Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
Stranger
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення Stranger » Нед, 27 лютого 2011, 23:12

igorok, Да, знак посередине.

Простите, я либо слишком сонный, либо чего-то недопонимаю. Какая ещё может быть полоса движения (кроме попутной и встречной)? :)

Sally
Ім'я:Оля
Стать:чоловік
Номер:B3

Повідомлення Sally » Нед, 27 лютого 2011, 23:13

Stranger, а тобі не здається що ти 3 рази написав те саме тільки різними словами? я згідна з Ігорем - трактування вичерпне в самому поясненні. Не треба нічого додумувати.

пс: на табличкі полоса не намальована :D
zubylo.lviv.ua

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 27 лютого 2011, 23:17

Stranger писав: Какая ещё может быть полоса движения (кроме попутной и встречной)?
ну от на цій полосі і не можна паркуватись! в чому питання взагалі? чи можеш ти довести дайцям, шо можна паркуватись? ні, не можеш! неможна посеред дороги паркуватись, а якщо по боках рейси - то і по боках неможна. але для особливо обдарованих водіїв, які то не розуміють, поставили (тільки у нас!) таблички що не можна саме посередині (бо сподіваються, що те, шо по боках не можна, всім ітак зрозуміло, бо там їздить трамвай і об"їхати не може).
zubylo.lviv.ua

Stranger

Повідомлення Stranger » Нед, 27 лютого 2011, 23:17

И вот нашол. Выдержка с ПДД:
Дія знаків 3.9, 3.10, 3.34-3.37 поширюється лише на той бік дороги, на якому вони встановлені.

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 27 лютого 2011, 23:18

Stranger, ти десь бачив в пдр дозвіл паркуватись в лівій смузі на дорозі з двостороннім рухом?
zubylo.lviv.ua

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Нед, 27 лютого 2011, 23:27

Sally

Девушка, а Вы правила читать пробовали или я тоже сонный?
15.3. У населених пунктах зупинка і стоянка транспортних засобів дозволяються на лівому боці дороги, що має по одній смузі для руху в кожному напрямку (без трамвайних колій посередині) і не розділена розміткою 1.1, а також на лівому боці дороги з одностороннім рухом. Якщо дорога має бульвар або розділювальну смугу, зупинка і стоянка транспортних засобів біля них забороняються.

Stranger

Повідомлення Stranger » Нед, 27 лютого 2011, 23:27

Sally, Я б с удовольствием побеседовал с Вами про все ПДД целиком. Но вопрос был только про значение таблички 7.9 без конкретики места установки.
Давайте не будем обсуждать возможность/невозможность парковатся посередине дороги, и тд

Спасибо

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 27 лютого 2011, 23:39

Stranger писав:Но вопрос был только про значение таблички 7.9 без конкретики места установки.
в такому разі відповідь в правилах вичерпна.

azakharchuk, трамвайна колія це також смуга.
zubylo.lviv.ua

Stranger

Повідомлення Stranger » Нед, 27 лютого 2011, 23:41

Sally писав:
Stranger писав:Но вопрос был только про значение таблички 7.9 без конкретики места установки.
в такому разі відповідь в правилах вичерпна.
Жаль, что Вы так думаете :)

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 27 лютого 2011, 23:44

Stranger, ну так мене вчили на курсах, та я вже їжджу 8 років і жодного разу не мала проблем і навряд чи буду їх мати через цю табличку! ;)
zubylo.lviv.ua

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Нед, 27 лютого 2011, 23:54

Sally писав: трамвайна колія це також смуга.
не так, треба дійсно всім перечитувати правила час-від-часу
смуга руху — поздовжня смуга на проїзній частині завширшки щонайменше 2, 75 м, що позначена або не позначена дорожньою розміткою і призначена для руху нерейкових транспортних засобів;
Stranger, у визначенні "смуга руху" не вказано чи це зустрічна чи ні, це просто шмат дороги, а якщо нема розмітки, то ти визначаєш його на око, з врахування ширини не менше 2,75 м. От виходячи з цього, і потрібно орієнтуватись, тобто якщо там 3 смуги, три ширини дороги в 2,75м, і знак посередині, то він діє на середню смугу, для тебе, від місця встановлення, до найближчого перехрестя, для зустрічних - якщо такий знак є і з їхнього боку по ходу руху авто.

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Нед, 27 лютого 2011, 23:58

Stranger

На самом деле я там не паркуюсь, а если нужно в магазин, то паркуюсь за углом и иду пешком. Более того, не сильно рад, когда из-за кого-то там запаркованного я не могу обогнать/объехать трамвай/маршрутку. Но если говорить про теорию, то таки не очень понятно. Я не вижу там однозначного решения. Попробую поразмышлять вслух.

Т.е. все понятно, когда есть многополосная дорога с разметкой и над одной из полос, например, крайней левой, висит знак, например, 3.3 "Движение грузового транспорта запрещено", с табличкой 7.9, т.е. грузовики по этой полосе двигаться не могут.

В описанном случае, все усложняется отсутствием разметки. Т.е. когда ее нет, то определение рядности ложится на водителя. Либо ты считаешь что там полос две, тогда знак с табличкой касается твоей полосы и вроде как парковаться нельзя. Либо ты считаешь, что в середине нарисовывается третья полоса (а так как ширина там больше чем 2.75*3, то считаешь небезосновательно), тогда знак касается ее, и там парковаться тоже нельзя.

Подозреваю, что идеальный ответ на вопрос, который ты подсознательно ищешь это:

А можно ли сначала поделить дорогу на две полосы и сказать, что знак касается правой, т.е. запрещает парковку на рельсах. А потом встать по центру, и сказать, что ширина дороги позволяет сделать третью полосу, и знак на нее не действует. :)

Т.е. не знаю как с юридической точки зрения, но с логической, первым шагом нужно будет определиться с полосами движения, а потом решать что-то со знаком. Вариантов определения полос два: либо их там две: попутная и встречная; либо их там три, т.е. есть еще и средняя.

После этого можно начинать трактовать действие знака. Либо он запретит тебе парковаться на твоей полосе, либо на средней в зависимости от того, как ты трактуешь полосы.

Хотя... по большому счету, при двух полосах висящая по центру стрелка будет указывать в воображаемую осевую, т.е. ни в какую из полос... Ежели охота пободаться на тему этого юридического коллапса в суде, то можешь попробовать :), интересно будет услышать о результатах.

Т.е. иногда такая неоднозначность в правилах - это плохо, но иногда сам этим пользуешься. Т.е. стоит на Франка маршрутка, ты начинаешь ее объезжать, и она в этот момент трогается. А до пешеходного перехода метров 20-30. За ним стоит ГАИшник, который тебе тут же тулит обгон ближе чем за 50м до перехода. Аргумент, что она стояла не катит, ибо она поехала. То что маршрутка не включила поворотник ему тоже пофик, ибо маршрутка уже уехала, а он общается с тобой :) Вот тогда на помощь приходит третья полоса, и обгон превращается в опережение :)

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 28 лютого 2011, 00:00

Я так розумію, людина просто пришпилюється.
То не зрозуміле слово - "визначає".
Потім - учочнення, як саме визначає. Може якимись стрічками, лазерними мітками...
Тепер, з цікавістю дізнався, що є якісь офіційні додаткові трактування до ПДР, які, мабуть, можуть міняти чи відміняти взагалі ПДР.
Також було б цікаво знайти їх десь на офіційному сайті. З реєстраційним номером Мінюсту тощо.

... Між іншим, чому права смуга називається правою? Якщо дивитися на неї їдучи з іншого боку, то вона - ліва! Чи є десь роз'яснення з цього приводу?
Маю ще з десяток аналогічних запитань!
(Звісно, сарказм). :angel

Stranger

Повідомлення Stranger » Пон, 28 лютого 2011, 00:06

igorok, Это всё понятно. Только нету определения "этого знака". А именно нету внятного определения таблички 7.9. То что в ПДД, невнятное ИМХО. И пока, никто не смог уточнить его кроме как "интуитивно понятно" :)

Stranger

Повідомлення Stranger » Пон, 28 лютого 2011, 00:08

Igor_Lviv, Не перекручивайте. Тут дело в мышлении. Если для Вас это "интуитивно понятно" (повторяюсь), то это не значит что так оно и есть :)

Stranger

Повідомлення Stranger » Пон, 28 лютого 2011, 00:12

azakharchuk, Спасибо. Мыслю примерно в том же духе :)

Sally

Повідомлення Sally » Пон, 28 лютого 2011, 00:12

igorok, якщо колія на одному рівні з дорогою, то рух по ній дозволяється, якщо ніякими знаками не забороняється. чи може теж неправильно? Це до речі в питаннях на екзамені часте запитання ;)
Stranger, це для всіх зрозуміло, і не інтуітивно, а чисто логічно! навіть я зі своєю жіночою логікою, яка тут часто ніяк не пасує, не маю проблем з цим розумінням. ІМХО Ігор в діагнозі правий
zubylo.lviv.ua

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Пон, 28 лютого 2011, 00:19

Igor_Lviv писав:Я так розумію, людина просто пришпилюється.
Да не думаю, скорее всего, ищет способ легально парковаться по центру. Хоть я саму идею и не поддерживаю, так как она создает неудобства, но из "любви к искусству" (опять же прикольно посмотреть на лицо ГАИшника когда ему расскажут, что знак юридической силы не имеет так как стрелка висит посреди дороги и указывает не на полосу а на воображаемую осевую) все таки решение бы поискал (глядишь самому когда-то пригодиться в других условиях).

У меня вот другой вопрос, более широкий. Если нет разметки на достаточно широкой дороге, то ОБЯЗАН ли я считать, что количество полос больше двух? Ну вот, например, Луганская на перегоне от Стрыйской до Сиховского моста. ХЗ, какая там ширина, но знаю, что 4 машины вполне разъезжаются. Я могу считать, что там две полосы или нет?

Stranger

Повідомлення Stranger » Пон, 28 лютого 2011, 00:22

Sally, К сожалению, не всё то правильно что логично. Я говорю опять же про наши законы. Так что не говорите фразы по типу "для всех" :)

Sally

Повідомлення Sally » Пон, 28 лютого 2011, 00:23

azakharchuk писав: Я могу считать, что там две полосы или нет?
ні, там 1 полоса і за це штрафують, так шо не вимахуйся там :happy
zubylo.lviv.ua

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей