Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Як, чи де можна правильно виставити фари?
- AnShLv
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Мав досвід регулювання фар народним методом тику. В 2106 необхідно зняти окуляри і докрутити верхні регулювальні болти, або бокові, залежно куди "дивляться" фари. Приблизно на око знаю, як вночі має падати ближнє світло, якщо падає занизько, докручую і наступного разу перевіряю. За логікою при під*їзді впритул до іншої машини ззаду, не має перевищувати лінію її вікна заднього, тобто не сліпити водія, часто це десь в районі багажника. Ну жодна з ремонтованих мною машин не була у такому стані, щоб болти погнили чи поіржавіли.
Колись ставив і галогенки, правда було нескладно - машина у стані "новіше не буває", швиденько поставив, досі бігає з ними.
Це якщо неохота їздити на сервіс і є можливість методу тику ) До речі я іноді їжджу з дальніми по місту і ніхто цього не помічає ) Хоч і галогенки типу )
Колись ставив і галогенки, правда було нескладно - машина у стані "новіше не буває", швиденько поставив, досі бігає з ними.
Це якщо неохота їздити на сервіс і є можливість методу тику ) До речі я іноді їжджу з дальніми по місту і ніхто цього не помічає ) Хоч і галогенки типу )
- Yelik
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 24 рази
- Контактна інформація:
AnShLv писав:Мав досвід регулювання фар народним методом тику.
Вам що жаль 20грн.? Понарегульовують "народні умільці", а потім сліплять всіх підряд, одна фара в поле інша в небо... :mad:ghost™ писав:встав 5 метрів від стіни, намалював мітку на 60 см (можливо на 50 - цифру точно не памятаю) і по тій мітці виставив всі фари (ближнє світло)
volleyball.lviv.ua/blog/
- Yelik
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 24 рази
- Контактна інформація:
Знаєш, потім їде мудило одна фара світить тобі в лице, а інша в поле і ніхр..на не видно що перед тобою на дорозі твориться! :evil:ghost™ писав:якщо регулювальні болти живі - то там роботи максимум на 15 хв
Ти впевнений, що до паркана чи стіни, до якої ти будеш регулювати стоїть чітко під 90град. до дороги? Чи техніка регулювання досконала?
Це дуже подібно до регулювання карбюратора: нарегулюють в "дяді Васі" який визначає і регулює все на око, на нюх, на слух чи ще на щось, а потім в нього з труби вроді і не димить, але в спеку чи в мороз за ним вентиляцію неможливо вкл. бо дихати не буде чим! В мене колись на жигулі таке було, диму не було(двигун був зроблений), але погано їхала, поїхав на регулювання СО(по приладу), то в мене замість 1одиниць було аж 6(до того регулював "дядя Вася" на око). Все відрегулювали і все запрацювало як має бути.
- AnShLv
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Я запропонував альтернативний, до речі дієвий, метод регулювання )) Найнегативніший ефект від нього - занизьке світло. Тоді підрегульовується вище і все. А симетрія ближніх визначається лінією світла вночі, за нею легко визначити чи однаково виставлено.ghost™ писав:який [цензура] метод тику? який багажнік? є загальновідомий метод регулювання фар
встав 5 метрів від стіни, намалював мітку на 60 см (можливо на 50 - цифру точно не памятаю) і по тій мітці виставив всі фари (ближнє світло)
А про карб, то раз спеціаліст відрегулював, мшину смикало, я із 7 спроби методом тику зробив так, шо вона перестаала їсти 10 літрів на сотку і почала 7,5 і дригання зникло.
Ну а проти науки і точності нічого не маю. Я подав польові методи ) Не завжди і час є тим гратись.
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
ghost™
+1, нащо платити гроші на якомусь сервісі, коли всьо можна руцями зробити нормально. Якщо руки рівні - то відрегулювати фари більш-менш нормально щоб нікого не сліпити - раз плюнути і займе хвилин 5 на 08. Головне стіну найти.
Мене вот більше дєятєлі з китайськими ксенонами харять, поначіпляють на свої інопомойки - думають тіпа круто, а сліплять ще гірше чим жигуль з невідрегульованими фарами.
+1, нащо платити гроші на якомусь сервісі, коли всьо можна руцями зробити нормально. Якщо руки рівні - то відрегулювати фари більш-менш нормально щоб нікого не сліпити - раз плюнути і займе хвилин 5 на 08. Головне стіну найти.
Мене вот більше дєятєлі з китайськими ксенонами харять, поначіпляють на свої інопомойки - думають тіпа круто, а сліплять ще гірше чим жигуль з невідрегульованими фарами.
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Ю.Р.А.
В мене нові фари і нові лампочки, і я свої відрегуліровав вообще-то на стенді останній раз :)
Але перед тим регулював руками - і ніби нікого не сліпили, бо не блимали вночі, і на око було рівно..
Я робив по інструкції з книжки. Підїжджаєм до стіни, закриваєм одну фару непрозорою тканиною - регуліруєм іншу, і наоборот. На стіні ставим відмітки. Більш-менш точно получалося.
В мене нові фари і нові лампочки, і я свої відрегуліровав вообще-то на стенді останній раз :)
Але перед тим регулював руками - і ніби нікого не сліпили, бо не блимали вночі, і на око було рівно..
Я робив по інструкції з книжки. Підїжджаєм до стіни, закриваєм одну фару непрозорою тканиною - регуліруєм іншу, і наоборот. На стіні ставим відмітки. Більш-менш точно получалося.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей