Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Проблема с тормозами ВАЗ 2106
-
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0

Значит так,....после влета в "большую" выбоину, тормоза стали плохо работать - педаль дубеет, машина (2106) тормозит очень медленно. Сначала, думали вакуум накрылся. Поменяли вакуум, ничего не изменилось.
При скорости 60 км/ч, водитель 5 раз резко нажал на тормоз. Тормоза заработали как новые. Через 5 км педаль опять дубовая, и тормоза никакие. Может проблема в тормозных цилиндрах?
И еще, где-то 1000 км назад заменили передние тормозные диски, передние колодки, передние тормозные шланги, и задние тормозные колодки.
При скорости 60 км/ч, водитель 5 раз резко нажал на тормоз. Тормоза заработали как новые. Через 5 км педаль опять дубовая, и тормоза никакие. Может проблема в тормозных цилиндрах?
И еще, где-то 1000 км назад заменили передние тормозные диски, передние колодки, передние тормозные шланги, и задние тормозные колодки.
-
Re: Проблема с тормозами ВАЗ 2106
StaleVar, его уже давно сняли.
- vazik
- Ім'я:Тарас
- Номер:ВС
- Контактна інформація:
та якщо раптово почала дубіти педаль і за пару натиснень бере мертво, однозначно система завоздушена. Перевір всі трубки, підєднання до циліндриків, могло під час удару перекоситись або тріснути трубка.
В мене була ситуація, коли тоже поміняли задню трубку, а потім через деякий час педаль стала дубіти, виявив підтікання в місці закручення штуцера, докручував, докручував, а виявляється конус штуцера був кривий-неправильний, бракована трубка.
В мене була ситуація, коли тоже поміняли задню трубку, а потім через деякий час педаль стала дубіти, виявив підтікання в місці закручення штуцера, докручував, докручував, а виявляється конус штуцера був кривий-неправильний, бракована трубка.

- степан к
- Ім'я:СТЕПАН
- Номер:ВС1114ВА
підїдь сюди viewtopic.php?f=39&t=22492 відремонтуємо.
Лучше быть хорошим человеком, "ругающимся матом", чем тихой, воспитанной тварью.
-
нормальноRomkoZem писав:а свобідний хід педалі нормально відрегульваний?
точно нет, проверяли....vazik писав:та якщо раптово почала дубіти педаль і за пару натиснень бере мертво, однозначно система завоздушена
уже к двум возили...одни грят клинит тормозной цилиндрик на передним левом колесе, другие - ГТЦ нужно менять -)AnDruWa писав:підїдь сюди viewtopic.php?f=39&t=22492 відремонтуємо.
к написанному, могу добавить, что после получасовой стоянки, все становиться на свои места. Но 10 минут движения и опять...
-
Посоветую Вам, почитать оригинальную инструкцию: Руководство по эксплуатации и ремонту Ваз 2106 Там есть и подробное описание проблем с тормозной системой.
Она описывает все возможные причины неисправности ваз 2106, как их быстро отыскать и самостоятельно исправить как в гараже, так и в дороге.
Она описывает все возможные причины неисправности ваз 2106, как их быстро отыскать и самостоятельно исправить как в гараже, так и в дороге.
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
Anix, а ручнік нормально бере ?
Періодично маю таку траблу, по мірі того як зношуються задні колодки (беру м'які, щоб барабани не жерло :) ) Варіант в мене після декількох експериментів залишився тільки один: робочі циліндрики задніх тормозів є більшого об'єму від "рідних" (у мене стоять "Фенокс" без самопідводу ) і продуктивності штатного ГТЦ не вистачає, коли зношуються колодки і збільшується зазор між барабаном і колодкою .
Я періодично підтягую ручнік, щоб він хапав мертво на 3-4 зубі, тоді гальмує нормально , через 500-1000 км - знов та ж історія: для ефективного гальмування потрібно різко "качнути" педалькою два-три рази .
Незабаром планую взяти задні РТЦ з "самопідводом" і попробувати , і в ідеалі - поставити більш продуктивний ГТЦ (той же "девяточний" хотя б )
Періодично маю таку траблу, по мірі того як зношуються задні колодки (беру м'які, щоб барабани не жерло :) ) Варіант в мене після декількох експериментів залишився тільки один: робочі циліндрики задніх тормозів є більшого об'єму від "рідних" (у мене стоять "Фенокс" без самопідводу ) і продуктивності штатного ГТЦ не вистачає, коли зношуються колодки і збільшується зазор між барабаном і колодкою .
Я періодично підтягую ручнік, щоб він хапав мертво на 3-4 зубі, тоді гальмує нормально , через 500-1000 км - знов та ж історія: для ефективного гальмування потрібно різко "качнути" педалькою два-три рази .
Незабаром планую взяти задні РТЦ з "самопідводом" і попробувати , і в ідеалі - поставити більш продуктивний ГТЦ (той же "девяточний" хотя б )

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
-
Liuskywalker, нормально.
Задние цилиндры еще родные, задние колодки новые....
Нужно будет все перепроверить пока руки не доходят. По этому написал здесь, может в кого какие идеи есть. :)
Задние цилиндры еще родные, задние колодки новые....
Нужно будет все перепроверить пока руки не доходят. По этому написал здесь, может в кого какие идеи есть. :)
- yurec13
- Ім'я:yurec13
- Подякували: 5 рази
ГТЦ, була схожа ситуація пробував майже все, а ГТЦ був бракований. Також зранку хапало мертво, але через пару метрів їзди знов погано...
- RomkoZem
- Ім'я:Роман
- Подякували: 1 раз
зроби ще більший свобідний хід педалі головного гальмівного, якщо стане краще, міняй головний
zubylo.lviv.ua
-
Проблему вирішили - розвели декілька раз передні тормозні циліндри, змазали WD40.
В результаті, при гальмуванні машину кидає в ліво. Чи могло попасти повітря в тормозний циліндр, коли розводились?
В результаті, при гальмуванні машину кидає в ліво. Чи могло попасти повітря в тормозний циліндр, коли розводились?

- RomkoZem
- Ім'я:Роман
- Подякували: 1 раз
могло приумові що ви спускали рідину підчас розведеня
zubylo.lviv.ua
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
"знову за рибу гроші" WD40 - це не змазка! Вона выдмиваэ деталі і виштовхує воду, після використання "ведешки" завжди треба змащувати деталі.Anix писав:змазали WD40
Ford?
-
Fobos, прочитав твої думки, так і зробили...тепер все норма 

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість