Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Движение по городу
vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 25 листопада 2006, 17:51

Taraskin писав:Якщо ти їдеш в крайній правій смузі, то це не означає, що ти мусиш повернути на право
Можливо це цього і не означає, але по нормальному - повинен повернути направо.

Хоча доречі в ПДД є пункт, що для повороту направо ти маєш зайняти КРАЙНЄ праве положення, а для повороту наліво - КРАЙНЄ ліве.
Чогось мені здається що ці правила стосуються і кільця. Так як кільце - це декілька перехресть. В твому випадку можна провести аналогію, коли ти на перехресті з правого ряду повертаєш наліво - а це порушення.

Taraskin писав:Йому , щоб виїхати з кільця, потрібно було перестроїтись в правий ряд,
Мені це складно уявити.. Якщо всі почнуть на кільці перестроюватися з ряду в ряд - уявляєш яка пробка створиться ? Невже не можна кольцо проїхати по людськи ? :D Треба прямо або направо - твій зовнішній радіус, треба наліво або назад - твій внутрішній. І ніхто нікому не заважає.

p.s. Чуствую що десь ти неправ, але ссилки на ПДД не знайду :D Давай ссилки, може ти по закону і правий...

Taraskin
Ім'я:Тарас
Номер:BC3151BM
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення Taraskin » Суб, 25 листопада 2006, 17:54

vovka
В ПДР пише:10.4. Перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, ...

Taraskin
Контактна інформація:

Повідомлення Taraskin » Суб, 25 листопада 2006, 17:56

Вовка, так само і з виїздом з кільця... Можна як і з лівого, так і з правого ряду... Є "правило правої руки", яким водії користуються...

Taraskin
Контактна інформація:

Повідомлення Taraskin » Суб, 25 листопада 2006, 18:01

vovkaТреба прямо або направо - твій зовнішній радіус, треба наліво або назад - твій внутрішній. І ніхто нікому не заважає.
Дивись, я повернаю "ліворуч", займаю внутрішнє кільце...Але тоді той, хто вїде на кільце з наступного "повороту" і поїде "прямо" .... Згідно твоєї теорії, він рухається зовнішнім , а я внутрішнім кільцем... Але ж ми обоє будемо зїжати в один "поворот"... Як тоді бути? :grin:

Taraskin
Контактна інформація:

Повідомлення Taraskin » Суб, 25 листопада 2006, 18:03

А щодо по людськи... Я їхав по людськи, бо інакше, він би розмазав мені весь лівий бік.... В мене машина на фірму з повним каско, а от вояка б мав мінінгіт.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 25 листопада 2006, 18:11

Taraskin писав:крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, ...
Це тільки по в'їзду на кольцо. Тобто вїжджати можна як з зовнішнього так і з внутрішньного.. А вот про виїзд там нічого не сказано.
Taraskin писав:Є "правило правої руки", яким водії користуються...
Правило правої руки - це тільки на перехрестях. А тут дві ПАРАЛЕЛЬНІ ПОЛОСИ. А ти з правої паралельної повертаєш наліво.. тут недіє це правило. Представ кольцо як декілька перекресть.
Taraskin писав:Дивись, я повернаю "ліворуч", займаю внутрішнє кільце...Але тоді той, хто вїде на кільце з наступного "повороту" і поїде "прямо" .... Згідно твоєї теорії, він рухається зовнішнім , а я внутрішнім кільцем... Але ж ми обоє будемо зїжати в один "поворот"... Як тоді бути?
Ну і правильно. Ви двоє будете зїжджати в один поворот, точніше в одну дорогу з двома полосами - кожен на свою полосу. На кільці - де є дві полоси - всі дороги для зїзду також мають дві полоси. небачу помилок в теорії :D

p.s. Привозь завтра на покатушки ручку і папір - будем малювати :o :D

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Суб, 25 листопада 2006, 19:25

Taraskin
Виїжати з кольца можна тільки з зовнішньої полоси:) Колись мені за 10 грн це дуже докладно пояснив інспектор ДАІ:) І я йому вірю:)

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Суб, 25 листопада 2006, 19:28

Взагаліто я думаю так:)
Якшо ти заїжаєш на кольцо з правої полоси то ти зїжаєш з нього в найближций правий поворот, якшо треба проїхати більше чим один поворот то будь добрий заїжай з лівої полоси. Хочеш зїхати з кольца - то виїдь на зовнішню полосу. Також користуйся показниками поворотів на кольці. Це нормально і по-людськи. Сам так їзджу і ше ніхто ніразу в слід не бібкав, не підрізав і не хамив:)

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 25 листопада 2006, 19:38

Fly писав:Виїжати з кольца можна тільки з зовнішньої полоси
Але тут тебе інспектор розвів IMHO. То ж небезпечно перестроюватися з ряда в ряд на кольці щоб виїхати по зовнішньому радіусу. А представ якщо не 2 полоси на кільці а цілих три (просто уяви теоретично) ? :D То ж які маневри треба робити щоб виїхати по зовнішньому радіусу, тим більше коли виїхати по внутрішньому теж ніхто не заважає (бо по зовнішньому і так всі виїжджають, а ті хто вїжджає пропускають всі 2 ряди на кольці) ... :D
Fly писав:Взагаліто я думаю такSmile
Якшо ти заїжаєш на кольцо з правої полоси то ти зїжаєш з нього в найближций правий поворот, якшо треба проїхати більше чим один поворот то будь добрий заїжай з лівої полоси. Хочеш зїхати з кольца - то виїдь на зовнішню полосу. Також користуйся показниками поворотів на кольці. Це нормально і по-людськи. Сам так їзджу і ше ніхто ніразу в слід не бібкав, не підрізав і не хамив
Ну вот і я про те ж саме. За винятком зїзду.

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Суб, 25 листопада 2006, 19:58

В общем, взял книжечку "Комментарии к правилам дорожного движения Украины - 2002". Вот, что там написано:

"Въезд на перекрестки, где организовано круговое движение, разрешается с любой полосы. Вместе с тем необходимо учитывать дальнейшее направление движения, чтобы не перестраиваться на перекрестке и не создавать затруднений другим водителям, что заставит их тормозить или изменять направление движения"

То есть, четкой регламентации действий водителя нет. "необходимо учитывать", "чтобы не перестраиваться". Ну так вот. Можно доказать (почти математически), что есть единственный способ беcконфликтного проезда дорог с круговым движением. Безконфликтного, означает, что если все их придерживаются, то конфликтов, по типу тех, который описал *Taraskin*, быть не может. Правил два:
- с правого ряда должны заезжать только те, кто едет направо (я называю это "на четверть", мой друг называет это "на три часа", подразумевая что кольцо это циферблат и ты всегда въезжаешь с точки "6 часов").
- с левого ряда заезжают, те кто едут прямо, влево и разворачиваются ("половина", "три четверти" и "полный круг" или 12, 9, 6 часов соответственно).

То есть, я наиболее солидарен с
vovka писав: Треба прямо або направо - твій зовнішній радіус, треба наліво або назад - твій внутрішній.
за исключением того, что тех кому прямо, я таки отправляю на внутренний радиус. Объясню почему. Представим ситуацию (за модель кольца возьмем циферблат). Ты въезжаешь с 6 часов, тебе нужно на 12. Ты занимаешь внешний радиус (правый ряд). В это же время по кольцу, по внутреннему ряду уже двигается с 9 (или 12) часов на 3 часа другой автомобиль. В этом случае твоя траектория теоретически перекрывает ему путь выезда. При тех правилах, которые я привел выше, таких конфликтов нет.

Одна проблема: троллейбусы да маршрутки куда бы они не ехали всегда въезжают и двигаются по внешнему радиусу. Соответственно, так как прецедент создан, к ним примыкают ("а чем я хуже?") торопыги, которым лень ждать в левом ряду.

А вообще, так как у нас "соблюдаются" правила - это все утопия. :( Пообсуждали тут, и будет. А на дороге в любом случае нужно смотреть в оба. :(
Fly писав:Виїжати з кольца можна тільки з зовнішньої полосиSmile Колись мені за 10 грн це дуже докладно пояснив інспектор ДАІSmile І я йому вірю
У меня такое впечатление, что инспектора объясняют так как им выгодно. В зависимости от того как ты выехал. У меня одному знакомому объяснили так как тебе - 10 гривен. Второму объяснили, так как я тут расписал - тоже 10 гривен. Вот такая "неоднозначность" не только создает нам проблемы при движении, так как каждый едет как хочет, но и (!) главное (почему они не заинтересованы согласовывать правила) дает им возможность "дополнительного заработка".

В общем, я придерживаюсь правил, которые я описал. У меня есть логическое объяснение моему поведнию, которое не противоречит ПДД. При попытке выманить у меня 10 гривен, расскажу все тоже, что рассказал здесь. А там будет видно...
Востаннє редагувалось Пон, 27 листопада 2006, 11:59 користувачем azakharchuk, всього редагувалось 1 раз.

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Суб, 25 листопада 2006, 20:05

Ох, сколько вы тут уже натоптали :)
Fly писав:Взагаліто я думаю так:)
Якшо ти заїжаєш на кольцо з правої полоси то ти зїжаєш з нього в найближций правий поворот, якшо треба проїхати більше чим один поворот то будь добрий заїжай з лівої полоси. Хочеш зїхати з кольца - то виїдь на зовнішню полосу. Також користуйся показниками поворотів на кольці. Це нормально і по-людськи. Сам так їзджу і ше ніхто ніразу в слід не бібкав, не підрізав і не хамив:)
Да не нужно съезжать на внешнюю полосу! Понятно, что когда ты на внутреннем кольце, то для выезда тебе нужно пересечь внешнее. Но ключевое слово "пересечь", но не "перестроиться", попыткой перестроиться ты теоретически получишь конфликт с авто, которое въехало с правого ряда для того чтобы проехать по кольцу направо. А если ты не перестраиваешься заранее, а просто выезжаешь с внутреннего ряда в левый ряд примыкающей дороги, пересекая внешний радиус, то все ОК.

При условии, что по внешнему радиусу больше чем на четверть никто не едет, ты можешь это делать безбоязненно, так как на твоей траектории никого оказаться не должно (но на практике они там бывают).

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 25 листопада 2006, 20:14

azakharchuk писав:за исключением того, что тех кому прямо, я таки отправляю на внутренний радиус. Объясню почему. Представим ситуацию (за модель кольца возьмем циферблат). Ты въезжаешь с 6 часов, тебе нужно на 12. Ты занимаешь внешний радиус (правый ряд). В это же время по кольцу, по внутреннему ряду уже двигается с 9 (или 12) часов на 3 часа другой автомобиль. В этом случае твоя траектория теоретически перекрывает ему путь выезда. При тех правилах, которые я привел выше, таких конфликтов нет.
Дивись.. Тут теж немає проблем. Так як пріорітет у всіх хто на кільці. Тобто заїжджаєш з зовнішнього (6 година), пропускаєш всіх з кільця (всіх хто їдуть з 9 на 3 і з 12 на 3 години) і їдеш собі на 12 годину по зовнішньому. :roll:

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Суб, 25 листопада 2006, 20:30

vovka писав:Дивись.. Тут теж немає проблем. Так як пріорітет у всіх хто на кільці. Тобто заїжджаєш з зовнішнього (6 година), пропускаєш всіх з кільця (всіх хто їдуть з 9 на 3 і з 12 на 3 години) і їдеш собі на 12 годину по зовнішньому. :roll:
Я предвидел этот вопрос. В принципе, ты прав. Но на практике возможны варианты. То есть, он въехал с 12 - едет на 3. Ты стоишь на 6 - собираешься на 12. Когда он подъезжает к 9, кольцо перед тобой пустое, ты трогаешься (если ты не начнешь трогаться, тебе сзади начнуть гудеть, мигать фарами), у него в этот момент скорость уже не нулевая (по себе могу судить, что скорость может достигать 40-60 км/ч). Кроме того, за счет разницы радиусов, у него траектория несколько короче. Так что, если ты не срываешься с места как на драге :), то есть вероятность, что в его точке выезда вы окажетесь вместе.

Второй вариант: он с 9 часов въезжает накатом (40-60км/ч) на свободное (для себя) кольцо в момент когда ты трогаешься с 6. Он, таки, тебя догонит. То есть, потенциальный конфликт есть.

На практике, кучу раз упирался в троллейбус, который подорвать со старта не может и едет медленно. :)

Babak
Адміністратор
Ім'я:Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення Babak » Суб, 25 листопада 2006, 21:23

як ми їздимо.... :o :shock:
Блекджек і все таке!)

Oleh!
Контактна інформація:

Повідомлення Oleh! » Нед, 26 листопада 2006, 21:36

21043 SW писав:между трамваем и пешеходами проехали на 6СУ, на скорости 160 перед тунелем Я его (обьехал)
це звичайно не моя справа....але [цензура] [цензура] так по місту ганяти? ХЗ,,,,,

byte
Ім'я:Орест
Контактна інформація:

Повідомлення byte » Нед, 26 листопада 2006, 23:05

Народ, а поясніть мені, бо скільки їжджу незнаю.Ситуація. Х подібний перехресток,я хочу повертати на ліво.Машина яка стоїть мені на зустріч також хоче повертати на ліво.Отже, загораєтся зелене рушаєм, і хто кого пропускати має?Теоретично ми ж обидвоє перетинаєм один-одного смугу, то в кого пріоритет?

Babak
Адміністратор
Ім'я:Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення Babak » Нед, 26 листопада 2006, 23:12

byte двоє виїзджаєте на перехрестя прямо, а потім об"їзджаєш ту машинку ззаду ну і та машинка відповідно так само :D
Блекджек і все таке!)

lizun
Стать:жінка

Повідомлення lizun » Нед, 26 листопада 2006, 23:58

Oleh! писав:це звичайно не моя справа....але [цензура] [цензура] так по місту ганяти? ХЗ
ти не шариш. є олені з якими по-іншому не можна.
в мене то все від настрою залежить можу 140 летіти можу 60...

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Пон, 27 листопада 2006, 09:51

byte писав:Народ, а поясніть мені, бо скільки їжджу незнаю.Ситуація. Х подібний перехресток,я хочу повертати на ліво.Машина яка стоїть мені на зустріч також хоче повертати на ліво.Отже, загораєтся зелене рушаєм, і хто кого пропускати має?Теоретично ми ж обидвоє перетинаєм один-одного смугу, то в кого пріоритет?
Доберусь до дома, возьму книжечку с комментариями к ПДД, может чего-то процитирую точнее. Пока что, скажу по памяти что разъезжаясь вы должны оставлять воображаемый центр перекрестка слева от себя. То есть, вы оба должны разойтись проехав друг мимо друга левыми бортами, а не правыми (хотя, вроде как, правыми это будет кратчайшая траектория).

Правда это действует для сложных перекрестков, где 5 и более примыкающих дорог. Плюс на улицах, там где есть разделения между полосами идущими в различных направлениях (типа Научной, проспекта Черновола). На обычных перекрестках, у нас народ, как правило, раъезжается правыми бортами. Надо бы перечитать. :roll:

brrrr

Повідомлення brrrr » Пон, 27 листопада 2006, 10:19

Taraskin
Соррі, але ти чувак 100% неправий. Ти ж на кільца заїхав 2ий! Яке ту ти нафік перевагу можеш мати?? Ти взагалі в теорії мав би за ним їхати. Не знаю яким чином ти опинився перед тим чуваком.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 25 гостей