Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
даїшникам заборонили зупиняти авто без Талона ТО
- t309
- Ім'я:t309
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Нова інструкція орієнтує роботу співробітників на "профілактику ДТП і допомогу учасникам дорожнього руху"
Міністерство внутрішніх справ затвердило нову інструкцію діяльності підрозділів ДАІ, в роботу яких ввели ряд нововведень.
Тепер працівники ДАІ не мають права зупиняти автомобілі в разі відсутності талона про проходження державного технічного огляду, а також якщо номерні знаки розміщені в невстановленому місці або забруднені так, що з відстані 20 м неможливо прочитати, що на них написано, пише "Комерсант-Україна".
Зокрема, працівникам ДАІ пропонується патрулювати дороги на автомобілях із увімкненими світловими сигналами синього кольору, розміщувати наряди в місцях високої концентрації ДТП та проводити профілактичну роботу з водіями.
Згідно з наказом № 131 "Про затвердження змін до інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС", підписаним міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим, в роботу ДАІ доданий ряд ключових нововведень.
Як повідомив керівник прес-служби департаменту ДАІ МВС Ігор Клопотій, нова інструкція орієнтує роботу співробітників на "профілактику ДТП і допомогу учасникам дорожнього руху".
"Про якість роботи інспекторів буде свідчити зниження кількості ДТП. Ми плануємо змінити імідж служби, яка виконує каральні функції, на користь забезпечення безаварійного дорожнього руху", - уточнив Клопотій.
Крім цього, з інструкції були вилучені положення про "відкриті", "приховані" і "змішані" способи патрулювання, що дозволяють інспекторам працювати на автомобілях без спеціального кольорографічного забарвлення і розпізнавальних знаків.
Крім цього, у новому документі відсутній розділ про поквартальне планування роботи патрулів ДПС і про звітність за підсумками планового періоду.
За новою інструкцією працівникам ДАІ дозволяється патрулювати дороги тільки на службових автомобілях з увімкненими світловими сигнальними пристроями синього кольору.
Зокрема, "мигалки" на автомобілях ДПС повинні бути постійно включені на трасах державного значення і між стаціонарними постами в межах території обслуговування. У межах міста допускається розміщення патрулів ДПС без світлових сигналів, виключно в місцях підвищеної концентрації ДТП.
"Місце найбільшої концентрації ДТП може змінюватися в залежності від багатьох факторів: часу доби, погодних умов", - зазначив Клопотій, додавши, що в столиці найбільш небезпечними вважаються Столичне шосе, проспект Перемоги та Кільцева дорога.
Він уточнив, що в Києві для забезпечення безпеки дорожнього руху щодня задіяно близько 400 співробітників ДАІ.
Ура!!!! товарищи!!!!!!
Міністерство внутрішніх справ затвердило нову інструкцію діяльності підрозділів ДАІ, в роботу яких ввели ряд нововведень.
Тепер працівники ДАІ не мають права зупиняти автомобілі в разі відсутності талона про проходження державного технічного огляду, а також якщо номерні знаки розміщені в невстановленому місці або забруднені так, що з відстані 20 м неможливо прочитати, що на них написано, пише "Комерсант-Україна".
Зокрема, працівникам ДАІ пропонується патрулювати дороги на автомобілях із увімкненими світловими сигналами синього кольору, розміщувати наряди в місцях високої концентрації ДТП та проводити профілактичну роботу з водіями.
Згідно з наказом № 131 "Про затвердження змін до інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС", підписаним міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим, в роботу ДАІ доданий ряд ключових нововведень.
Як повідомив керівник прес-служби департаменту ДАІ МВС Ігор Клопотій, нова інструкція орієнтує роботу співробітників на "профілактику ДТП і допомогу учасникам дорожнього руху".
"Про якість роботи інспекторів буде свідчити зниження кількості ДТП. Ми плануємо змінити імідж служби, яка виконує каральні функції, на користь забезпечення безаварійного дорожнього руху", - уточнив Клопотій.
Крім цього, з інструкції були вилучені положення про "відкриті", "приховані" і "змішані" способи патрулювання, що дозволяють інспекторам працювати на автомобілях без спеціального кольорографічного забарвлення і розпізнавальних знаків.
Крім цього, у новому документі відсутній розділ про поквартальне планування роботи патрулів ДПС і про звітність за підсумками планового періоду.
За новою інструкцією працівникам ДАІ дозволяється патрулювати дороги тільки на службових автомобілях з увімкненими світловими сигнальними пристроями синього кольору.
Зокрема, "мигалки" на автомобілях ДПС повинні бути постійно включені на трасах державного значення і між стаціонарними постами в межах території обслуговування. У межах міста допускається розміщення патрулів ДПС без світлових сигналів, виключно в місцях підвищеної концентрації ДТП.
"Місце найбільшої концентрації ДТП може змінюватися в залежності від багатьох факторів: часу доби, погодних умов", - зазначив Клопотій, додавши, що в столиці найбільш небезпечними вважаються Столичне шосе, проспект Перемоги та Кільцева дорога.
Він уточнив, що в Києві для забезпечення безпеки дорожнього руху щодня задіяно близько 400 співробітників ДАІ.
Ура!!!! товарищи!!!!!!
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!
- moomnad
Re: даїшникам заборонили зупиняти авто без Талона ТО
Я вчора проїзджав вулицю де море пішоходів і говорив по телефону, випадково глянув у дзеркало -
а заді мене даї з мигалками, думаю усе приїхав.
Включаю правий поворот, берусь до бровки, а вони с..ки,
мене об"їхали та поволі поїхали собі дальше. Я собі думаю що то за бред?
Так що у нас в Івано=Франквській області уже від учора як мінімум дотримуються даної постанови

Так що у нас в Івано=Франквській області уже від учора як мінімум дотримуються даної постанови

Важко збирати вибиті зуби...зломаними руками.
- gribkoff777
- Ім'я:Тарас
- Номер:BC ☻ AA
- Контактна інформація:
moomnad, "служебные автомобили ГАИ должны передвигаться по маршруту патрулирования с включенными специальными световыми сигнальными устройствами синего цвета. Указанное нововведение касается только автопатрулей, работающих на дорогах государственного значения, за пределами населенных пунктов. В самих населенных пунктах использование спецсигналов во время патрулирования на служебных авто не обязательно." http://drugasmuga.com/news/emergency_zone/21337.html
Хочеш миру - готуй Parabellum
- may
- Ім'я:Ihor
- Номер:7044
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 4 рази
Деза від журналюг!!! Що не зрозумів - те добрехав...t309 писав:Тепер працівники ДАІ не мають права зупиняти автомобілі в разі відсутності талона про проходження державного технічного огляду, а також якщо номерні знаки розміщені в невстановленому місці або забруднені так, що з відстані 20 м неможливо прочитати, що на них написано, пише "Комерсант-Україна".
Зупинка за порушення ПДР нікуди не ділась!!!
А Правила ніхто не міняв!
2.9. Водієві забороняється:
в) керувати транспортним засобом без талона про проходження державного технічного огляду;
30.2.
...
Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!
-
moomnad писав:Я вчора проїзджав вулицю де море пішоходів і говорив по телефону, випадково глянув у дзеркало - а заді мене даї з мигалками, думаю усе приїхав. Включаю правий поворот, берусь до бровки, а вони с..ки, мене об"їхали та поволі поїхали собі дальше. Я собі думаю що то за бред?
gribkoff777 писав:"служебные автомобили ГАИ должны передвигаться по маршруту патрулирования с включенными специальными световыми сигнальными устройствами синего цвета.
Висновок з того виходить такий!? Що раніш "обганяючи", проїжаючи поряд (зустрічна) з авто. ДАІ - можна було спокійно проїхати і помахати ручкою...
А тепер побачивши авто. з включеною люстрою прийдеться при першій зустрічі зупинятись на обочині!
3. РУХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ІЗ СПЕЦІАЛЬНИМИ СИГНАЛАМИ
http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/a3/
Думаю я правильно пояснив. Якщо це все так! То виходить повна херня...

Спростуйте мої припущення...
- may
А що тут спростовуватиNick_ писав: Спростуйте мої припущення...

Ні-чо-го не змінилось для водіїв!
-
Тоді у мене нема слів! 

- CAT
- Ім'я:Данило
- Контактна інформація:
pikach00, шо ксіву якусь нарив і тепер свіркаєш нею постійно? 

Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор
Honda - Das Телевізор
- antik
- Ім'я:Антоха
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 1 раз
CAT, на велосипед пересел
Три речі, на яких чоловік не повинен давати їздити - на собі, на своїй жінці та на своїй машині
- may
До речі, не користуйтесь неактуальними документами!Nick_ писав: 3. РУХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ІЗ СПЕЦІАЛЬНИМИ СИГНАЛАМИ
http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/a3/
Остання редакція ПДР завжди там
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 6-2001-%EF
Востаннє редагувалось П'ят, 27 травня 2011, 08:41 користувачем may, всього редагувалось 2 разів.
- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
CAT, Ауді купив 

- gribkoff777
- Контактна інформація:
проблисковий червоний - означає зупинитися. Синій - надати перевагу в русі.may писав:Спростуйте мої припущення...
- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
Та ні при чому. Народу нєфіг дєлать :)hrdrive писав:а при чому тут талон ТО?
- gribkoff777
- Контактна інформація:
hrdrive, там далі, по тексту, про мигалки. тема трохи невдало названа ІМХО
- may
Власне, ніякої нової інструкції немає!t309 писав:Міністерство внутрішніх справ затвердило нову інструкцію діяльності підрозділів ДАІ
Внесли зміни в діючу...
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... g=z0552-11
-
- Контактна інформація:
Талон ТО тепер НЕ ПОТРІБНО закрпіпляти на лобовому склі. Його можна носити в кишені разом з документами.hrdrive писав:а при чому тут талон ТО?
Зроблено це думаю для того щоб ловити тих у кого підроблені ТО або якщо власник з номерами помінявся, а талон ні. Адже тепер набагто зручніше дайцу дивитися всі документи, не дістаючи ТО з лобового скла, і по базі може пробити чи дійсно той номер талону ТО існує в базі, чи куплений на базарі.
Так шо не робіть липових талонів!
- hrdrive
- Контактна інформація:
Demyan, є десь написано це в законі? бо не бачу...якшо так то класно.
INTE®©ULLE®™
- may
Немає такого!hrdrive писав:Demyan, є десь написано це в законі?
ПДР
30.2. На механічних транспортних засобах (за винятком трамваїв і тролейбусів) і причепах у передбачених для цього місцях встановлюються номерні знаки відповідного зразка, а у правому нижньому кутку переднього вітрового скла транспортного засобу закріплюється талон про проходження технічного огляду.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей