Якщо в протоколі сказано що водій порушив правила обгону і згідно цього протоколу буде винесено постанову.
То ця постанова оскаржується досить просто.
Спочатку описуємо ситуацію.
Такогото числа місяця і року я ПІБ рухався на ТЗ модель і держ. номер в такомуто населеному пункті. Нестодівано автомобіль що рухався попереду у попутному напрямку виїхав на смугу зустрічного руху і почав зменшувати швидкість.
Зберігаючи безпечний інтервал я незмінюючи смуги руху та швидкості здійснив випередження ТЗ який і далі рухався по зустрічній смузі, зменшуючи швидкість.
Після цього я був зупинений інспектором Петренко, який звинуватив мене у тому що я нібито порушив ПДР п.14.1(чи якийсь інший), і не бажаючи навіть вислухати мої пояснення, склав протокол номер №ХХХХХХХ. Дану інформацію може підтвердити свідок ПІБ адреса проживання яка перебувала зі мною в автомобілі під час руху.
Також хочу звернути Вашу увагу, що професійний рівень інспектора був дуже низький, про що світчить протокол №ХХХХХХХ складений з грубим порушенням чинного законодавства і інформація яка описана в ньому не відповідає дійсності.
По-перше, в протоколі сказано що я порушив правила обгону п 14.1, в якому сказано "14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів дозволяється лише ліворуч." Згідно ПДР обгін це "випередження одного або кількох транспортних засобів, пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху". З наведеного вище опису чітко видно що я не виїзжав на смугу зустрічного руху, тому порушення п.14.1 ПДР ніяк не може бути в даній ситуації.
По-друге, інспектор не дав мені можливості написати пояснення в протоколі. Хоча згідно ст. ХХХ КоАП, в якій сказано "......", я маю на це право.
По-третя, інспектор не дав мені копію протоколу та постанови , хоча був зобовязаний згідно ст. ХХХ коапу.
і так далі ......
Враховуючи незаконні дії інспектора ДПС, а також грубі порушення чинного законодавства при складанні протоколу прошу:
1. Скасувати протокол про адміністративне правопорушення №ХХХХХ та закрити справу.
Можна спочатку написати скаргу начальнику ВДАІ УМВС України в м.Львів Мицаку Б. Ф. Якщо є хоча б якісь дані інспектора.
Я півроку назад писав скаргу. Мені протокол скасували і посвідчення водія повернули.
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Дорожня ситуація! Ваші поради!
-
- Ім'я:Назар
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Re: Дорожня ситуація! Ваші поради!
vasylms, маєш рацію може пройде
- Sally
- Ім'я:Оля
- Номер:B3
vasylms, та, але в кінці ще дописати я той протокол з порушеннями взяв та й підписав що зі всім згоден
зі всіх вищенаписаних пояснень витікає, що автор таки порушив, бо той робив якийсь маневр а автор просто вирішив його об"їхати так, як цього робити не можна. якби він зліва об"їхав (а там була розривиста лінія) то йому би ніхто нічого не сказав, а так..
дуже цікаво як вирішиться питання. автор, відпишись обов"язково.

зі всіх вищенаписаних пояснень витікає, що автор таки порушив, бо той робив якийсь маневр а автор просто вирішив його об"їхати так, як цього робити не можна. якби він зліва об"їхав (а там була розривиста лінія) то йому би ніхто нічого не сказав, а так..
дуже цікаво як вирішиться питання. автор, відпишись обов"язково.
zubylo.lviv.ua
-
- Ім'я:Василь
Тут просто є такий нюанс в правилах:
"обгін це випередження одного або кількох транспортних засобів, пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху"
п14.1
В цій ситуації цікаво було б послухати пояснення інспектора, щоб він чітко вказав і розяснив, який пункт ПДР водій прорушив.
Хоча й так ясно що водій зробив неправильно і це могло привести до ДТП.
Але як це грамотно, згідно законодавства оформити навряд чи наші іспектори знають.
"обгін це випередження одного або кількох транспортних засобів, пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху"
п14.1
Якщо це все разом скласти то порушити пункт 14.1 впринципі неможливо. Адже п.14.1 нібито забороняє обгін справа, але обгін не може бути праворуч, тому що праворуч немає зустрічної смуги. А згідно визначення обгін мусить бути повязиний "з виїздом на смугу зустрічного руху" :)14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів дозволяється лише ліворуч.
В цій ситуації цікаво було б послухати пояснення інспектора, щоб він чітко вказав і розяснив, який пункт ПДР водій прорушив.
Хоча й так ясно що водій зробив неправильно і це могло привести до ДТП.
Але як це грамотно, згідно законодавства оформити навряд чи наші іспектори знають.
- McAr
- Ім'я:Андрій
Sally писав:коли хтось робить маневр, то інші змушені почекати, коли він той маневр закінчить і це факт. а автор не дав закінчити маневр
Приємно,що э правильномислячі водії.
vovka писав:можливо сюда можна приписати створення аварійної ситуації, але ж протокол складений по факту обгону якого небуло.
Про яке порушення складений прототокол можна тільки здогадуватися, оскільки копії протоколу ми поки не побачили а зі слів водія його думаю покарано по статті Ст.122 ч.2 через те що не дав закінчити меневр автомобілю який їхав попереду. Як то порушення розписав ДАЙець можна поки здогадуватися оскільки в даній статті є і правила обгону і безпечна відстань і тд..
Поки не побачимо копії протоколу думаю подальші дискусії безпідставні.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей