Автомобілі вітчизняного виробництва та їх обслуговування

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Як, чи де можна правильно виставити фари?
AnShLv
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення AnShLv » Пон, 27 листопада 2006, 21:45

Мав досвід регулювання фар народним методом тику. В 2106 необхідно зняти окуляри і докрутити верхні регулювальні болти, або бокові, залежно куди "дивляться" фари. Приблизно на око знаю, як вночі має падати ближнє світло, якщо падає занизько, докручую і наступного разу перевіряю. За логікою при під*їзді впритул до іншої машини ззаду, не має перевищувати лінію її вікна заднього, тобто не сліпити водія, часто це десь в районі багажника. Ну жодна з ремонтованих мною машин не була у такому стані, щоб болти погнили чи поіржавіли.

Колись ставив і галогенки, правда було нескладно - машина у стані "новіше не буває", швиденько поставив, досі бігає з ними.

Це якщо неохота їздити на сервіс і є можливість методу тику ) До речі я іноді їжджу з дальніми по місту і ніхто цього не помічає ) Хоч і галогенки типу )

ghost
Ім'я:Павло
Стать:чоловік
Номер:ВС0190ЕА
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Вів, 28 листопада 2006, 08:23

який [цензура] метод тику? який багажнік? є загальновідомий метод регулювання фар
встав 5 метрів від стіни, намалював мітку на 60 см (можливо на 50 - цифру точно не памятаю) і по тій мітці виставив всі фари (ближнє світло)
I would love to change the world, but they won't give me the source code...

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Вів, 28 листопада 2006, 11:18

AnShLv писав:Мав досвід регулювання фар народним методом тику.
ghost™ писав:встав 5 метрів від стіни, намалював мітку на 60 см (можливо на 50 - цифру точно не памятаю) і по тій мітці виставив всі фари (ближнє світло)
Вам що жаль 20грн.? Понарегульовують "народні умільці", а потім сліплять всіх підряд, одна фара в поле інша в небо... :mad:
volleyball.lviv.ua/blog/

ghost
Ім'я:Павло
Номер:ВС0190ЕА
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Вів, 28 листопада 2006, 12:57

Yelik
якщо регулювальні болти живі - то там роботи максимум на 15 хв
I would love to change the world, but they won't give me the source code...

Yelik
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Вів, 28 листопада 2006, 18:42

ghost™ писав:якщо регулювальні болти живі - то там роботи максимум на 15 хв
Знаєш, потім їде мудило одна фара світить тобі в лице, а інша в поле і ніхр..на не видно що перед тобою на дорозі твориться! :evil:

Ти впевнений, що до паркана чи стіни, до якої ти будеш регулювати стоїть чітко під 90град. до дороги? Чи техніка регулювання досконала?

Це дуже подібно до регулювання карбюратора: нарегулюють в "дяді Васі" який визначає і регулює все на око, на нюх, на слух чи ще на щось, а потім в нього з труби вроді і не димить, але в спеку чи в мороз за ним вентиляцію неможливо вкл. бо дихати не буде чим! В мене колись на жигулі таке було, диму не було(двигун був зроблений), але погано їхала, поїхав на регулювання СО(по приладу), то в мене замість 1одиниць було аж 6(до того регулював "дядя Вася" на око). Все відрегулювали і все запрацювало як має бути.

AnShLv
Контактна інформація:

Повідомлення AnShLv » Вів, 28 листопада 2006, 19:37

ghost™ писав:який [цензура] метод тику? який багажнік? є загальновідомий метод регулювання фар
встав 5 метрів від стіни, намалював мітку на 60 см (можливо на 50 - цифру точно не памятаю) і по тій мітці виставив всі фари (ближнє світло)
Я запропонував альтернативний, до речі дієвий, метод регулювання )) Найнегативніший ефект від нього - занизьке світло. Тоді підрегульовується вище і все. А симетрія ближніх визначається лінією світла вночі, за нею легко визначити чи однаково виставлено.

А про карб, то раз спеціаліст відрегулював, мшину смикало, я із 7 спроби методом тику зробив так, шо вона перестаала їсти 10 літрів на сотку і почала 7,5 і дригання зникло.

Ну а проти науки і точності нічого не маю. Я подав польові методи ) Не завжди і час є тим гратись.

Yelik
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Вів, 28 листопада 2006, 19:51

AnShLv писав:Найнегативніший ефект від нього - занизьке світло.
Правильно, тому їздять з дальнім...
volleyball.lviv.ua/blog/

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 28 листопада 2006, 19:52

ghost™
+1, нащо платити гроші на якомусь сервісі, коли всьо можна руцями зробити нормально. Якщо руки рівні - то відрегулювати фари більш-менш нормально щоб нікого не сліпити - раз плюнути і займе хвилин 5 на 08. Головне стіну найти.
Мене вот більше дєятєлі з китайськими ксенонами харять, поначіпляють на свої інопомойки - думають тіпа круто, а сліплять ще гірше чим жигуль з невідрегульованими фарами.

Ю.Р.А.

Повідомлення Ю.Р.А. » Вів, 28 листопада 2006, 20:10

2 Вовка. Кумарят и те и те :evil: :evil: :evil: !!! Неужели 20грн такие деньги!? Самому приятно ездить. А на глаз, то раза с двадцатого, высота-пол беды, а паралельность. :cry: На стенде сразу видно даже не прижатую лампочку в отражателе( очень сильно влияет).

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 28 листопада 2006, 20:16

Ю.Р.А.
В мене нові фари і нові лампочки, і я свої відрегуліровав вообще-то на стенді останній раз :)
Але перед тим регулював руками - і ніби нікого не сліпили, бо не блимали вночі, і на око було рівно..
Я робив по інструкції з книжки. Підїжджаєм до стіни, закриваєм одну фару непрозорою тканиною - регуліруєм іншу, і наоборот. На стіні ставим відмітки. Більш-менш точно получалося.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей