не прикалуйсяThug писав:або вночі

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
не прикалуйсяThug писав:або вночі
Якщо їхати десь до Кракова то в сам раз :),шопінг це ж не тільки супермаркетиThug писав:Ясно, шо це для поїздки по супермаркетах ніяк не канає.
так якщо то буде польський шенген - то я розрізнити в кого нормальна в кого ні? шенген значить не тільки в польщу, інакше то щось типу прикордонної картку вийде. та й замахаютсья вони на кордоні з іншими країнами лапати "шоперів"Thug писав:Якби зробили смугу для тих у кого повноцінні візи - було б прекрасно
про програмерів говорив, бо знаю точно рівень з/п. відносно поліції - то ти ще певно не був там в відділку (я був, коли заяву на викрадення велосипеда писав) - то практично як в нас їм живеться. лікарі/вчителі - оті таки більше заробляють, зате "лівачити" практично не можливо - тому наші лікарі часом набагато багатшими дефакто є :) молодим влаштуватися - теж суттєва проблема - знайома на стомалога досить геморно роботу шукала і знайшла аж на другому кінці Кракова. а скільки екс-колег на роботу їздять по 100км з інших міст - бо в рідних місцях дупця.. навіть окуліст, в якої я лінзи регулярно брав - і то аж з Закопаного катається в Краків кожен день (а то десь 1.5 години автобусом в одну сторону!)Thug писав:Mc, програмери - це ще не всі люди. У них вчителі, медики, поліція мають зарплати, за які можна жити. А в Данію поляки їдуть тому, шо в Данії одні з найвищих у світі зарплат
я бачу тільки 1 спосіб - взяти на борт малу дитинуThug писав:Поки що я бачу тільки два способи проїхати в Польщу без черг - у святкові дні, або вночі.
А хіба нашим "прикордонникам" треба візу?просто бачив як закарпатці проходять угорський кордон,показують якусь картку з хфоткою і вперйод...Mc писав:Thug написав:
Якби зробили смугу для тих у кого повноцінні візи - було б прекрасно
так якщо то буде польський шенген - то я розрізнити в кого нормальна в кого ні?
Їжджу тільки через Краківець і переважно це з пятниці на суботу в 6-7 випадках з 10 вночі черг нема,а коли "файна" зміна то там взагалі пустоasteroid писав:через який пункт пропуску ти проїдеш вночі без черги? тобто де немає черг?
зверніть увагу, шо ці 50 кг. потрібно шоб була можливість це самому взяти в свої руки! типу ручна поклажа. для прикладу чотири легкосплавні диски по ходу в свої руки взяти не вийде :)vovka писав:до 1 000 євро та вагою до 50 кг у ручній поклажі
в Польщу треба через Краківець їхати!cat-yellow писав:Мене на даний момент більше цікавить, як пересікати границю на Раві-Руській без шалених черг
Істина,небув правда на Раві,але Шегині мене просто бісять своїм роздовбайствомBOXER писав:в Польщу треба через Краківець їхати!
в законі написано конкретніше:BOXER писав:зверніть увагу, шо ці 50 кг. потрібно шоб була можливість це самому взяти в свої руки! типу ручна поклажа. для прикладу чотири легкосплавні диски по ходу в свої руки взяти не вийде
Стаття 399. Умови ввезення (пересилання) громадянами товарів на митну територію України
1. Товари (за винятком підакцизних), що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 1000 євро та загальна вага яких не перевищує 50 кг, не підлягають письмовому декларуванню (за винятком товарів, на які відповідно до статті 122 цього Кодексу встановлено обмеження щодо переміщення громадянами через митний кордон України і випадків, передбачених частиною другою цієї статті) та не є об’єктом оподаткування митними платежами.
vovka писав:супроводжуваному багажі
57) супроводжуваний багаж - товари, що належать громадянам, і переміщуються через митний кордон України у багажних відділеннях транспортних засобів, якими прямують ці громадяни, з оформленням багажних або інших перевізних документів;
vovka, паспорт треба новий. Зараз для візи не потрібно ні довідки з роботи чи документи ПП, ні довідки про фінанси. Але в анкеті на сайті http://www.e-konsulat.gov.pl/ так чи інакше ти маєш вказати роботодавця і адресу. Звідси висновок - якщо хочеш збільшити ймовірність відсутності відмови, пишеш туди якого роботодавця, наприклад координати знайомого, який є ПП, а ти в нього якийсь менеджер на посадіvovka писав:в польщі ще небув, закордонний паспорт був але треба продовжувати, тимчасово безробітний. теоретично я можу отримати ту візу ?
andriy_zab писав:Як згадаю перетин кордонів тривалістю 7-8 годин
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей