Автомобілі вітчизняного виробництва та їх обслуговування

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Фінальний акорд, або смикається під навантаженням
AnShLv
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Фінальний акорд, або смикається під навантаженням

Повідомлення AnShLv » Сер, 13 грудня 2006, 14:44

Я напевно під своїм капотом зремонтував все, що лиш можна. І то після чищення карба у майстра виникає проблема - посмикування, якщо на холостих різко дати газу, мотор "душиться", так само при рушанні на першій за умови повного відпускання зчеплення. Які шанси, що свічки? Пробував на DENSO, які в мене рік простояли і нові Brisk - ефект той самий. Часто на передачі дьоргає. При рушанні машина душиться і майже глохне, ривком. А на нормальних холостих працює рівно двигун.
Колір свічок чорний. Ну власне при такому кольорі всі знайомі мені Жигулі і їздять нормально. Збагачена суміш типу. А маслом не забризкує, кільця Mahle за 15 тис ще досі не підвели тьху-тьху. У кого які думки з приводу?

До речі недавно знайшов спосіб як впоратися із зникненням холостих при нагріванні двигуна. Там по ходу впускний шланг до карба тріс, останнім часом навіть сильно тік на колектор. Залатав і та проблема зникла.

vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 13 грудня 2006, 15:00

Напевно карбюраторщик щось намудрив.. 90% що проблема знов в карбюраторі. Він тобі тільки чистив карб, чи провірив його і привів в нормальний вигляд ? Може там десь жикльори погані стоять..

Я коли експериментував з жикльорами - тоже були такі "ефекти" як поставив в першу камеру 100/155(ZC). Поміняв 155 на 165 - все стало гуд.

А на швидкості як їде ? Коли газ в підлогу - то дьоргання нема ?
Або якщо першу передачу крутанути на розгоні до 6000 - провал на 6000 є ?

AnShLv
Контактна інформація:

Повідомлення AnShLv » Сер, 13 грудня 2006, 15:21

Карб продував стиснутим повітрям і регулював, виставляв оберти дивився запалювання.

На швидкості коли газ в підлогу все йде нормально. Я чому про свічки згадав - у мене колись таке було, шо на третій і 40 км були-ледь чутні подьоргування, а на холостих було добре, потім подьоргування перейшли в те, що машина на другій під гору скакала страшенно, пофіксив свічками, стала як не та...

До 6 тис я движок не форсував, я його більше як на 4 тис не хочу мучити, але факт того, що найбільші спецефекти під час маніпуляції газом на низьких обертах. Якщо взяти другу передачу і 2 тис обертів або близько того, буде їхати ніби нормально і час від часу подригуватися.

Сьогодні їхав на 4 передачі рівномірно десь 60 (приблизно 2 тис також) - так тричі дьоргнулася.

Ну а максимум ясно при рушанні, має тенденцію газувати, а після відпускання зчеплення просто клює, при тому іноді якщо так рушати (типу дати газу і відпустити зчеплення, може почати "стрибати" так, як буває коли би кинути зчеплення. Взагалі фантастика.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 13 грудня 2006, 15:32

AnShLv писав:Карб продував стиснутим повітрям і регулював
Ну а жикльори майстер викручував, дивився які там стоять ? Всі нормальні, як книжка пише ? Бо там може стояти все що завгодно, і після продувки могло дати якісь вот такі побічні ефекти..
AnShLv писав:На швидкості коли газ в підлогу все йде нормально
Подібно на проблеми з першою камерою...

AnShLv писав:До 6 тис я движок не форсував, я його більше як на 4 тис не хочу мучити
4 тисячі то не мучення, то майже оптимальний режим роботи. А до 6 і стандартний покрутиться для тесту. Я чого згадав про 6000..
В мене на днях було таке що на 6000 був різкий провал - кажуть бензонасос поганий.. хотя зараз всьо нормально стало..

ghost
Ім'я:Павло
Номер:ВС0190ЕА
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Сер, 13 грудня 2006, 17:04

значить в мене була подібна проблема, карб Вебер стояв :), після переборки карба машина дусилась при різкому натисканні на гашетку, а вже потім їхала, вилікувалося встановленням прокладки (текстолітової) товщиною 3 мм під карб - установку прокладки порадив інший карбюраторщик (не той що ставив)

подьоргування при сталих обертах - можуть бути різні проблеми, то вже треба дивитися безпосередньо по машині

vovka
про жиклери йому не згадуй - в тебе зовсім інший карб і інший обєм двигуна, якщо до чистки їхала рівно, то після чистки на тих самих жиклерах також має їхати рівно

AnShLv обєм двигуна і марка карба?
I would love to change the world, but they won't give me the source code...

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 13 грудня 2006, 17:52

ghost™ писав:в тебе зовсім інший карб і інший обєм двигуна
Помоєму автор десь тут згадував що в нього солекс.
Я ж не кажу ставити такі як в мене. Я кажу провірити чи в тому карбі стоять такі жикльори як і мають стояти з заводу для його машини.
ghost™ писав:якщо до чистки їхала рівно, то після чистки на тих самих жиклерах також має їхати рівно
До чистки були одні проблеми, а після чистки появилися інші проблеми :)

AnShLv
Контактна інформація:

Резюме

Повідомлення AnShLv » Сер, 13 грудня 2006, 18:23

А тепер я резюмую вищенаписане. Значить карб у мене Солекс 83. До чистки скакали оберти, глохла при 90 градусів на холостих і подьоргувалася на малих обертах. Зараз залишилося тільки подьоргування і душиться при різкому натиску на газ при навантаженні. Робить це правда динамічно, як і властиво 8 карбу. На холостих потроює час від часу при газуванні.

Людина, яка їздила до майстра мені повідомила, шо після чистки все було нормально тестували, не дригалася. Хоча потім, коли машину пригнали, і заводили наступного дня, вона вже "троїла". До речі сьогодні помітив знову ефект плавного скочування обертів вниз при прогріві на підсосі. Тобто трошки складно зловити ті оберти підсосом, шоб не тікали. Може бути шо карб наново забився? Після чистки карбюратора наступного дня чистили бак, хіба би в системі шось було лишилося, але підозріло якось.

Жиклери не викручували.

Об'єм двигуна 1,5

Толян

Повідомлення Толян » Сер, 13 грудня 2006, 23:24

AnShLv писав:дати газу і відпустити зчеплення, може почати "стрибати" так, як буває коли би кинути зчеплення. Взагалі фантастика.
-попробуй зняти шланг з вакума на трамблері, заглуши його (в смислі шланг!) і проїдься.

ghost
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Чет, 14 грудня 2006, 09:58

AnShLv
я би радив пролити
ереш бутылку пластиковую, делаеш дырочку в крышке ,потом заполняеш бутылку бензином и вперед поливать все стыки от карба к голове ,на оси карба с одной и другой стороны , шланг вакумника от колектора до вакумника лей прямо на него не жалей ,если работа мотора меняется значит подсос воздуха .Лить можно на горячий мотор, небойся ничего непроизойдет тока проливать надо на улице ато задохнешся.
Ни разу ничего не вспыхивало ,поверь все нормально , и летом в 30градусную жару проливал на раскаленный мотор и ничего неслучилось ,пролил не одну сотню машин и все в норме, при любых глюках с дерганием ,провалами, неустойчевый холостой,первым делом проливка ,а потом вскрытие
цитата з москальського форума, мені той форум поміг

AnShLv
Контактна інформація:

Повідомлення AnShLv » Чет, 14 грудня 2006, 17:32

У мене сьогодні взагалі прикіл стався. Я записався у майстра на суботу, їхав назад - майже без глюків. Лишив на вулиці, завів холодну з першого разу і заїхав, не заглохнувши. Я вже не знаю, шо вона собі витворяє. Чи то настрашилась... ))) А що та проливка дає в результаті? Шосб видно по ній чи засмоктує?

Сьогодні до поїздки записуватися вона нижче 2 тис підсосу не хотіла навіть грітись. А щойно холодна без підсосу на холостих працювала.

AnShLv
Контактна інформація:

Повідомлення AnShLv » Чет, 14 грудня 2006, 17:37

І що має бути як я заглушу вакуумник трамблера?

virtual
Ім'я:Влад
Номер:ВС2994ВА
Контактна інформація:

Повідомлення virtual » Чет, 14 грудня 2006, 17:43

Толян
+1
была и у меня такая петрушка пока не поменял этот шланг

virtual
Контактна інформація:

Повідомлення virtual » Чет, 14 грудня 2006, 17:47

AnShLv писав:І що має бути як я заглушу вакуумник трамблера?
заглохнет по идее. суть проблемы, как у меня было, в том что через потрескавшийся шланг карб лишний воздух глотал и симптомы были все как у тебя. Странно только, что мастера на этот шланг внимания не обратили.
:?

ghost
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Чет, 14 грудня 2006, 17:49

virtual справа в тому що потрісканий шланг якраз можна визначити проливкою (читай вище)

virtual
Контактна інформація:

Повідомлення virtual » Чет, 14 грудня 2006, 17:57

ghost™
да я в курсе, просто по симптомам я еще с первого поста понял, что это шланг, о чем и написал. И по-моему его проще просто взять и поменять, выйдет не намного дороже чем тот бензин, который пойдет на проливку

AnShLv
Контактна інформація:

Повідомлення AnShLv » Чет, 14 грудня 2006, 18:45

Дякую )) Буду пробувати, хоча і виглядає шланг ше нічого так...

Толян

Повідомлення Толян » Чет, 14 грудня 2006, 21:32

Тут може бути дві "петрушки": або шланг (як сказав virtual) , або люфт на підшипнику трамблера, який дурить вакум-коректор. У всякому разі попробувати - справа хвилини часу. Треба лише оглянути шланг на предмет дефектів. Якщо таких нема, то взяти бодай саморіз підходящого діаметру, закрутити у вільний кінець ( :grin: ) ШЛАНГА, сісти в машину і проїхатися. Якщо не допоможе, то шукати далі.

AnShLv
Контактна інформація:

Повідомлення AnShLv » Чет, 14 грудня 2006, 22:45

Я розумію )) Чи то я шось не наздоганяю, або хтось не дописує ) Ну припустимо заглушив, проїхав і нормально, то шо тоді? І чи може глючити підшипник на новому трамблері????

Дякую, все спробую ))))

ghost
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » П'ят, 15 грудня 2006, 08:10

AnShLv запалення контактне чи безконтактне?

Толян
що всі вперлися в той шланг? може сифонити так само через прокладку під карбом, по осях заслонок карба, прокладку під колектором ...

Якщо таких нема, то взяти бодай саморіз підходящого діаметру
як на мене то там тре не саморіз а добрячу болтівку :) і взагалі якщо глушити кінець шланга - ти не визначиш чи він добрий чи поганий, таким чином ти відсікаєш тільки вакуум (якщо дзюрава мембрана) і калпан вакуума (також може бути дзюравий або може смоктати на штуцері між вакуумом і клапаном) .... тобто варіантів досить багато :)

як на мене - треба спочатку пролити, потім глушити вакуум (на той випадок якщо проблема в ньому), ну і в принципі електроніка також може пошалювати - дроти, свічки, трамблер

Толян

Повідомлення Толян » П'ят, 15 грудня 2006, 22:39

Я в шланг не вперся, тим більше, якщо трамблер новий, то це міняє справу. Я просто описав можливий варіант при описаних вище симптомах.
AnShLv писав:Ну припустимо заглушив, проїхав і нормально, то шо тоді
Мій брат вже два місяці їздить з такою приблудою, лінь трамблер перебрати.
ghost™ писав:як на мене то там тре не саморіз а добрячу болтівку
Це чому??? Діаметр штуцера на вакумі-коректорі всього кілька міліметрів. Може ти думаєш, що я про шланг тормозного вакума?
А пролити - я ж не проти, теж справа хвилини часу. Можна тим же аерозольним очисником карба. Але ж AnShLv написав, що на холостих двигун працює рівно, а при підсосі повітря таке малоймовірно. Знову ж таки, на оборотах при підсмоктуванні машина буде тупити, може, врешті, глохнути, але скакати ривками...ІМХО діло не в карбі, хоча така "віртуальна діагностика" - невдячна справа :?

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей