Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
Maniak716
Ім'я:Петро
Стать:чоловік
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 0
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення Maniak716 » Пон, 03 січня 2011, 10:54

Чи правильно я зрозумів?..
Якщо я рухаюсь по Кн.Ольги в сторону центру, але мені потрібно попасти в Лігу Нову чи на парковку Медика, то я можу розвернутись тільки на перехресті Сахарова-Горбачевського (на 3му світлофорі з лівої полоси), а на перехресті Кн.Ольги-Сахарова (2му світлофорі) того вже не зробиш хіба з Кн.Ольги зїзжати на 1му світлофорі вправо на Сахарова там розвернутись (якщо там розмітка і знаки дозволяють) і стати в крайню ліву полосу і знову втикати на світлофорі щоб виїхати на Кн.Ольги %) хто ті знаки ставив я б його прибив [цензура] :angry

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Пон, 03 січня 2011, 13:48

Maniak716
там ж є спеціально зроблене місце для розвороту,воно вище перед перехрестям знаходиться
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

Maniak716

Повідомлення Maniak716 » Пон, 03 січня 2011, 13:58

Sluva писав:там ж є спеціально зроблене місце для розвороту,воно вище перед перехрестям знаходиться
так було до того поки там не поставили знак 5.16 "напрямок руху по смугах" який встановлений якраз перед "спеціально зробленим місцем" і дозволяє рух тільки прямо

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Пон, 03 січня 2011, 15:58

А...тоді соррі,просто давненько не їздив
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

Igor_Lviv
Ім'я:Igor
Дякував (ла): 0

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 03 січня 2011, 19:39

Maniak716 писав:
Sluva писав:там ж є спеціально зроблене місце для розвороту,воно вище перед перехрестям знаходиться
так було до того поки там не поставили знак 5.16 "напрямок руху по смугах" який встановлений якраз перед "спеціально зробленим місцем" і дозволяє рух тільки прямо
Теж зранку не зрозумів про що ти. В обід подивився. Знаки поставили правильні. Бо задовбали водії, що з лівої смуги там на самому перехрестку перелаштовувались в праву.
А от за розворот - забули.
При нагоді, зверну увагу ДАІшникам.
Бо ж "доблесні ІДПС", швидше за все, не упустять можливості скористатись. :angry

Maniak716

Повідомлення Maniak716 » Вів, 04 січня 2011, 08:54

Igor_Lviv писав:Бо ж "доблесні ІДПС", швидше за все, не упустять можливості скористатись.
саме відсутність ДАІ і заставила мене засумніватись в своїх знаннях ПДР :shout

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 04 січня 2011, 09:44

Maniak716 писав:саме відсутність ДАІ і заставила мене засумніватись в своїх знаннях ПДР :shout
Зачекай, вони ще самі не роздуплились.

Коба
Ім'я:伊戈
Контактна інформація:

Повідомлення Коба » Пон, 17 січня 2011, 20:48

Будучи сьогодні у Львові, ще раз переконався, що не всі знають, що перш ніж перестроюватися на кільці на виїзд з внутрішнього необхідно уступити тим хто їде по зовнішньому кільці :santa
Никто не безгрешен, хотя многие живут безнаказанно.
© Джон Рей

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 17 січня 2011, 20:52

Коба писав:Будучи сьогодні у Львові, ще раз переконався, що не всі знають, що перш ніж перестроюватися на кільці на виїзд з внутрішнього необхідно уступити тим хто їде по зовнішньому кільці :santa
І знати ніколи не будуть.
Так що я також зайвий раз переконуюсь, що їхати потрібно "по ситуації", знати, що не всі водії знають ПДР, не всі їх дотримуються, є втомлені, обкурені, п'яні, злі, телефоністи і т.д., і т.п.
Я вже колись писав стосовно кільця - мінімум маневрів! (Обгонів, випереджень, перестроювань і т.д. І буде вам щастя! :happy

Коба
Контактна інформація:

Повідомлення Коба » Пон, 17 січня 2011, 20:59

Так я маневрів не робив їхав по Кульпарківській на виїзд зі Львова, їхав у правій полосі і відповідно на круг виїхав на зовнішнє кільце, а при з'їзді на Виговського, чуваГ, який їхав з В.Великого по внутрішньому і вирулював на Виговського наярював сигналом щоб я його прпустив :santa
© Джон Рей

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 17 січня 2011, 21:10

Коба писав:Так я маневрів не робив їхав по Кульпарківській на виїзд зі Львова, їхав у правій полосі і відповідно на круг виїхав на зовнішнє кільце, а при з'їзді на Виговського, чуваГ, який їхав з В.Великого по внутрішньому і вирулював на Виговського наярював сигналом щоб я його прпустив :santa
На скільки я зрозумів, тут інший пункт ПДР - виїзд на головну. Головна - кільце.
Ти створив перешкоду тим, хто рухається по головній, а заїхавши з Вол.Великого на кільце - він був на головній. Ти, вискочив з другорядної (Кульпарківська) на головну (кільце), заставив його сингалити, гальмувати, маневрувати (?), тобто, не те, що порушив ПДР, а ймовірно і створив аварійну ситуацію! Якщо я все вірно зрозумів, то твоє щастя, що поблизу не було ДАІшників. Залишився би без прав. :cry

Коба
Контактна інформація:

Повідомлення Коба » Пон, 17 січня 2011, 21:17

Igor_Lviv писав:
Коба писав:Так я маневрів не робив їхав по Кульпарківській на виїзд зі Львова, їхав у правій полосі і відповідно на круг виїхав на зовнішнє кільце, а при з'їзді на Виговського, чуваГ, який їхав з В.Великого по внутрішньому і вирулював на Виговського наярював сигналом щоб я його прпустив :santa
На скільки я зрозумів, тут інший пункт ПДР - виїзд на головну. Головна - кільце.
Ти створив перешкоду тим, хто рухається по головній, а заїхавши з Вол.Великого на кільце - він був на головній. Ти, вискочив з другорядної (Кульпарківська) на головну (кільце), заставив його сингалити, гальмувати, маневрувати (?), тобто, не те, що порушив ПДР, а ймовірно і створив аварійну ситуацію! Якщо я все вірно зрозумів, то твоє щастя, що поблизу не було ДАІшників. Залишився би без прав. :cry
Коли я виїжджав і був на кільці він був ще далеко позаду перед ним їхав краз з причепом на розворот і якраз на рівні повороту коли я був на кільці він з внутрішнього повалив пряміком на Виговського :D їхав я не швидко, щоб зрозуміти куди тримає дорогу краз.
© Джон Рей

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 17 січня 2011, 21:23

Коба писав:Коли я виїжджав і був на кільці він був ще далеко позаду перед ним їхав краз з причепом на розворот і якраз на рівні повороту коли я був на кільці він з внутрішнього повалив пряміком на Виговського :D
Він міг хоч низько летіти, хоч з'їхати з кузова КрАЗу і т.д., і т.п. - він - на головній! Ти - виїжджаєш на головну, тому, всіх, хто там їде, повзе, летить - ти маєш пропустити. А оті: був далеко, виїхав із-за КрАЗу тощо - вони аніскілечки не допоможуть ні уникнути ДТП, ні виправдатись в суді, не дай Бог, що.
16.11. На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.
http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/a16/

Коба
Контактна інформація:

Повідомлення Коба » Пон, 17 січня 2011, 21:47

Яку я йому зробив перешкоду? Я рухався по крайній правій полосі в якій нікого не було і вже рухався по кільці! коли він ломанувся з внутрішнього ряду на виїзд. Він маючи намір з'їхати з кільця мав би перестроїтися, а не їхати по внутрішньому і в самий останній момент ломитися на виїзд.
© Джон Рей

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 17 січня 2011, 21:56

припаркувався сьогодні на 2 хвилини (тре було сходити в банк :angel ) під носом працівників ДАІ. трохи далі від перехрестя Валова-Підвальна (рухався по Підвальній в сторону центру). за 5 метрів до знаку зупинка і стоянка заборонена. Пришили мені штраф за нібито паркування в зоні дії перехрестя (20 метрів по словах ДАІ).
а тут згідно 15.9 написано що заборонено 10 метрів.
http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/a15/

В протоколі написав що невпевнений що припаркувався в зоні дії перехрестя. І наголосив на тому що зробив зупинку а не стоянку.

Є якісь реальні шанси оскаржити чи я тут дійсно винен (ну реально 10 метрів до перехрестя валова-підвальна там може і було, може навіть 15 було.. 20 мабуть таки ні, но цього ніхто і не міряв) ? :ninja

хотя чесно кажучи то була не найкраща ідея там стати, як то кажеться "жопой чуствовал" шо неправ, але подумав шо раз висить знак зупинка заборонена, то перед ним можна стати ))

Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Пон, 17 січня 2011, 22:24

vovka, теоретично можна оскаржити, оскільки наскільки я зрозумів вони заміри не робили при тобі правильно? фото в них є? я б на твому місці поїхав би і по памяті приблизно поміряв є чи нема, якщо нема то в ощад касу, а якщо є 10 мертів то оскаржувати полюбому ;) ІМХО
Машина не жінка , помилок не пробачає

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 17 січня 2011, 22:37

Jarevych писав: теоретично можна оскаржити, оскільки наскільки я зрозумів вони заміри не робили при тобі правильно? фото в них є?
нічого не робили. ні фото ні замірів.
може і так.. буду мимо проїжджати то спробую заміряти.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 17 січня 2011, 23:29

Коба писав:Яку я йому зробив перешкоду? Я рухався по крайній правій полосі в якій нікого не було і вже рухався по кільці! коли він ломанувся з внутрішнього ряду на виїзд. Він маючи намір з'їхати з кільця мав би перестроїтися, а не їхати по внутрішньому і в самий останній момент ломитися на виїзд.
Якщо ти на другорядній дорозі у правій, лівій, середній, будь-якій смузі руху, а він на головній у правій, лівій, середній, будь-якій смузі руху - ти не маєш права створити йому перешкоду!
З'їжджати з кільця і виїжджючи на будь-яку смугу він може, в принципі, як хоче. З внутрішнього кільця, пересікаючи зовнішнє, тобто, згідно з ПДР він вже з зовнішнього кільця з'їжджає куди йому заманеться.
Правило правої перешкоди (зовнішнього кільця) діє, якщо б ви обоє рухались по головній, що таким не є.
Водій, коли вискакує з другорядної дороги на головну, навіть встигнувши вискочити не може казати: "Я вже встиг вискочити, коли мене влупили, отже я вже також був на головній!"
Наглядна аварійна ситуація спровокована тобою.
По аналогій, коли машина їде на головній у другій смузі, ти, з другорядної повертаєш у правий ряд, але ні знаки, ні розмітка не забороняють йому перелаштуватись у правий ряд і він лупить того, хто виїжджає з другорядної - винен той, хто виїжджає з другорядної. Праві, ліві, середні смуги, зовнішні, внутрішні кільця, я думав він поїде не туди - до ПДР відношення не мають.
16.11. На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 17 січня 2011, 23:35

vovka писав:Пришили мені штраф за нібито паркування в зоні дії перехрестя (20 метрів по словах ДАІ).
1. Якщо в Протоколі фігурує 20м - іди в суд і кажи, що так, зупинився за 20м до перехрестя.
2. Якщо не фігурує - двох колег з рулеткою, пивом і фотоапаратом. Натягай рулетку, щоб було видно що між перехрестям і знаком є більше ніж 10м. Кажи, що стояв. Суддя або порже, або скасує Протокол. (Була справа про паркування на тротуарі де суддя вивчав розмір бруківки і кількість кам'яних плиток від будинку до машини! Чесно!)
3. Бери у службі доріг схему ділянки, де має бути намальовано, що від перехрестя до знаку більше ніж 10м + довжина твого авто.

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 17 січня 2011, 23:37

Igor_Lviv, думаю Коба, вже знаходився на головній, він сперечається про перевагу виїзду з кільця, а Ви про перевагу при вїзді.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей