Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Тюнінг підвіски на жигулі
- Fikus
- Ім'я:Паштєтанама
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
ну ви роздули....
так і думав Шо один Тоха шось підкаже,мерсі братан
так і думав Шо один Тоха шось підкаже,мерсі братан
F67 запчастини,диски,шини,кріплення для авто http://vk.com/f67motorsport
- TOXA
Re: Тюнінг підвіски на жигулі
)))
доречы розвал вот таким методом замутив, ы фотки переносу шаровой нарив )
доречы розвал вот таким методом замутив, ы фотки переносу шаровой нарив )
0631847864
-
TOXA, не надійний розвал! недай Бог пригнеш з трампліна і угадаєш розвальний болт або кусок балки.
як це можна поламати ми вже бачили.
як це можна поламати ми вже бачили.
-
я б першим ділом от таке зробив. а на рахунок розвалу я маю одну ідею.
- scorpion
:) Ніколи не "умничаю" якщо не розбираюсь в питанні.TIGER-NIGER писав: ...
тому scorpion, Apokalipsis, читайте літературу, а не умнічайте.
Тут пара фоток, щоб підтвердити свої слова, що -1град видно візуально.
По питанню більшого кута повороту TOXA в принципі підказав правильно, але не тре забувати, що можуть бути нюанси по затиранню гуми при повністю вивернутому рулі. Про кастор підказав би по переднопривідньому тазіку, навіть би допоміг, бо сам такі тазіки ремонтую

Ну і ви тут мені кіл на голові тешіть :) , а загнати розвал в -5 град - це швидкий знос гуми з середини однозначно.
- scorpion
На третій фотці в ТОХИ при вивернутих колесах буде просто ефект мерса, тобто колеса будуть лягати в сторону повороту. Але аморт буде працювати в звичному режимі. Щоб нахилити аморт, тре щось мутити з кріпленням вехнього(зсувати вперед + міняти кут кріплення) і нижнього(зсувати ще більше вперед + міняти кут кріплення) ричагів. З підвіскою типу макферсон(передньопривідними тазіками) це не проблема, а от з задньопривідними...
-
- TOXA
TIGER-NIGER, ну я з трамплінів пригати небуду 100 % .. ) не для того машина робиться, такшо розвал надійний стопудово, другий варіант розвалу це видовжувати нижній ричаг, шо для мене є набагато ненадійніши, усиляти одне діло, а вот переварювати повністю кріплення шарової то вже реально ненадійно, хотя залежить ше від правильності рук сварщика
впринципі цього і хотів, шоб на поворотах менша нагрузка була на шпильки коліс, бу лакає те шо при заниженні тай так може вирвати болти з ступиці, кастор поідеї це навантаження зменшує, управляймість покращує, а вот міняти кріплення то вже гемор, хібашо міняти повність підвіску як на тій чорній шосі яку викладували на попередній сторінці )scorpion писав:буде просто ефект мерса
0631847864
- 777
- Ім'я:777
є теке питання, якшо невтему, то просьба не оффтопити.
машина 2105
постійно хаває внутрішню сторону заднього правого колеса
через шо це може бути?
Чи можна зробити ззаду мінусовий розвал на класику?
машина 2105
постійно хаває внутрішню сторону заднього правого колеса

через шо це може бути?
Чи можна зробити ззаду мінусовий розвал на класику?
-
777, розвал не зробиш! ти що!
а це мабуть проблема через положення моста відносно кузова))
дивись реактивні тяги)
а це мабуть проблема через положення моста відносно кузова))
дивись реактивні тяги)
- 777
- Ім'я:777
я теж так думав, але тяги нові, геометрія впорядку, все провіряв 

- nonuk
тюнери підвісок скажіть таку річ : чи є плюси в мінусовому розвалі для кожнодневної їзди по місту ?
Wheels make the car
-
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 32 рази
Плюс очевидний - більше заробляють продавці шин.
Для мінусового розвалу потрібно буде робити мінусове сходження, тобто розходження.

Для мінусового розвалу потрібно буде робити мінусове сходження, тобто розходження.
-
VETERAN, хоть не позорся з такими висловлюваннями. або прочитай мочаткові повідомлення.)))
я катаюся кожен день і багато. більшість по місту. в мене розвал -3.5 і сходження +0.3
проблем нема, резина на місці. притом що в мене з переду стоїть зимова пара колес 14 радіусу.
чуть чуть не комфортно це те що відносно став тяжчий руль. чуть чуть)) але на швидкості більш інформативніший. і це мене пре.
я катаюся кожен день і багато. більшість по місту. в мене розвал -3.5 і сходження +0.3
проблем нема, резина на місці. притом що в мене з переду стоїть зимова пара колес 14 радіусу.
чуть чуть не комфортно це те що відносно став тяжчий руль. чуть чуть)) але на швидкості більш інформативніший. і це мене пре.
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
уточни скільки комплектів резини ти поміняв за цей рікTIGER-NIGER писав:резина на місці

-
vovka, задньої)))) радной, ти чьо, попутал?)))
задню міняв, бо їздив на відбросах)))
задню міняв, бо їздив на відбросах)))
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
переклади на українську. нічого неясноTIGER-NIGER писав:радной, ти чьо, попутал?)))

-
TIGER-NIGER, мені не соромно - бо я знаю, як то все рахуєтьтся. Розвал і сходження - пов'язані величини. І при зміні знака однієї, міняється знак і іншої. Хоча, в принципі, можна поміняти напрямок зміни зусилля компенсації люфтів ходової, але я б не ризикнув.
Там принцип, як у велосипеда - розвал - це нахил. Нахилений велосипед хоче повернути, а ми компенсуємо цю зміну напрямку руху поворотом руля - сходженням. Тільки велосипед при цьому впав би, а у нас він спирається на інший велосипед, з повернутим в протилежний бік рулем і також нахилений. Із-за поздовжнього нахилу осі повертання, колеса пробують вирівнятися і це зусилля вибирає всі зазори в рульовому і ходовій. Неправильно встановлена "геометрія" приводить до визгу коліс на поворотах, самовільного коливання руля (особливо при нульовому розвалі і сходженні), швидкомго зношення протектора і перевитрати палива.
Не заперечу, що в деяких випадках (наприклад в гонках) встановлюють свої параметри геометрії для підвищення стійкості на поворотах. Але nonuk хоче їздити по місту.
До речі, знаєш, що для "копійок" різних років випуску встановлюються різні параметри геометрії? У них мінялись форми рульових кронштейнів, прикручених до ступиці.
Там принцип, як у велосипеда - розвал - це нахил. Нахилений велосипед хоче повернути, а ми компенсуємо цю зміну напрямку руху поворотом руля - сходженням. Тільки велосипед при цьому впав би, а у нас він спирається на інший велосипед, з повернутим в протилежний бік рулем і також нахилений. Із-за поздовжнього нахилу осі повертання, колеса пробують вирівнятися і це зусилля вибирає всі зазори в рульовому і ходовій. Неправильно встановлена "геометрія" приводить до визгу коліс на поворотах, самовільного коливання руля (особливо при нульовому розвалі і сходженні), швидкомго зношення протектора і перевитрати палива.
Не заперечу, що в деяких випадках (наприклад в гонках) встановлюють свої параметри геометрії для підвищення стійкості на поворотах. Але nonuk хоче їздити по місту.
До речі, знаєш, що для "копійок" різних років випуску встановлюються різні параметри геометрії? У них мінялись форми рульових кронштейнів, прикручених до ступиці.
- nonuk
чому таке сходження, та має бути якась закономірність ?TIGER-NIGER писав: в мене розвал -3.5 і сходження +0.3
TIGER-NIGER який б мені порадив зробити розвал і сходження на низько профильну 15 . ото мені щось там на моніторі показують що майже по нулям,а я фіг його зна чи так має бути чи ні !
а що в стоці хіба не по нулях має бути ?VETERAN писав: самовільного коливання руля (особливо при нульовому розвалі і сходженні),
в мене доречі на р15 якраз проявляється це самовільне коливання рулля , то мені краще розвал мінусовим зробити ?
Wheels make the car
-
nonuk, в стоці розвал до 10мм. А сходження вже визначається, виходячи з параметрів рульового і підвіски.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей