Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Калібровка Январь7.2+ онлайн.
vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:
Re: Калібровка Январь7.2+ онлайн.

Повідомлення vovka » Сер, 19 січня 2011, 17:27

maskal писав:Около 42грд.
з такими кутами на турбі я думаю він дуже швидко поршні дістане з піддону :)
то для заряженої 8v атмосфери може бути забагато. у мене наприклад більше 30-32 було нереально поставити після 4000 і 100% дроселя. детонація була відчутна навіть вухом.

взагалі обережним треба бути з УОЗ.
я десь читав що на ево 10 з великими турбінами УОЗ не перевищує 15 градусів, і +5 градусів веде до катастрофи :)

Zhdan
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Сер, 19 січня 2011, 17:45

maskal писав:
Denja писав:уоз більше мало б бути
Около 42грд.
Це розрахункове, відняти поправку на температуру , детонацію і т.д.= 20-25градусів при6000обертах.

P.Pavel
Ім'я:Pavel
Номер:1973

Повідомлення P.Pavel » Чет, 20 січня 2011, 10:41

Zhdan писав:Це розрахункове, відняти поправку на температуру , детонацію і т.д.= 20-25градусів при6000обертах.
Так от я про це саме детонуєм крапель :D
І це на 4500 а що буде дальше :oops

P.Pavel

Повідомлення P.Pavel » Чет, 20 січня 2011, 11:36

Маленьке питаннячко : хтось може памятає макс.час вприску на стоковій з датчиком фаз при повній загрузці ?

P.Pavel

Повідомлення P.Pavel » П'ят, 21 січня 2011, 15:37

Все що я зрозумів вивчаючи ( нафіг мені не потрібні речі ) що вазовськими форсами можна нафіг втопити мотор при привильній настройці яку рідко хто робить ( чомусь )?.
А можливо я сильно помиляюсь.
А у мене программа не спроможна добавити більше 30% палива а потрібно +80%. :)

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » П'ят, 21 січня 2011, 17:37

P.Pavel писав:Все що я зрозумів вивчаючи ( нафіг мені не потрібні речі ) що вазовськими форсами можна нафіг втопити мотор при привильній настройці яку рідко хто робить ( чомусь )?.
А можливо я сильно помиляюсь.
А у мене программа не спроможна добавити більше 30% палива а потрібно +80%. :)
Вазовських форсунок вистачає на 110 коней, дальше мотор потихенько згорає від збідненої суміші.Щоб все було гуд потрібно 20-25% запасу продуктивності форс. В моїй машині запас взагалі 50%.

P.Pavel

Повідомлення P.Pavel » П'ят, 21 січня 2011, 17:47

Zhdan писав:Вазовських форсунок вистачає на 110 коней, дальше мотор потихенько згорає від збідненої суміші.Щоб все було гуд потрібно 20-25% запасу продуктивності форс. В моїй машині запас взагалі 50%.
А ти переведи в пофазно паралельний ( це коли поливає на два поршня разом ) а не фазований ( вроді так називаеться ) і подивись скільки може влити це приблизно на 220 коней

andriy320e30
Ім'я:andriy
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 15 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » П'ят, 21 січня 2011, 17:51

це неважно фосунки можуть бути всі тупо відкриті вони більше тих кубів що можуть не пролють
TURBO -POWER

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » П'ят, 21 січня 2011, 18:56

P.Pavel писав:
Zhdan писав:Вазовських форсунок вистачає на 110 коней, дальше мотор потихенько згорає від збідненої суміші.Щоб все було гуд потрібно 20-25% запасу продуктивності форс. В моїй машині запас взагалі 50%.
А ти переведи в пофазно паралельний ( це коли поливає на два поршня разом ) а не фазований ( вроді так називаеться ) і подивись скільки може влити це приблизно на 220 коней
В попарно-паралельній роботі форсунки працюють в два рази коротший час і в два рази частіше. Але при паралельній роботі на високих обертах вони не будуть відкриватись на стільки часу як при фазованій. Точніше будуть але будуть весь час відкриті. Можна просто порахувати скільки вони можуть налити за 1 хвилину палива при 100% відкриті і тоді все встане на свої місця.
П.С. В мене форси працюють в фазованому режимі. Бо в попарно-паралельному вони не можуть відкриватись за такий малий проміжок часу на ХХ, тому і заливало на ХХ раньше поки не зробив фазований. Хоча для двигуна краще ПП режим , а Ф режим для еколгії.

sergey
Контактна інформація:

Повідомлення sergey » П'ят, 21 січня 2011, 19:53

Zhdan писав:В попарно-паралельній роботі форсунки працюють в два рази коротший час і в два рази частіше. Але при паралельній роботі на високих обертах вони не будуть відкриватись на стільки часу як при фазованій. Точніше будуть але будуть весь час відкриті. Можна просто порахувати скільки вони можуть налити за 1 хвилину палива при 100% відкриті і тоді все встане на свої місця.
П.С. В мене форси працюють в фазованому режимі. Бо в попарно-паралельному вони не можуть відкриватись за такий малий проміжок часу на ХХ, тому і заливало на ХХ раньше поки не зробив фазований. Хоча для двигуна краще ПП режим , а Ф режим для еколгії.
У мну мотор без датчика фаз - попарно-паралельна робота форсунок.
Челябинские мужики настолько суровы, что гнут кованые диски на немецких автобанах

P.Pavel

Повідомлення P.Pavel » П'ят, 21 січня 2011, 22:50

Zhdan писав:В попарно-паралельній роботі форсунки працюють в два рази коротший час і в два рази частіше. Але при паралельній роботі на високих обертах вони не будуть відкриватись на стільки часу як при фазованій. Точніше будуть але будуть весь час відкриті. Можна просто порахувати скільки вони можуть налити за 1 хвилину палива при 100% відкриті і тоді все встане на свої місця.
А я про що біда в програмах ( чи програмістах ) .
Що потрібно : в звичайному режимі фазований а при переході на мощностний попарно паралельний і не потрібно багато рахувати.
В попарно паралельному ваз тримає їх відкритими при загрузці двигуна мах. 10мс а у фазованому 20 але ж вони здатні на 30.
Zhdan ти чудово розумієш про що я , ми ж не за екологію боремся :shout .

P.Pavel

Повідомлення P.Pavel » Суб, 22 січня 2011, 09:46

P.Pavel писав:Що потрібно : в звичайному режимі фазований а при переході на мощностний попарно паралельний і не потрібно багато рахувати.
Навіть трішки не так : сама мені потрібно перейти на ПП ( та відповідно настроїти ) і буде мені счастя . ;)

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Суб, 22 січня 2011, 10:12

P.Pavel писав:
P.Pavel писав:Що потрібно : в звичайному режимі фазований а при переході на мощностний попарно паралельний і не потрібно багато рахувати.
Навіть трішки не так : сама мені потрібно перейти на ПП ( та відповідно настроїти ) і буде мені счастя . ;)
Не буде тобі щастя з вазівськими форсунками. Читай нижче, тема вже обсосувалась тищу раз і не один рік.

В интернете бытует мнение что форсунки выбираются исключительно из достигаемой мощности двигателя. Поэтому можно нередко прочитать на форумах фразы типа "стандартных форсунок хватает до 120сил, волговских - до160 и так далее". Мнение это естественно в корне не правильное. Силы полученные на стенде вовсе не означают, что форсунок "хватает", а силы не полученные - что форсунок "не хватает" соответственно. Известны случаи когда двигатели с 560 форсунками (Волга) действительно имеющие мощность порядка 160сил, после 15-20 минут движения по трассе на скоростях близких к максимальным (как правило в какой либо загородной поездке) вдруг резко выходили из строя, хотя в "светофорных гонках" моторы прекрасно ездили до этого 10-20тысяч км. При разборке наблюдались все признаки обеднения смеси и детонации (белый изолятор на свече, разломанные перегородки и характерные выбоины на вытеснителях). На самом деле форсунок в таких двигателях изначально не хватало, просто при старте со светофоров и движении в городском потоке те небольшие участки обеднения смеси в районе оборотов максимальной мощности не могли так пагубно влиять на работу двигателя, из за очень короткой продолжительности нахождения двигателя в этом режиме. Детали камеры сгорания просто успевали остыть в моменты переключения. Движение же по трассе с педалью в пол и возможно внешние погодные факторы которые не были учтены при настройке (например похолодание и увеличение плотности воздуха) сразу же привели к обеднению смеси и выходу двигателя из строя. Чтобы исключить подобное в вашем двигателе необходимо знать критерии выбора форсунок: Например форсунки всегда должны быть выбраны с запасом по производительности. Это позволяет гарантировать, что при внезапном изменении погодных условий или например засорении системы топливоподачи, топлива поступающего в двигатель на всех режимах его работы будет достаточно. Критерий выбора производительности определяется соотношением объема двигателя, эффективности рабочего процесса в двигателе и оборотов, на которых достигается максимальная мощность двигателя. Например в роторном двигателе производительность форсунок при тех же показателях по мощности должна быть на 20-30% больше, чем в поршневом, поскольку рабочий процесс в нем менее эффективен и наполнение воздухом как правило очень велико.

Самый надежный способ правильно выбрать форсунки - это посоветоваться с настройщиком. Как правило люди которые занимаются настройкой двигателей прекрасно представляют в каких конфигурациях мотора какие требования по топливу. Если вы настраиваете двигатель сами - наиболее простой способ выбрать форсунки, это определение максимального расхода воздуха двигателем. Для этого можно воспользоваться любой диагностической программой. Снимите лог разгона автомобиля на 3-й передаче и посмотрите на пиковое значение массового расхода воздуха (оно выражено в килограммах в час).

Например, возьмем один из вариантов легкого тюнинга двигателя 2112 (увеличение рабочего объема) с максимальным расходом воздуха - 315кг/ч. Для такого двигателя на режиме полной мощности требуются составы смеси порядка 12.5 и коэффициент запаса по форсункам должен быть не менее 1.1 и число форсунок 4, посчитать требуемую производительность форсунок не составит труда.

(320 кгч / 4 форсунки / 12.5 * 1.1 * 1000 г / 60 мин = 117 г/мин

По справочнику бош производительность стандартных форсунок ваз - 103.5 г/мин или (учитывая плотность бензина 0.75) 137 см3/мин, т.е очевидно, что в данном двигателе этих форсунок будет недостаточно, следующие доступные форсунки это bosch 0 280 150 560 от волги - 150 г/мин , их в данном случае и следует поставить в авто, поскольку они будут обеспечивать потребности двигателя с большим запасом.

Для турбо двигателей критерии выбора будут несколько другими, состав смеси 11.5 и коэффициент запаса 1.15 - это тоже один из реальных двигателей, построенных на базе ваз 2112:

950кгч / 4 / 11.5 * 1.15 * 1000 / 60 = 395 г/мин или 527 см3/мин

Форсунок способных обеспечить данный двигатель в 150 серии бош попросту нет - максимальная производительность форсунок форд 0 280 150 558 - 326.8 г мин (435 см3/мин). Обычно для подобных двигателей используются форсунки от subaru wrx sti (500cc) c некоторым пренебрежением коэффициентом запаса, либо некоторым ограничением давления наддува на режимах где фиксируется пиковый расход воздуха двигателем.

P.Pavel

Повідомлення P.Pavel » Суб, 22 січня 2011, 10:43

Zhdan
Я не пробую видумати велосипед.
1хв це 60000мс.
1хв це 6000об/хв.
6000об/хв це 3000тактів впуску хв.
60000 ділим на 3000 маємо 20мс. на час впорскування на фазаваному .
При переході на пп множимо на два тому що і в такті робочого ходу іде вприск.
Ну не знаю де я помилився ?

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Суб, 22 січня 2011, 12:24

Помилка в виборі форсунок. ВАЗівска форсунка лиє 117грам на хвилину, отже щоб отримати суміш 12.5(пофіг на яких оборотах) потрібно запхати в двигун 320кг повітря. А якщо в тебе залазить 400 і більше кг повітря то суміш на рідних форсунках буде 16,0 і більше. Циклом роботи форсунки можна нехтувати тому що форси і так весь час відкриті і льють на закритий,відкритий, напіввідкритий клапан.

P.Pavel

Повідомлення P.Pavel » Суб, 22 січня 2011, 13:33

Ну чому ж нехтувати циклом ( ні в якому разі ) ?
От якщо будувати високооборотний двигун тоді я погоджусь що часу може не вистарчити .
Ти ж маєш чим шити от візьми для прикладу фазований вазік переведи на пп і відкрий форси з 10 на 20мс.
Я впевнений що двигун втопиться в бензині.

P.Pavel

Повідомлення P.Pavel » Суб, 22 січня 2011, 14:35

Я так розумію це фазований.

Fobos
Рятівник форуму
Ім'я:Юра
Дякував (ла): 138 рази
Подякували: 9 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Fobos » Суб, 22 січня 2011, 14:57

P.Pavel, То ваще непонятно шо, збирали жигульовський мотор а потім показали один поршень з 16 клапанного чи якого з 4 клапанами на циліндр.
Ford?

P.Pavel

Повідомлення P.Pavel » Суб, 22 січня 2011, 18:38

Fobos писав:P.Pavel, То ваще непонятно шо, збирали жигульовський мотор а потім показали один поршень з 16 клапанного чи якого з 4 клапанами на циліндр.
Та картінка це фігня перша попавшась тільки на ній зрозуміло як прицює вприск фазованого двигуна .
В ПП він інакше працює.

andriy320e30
Ім'я:andriy
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 15 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » Суб, 22 січня 2011, 18:50

P.Pavel, постав волговські або інші високопродуктивні форсунки і не видумуй велосипед ;)
TURBO -POWER

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей