Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
НІ високим цінам на бензин!!
t309
Ім'я:t309
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: НІ високим цінам на бензин!!

Повідомлення t309 » П'ят, 25 лютого 2011, 23:10

pikach00, Ніби програмер а логічно аналітичне мислення прямує до нуля!!!!!!!!! кажеш менталітет, я тобі скажу що є лише одна причина чому у нас машини дорогі і не дешевшають так як тобі та і всім нам би хотілось МИТО!!!! напиши собі на лобі це слово!
Demyan, rocker, зря розпинаєтесь бо тут нема людей які свято і сліпо вірять що там краще, всі хто вірив уже давно там і зараз 90% з них тішать себе тим що все ще попереду.
Bumer, Apokalipsis, +1
А від себе скажу що тема про бензин і у нас він майже у 7 разів дорожчий (відносно зарплати) ніж в європі, я мовчу про штати і деякі інші країни.

Так їм як і нам теж не солодко живется, АЛЕ
Тепер скажу у чому конкретно різниця:
ком послуги, житло: доречі електрика у них тільки в 3-4рази дорожча, так от, хто тебе заставляє знімати там житло, живи в машині(купленій на 10відсотків від першої ж зарплати, десь за 200-300євро буде пепелац в разів так 5 круче наших славут таврій жигулів), знімай будиночок або кімнату у будиночку за містом буде в рази дешевше ніж в місті(і їзди на роботу на машині, бенз то дешевий)
короче щоб всім все стало ясно то щоб у нас було так само як в них мін зарплата має бути 1200гр 1л бензи 1.2гр таврія 200-300гр квартира + комуналка 1400гр а тепер скажіть що з переліченого у нас є? :D правильно, квартира + комуналка і цим все сказано
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 25 лютого 2011, 23:44

глянув в англії ціни на форд фієсту.
нова в базі 10к фунтів.
2005 року - грубо 4к фунтів.
ну я би сказав що ціни +- майже як у нас до 5 років машини.

а от вже 2000 рік - 1000 фунтів :) просто для них це вже шрот при їхньому рівні життя. тому діло тут не в менталітеті чи митах.
ми (переважна більшість українців яка і формує ринок беушних машин) просто ще не доросли до того рівня життя. таке фінти ми можем позволити наразі з мобілками, ноутбуками і іншими відносно недорогими речами які швидко знецінюються.

scorpion

Повідомлення scorpion » Суб, 26 лютого 2011, 00:02

Тре потрохи дирчик розконсервовувати. Куди та країна котиться? 95=9,5грн

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Суб, 26 лютого 2011, 00:44

t309 писав:що є лише одна причина чому у нас машини дорогі
Я тебе добавлю, как минимум, еще одну причину. Отпускные цены производителей отличаются для разных рынков, в зависимости от объема рынка. Даже если убрать пошлину, то мы не получим такую же цену как в США. Потому что у нас объем рынка в лучшем случае 200-300 тыс. авто в год, а в США больше 10млн. авто в год. Затраты на содержание сети автосалонов и сервисов отличаются не сильно. Если у нас производителю нужен один центральный офис, то в США их достатчно 5-10. А рынок отличается более чем в 50 раз, т.е. у них расходы на сеть в банально в 5-10 раз меньше, что дает возможность ставить изначально более низкую входную цену.

Поэтому, например, Forester у них стоит от $20000 за машину с 2.5 двигателем, а у нас от $30000, за машину с 2.0 двигателем. Отними пошлину, с наложенным НДС. Получишь... ну пусть $25000. А остальное где? И дороговизна содержания дилерской и сервисной сети эту разницу тоже не покрывает.

Третью и последующие причины дороговизны автомобилей предлагается найти самостоятельно в качестве упражнения на аналитическое мышление.

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Суб, 26 лютого 2011, 01:07

vovka

Я сравнивал с Германией. Сложно сравнивать. С виду цены боль-мень те же, только там такие комплектации сходу идут, что у нас когда опций накидаешь, то цены получаются уже совсем другие.

Apokalipsis

Чего вы до2.71бались до ЗП в 1200 грн? Почему все должно подстраиваться под маленькую зарплату, а не наоборот? Привыкли импортировать и продавать с наценкой, а не делать что-то свое. Вот и есть зарплата в 1200 грн. Тот же бензин импортный и зависит от внешних цен, и внутрення зарплата ему пофиг. Картина улучшится, когда экономика будет ориентирована на экспорт, а еще лучше, когда переориентируется на внутренний рынок. Кто мешает зарабатывать больше? Куча возможностей!

Для этого необязательно быть юристом, банкиром или программистом. Банальный пример. Обычная мебель - взять плиту, раскроить, порезать и скрутить. Все лучшие импортные технологии доступны - материалы фурнитура. Что еще нужно? Голова да руки. Да вот только нет их.

У нас в офисе польские столы, которым уже 12 лет, они перенесли 4 переезда (два из них с полной разборкой сборкой). Столы украинской сборки, не пережили второго переезда и были выброшены, прослужив 4 года. Последние пару лет покупаем белорусскую мебель, которая собрана куда более добротно чем наша. Наши мастера, когда слышат цену (правильно, там же уже и таможня свою часть заложила), только присвистывают. "Да мы за такие деньги два стола сделаем". Правда, когда их видят, вздыхают: "Эх, умеют же белорусы делать". Что мешает? Рабочих мест куча: только нужны люди с прямыми руками и с думающей головой. У меня знакомые в разных отраслях (не программисты) не могут найти хороших специалистов. Все больше попадаются те, которые на известном ролике, асфальт ногами утаптывали. Людям ни фига не нужно. Их устраивает зарплата в 1200 гривен. Главное, чтобы, была возможность поныть как все плохо, и чтобы их кто-то выслушал.

t309
Контактна інформація:

Повідомлення t309 » Суб, 26 лютого 2011, 02:34

azakharchuk, так причин не 3 а більше але головна мито (ти забери мито і у нас буд не 300 000тис продаж а 3 міліона) у нас на законодавчому рівні все поставлено так що машина апріорі є розкішшю, нарахунок всього тобою сказаного я згоден на всі 100 я не працюю за 1200гр (доречі мова йшла про 960 :) ) і не розумію тих хто працює, реально можливостей море, але всім все і так добре, тільки поговорити хочется а нема про шо от і говорять як все погано, але вибач в одному не погоджусь, є бюджетники і помоєму якщо ви вже робите бенз по 10гр (більше 50%це аксцизи податки і вся ця трахамудія) гречку по 15 і толі еще будет, то підніміть і їм зарплату, встановіть мін зп ну хоча б 3000гр. що це за країна така де на мін зарплату можна купити 100л бензи (пальне основа цінотворення більшості товарів повсякденного вжитку).
Я буду їздити навіть по 20гр за літр у мене робота така, але це якщо думати тільки категоріями економічної доцільності, та наразі я їжжу трамваями тролейбусами і новими автобусами де опалюєтся салон не ваняє і не трясе і відчуваєш себе людиною (це типу мій протест проти бензи і маршруток які розвалюются) а машину беру тільки у випадку крайньої необхідності хоча раніше їздив кожен день і всюди навіть в магазин по хліб :happy

t309
Контактна інформація:

Повідомлення t309 » Суб, 26 лютого 2011, 02:41

так виходить тільки тільки почався підйом я це відчував багато моїх клієнтів відчували багато друзів і тут бах економ криза бакс 8гр ладно пройшов час знову ніби життя налагоджуєтся ніби знову викарабкуємся і тут нате вам гречка 15гр(це образно ціни на все піднялись) маршрутки по 2 гр бенз по 10 і це не предел, відчуваєш себе овечкою в полі ходиш травичку щіпаєш шерсть росте на вулиці холодно і тут щерсті якраз наросно що починає бути тепло трава здаєтся зеленішою небо голубішим життя прекразнішим і тут тебе бах в машину на ферму обстригли під ноль і знов на поле травичку щіпати, не життя а казка :(

rocker
Ім'я:Тарас
Подякували: 11 рази
Контактна інформація:

Повідомлення rocker » Суб, 26 лютого 2011, 08:16

t309, я тобі скажу реальну причину, чому люди сюди не хочуть вертатись! Все дуже банально -- ті хто виїхав, пропрацював там роками прибираючи, миючи сраки старих, то вже нічого іншого не можуть робити, там за це платять 600-800євро, а в нас вони вже роботи не найдуть, тому й варіантів як таких нема -- або повертаєшся і виживаєш тут на мінімальну з/п або сидиш там і хоч щось маєш... А відносно приїхав, купив машину і в ній живеш , то вже аж смішно... В них так само є поліцаї і депортують в той самий день )) документи робляться на легалізацію досить довго і мусиш мати постійне житло -- це обовязкова умова є.

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Суб, 26 лютого 2011, 11:56

в тему "несолодкого" життя за кордоном: моя однокласниця поїхала 4 роки тому в Англію, чоловік залишився тут . Працювала санітаркою в якомусь то лі госпіталі , то лі будинку перестарілих - перший рік за копійки . Жили вдесятерьох в 4-кімнатному будиночку 40 км від міста, грошей вистачало тільки на житло, харчі і на курси мови та медсестер (документи в неї були в порядку , тому з тим проблем не було ). За рік вона закінчила ті курси, здала іспит, ще за рік отримала посаду старшої медсестри, винайняла (сама) непоганий будиночок в тому ж передмісті, купила собі 5-річне авто БМВ 318 вродь (Торн - фас :) ), передала бабки сюди , щоб чоловік зробив собі документи і переїхав до неї, влаштувала його на якусь деревообробну фірму (він трохи столяр). Живуть, ні на що не жаліються, минулим літом народила дитину (там), на роботу щодня завозить чоловіка і сама їздить на авто (80 км\день грубо). Недавно розмовляв - сміялася, що чоловік працює на житло, бензин і харчі , а вона - на майбутнє :) Щомісяця скидають 250-300 євро сюди батькам (мама трохи слабує ). Питав - плануєте повертатись ? Почув відповідь - навіщо ? Робота в неї така, що навряд чи втратить , і по її словах при потребі "потягне" своєю з\п всю сім'ю.За будинок платять внески, біля 10% сімейного доходу, платити так мають ще років 15 вродь, але ніхто не переживає ... В завтрашньому і навіть позавтрашньому дні впевнені на всі 100% . Хтось змалює мені подібну історію медсестри в нас - я повірю, що ми живемо непогано!
А поки що я вважаю , що ми просто виживаємо. В мене з\п вродь непогана , але я не можу собі дозволити запланувати витрати навіть на рік вперед , не кажучи вже про 10 -15 ! :angry
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

Myself
Ім'я:Oleksandr
Номер:ВС 0990 ВО
Дякував (ла): 19 рази
Подякували: 71 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Суб, 26 лютого 2011, 12:08

Liuskywalker, +100500. Теж маю і знайомих, і родичів за кордоном: складно перший рік-два, а потім - все нормалізується. За три роки життя в Штатах, наприклад, купується авто, хата, все, що в ту хату потрібно і живеться нормально, по-людськи. Хресна в Чікаго тиждень тому показувала по скайпу снігопад - нападало більше метра за ніч. Питаю - "ви вже відкопались"? А вона каже - "нашо? приїдуть відкопають..." Хто тут є з проживаючих в особняку: часто вам подвір"я відкопують від снігу? :sad Це дрібниці, але дрібниці показові: там думають про людей - в першу чергу. Все решта - похідне...
"Нам не страшні московські воші. Нам страшні українські гниди."
Симон Петлюра

A1

Повідомлення A1 » Суб, 26 лютого 2011, 12:10

Liuskywalker, Myself, чемодан, аеропорт і гуд-бай. Чого ви тут сидите ?:)

Myself
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Суб, 26 лютого 2011, 12:49

A1, ти акуратніше пиши, добре?:angry Я тут родився, і дітей буду тут виховувати. В мене тут батьки, родина, друзі, робота, і нікуди їхати я не збираюсь. Я ніколи не жаліюсь на життя і завжди давав собі раду сам: купив машину, квартиру, одружився, завів дітей - без фінансової допомоги батьків, більше того - сам їм допомагаю. Просто шкода, що за кордоном люди живуть для себе, а ми тут виживаємо в "очікуванні кращого життя" і робимо це на грані фолу. З огидою і частковим переступанням закону... Поки ці ублюдки в Києві будуть "керувати" в своїх інтересах - нічого не зміниться. Треба це все змивати в унітаз...
Симон Петлюра

A1

Повідомлення A1 » Суб, 26 лютого 2011, 12:59

Myself писав:ти акуратніше пиши, добре?:angry Я тут родився, і дітей буду тут виховувати. В мене тут батьки, родина, друзі, робота, і нікуди їхати я не збираюсь. Я ніколи не жаліюсь на життя і завжди давав собі раду сам

ну от бачиш, там не настільки добре,щоб ти кинув все і поїхав. Треба від багато чого відмовитись і в багато чому наступити на себе, щоб там жити "припєваючи". Всюди добре де нас немає :).

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » Суб, 26 лютого 2011, 13:00

Myself, підтримую повністю!
A1, мова йшла не про те, щоб рвати звідси когті. Я наразі уявляю своє життя тільки тут. Мова йшла про "погане життя" європейців і порівняння з\п , цін і витрат .

A1

Повідомлення A1 » Суб, 26 лютого 2011, 13:02

Liuskywalker писав:Мова йшла про "погане життя" європейців і порівняння з\п , цін і витрат .
просто треба усвідомити, що в тій самій Італії і так далі також є бідні люди, просто загальний рівень життя вищий, і їхня бідність для деяких наших людей здається раєм на землі :)

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » Суб, 26 лютого 2011, 13:08

A1 писав:їхня бідність для деяких наших людей здається раєм на землі
а власне про це і йде мова - там соціально незахищений клас почувається впевненіше , аніж в нас - середній ! Хоча середнього в нас і нема , як такого дякуючи "пакращенню" ! :angry

Myself
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Суб, 26 лютого 2011, 13:11

Liuskywalker писав:Хоча середнього в нас і нема , як такого дякуючи "пакращенню"
ти забув дописати - "вже сьогодні" :ninja :shout
Симон Петлюра

Apokalipsis
Ім'я:Ігор

Повідомлення Apokalipsis » Суб, 26 лютого 2011, 17:49

Вот я маю голову(не погану) руки прямі, але коли я получав за 13 годин 100грн (7.69 ЗА ГОД)і моєму директору було далеко настрати яка в мене голова і руки!

ті хто кажуть шо нічо не виробляєм,а тільки чужий буй сосем
питання а наша влада НАМ ДАЄ ЗАРОБИТИ???? Зерно не дає продати-люди сіють рапс
відкрити свою шахту-а нашо? ахметов свою вже має!
про бюрократичний апарт і хабарі я помовчу! тому хто відкривав бізнес вам багато розкаже цікавих речей!
лікарні закривають,людей виганяють,
про тсан лікарень я промовчу ,бо це просто ПІЗ314, сподобалась операційна з 1 лампочкою і обвисаючою стелею,
і лампа на стіні бінотом привязана :cry

а щоб українці почали жити, потрібно шоб влада їх не задовбувала,і посадити всіх, самі знаєте кого
ось і все! і тоді ми повикидаєм старі відра і купимо собі нормальні машини,квартири і т.д! і тоді нас буде 52 мільйони,а не 45.млн800тис
і яник нам каже народжуйте ,держава вам поможе

Приклади лівії і єгипту дають яскравий приклад для влади

Грузія польща і прибалтика дають яскравий приклад для нас,як там люди живуть після серисери

словом чекате коли бензин буде по 20грн а зарплата не змінеться...
Wole pchac Forda, niz jezdzic BMW!

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Суб, 26 лютого 2011, 18:06

t309 писав: і не дешевшають так як тобі та і всім нам би хотілось МИТО!!!! напиши собі на лобі це слово!
Ти шо дурак? При чому тут мито? В Європі люди купують машини з салону і продають потім дешевше. У нас менталітет "та як так, я ж відвалив купу бабла і хочу продати так само дорого".

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Суб, 26 лютого 2011, 18:10

t309 писав: у нас на законодавчому рівні все поставлено так що машина апріорі є розкішшю
Чувак ну не мели дурниць. Проїдешся у центр того ж Лодона і тоді розкажеш у кого машина розкіш ;)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 36 гостей