Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
Fokysnik
Ім'я:Юрій
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення Fokysnik » Чет, 03 березня 2011, 13:25

16.9. Під час руху в напрямку стрілки, ввімкнутої в додатковій секції одночасно з жовтим або червоним сигналом світлофора, водій має дати дорогу транспортним засобам, що рухаються з інших напрямків.
Під час руху в напрямку стрілки зеленого кольору на таблиці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора із вертикальним розташуванням сигналів, водій повинен зайняти крайню праву (ліву) смугу руху та дати дорогу транспортним засобам і пішоходам, що рухаються з інших напрямків. (Пункт 16.9 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 124 від 11.02.2009)
8.7.3. Сигнали світлофора мають такі значення:
е) червоний сигнал, у тому числі миготливий, або два червоних миготливих сигнали забороняють рух.

Сигнал у вигляді зеленої стрілки (стрілок) у додатковій (додаткових) секції разом з жовтим або червоним сигналом світлофора інформує водія про те, що рух дозволяється у вказаному напрямку за умови безперешкодного пропуску транспортних засобів, які рухаються з інших напрямків.

Стрілка зеленого кольору на табличці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора з вертикальним розташуванням сигналів, дозволяє рух у зазначеному напрямку при увімкненому червоному сигналі світлофора з крайньої правої (лівої) смуги руху за умови надання переваги в русі іншим його учасникам; (Підпункт «е» пункту 8.7.3 пункту 8.7 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 876 (876-2008-п) від 01.10.2008; із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 124 від 11.02.2009)
vovka, секція теж зобов’язує ТІЛЬКИ якщо
16.10. На перехресті, де рух регулюється світлофором з додатковою секцією, водій, який перебуває на смузі, з якої робиться поворот, повинен продовжувати рух у напрямку, що вказує стрілка, ввімкнута в додатковій секції, якщо його зупинка на заборонний сигнал світлофора створить перешкоди транспортним засобам, що рухаються за ним по тій само смузі.
Sally, звідки про це дізнатися? на цьому перехрестку - так, там так світлофор налаштований. А в загальному випадку не обов’язково. Для того і написано що при проїзді на сигнал додаткової секції потрібно пропускати "інших учасників дорожнього руху".

Sally
Ім'я:Оля
Номер:B3

Повідомлення Sally » Чет, 03 березня 2011, 13:30

Fokysnik, тобі не треба дізнаватись про те, як повинні їхати інші учасники руху. тобі треба тільки бачити і знати свої знаки і як їхати, кожен відповідає за СВОЇ колеса ;) якщо в тебе знак дати дорогу, тоді ти і маєш давати дорогу! а якщо в тебе знак дати дорогу але ти собі вирішив що хтось тобі має її давати, то ти будеш винен :) все просто :)
zubylo.lviv.ua

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 03 березня 2011, 13:36

Аж у двох місцях у ПДР:

16.9. Під час руху в напрямку стрілки, ввімкнутої в додатковій секції одночасно з жовтим або червоним сигналом світлофора, водій має дати дорогу транспортним засобам, що рухаються з інших напрямків.
Під час руху в напрямку стрілки зеленого кольору на таблиці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора із вертикальним розташуванням сигналів, водій повинен зайняти крайню праву (ліву) смугу руху та дати дорогу транспортним засобам і пішоходам, що рухаються з інших напрямків.

8.7.3. Сигнали світлофора мають такі значення:
е) червоний сигнал, у тому числі миготливий, або два червоних миготливих сигнали забороняють рух. Стрілка зеленого кольору на табличці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора з вертикальним розташуванням сигналів, дозволяє рух у зазначеному напрямку при увімкненому червоному сигналі світлофора з крайньої правої (лівої) смуги руху за умови надання переваги в русі іншим його учасникам;
Сигнал у вигляді зеленої стрілки (стрілок) у додатковій (додаткових) секції разом з жовтим або червоним сигналом світлофора інформує водія про те, що рух дозволяється у вказаному напрямку за умови безперешкодного пропуску транспортних засобів, які рухаються з інших напрямків;

Нема відповіді. Кілька протилежних міркувань для роздумів.
1. І там і там однаково. І там, там - стояти, пропускати решта всіх.
2. Оскільки водій, що їде на зелену табличку не може знати, що зараз горить на зустрічному світлофорі чи зелена стрілка з червоним, чи зелена стрілка з зеленим (навіть, якщо інші авто там стоять - може заглох перший і заблокував), чи взагалі, основний світлофор - зелений наліво, а прямо - додаткова секція, як на Шевченка і т.д. - він точно знає, що має всіх пропустити... як і водій, що їде на зелену секцію світлофора при основному червоному.

Теоретично (голослівно), думаю, що пропустити має той, що їде на табличку. Різниця між ними:
У того, що їде з Ужгорода - зелена стрілка світлофора - дозволяє рух.
У іншого, з центру, на світлофорі - червоне і їде він, де-факто, на червоне.

Fokysnik
Ім'я:Юрій

Повідомлення Fokysnik » Чет, 03 березня 2011, 13:49

Sally, ти мабуть не так зрозуміла. Їде водій А на додаткову секцію світлофора і ЗНАЄ, що він повинен дати дорогу всім іншим. Їде водій Б на стрілку і теж ЗНАЄ те саме. І от вони двоє зупинилися і невідомо чого чекають і думають "А може він мене от так пропускає-пропускає, а потім рване з буксами..."
Я розумію, що це вже трохи параноїдально, але в нашій країні інколи корисно думати в такому ключі.

Одним словом, зрозуміло, що ситуація мутна ії треба проїжджати по принципу максимальної обережності і взаємної ввічливості водіїв.

rybkaandrew
Ім'я:Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення rybkaandrew » Чет, 17 березня 2011, 22:35

хлопаки !так як я початківець із порушення ПДР і оскарження дій інспекторів :shout прошу поради 8-) :) ситуація наступна(коротко) рухався із швидкістю приблизно 60 км/год. і на сплошну обігнав авто 2107 із причіпом яке рухалося..... кароч майже стояв :boxed 20 від сили ;) зупинили ГАЙці (2107 також зупинили)і почали диктувати шо мол я подушив і обігнав на сплошну , я їм кажу що 2107 рухалася із малою швидкістю - ефект нульовий :D далі мене це трохи заділо і я почав диктувати права :D шо я не вийду із машини, шо я знімаю все на регістратор і т.д. Інспектор почав знімати камерою :boxed я його запитав хто йому дав таке право ? він відповів шо не важно :shout потім почав питати де я живу і т.д. якщо я не скажу то завезуть у райвідділ :D я запитав яка причина цьому ? :confused у відповідь -- бо не сказав де я живу :shout :D і саме головне що ні постанови ні копії протоколу вони мені не дали - сказали "тобі не треба" :shout %) кароч заплутано якось
НАЙГОЛОВНІШЕ!!! вони погрозили водієві 2107 що зараз до чогось докулупається і він написакв шо мол я його обганяв із швидкістю його руху 80 км. :bad кароч розвели мене таким чином , але факт не у грошах , а у тому що хватить вже взятками сипати тих гайців :( :bad питання чи варто мені щось оскаржувати і коли мені прийде постанова і т.д. ??? всім дякую наперед !!! :|

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 17 березня 2011, 22:42

rybkaandrew, ти дійсно знімав на відео, зі звуком? Думаю варто, а ше добре мати відео де видно як ти обганяв ту 07.

rybkaandrew
Контактна інформація:

Повідомлення rybkaandrew » Чет, 17 березня 2011, 22:43

igorok писав:ти дійсно знімав на відео, зі звуком? Думаю варто, а ше добре мати відео де видно як ти обганяв ту 07.
ВСЕ МАЮ!!! і розмову нахабну і як обганяв ,при тому що в мене в регістраторі є жпс , то і показує мою швидкість :sing
П.С. а чогго вони не дали мені любої копії ? :D і ще питання : скільки за це штраф ?? у протоколі коли я писав пояснення я бачив ніби порушення "пересік суцільну лінію" 122 ч.2
іще -- я здається написав що 2107 рухався ізшвидкістю 40 км/год :confused тупанув ???

VAVAN
Номер:LVIVSKI
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення VAVAN » Чет, 17 березня 2011, 22:46

rybkaandrew писав: у протоколі коли я писав пояснення я бачив ніби порушення "пересік суцільну лінію" 122 ч.2
протокол підписав? Шо саме писав у поясненні?
rybkaandrew писав: я здається написав що 2107 рухався ізшвидкістю 40 км/год тупанув ???
канєшна тупанув... :shock
Востаннє редагувалось Чет, 17 березня 2011, 22:48 користувачем VAVAN, всього редагувалось 1 раз.

rybkaandrew
Контактна інформація:

Повідомлення rybkaandrew » Чет, 17 березня 2011, 22:48

VAVAN писав:протокол підписав?
абіжаєш :D ні звісно !! тільки пояснення написав ...... + в мене в машині також є свідок :sing думаю треба оскаржувати , хоча .....
пояснення: правил дор. руху не порушував , так як ТЗ 2107 не обганяв а обїхав .... і т.д. ше там ьрошки ;)

rybkaandrew
Контактна інформація:

Повідомлення rybkaandrew » Чет, 17 березня 2011, 22:49

VAVAN писав:канєшна тупанув...
мене мабуть заорало і я переплутав :bad :shout треба було писати 30 :sad

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 17 березня 2011, 22:51

rybkaandrew, Порушення є. Тому, виграти буде важко. І швидкість Жигуля тут ні до чого.
Інша справа - погрози, фальсифікація, шантаж з боку ІДПС. Базуючись на цьому - можна писати скаргу в обласне ДАІ на нього. Заодно, можуть і скасувати Постанову. ;)

VAVAN
Номер:LVIVSKI
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення VAVAN » Чет, 17 березня 2011, 22:51

rybkaandrew,
ну то є шанс оскаржити!

rybkaandrew
Контактна інформація:

Повідомлення rybkaandrew » Чет, 17 березня 2011, 23:01

Igor_Lviv, от не розумію чому вони мені нічого не видали?? :boxed і сказали шо писати нічого не будуть і постанови мені не дадуть , "кароч їдь звідси" :bad -їхні слова :shout

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 17 березня 2011, 23:04

rybkaandrew писав:протокол підписав?абіжаєш ні звісно !!
чому? :surprised
Igor_Lviv писав:І швидкість Жигуля тут ні до чого
а хіба його не можна віднести до тихохідного поодинокого транспорту, котрий дозволено обганяти навіть через сплошну?
rybkaandrew писав:так як ТЗ 2107 не обганяв а обїхав .... і т.д. ше там ьрошки
тоді відео як обганяв показувати не варто :D
Пиши скаргу і не тягни з тим, вже починай готувати, нарізки з відео на диск, тоді вже і пиши в скарзі шо не обганяв нікого (ну шоб була відповідність з поясненнями протоколу), а менти домахались і грошей хотіли (доречі хотіли?). А якщо правильно, то чекай постанову, плати штраф, але вже паралеьно скаргу і в суд позов на того дайця, ну і випити йому крові хоча б на суму штрафу, так буде правильно. А взагалі казав я тобі колись за сплошну, не варто пересікати, вона не просто так намальована. ;)

rybkaandrew
Контактна інформація:

Повідомлення rybkaandrew » Чет, 17 березня 2011, 23:14

igorok писав:Пиши скаргу і не тягни з тим, вже починай готувати,
як я буду готувати якщо я даних не маю ? :| %) вони мені нічого не дали
igorok писав: А взагалі казав я тобі колись за сплошну, не варто пересікати, вона не просто так намальована
ага і рухатися 30 км годину бо там всюда сплошна і села :D :shout
igorok писав:нарізки з відео на диск,
сьогодні ж буду готувати :D

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 17 березня 2011, 23:16

igorok писав:а хіба його не можна віднести до тихохідного поодинокого транспорту, котрий дозволено обганяти навіть через сплошну?
Можна, звісно. Але:
а) Покази водія Жигуля про 80км/год;
б) У Протоколі сам написав про 40км/год
Тобто, четверо людей (2 ІДПС, водій Жигуля та сам автор - вже дали свідчення, що швидкість була більшою ніж 30км/год)
igorok писав:нарізки з відео на диск
Нарізки - не дуже підійдуть. На кількох останніх "розборках" ДАІшники вказували, що відео порізане, а отже, не відображає всіх дійсних обставин справи.

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 17 березня 2011, 23:20

Igor_Lviv писав: Порушення є. Тому, виграти буде важко. І швидкість Жигуля тут ні до чого.
в чому порушення ?
http://law.autoua.net/documents/basic_d ... ?p=35#34_1
1.1 (вузька суцільна лінія) — поділяє транспортні потоки протилежних напрямків і позначає межі смуг руху на дорогах; позначає межі проїзної частини, на які в'їзд заборонено; позначає межі місць стоянки транспортних засобів і край проїзної частини доріг, не віднесених за умовами руху до автомагістралей;

Як виняток, за умови забезпечення безпеки дорожнього руху, дозволяється перетинати лінію 1.1 для об'їзду нерухомої перешкоди, розміри якої не дають змоги здійснити її безпечний об'їзд, не перетинаючи цю лінію, а також обгону поодиноких транспортних засобів, що рухаються із швидкістю менше 30 км/год.

p.s. запізнився трохи.. ну якшо сам написав в протоколі шо там було 40 то вже свалу нема.. хоча пробувати варто. це нічого не коштує крім часу ну і можна відтягнути оплату штрафу. я от свій штраф заплатив тільки сьогодні, а порушення було 17 лютого.

rybkaandrew
Контактна інформація:

Повідомлення rybkaandrew » Чет, 17 березня 2011, 23:26

vovka, поправ ссилку :roll
vovka писав:p.s. запізнився трохи.. ну якшо сам написав в протоколі шо там було 40 то вже свалу нема.. хоча пробувати варто. це нічого не коштує крім часу ну і можна відтягнути оплату штрафу. я от свій штраф заплатив тільки сьогодні, а порушення було 17 лютого.
ну да :sad та то нічого ,розумієш мені не в грошах заключається ,просто якщо можливо ще потріпати нерви гайцям я завжди радий :D :shout борзі попалися , казали якщо підпишу протокол то штраф буде мінімальний 200 грн :sing , хоч за це штраф від 425-510 грн :D :shout

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 17 березня 2011, 23:35

rybkaandrew писав:борзі попалися
у вас на тернопіллі гайці всі якісь занадто борзі.

вони уроди знали що неправі, саме тому і зупинили ще й жигуля і почали його шантажувати. тут складніше получається, якшо водій жиугля підтвердив що він їхав реально не 30 чи 40 а 80.

rybkaandrew
Контактна інформація:

Повідомлення rybkaandrew » Чет, 17 березня 2011, 23:47

vovka писав:получається, якшо водій жиугля підтвердив що він їхав реально не 30 чи 40 а 80.
во-во :| я сам з Золочева :roll так шо то вже Львівська обл. :D
vovka писав: і зупинили ще й жигуля і почали його шантажувати.
то така натура українська :angry він навіть не поняв шо сталося , а після того як сержант сказав водієві (жінці :bad ) шо оштрафує за розпаровку на причіпі ,а вона чуть не вмерла із переляку ,я поняв - усьо, я попал :shout :D тому потім тільки нерви портив їм мол а покажіть ще посвітчення і т.д. :D :D

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей