Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Закрито
Техогляд 2011
hrdrive
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Техогляд 2011

Повідомлення hrdrive » Вів, 31 травня 2011, 11:52

Коба писав:Спочатку проект закону проходить перше читання, голосують, далі відправляється в комітет для доопрацювання,
це вже відбувалося в квітні.
це вже виходить друге читання, чи як....
коротче і шо виходить? мені зара викинути 700 грн на ТО а за тиждень мені скажуть викинути талон ТО? :surprised %)
INTE®©ULLE®™

Коба
Ім'я:伊戈
Контактна інформація:

Повідомлення Коба » Вів, 31 травня 2011, 12:01

hrdrive писав:
Коба писав:Спочатку проект закону проходить перше читання, голосують, далі відправляється в комітет для доопрацювання,
це вже відбувалося в квітні.
це вже виходить друге читання, чи як....
коротче і шо виходить? мені зара викинути 700 грн на ТО а за тиждень мені скажуть викинути талон ТО? :surprised %)

Перше читання відбулось сьогодні :happy у квітні ПУ подав у ВРУ законопроект :) , а далі за текстом друге і в цілому. Тільки коли??? :surprised
Никто не безгрешен, хотя многие живут безнаказанно.
© Джон Рей

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Вів, 31 травня 2011, 12:14

Коба писав:у квітні ПУ подав у ВРУ законопроект
і тоді його відправили на доопрацювання, ніби так...коротче х.з. треба слідкувати за сайтом верховниої ради.
INTE®©ULLE®™

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Вів, 31 травня 2011, 12:29

сьогодні перше читання. 100% всюди ж пише.
Коли буде друге невідомо, в принципі можуть за день зробити, але думаю не зроблять, для того щоб ловити тих хто не зробить ТО і будуть казати дайцу мол ВР прийняла закон :).
Під час другого Ч. п. розглядаються поправки до проекту та його нова редакція з урахуванням пропонованих змін, проводиться його постатейне обговорення та здійснюється постатейне голосування. У разі необхідності обговорюються і ставляться на голосування частини статті, її підпункти або речення.
Тобто вони можуть і викинути ту статю де є скасування ТО.
Мої прогнози друге читання буде десь осінню.
Востаннє редагувалось Вів, 31 травня 2011, 12:32 користувачем Demyan, всього редагувалось 1 раз.

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Вів, 31 травня 2011, 12:31

Demyan писав:Мої прогнози друге читання буде десь осінню
ти гониш %)
INTE®©ULLE®™

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 31 травня 2011, 12:32

Demyan писав:але думаю не зроблять, для того щоб ловити тих хто не зробить ТО і будуть казати дайцу мол ВР прийняла закон
так вони там прийняли для мвс ще й інструкцію якою забороняють провіряти талони ТО. недавно десь таке читав.
так що думаю що з другим читанням мали б скоро справитися.

Myself
Ім'я:Oleksandr
Номер:ВС 0990 ВО
Дякував (ла): 19 рази
Подякували: 71 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Вів, 31 травня 2011, 12:37

Demyan писав:Мої прогнози друге читання буде десь осінню
+100500. А осінню дУпУтати верстають бюджет... Подивляться на недостачу філок і відправлять законопроект на доопрацювання (щоб закосити бабло на наступний рік). В кінці грудня (коли всі вже зроблять ті талони і заплатять в бюджет) проголосують, а Яник підпише на останній день (вже в січні 2012 ) з поправкою "в зв"язку із Євро 2012 і недостачею коштів на ремонт доріг, а також для забезпечення безпеки "єврогостей" на дорогах України на час проведення змагань, відтермінувати вступ Закону в дію до кінця Чемпіонату". :sing
cat-yellow писав:сьогодні був останній день, поки мій Бобік міг їздити без ТО
не ведись на ту провокацію... Останній день - 15 грудня ;) Їзди спокійно, а дайців посилай прямим текстом.
"Нам не страшні московські воші. Нам страшні українські гниди."
Симон Петлюра

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Вів, 31 травня 2011, 12:43

Myself,
Myself писав:не ведись на ту провокацію... Останній день - 15 грудня Їзди спокійно, а дайців посилай прямим текстом.
відколи то так? якшо вказано в талоні дату проведення наступного ТО.
INTE®©ULLE®™

cat-yellow
Ім'я:Михайло
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Повідомлення cat-yellow » Вів, 31 травня 2011, 12:44

Myself, але ж в мен взагалі ніякого талона нема :) ні старого ні нового :)

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Вів, 31 травня 2011, 12:55

hrdrive писав:Myself,
Myself писав:не ведись на ту провокацію... Останній день - 15 грудня Їзди спокійно, а дайців посилай прямим текстом.
відколи то так? якшо вказано в талоні дату проведення наступного ТО.
+1
100% вказаний місяць проведення чергового ТО - якщо не пройшов - талон не дійсний. А останій день дійсно 15 грудня, тобто якщо зазначена дата пройти ТО 12.2011, то 16 грудня ти вже не пройдеш його. А перший день 15 січня. Це вже мосолили минулого року.

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Вів, 31 травня 2011, 12:57

http://biz.liga.net/news/E1104528.html
Представитель Президента в Верховной Раде Юрий Мирошниченко рассчитывает, что парламент отменит техосмотр уже на следующей пленарной неделе (14-17 июня 2011 года, - ред.). Об этом он сообщил сегодня журналистам.

Как переадет корреспондент ЛІГАБізнесІнформ, комментируя положения законопроекта, Ю.Мирошниченко отметил: "Техосмотр не будет обязательным для частных собственников автомобилей, не нужно будет платить деньги и вешать талончики на стекло. Этот техосмотр будет проводиться добровольно, самими автолюбителями, поскольку в их интересах, чтобы их транспортное средство было технически исправным".

Ю.Мирошниченко отметил, что сбор, который уплачивался в момент прохождения техосмотра, будет уплачиваться при заправках автомобилей на АЗС.

Также Ю.Мирошниченко пояснил, что транспортные средства, которые перевозят большое количество пассажиров, будут проходить техосмотр. "Вместе с тем, ставится вопрос об отмене доверенности, то есть вводится европейская норма, когда у водителя есть водительское удостоверение и технический паспорт на транспортное средство, на котором он передвигается, и нет информации о том, что данное транспортное средство в угоне… считается, что он легально, с разрешения родственника, получил этот автомобиль, что также существенно приблизит нас к европейским стандартам", - сказал он.

Ю.Мирошниченко подчеркнул, что отмена техосмотра не приведет к ухудшению состояния транспортных средств, поскольку, в соответствии с Правилами дорожного движения, сотрудник ГАИ может остановить технически неисправный автомобиль. При этом никаких дополнительных полномочий в данном вопросе сотрудники ГАИ не получают.

"Тенденция движется в том направлении, что если водитель не нарушает правил, его не могут остановить… Если не работают, например, габаритные огни или разбито стекло, есть еще какие-либо признаки того, что автомобиль неисправен, тогда у ГАИ есть основания остановить, требовать восстановления и, в соответствии с теми санкциями, которые предусмотрены Правилами дорожного движения, может быть наложен соответствующий штраф. Если автомобиль технически не может быть использован, он может быть остановлен до устранения неисправностей", - сказал он.

Напомним, сегодня, 31 мая, Верховная Рада Украины приняла за основу проект закона, которым отменяется обязательный техосмотр частных легковых автомобилей. За проект "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно устранения избыточного государственного регулирования в сфере автомобильных перевозок" (N8397) в первом чтении проголосовали 253 карточки народных депутатов.

Ранеее Президент Украины Виктор Янукович внес в Верховную Раду законопроект, который предусматривает отмену технического осмотра для легковых автомобилей. Перед этим В.Янукович заявил, что его поручение об упрощении технического осмотра транспортных средств, отмене дорожных листов и доверенностей превратили в "грандиозную авантюру".
INTE®©ULLE®™

Myself
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Вів, 31 травня 2011, 13:05

cat-yellow, ааа, ну то сорі :oops А де ти подів талон :surprised
hrdrive, посилай і не думай, я це проходив:-)
На паркані часто пише, що він член, а не паркан. Це щось значить? :D Мєнти також можуть скільки завгодно на талоні писати "Дата проходження наступного ТО". Результат - такий же, як і з парканом ;)
Дивись:
Закон "Про дорожній рух" каже, що "періодичність проходження ТО транспортними засобами визначається Кабміном". Не інструкцією МВС (якою затверджується вигляд талону ТО), а Кабміном :teach Кабмін прийняв Постанову № 606 від 9 липня 2008 року. Почитай її тут Особливу увагу зверни на пп. 22 та 23 Порядку проходження ТО. Для лінивих - цитую (в частині стосовно легкових авто):
22. Техогляд засобів незалежно від форми власності
проводиться з такою періодичністю:
<...> 3) один раз на два роки - засоби, призначені для перевезення
пасажирів з кількістю місць для сидіння не більш як дев'ять з
місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально
дозволеною масою до 3,5 тонни, а також мотоцикли та інші механічні
транспортні засоби (відповідно до класифікації засобів за
категоріями L, M , N , O , O ) у такому порядку:
1 1 1 2
І найцікавіше - наступний пункт № 23
23. Техогляд засобів проводиться Державтоінспекцією в такий
строк:
з 15 січня по 15 грудня - для тих засобів, техогляд яких
проводиться один раз на два роки або один раз на рік;
з 15 січня по 30 червня та з 1 липня по 15 грудня - для тих
засобів, техогляд яких проводиться два рази на рік.
Тому в спілкуванні з ментом кажеш: "Я законослухняний водій, виконую Закон "Про дорожній рух". Він доручає Кабміну врегулювати строки проходження ТО. Камбін врегулював, давши мені право пройти ТО в будь-який зручний для мене час в період до 15 грудня включно. Питання є? Якщо є - пиши їх письмово в протоколі. Але я тобі все пояснив і номера статей назвав, так що ти поінформований мною про порушення тобою закону. Зустрінемось в суді, поясниш судді, як ти матеріали адміністративної справи фальсифікував".

Минулого року мав таких 6 бесід - до останнього планував перереєструвати машину на себе, тоді і зробити талон на нові номера. Не вийшло, ТО зробив 15 грудня :ninja В талоні писало до 9 вересня :ninja Так от, всі закінчились однаково - мовчки повертає документи , розвертається і йде геть ;)
Симон Петлюра

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Вів, 31 травня 2011, 13:07

Myself, :shock :shock :shock
INTE®©ULLE®™

Myself
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Вів, 31 травня 2011, 13:11

Demyan писав:100% вказаний місяць проведення чергового ТО - якщо не пройшов - талон не дійсний
Місяць вказаний, це 100% ;) І що далі? :D :shout Почитай, тут все детально розписано

hrdrive, :D :shout Я ж кажу - розвод. Це як з терміном дії прав :D , чи з доплатою до мінімальних страхових внесків СПД %) , чи з з іспитами для всіх класів школи :sing Кидали у владі, йофппфт! Не спішіть робити, що вони кажуть ;) :shout
Симон Петлюра

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Вів, 31 травня 2011, 13:22

Myself писав:
Demyan писав:100% вказаний місяць проведення чергового ТО - якщо не пройшов - талон не дійсний
Місяць вказаний, це 100% ;) І що далі? :D :shout Почитай, тут все детально розписано

hrdrive, :D :shout Я ж кажу - розвод. Це як з терміном дії прав :D , чи з доплатою до мінімальних страхових внесків СПД %) , чи з з іспитами для всіх класів школи :sing Кидали у владі, йофппфт! Не спішіть робити, що вони кажуть ;) :shout
Та фігня то все вони пишуть а самі не розбираються - я маю на увазі дорожній контроль.
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 9 липня 2008 р. N 606

18. Строк дії талона обмежується датою проведення наступного
техогляду для відповідної категорії засобів, зазначеною в талоні.

В тому пункті чітко вказано що термін дії талону зазначено в ньому і крпака!
А вони зсилаються на пункт про періодичність 22 і коли можна пройти з 15 січня по 15 грудня - ці пункти не визначають термін дії талону! а тільки коли можна пройти його і як часто! Тільки пункт 18 вказує про термін дїї талону!

СТРОК, ПЕРІОДИЧНІСТЬ і ТЕРМІН ДІЇ - це три різні речі!

cat-yellow
Ім'я:Михайло
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Повідомлення cat-yellow » Вів, 31 травня 2011, 13:30

Myself, мій Бобік був на обліку міністарства оборони... коли його списали - ТО не мав

Denzzzil
Ім'я:Денис
Номер:7739
Контактна інформація:

Повідомлення Denzzzil » Вів, 31 травня 2011, 13:31

так щойно по радіо казали, що сьогодні прийняли майже як відміну.....
Денис Автозапчастини

dgrifon
Ім'я:Григорий

Повідомлення dgrifon » Вів, 31 травня 2011, 13:35

Итак у нас радостная весть - ТО отменили :D
http://korrespondent.net/business/auto/ ... om-chtenii

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Вів, 31 травня 2011, 13:36

dgrifon писав:Итак у нас радостная весть - ТО отменили :D
http://korrespondent.net/business/auto/ ... om-chtenii
блін ти почитай шо тут пишуть а не радосная новость...
Myself писав: "Я законослухняний водій, виконую Закон "Про дорожній рух". Він доручає Кабміну врегулювати строки проходження ТО. Камбін врегулював, давши мені право пройти ТО в будь-який зручний для мене час в період до 15 грудня включно. Питання є?
тобі просто везло що гайци не знають законів :)
Я б тобі сказав
18. Строк дії талона обмежується датою проведення наступного
техогляду для відповідної категорії засобів, зазначеною в талоні.
"Ваш термін дії талону вийшов, експлуатувати ТЗ без талону не можна, так, у вас є термін, наприклад можете почати проходити з 15 січня, але згідно п.18 термін дії обмежується датою зазначеною в талоні, Ваш талон недійсний, так ви можете пройти ТО до 15 грудня, але експлуатувати ТЗ не маєте права, бо талон просрочений, тобто його нема". Питання є? :D
Востаннє редагувалось Вів, 31 травня 2011, 13:37 користувачем Demyan, всього редагувалось 1 раз.

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Вів, 31 травня 2011, 13:37

dgrifon, почитай вище ;)
INTE®©ULLE®™

Закрито

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 21 гостей