Допоки ситуація не розрулиться нагорі,Всі ваші намагання-порожній звук.В Гонконгу безуспішно боролись з корупцією,поки не почались арешти кервіників поліції.То саме і у насvasylms писав:Усім хто відписався в цій темі, підтримуючи думку що дававати хабарі це нормально, тому що таке життя і так далі.
PS. Хочеш змінити світ? Почни з себе.
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
- luav
- Ім'я:Володимир
- Стать:чоловік
- Номер:BC5192AT
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- luav
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Андрій!Після 30 більшість людей стають розумнішими і забувають про принциповість,яка зазвичай дуже дорого коштує в плані подальшого гімору.Мють люди вільний час бігати по судах-нехай бігаютьAndrewK писав:Про що ви взагалі говорите? Взяти офіційну постанову це:
Тому вважаю, що бути надто принциповим і створювати собі зайві втрати та проблеми по меньшій мірі нерозумно.

- luav
Не завжди питання стоїть в грошах.Можна заплатити і 250 замість 50.Але мені вистачило менінгіту з оплатою одного штрафуLEgEnDA писав:Та якби штраф був в розмірі 50 гривень, то думаю що мало хто б платив дайцю.
А так, нашо платити в 5 раз більше?
П.С.Про сплату штарфу за 7 хвилин-жесть.Навіть якщо черги немає(а в Ощадбанку на Чупринки в обідню переву вони є завжди

- luav
справедливості заради мушу визнати,що зупиняють просто так даїшники вкрай рідко.Як правило,всі штрафи за конкретні порушення.Та й в мене їх не стільки багато,щоб мені ліниво було заплатити їм на місці 50-100 грн і не мати потім гіморуviper писав:і сміятись втіхаря ато і внаглу...от ЛОХИ платять а ми супер живем.RED_Spider писав: гаїшники просто почали більше косити бабла
-
Підтримую однозначно. З віком розумієш, що принциповість - не та риса, яку треба мати за абсолютний життєвий девіз.luav писав:Андрій!Після 30 більшість людей стають розумнішими і забувають про принциповість,яка зазвичай дуже дорого коштує в плані подальшого гімору.Мють люди вільний час бігати по судах-нехай бігаютьAndrewK писав:Про що ви взагалі говорите? Взяти офіційну постанову це:
Тому вважаю, що бути надто принциповим і створювати собі зайві втрати та проблеми по меньшій мірі нерозумно.
- luav
Краще відпочити або попрацювати замість того,щоб на боротьбу з вітряками час витрачатиТолян писав: Підтримую однозначно. З віком розумієш, що принциповість - не та риса, яку треба мати за абсолютний життєвий девіз.

- Breaker
Нарешті дочитав все написне) Дуже цікаво було читати)
Я, наприклад, не бачу нічого поканого, що cat-yellow рішає все на місці швиденько. Тут не його винити треба, а даішника, який бере ті гроші. Та і платити 250грн за те що перевищив на 15-20км\год це реально дорого. При тому знаючи, що кошти підуть фіг зна куди.
Закони кажете...
Скажіть, тоді так. Хто на вашу думку гірший: водій, який дав взятку чи водій, який порушив, але потім пішов в суд і оскаржив???
Я, наприклад, не бачу нічого поканого, що cat-yellow рішає все на місці швиденько. Тут не його винити треба, а даішника, який бере ті гроші. Та і платити 250грн за те що перевищив на 15-20км\год це реально дорого. При тому знаючи, що кошти підуть фіг зна куди.
Закони кажете...
Скажіть, тоді так. Хто на вашу думку гірший: водій, який дав взятку чи водій, який порушив, але потім пішов в суд і оскаржив???
- Andriy01
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 4 рази
З якої точки зору? З точки зору закону, чи моралі?
Якщо закону, то
Якщо закону, то
цей водій винен у дачі хабаря. але це треба довести.водій, який дав взятку
якщо суд виправдав того водія, значить згідно чинного закону він не винен.водій, який порушив, але потім пішов в суд і оскаржив???
+1luav писав:В Гонконгу безуспішно боролись з корупцією,поки не почались арешти кервіників поліції.
А от нашій владі вигідно щоб були люди які дають хабарі (в кишеню), і які платять в касу.
Хотів би я почути яка була б справжня статистика порушень,( якби не давали хабарів).
- BOXER
- Номер:5666
- Дякував (ла): 78 рази
- Подякували: 23 рази
гиги, цікава дискусія протягом дня відбулась
Даєць все культурно, по порядку, друг зразу накинувся, "а покажи то, а покажи то, не дам я тобі техпаспорт, я крутий юрист" і т.д. я зі своєю на задньому сидінні сидів і офігівав
кароче грав він дайцю мозги 1.5 години (!!!) поки йому везли техпаспорт з дому. Я йому вже кажу: та дай 100 рублів і їдем далі (а уявіть - кілька молодих людей на новій МЛ-ці без техпаспорта і даєць їх за 100 грн. відпускає
). Друг "нє, ніфіга, я не винен, я маю техпаспорт, просто він десь тут впав" і т.д.
Кароч, я вже десь тут цю історію описував. Дочекались ми техпаспорт, да\ць за той час викликав підмогу, яка під"їхала і якій вже я спокійно все пояснив, протокол таки склали, але відпустили. Шо точно було потім я не в курсі, думаю, шо штраф заплатив. Згідний: порушив - плати. Або на місці, або офіційно. Харить інше: доводити, шо даєць олень, коли ти винен.

+100500. і корчать з себе великих юристів. згадую ситуацію, коли їхали з перегляду Карпати-Борусія на новій МЛ-ці з моїм другом і дівчатами. Він завтикав вдома техпаспорт. Біля Універу дайці зупинили і тут він мені каже: "блін, Андрюха, я не взяв техпаспорта. але нічьо, я викручусь". Друг закінчив юрфак, не скажу, шо на відмінноcat-yellow писав:Ше хочу добавити, шо кумарять такі умніки, які порушують швидкісний режим, а потім трахають мозг гайцу, шо в нього форма не та, прибор не такий, документів нема, ше якась муть... Порушив - плати, а не вийо...

Кароч, я вже десь тут цю історію описував. Дочекались ми техпаспорт, да\ць за той час викликав підмогу, яка під"їхала і якій вже я спокійно все пояснив, протокол таки склали, але відпустили. Шо точно було потім я не в курсі, думаю, шо штраф заплатив. Згідний: порушив - плати. Або на місці, або офіційно. Харить інше: доводити, шо даєць олень, коли ти винен.
чому кумедно? я за нові обмеження і нововведення. І буду платити (швидше за все на місці), якщо буду порушувати ці правила. Просто а)багато хто не буде їх порушувати (відповідно буде позитивна дія обмежень); б)я ж не порушую щодня на 20 штрафів :) порушення - це швидше виняток. хоча, просто ловлять не стільки, скільки порушуютьvovka писав:на фоні цього всього так кумедно виглядає підтримка нових ще жорсткіших правил і ще більших штрафів багатьма людьми тут на форумі.

Sad, but true.
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
ясно що той хто дав взятку. що тут думати.. якщо оскаржив і в тебе щось получилось значить ти не винен :)Breaker писав:Хто на вашу думку гірший: водій, який дав взятку чи водій, який порушив, але потім пішов в суд і оскаржив???
ти що від руки писати розівчився вже зовсім ? там взірець є.. хвилин 5 максимум з перекуром.. ше 2 шоб оплатити в касі - я хйз.. зайшов.. черг небуло.. 3 віконця вільних.. може щось неправильно роблюluav писав:то ще треба і квітанцію заповнювати.А це аж ніяк не 7 хвилин.

нашій владі вигідно коли дають хабарі. вся система так построєна щоби вигідніше було дати хабар. з тим ніхто і не спорить.Morozov писав:А от нашій владі вигідно щоб були люди які дають хабарі (в кишеню), і які платять в касу.
нетак давно штрафи були значно менші, тим неменше все одно тулили десятки і з офіційною оплатою тоже особо ніхто не заморочувався ))Breaker писав: Та і платити 250грн за те що перевищив на 15-20км\год це реально дорого.
- vovka
- Контактна інформація:
BOXER писав:чому кумедно?
тому то і кумедно. у вас грошей нема на ті штрафи що є зараз , а ви ще ратуєте за ужесточєніє - де логіка ? :) ментів тре міняти, реформу робити, а не штрафи з правилами "під європу". ну яка то європа якщо кожен другий на форумі от прямо в цій темі вважає що взятка це нормальноBOXER писав:І буду платити (швидше за все на місці)

тим більше. і що якби ти заплатив 2-3 раза в рік в касу штраф то це якась трагедія ? :)BOXER писав:б)я ж не порушую щодня на 20 штрафів
- Cr@zy
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 15 рази
- Контактна інформація:
після того як я заплатив 2-3рази в рік в касу, то платити 3-4 мені вже недуже хотілось, хоча став їздити значно акуратнішеvovka писав:і що якби ти заплатив 2-3 раза в рік в касу штраф то це якась трагедія ? :)
хз, моя логіка в тому що з ужесточєнієм поменшає реальних порушень, а не тільки тих за які оштрафували, особисто мені буде простіше і бех напрягів повзти нехай тих 50км/год по місту, ніж давати п*дару в кишеню 300грн або в касу платити 500. І то при тому що це не 2-3 рази в рік, а напевно 90% порушують, і більшість систематично, як і я сам.vovka писав:у вас грошей нема на ті штрафи що є зараз , а ви ще ратуєте за ужесточєніє - де логіка ?
Та і не заробляю стільки щоб на морозі кататись як захочу, якщо б міг то напевно абонемент якийсь купляв чи шо)
Востаннє редагувалось Сер, 12 січня 2011, 00:30 користувачем Cr@zy, всього редагувалось 1 раз.
- BOXER
- Номер:5666
- Дякував (ла): 78 рази
- Подякували: 23 рази
я ж написав - більшість народу буде ще обережніше їздити (це плюс тих "ужесточєній"), в тому числі і я. але ніхто з нас не ідеальний (та і нема потреби), тому штрафи час від часу будуть. враховуючи а) шо легше буде наткнутись на штраф і б) можливо підвищать штрафи - платити тим більше буду на лапу.vovka писав:а ви ще ратуєте за ужесточєніє - де логіка ?
хоча, залежно про які "ужесточєнія" говорити. якшо про дитяче крісло - то я зразу його куплю і поставлю, бо це розумна міра. про фари те саме. єдина проблема, яку бачу для себе - то оті +5км./год., буду порушувати і надіятись, шо не зловлять, от і все

я не кажу, шо це "наближння до Європи, мене зі того списку викреслиvovka писав:а не штрафи з правилами "під європу".

по ходу краще 150 ре, а не 750, а?vovka писав: і що якби ти заплатив 2-3 раза в рік в касу штраф то це якась трагедія ?

Sad, but true.
- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
BOXER, дякую за підтримку
щойно майже через цілий Київ проїхався, по дорозі 5 патрулів-радарів і 2 просто патруля... ппц! Їх купа! Але я був чемний, тому мене не спиняли
щойно майже через цілий Київ проїхався, по дорозі 5 патрулів-радарів і 2 просто патруля... ппц! Їх купа! Але я був чемний, тому мене не спиняли

- Breaker
Та народ, тут справа не тільки в швидкостях. Порушувати приходиться всім.
1) Коли в центрі на переході без кінця йдуть люди, то приходиться інколи не надавати їм перевагу
2) Коли на Дорошенка встав той трамвай, хоч і ніхто не сідає, а він всеодно стоїть і перед ним чи за ним маршрутки.
3) Коли люди не можуть на перехресті рушити нормально з місця. Та поки дехто стартане на зелене, то я вже три рази з іншого ряду рушу і перестроюсь в той ряд, де той тормоз рухався. Таких місць у Львові повно. Або без світлофорів. Наприклад, біля СКА. Поки там дехто розбереться кого йому пропускати, то його можна в неіснуючому ряді об'їхати і нікому не мішаючи поїхати далі.
4) або як можна не виїжати на перехрестя, коли там є пробка. Якщо ти не виїжатимеш далі, то маршрутчики виїдуть замість тебе. І так місце на перехресті для тебе ніколи не звільниться...
Краще замість підняття штрафів, нехай відкриють той свій старий бізнес з евакуаторами. Може ширші дороги стануть і не прийдеться порушувати
1) Коли в центрі на переході без кінця йдуть люди, то приходиться інколи не надавати їм перевагу
2) Коли на Дорошенка встав той трамвай, хоч і ніхто не сідає, а він всеодно стоїть і перед ним чи за ним маршрутки.
3) Коли люди не можуть на перехресті рушити нормально з місця. Та поки дехто стартане на зелене, то я вже три рази з іншого ряду рушу і перестроюсь в той ряд, де той тормоз рухався. Таких місць у Львові повно. Або без світлофорів. Наприклад, біля СКА. Поки там дехто розбереться кого йому пропускати, то його можна в неіснуючому ряді об'їхати і нікому не мішаючи поїхати далі.
4) або як можна не виїжати на перехрестя, коли там є пробка. Якщо ти не виїжатимеш далі, то маршрутчики виїдуть замість тебе. І так місце на перехресті для тебе ніколи не звільниться...
Краще замість підняття штрафів, нехай відкриють той свій старий бізнес з евакуаторами. Може ширші дороги стануть і не прийдеться порушувати
- luav
Morozov писав:+1luav писав:В Гонконгу безуспішно боролись з корупцією,поки не почались арешти кервіників поліції.
А от нашій владі вигідно щоб були люди які дають хабарі (в кишеню), і які платять в касу.
Хотів би я почути яка була б справжня статистика порушень,( якби не давали хабарів).
Просто є світовий досвід вирішення проблеми корупції.Там теж спочатку до громадян звертались,але поліція педалювала цю справу.Аж поки президент не дав наказ спеціальній групі арештовувати комумпованих поліцейських.Керівника тамтешньої поліції затримали аж в Англії.Аж після цього пішли якісь зрушення,бо нижня ланка побачила,що і за них елементарно візьмуться.Та й будь-яке звернення громадян там розглядається дуже прискіпливо.Будь-який чиновник своїми паперами про доходи має аргументувати придбання будинку,яхти або машини
- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
luav, вірно!
як тільки притиснули дверями яйця тим, хто в голові - так відразу і всі хвости почали рухатись, як треба і без лишнього патріотизму...
як тільки притиснули дверями яйця тим, хто в голові - так відразу і всі хвости почали рухатись, як треба і без лишнього патріотизму...
-
Хлопаки, дивіться на ситуацію зі всіх сторін. Вважати, що "ужесточєнія" - то панацея від проблем - наївно. Он гляньте, в Китаї за ДТП з жертвами, спричинене керуванням в нетверезому вигляді, людей до стінки ставлять. І що, там нема п"яних водіїв? Більш ніж достатньо. В нас - одні порушують і не платять, бо в них номера- "вездєходи" , в інших все рішається по дзвінку і т.п. Вони як їздили (в якому стані і з якими наслідками) - так і будуть їздити і нас...ти їм на всякі "ужесточенія". А от до нас з вами буде відношення особливе.
І не обов"язково тому, що ми будемо свідомо порушувати. Згадайте - ще в часи першого "ужесточенія" керівництво ДАІ відкрито признало, що навіть дисциплінований водій не зможе проїздити цілий день по Києву, ані разу не порушивши ПДР. Тобто, якщо ви багато їздите і не платите - це не значить, що ви однозначно не порушуєте. Це значить, що ви не попалися.
Такі в нас умови і міняти їх ніхто не хоче - навіщо тратитися на дороги, розв"язки, розмітки, світлофори і т.п., коли на тому можна бабло косити! Знову ж таки, враховуючи зростаючу кількість "розводів" і підстав зі сторони працівників ДАІ і зростаючу агресію в стосунках "водій-інспектор", яка тільки посилиться після нововведень- правило "Не порушую - не плачу" аж ніяк не може претендувати на абсолютну істину. А якщо ви ще й досі так наївно вважаєте, то це тому що співвідношення кількості водіїв до кількості "нехороших дядьків в формі" працює на вашу користь. До пори до часу. (Перевірено на власному досвіді). Тому не все так просто. Поки не полама(...ють,.. ємо, ...ється
) система - все марно. Зрештою, як сказано вище - є світовий досвід. Справа не стільки в величині штрафу, скільки в невідворотності його сплати. (Все ІМХО)

- vovka
- Контактна інформація:
от от, що я і намагаюсь пояснити :) ти правий як ніхто інший в цій темі :)Толян писав:Справа не стільки в величині штрафу, скільки в невідворотності його сплати
представте собі що в один прекрасний день маємо порушення невинне (перевищення, рядність , зебра, ще якась херня), маємо зарплату ну 2000 грн (середню), і маємо штраф 1000 грн. і маємо чесних навкруги даішників які неберуть вашого нещасного хабаря

тому штрафи мають бути адекватні. хоча би перші 2-3 порушення в рік. якщо рецидив постійний то тут вже може бути диференційована шкала. короче як не крути а потрібна грунтовна реформа, а не оте тупе і необдумане підвищення штрафів, які і так ніхто офіційно платити не збирається по доброму :)
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей