонювання готелів. Був знайдений 1 гуртожиток між Панчошною і Льяною фабриками на окраїні міста. Але коли приїхали туди- то вже посилили якихось грузинів
19.00 Поїли смачну піцу на центральній пішохідній вулиці
20.00 Прийнято рішення плюнути на то всьо і вночі вертатись додомцю. Поїхали в їхню Крепость. Це щось неймовірне. Монументи і сама територія вражають. Кожен мінімум раз в житті повинен це побачити. 22.00 Поїхали затарюватись в їхній гіпермаркет 'Корона'. Ціни в принципі такі самі як в нас. Нічого надзвичайного чи надякісного не зустріли.
23.30 включили пісню Океана Ельзи 'Я їду додому' і попензлювали на кордон.
02.30- перетнули кордон.
В загальному пройдено 710 км, з середнім розходом у 4.6 л/ 100 км на Peugeot 308. Паливо там справді дешевше. Заправив цілий бак дизеля по 7.10/л на наші гроші на Лукойлі.
Загальні враження- двоякі. З одної сторони сучасні будинки, дороги, чистота, комп в кожної адміністраторки гуртожитка. З іншої- обмін валют до 17.00, відсутність придорожньої інфраструктури(жодних кафе, заправок і т.п.), 10 готелів підвладних державі на весь Брест.
P.S. Хто планує їхати найближчим часом- не забудьте забукати по телефону готель перед поїздкою. Зекономите багато часу і нервів. Ось тут є список всіх готелів і цікавих місць.
І ще не забувайте подзвонити в банк перед виїздом. По дефолту в деяких банках міжнародні транзакції по картках з Білорусією залокані.
07.30 виїзд зі Львова в сторону Жовкви;
12.30 доїхали до кордону. 70% дороги- хороша. 30% 'дошка для прання'. Не вірте завжди картам Гугля, бо він інколи 'ісполняє'. Завів нас в Сокаль, хоча є пряма дорога Р15 яка гарно Сокаль оминає. Нічого проти мешканція Сокаля не маю, але нафіга маршрут будувати польовими доріжками? 15.30 Перетнули кордон. В колєйці з 50 машин- українських машин було 5. Білоруси всіх українців женуть на червоний пас. Хоча декларувати нічого нема- всі декларації все одно треба заповнювати

16.30 Прибули в готель, який я попередньо букав через імейл. У відповідь почули 'Извините, мест нет. Ми праверяем имейли только по понедельникам'...

18.30 Закінчились пошуки і обдзвонювання готелів. Був знайдений 1 гуртожиток між Панчошною і Льяною фабриками на окраїні міста. Але коли приїхали туди- то вже посилили якихось грузинів

19.00 Поїли смачну піцу на центральній пішохідній вулиці

20.00 Прийнято рішення плюнути на то всьо і вночі вертатись додомцю. Поїхали в їхню Крепость. Це щось неймовірне. Монументи і сама територія вражають. Кожен мінімум раз в житті повинен це побачити. 22.00 Поїхали затарюватись в їхній гіпермаркет 'Корона'. Ціни в принципі такі самі як в нас. Нічого надзвичайного чи надякісного не зустріли.
23.30 включили пісню Океана Ельзи 'Я їду додому' і попензлювали на кордон.
02.30- перетнули кордон.
В загальному пройдено 710 км, з середнім розходом у 4.6 л/ 100 км на Peugeot 308. Паливо там справді дешевше. Заправив цілий бак дизеля по 7.10/л на наші гроші на Лукойлі.
Загальні враження- двоякі. З одної сторони сучасні будинки, дороги, чистота, комп в кожної адміністраторки гуртожитка. З іншої- обмін валют до 17.00, відсутність придорожньої інфраструктури(жодних кафе, заправок і т.п.), 10 готелів підвладних державі на весь Брест.
P.S. Хто планує їхати найближчим часом- не забудьте забукати по телефону готель перед поїздкою. Зекономите багато часу і нервів. Ось тут є список всіх готелів і цікавих місць.
І ще не забувайте подзвонити в банк перед виїздом. По дефолту в деяких банках міжнародні транзакції по картках з Білорусією залокані.
- TOTAL_55
- Ім'я:Рома
- Номер:9966
- Подякували: 4 рази
- Контактна інформація:
CAT, треба було ще розрахувати бенз до Білорусії і там заправитись. Ми завжди так робим

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей