Дайджест автомобільних новин

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Введення терміну дії водійських прв
vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:
Re: Введення терміну дії водійських прв

Повідомлення vovka » Пон, 04 квітня 2011, 18:58

http://zaxid.net/newsua/2011/4/4/152259/
Як зазначено в повідомлені, нові посвідчення відрізняються від старих лише однією графою. У ній вказаний термін дії посвідки – 50 років. Процедура обміну, кажуть правоохоронці, нескладна.

«Для заміни посвідчення водія необхідно подати заяву та паспорт, - зазначив начальник Львівського ВРЕР ДАІ при ГУ МВС України у Львівській області Олександр Плашовецький. – Також потрібно здати старі посвідчення з талоном попереджень».

Щоб отримати нові посвідчення, підтверджувати свої знання правил дорожнього руху не потрібно. Однак, іспит таки складатимуть ті, хто має стаж керування менше року.

Окрім того, значно скоротився й час на отримання послуг. Адже віднедавна у відділі реєстраційно-екзаменаційної роботи відкрилось нове віконечко для юридичних осіб.
куда то треба йти і скільки та процедура коштує ? хтось вже міняв ?
думаю замінити бо мої паперові вже зносилися, та і розмір великий. трохи не вписується.

weber
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення weber » Пон, 04 квітня 2011, 20:18

vovka, 50 років? А ти сам в це віриш? Яка різниця прав з терміном в 50 років і без нього? Здається ніякої :happy Чому тоді не ставити 999 років :confused
Краще почекай ще, вони зара знову щось змінять :|

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 04 квітня 2011, 20:42

weber писав:50 років? А ти сам в це віриш? Яка різниця прав з терміном в 50 років і без нього? Здається ніякої
думаю то чиста формальність згідно вимог тої конвенції по якій має бути зазначено термін дії. я так поняв в різних країнах різні терміни..

хоча мабуть варто ще почекати і не спішити.

weber

Повідомлення weber » Вів, 05 квітня 2011, 09:02

vovka, а потім Європа посміється над такою формальністю, оскільки в них самих 3 чи 10 років. Раз в тебе не пластикові, то є сенс замінити, але щоб тобі не довелося за якийсь час знову змінювати, а за пластик то платити прийдеться, грн. 250 здається мінімум :boxed

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Вів, 05 квітня 2011, 09:13

weber писав:а за пластик то платити прийдеться, грн. 250 здається мінімум
тобто шоб лише поміняти паперові на пластик? :ninja
цікаво-цікаво...я б викинув штрафний талон а пластикові права запхав би в невеличкий гаманець і все) детальніше не знаєш? :ninja
INTE®©ULLE®™

weber

Повідомлення weber » Вів, 05 квітня 2011, 10:02

hrdrive писав:тобто шоб лише поміняти паперові на пластик? :ninja
цікаво-цікаво...я б викинув штрафний талон а пластикові права запхав би в невеличкий гаманець і все) детальніше не знаєш? :ninja
Минулого серпня переробити права з паперу на пластик коштували мені 1500 грн. :boxed +100 грн. за "послуги" :happy

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Вів, 05 квітня 2011, 10:05

weber, %) а чо ти написав 250 грн? :sad нунафік... стільки грошей недам...
INTE®©ULLE®™

weber

Повідомлення weber » Вів, 05 квітня 2011, 10:49

hrdrive, це у випадку офіційного обміну на права з терміном, те що в новинах говорять постійно...

rusmaks
Ім'я:Руслан

Повідомлення rusmaks » Вів, 05 квітня 2011, 13:43

vovka писав:
weber писав:50 років? А ти сам в це віриш? Яка різниця прав з терміном в 50 років і без нього? Здається ніякої
думаю то чиста формальність згідно вимог тої конвенції по якій має бути зазначено термін дії. я так поняв в різних країнах різні терміни..

хоча мабуть варто ще почекати і не спішити.
на мою думку краще почекати трохи, а то знайомий приблизно 1 рік тому поміняв, і зараз на тому пластику витерлась його фотка повністю(їздить ще в придачу з паспортом).

Якість друку на пластик - повне "..авно".

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 07 квітня 2011, 13:10

weber писав: це у випадку офіційного обміну на права з терміном, те що в новинах говорять постійно...
вже подорожало :D
http://zaxid.net/newsua/2011/4/7/130451/
За її словами, щоб отримати нове посвідчення потрібно буде викласти 420 грн, при цьому іспит в МРЕМО із правил дорожнього руху не потрібно складати, окрім тих водіїв, які мають стаж керування менше року.
:surprised

doctor
Ім'я:Олег

Повідомлення doctor » Чет, 21 квітня 2011, 16:42

http://ubr.ua/market/auto/mogilev-vvel- ... ujno-86985
В ГАИ официально заявили, что для выезда за рубеж украинцам не нужно получать водительские удостоверения нового образца.

Для выезда за рубеж на автомобиле после 29 марта 2011 года украинцы не обязаны получать водительские права нового образца, в которых будет указана конечная дата их действия. Об этом сообщил первый заместитель начальника Департамента Госавтоинспекции Анатолий Павловский в ответ на запрос "Дела".

Таким образом, скандальное заявление Министра внутренних дел Анатолия Могилева о том, что для выезда за пределы Украины после 29 марта 2011 года владельцам бессрочных водительских удостоверений необходимо заменить их на новые документы с ограниченным сроком действия, которое глава МВД сделал в феврале этого года, является безосновательным.

Как заявил тогда министр в одном из своих комментариев: "переоформлять их (водительские права – ред.) нужно только тем, кто планирует после 29 марта выезжать за границу. Мы считаем, что для этого достаточно предоставить только медицинскую справку и старый документ, после чего ГАИ автоматически выдаст новые права". Могилев пояснил, что такое требование устанавливает поправка, внесенная в Международную конвенцию о дорожном движении.

Однако сразу после этого заявления возникла дискуссия о том, что в Конвенции такого положения нет.

Точку в споре поставила Госавтоинспекция.

Как разъяснили в Департаменте ГАИ, с 29 марта 2011 года вступило новое требование к участникам международного дорожного движения – об обязательном указании в удостоверении водителя даты окончания ей действия.

"То есть, начиная с 29 марта 2011 года, национальные удостоверения водителя, которые выдаются на территории стран, которые присоединились к Конвенции, в том числе Украины, в обязательном порядке должны иметь срок действия, - говорится в официальном письме Госавтоинспекции. – "При этом, в соответствии с положением статьи 43 Конвенции, все удостоверения водителя, которые соответствовали ее требованиям и были выданы до 29 марта этого года, остаются действительными и признаются на протяжении всего срока их использования".

Таким образом, ГАИ подтверждает: украинские водители, получившие свои удостоверения на право вождения в прежние годы, и которые не содержат указания о сроке действия, могут беспрепятственно покидать пределы Украины для поездок по зарубежным странам.

"Вместе с тем в некоторых странах из-за субъективных факторов (разное толкование отдельных положений Конвенции) у наших граждан при отсутствии срока действия удостоверения водителя могут возникнуть проблемы.

Поэтому министр внутренних дел рекомендовал гражданам, которые планируют поездку за границу на автомобиле, заменить водительское удостоверение на срочное", - говорится в официальном письме Госавтоинспекции. В Гаи подытожили, что замена удостоверений водителя, которые сегодня находятся у водителей транспортных средств и не имеют срока действия, не является обязательной нормой и происходит постепенно по желанию их собственников.

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Чет, 21 квітня 2011, 17:27

невже правда? ура!
INTE®©ULLE®™

Myself
Ім'я:Oleksandr
Номер:ВС 0990 ВО
Дякував (ла): 19 рази
Подякували: 71 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Чет, 21 квітня 2011, 18:37

ну що тут скажеш: ідіоти! :angry Ні стиду, ні совісті у цих недоумків. Могильова на мило! :thumbdown
"Нам не страшні московські воші. Нам страшні українські гниди."
Симон Петлюра

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Чет, 21 квітня 2011, 19:10

hrdrive писав:невже правда? ура!

а я і не сумнівався, один "тролль" на коррі приблизно так само відписав майже відразу , із ссилками на нормативку , в тому числі і Конвенцію ....
Скосили трохи бабла все одно ... Я бачу то в Уряду така політика наповнення дирявого бюджету : введуть якусь фігню, а коли маса невдоволених стає значною і народ розчехляється, що все це штопано білими нитками - швиденько або скасовують, або починають терти , що норма носить рекомендаційний характер ... Гондурас, одним словом , і влада вся - поголовно ганд..урасівці! :angry
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

doctor
Ім'я:Олег

Повідомлення doctor » Чет, 21 квітня 2011, 20:55

І ще трошки інфі про конвенцію, може кому згодится :ninja
http://www.unece.org/trans/conventn/Con ... fic_RU.pdf

Myself
Ім'я:Oleksandr