Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Morozov
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення Morozov » Пон, 25 жовтня 2010, 20:25

БОБА писав:Sally, ти така розумна ? Що ти хочеш зараз доказати ? ти колись iздила на заграничних номерах ? не хочеш носити паспорта то не носи. хiба вiн так багато мiсця займае ?
Чому у нас така міліція ? Бо їм народ все позволяє.
Сьогодні зайві документи, а завтра ...

БОБА
Ім'я:Володя
Стать:чоловік
Контактна інформація:

Повідомлення БОБА » Пон, 25 жовтня 2010, 20:27

Morozov писав:Чому у нас така міліція ? Бо їм народ все позволяє.
Morozov, тут ти правий на 100% ;)
Morozov писав:Сьогодні зайві документи, а завтра ...
документи не зайвi нiколи ;)
ЖИЗНЬ це є вєщь яку вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...

Sally
Ім'я:Оля
Номер:B3

Повідомлення Sally » Пон, 25 жовтня 2010, 20:31

БОБА, тобі я нічого не доказую, я кажу Ігореві, що даі не всесильні, а громадяни захищені! мене цікавило це питання, бо близькі родичі живуть за кордоном і коли будуть сюди переїжджати, то можливо доведеться їздити на їхній машині, бо вони вже старші люди. Тепер я вияснила, що паспорта не треба. Він звичайно не важкий, але показувати даі все, що вони кажуть, теж неправильно, вони ще й побачать, що водій такий лох і ще й навішають на нього якихось порушень, про що він дізнається, тільки коли прийде постанова по пошті. Не не можна ж бути такими овечками! :| :ninja

Morozov, ппкс!
zubylo.lviv.ua

Morozov

Повідомлення Morozov » Пон, 25 жовтня 2010, 20:40

Sally,
Sally писав:ппкс!
що це ?

БОБА
Контактна інформація:

Повідомлення БОБА » Пон, 25 жовтня 2010, 20:49

Sally писав: можливо доведеться їздити на їхній машині
Sally, це тiльки з родичами в машинi. ;)

Sally

Повідомлення Sally » Пон, 25 жовтня 2010, 20:54

БОБА, ну та, тепер вже знаю :)
zubylo.lviv.ua

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 25 жовтня 2010, 20:58

Sally, колега їздив закордон машиною, то йому в закордонному паспорті робили відмітку з машинкою намальованою, де вказано яка машина і коли перетинала кордон ;)

Morozov

Повідомлення Morozov » Пон, 25 жовтня 2010, 21:09

igorok писав:колега їздив закордон машиною, то йому в закордонному паспорті робили відмітку з машинкою намальованою, де вказано яка машина і коли перетинала кордон
Чесно ? Піди і уточни !!! А потім пиши тут :angry
Так печатка з машинкою є ( але без даних про авто ) - ця печатка
вказує про те як ви перетинали кордон, також є печатка з зображенням людини і літака.

Sally

Повідомлення Sally » Пон, 25 жовтня 2010, 21:13

справа не в печатці. справа в тому, що ти приїжджаєш в Україну і більше той паспорт не є документом для проведення операцій в Україні. Ти можеш той паспорт здати і отримати новий в ті 60 відведених на рік днів. так що будеш місяць їздити без паспорта взагалі, а потім будеш мати абсолютно чистий без будь-яких печаток паспорт, бо старий треба здати (за законом). або можеш здати в посольство для візи. і теж не будеш мати його на руках. закордонний паспорт не прив"язаний до авто.
zubylo.lviv.ua

БОБА
Контактна інформація:

Повідомлення БОБА » Пон, 25 жовтня 2010, 21:20

Morozov писав:Так печатка з машинкою є ( але без даних про авто ) - ця печатка
вказує про те як ви перетинали кордон, також є печатка з зображенням людини і літака.
Morozov, пiдтримую ;) сам тiльки-що дивився в паспорт на печатку.

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 25 жовтня 2010, 21:39

Sally писав:Ігор, це неправда!
Бачу добрий десяток думок, розмірковувань, побажань, фантазій, домислів, вигадок - все це називається флудом. Тобто, пустими, нічим не підтвердженими словами. Три рази просив дати цитату на законодавчі норми. Сам наводив тут цитати з Закону "Про міліцію".

Четвертий (!) раз, прошу спростувати тут витягом (цитатою) з якогось Закону п.2, ст.11 Закону "Про міліцію", а саме:
перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;

Про всяк випадок, наголошую, про пріоритетність права. Основний закон - Конституція. Далі - Кодекси, Закони. Далі - Правила, Інструкції, Накази.
Тобто, чекаю на цитату, яка відміняє п.2, ст.11 Закону "Про міліцію".

Чому наполягаю на цьому? Бо є доволі багато "обізнаних" письменників на форумі, що на ліво і на право роздають поради про законодавство: ПДР, Адін. Кодекс тощо. То "Не підписуйте Протокол, тоді нічого не буде" - аж поки через такий не підписаний Протокол людину не позбавляють прав на 3 роки, бо вписали, що відмовився від проходження мед.огляду, а свідки, яких зупинили, засвідчили, що людина є і справді відмовляється від... підпису і, заодно, від обстеження. І т.д.
"Порадників", за словами яких прихований повний нуль - хоч гай гати. Тільки ніхто з них за свої "поради" та слова не звик відповідати.
Хочете користуватись своїми Правами? Для цього слід знати і Обов'язки!

Отже, надалі чекаю на законодавчо підтверджене спростування, а не на пусті слова. :unsure

Sally

Повідомлення Sally » Пон, 25 жовтня 2010, 21:46

Ігор, одне і те ж прописано в різних законних писульках з різних боків!
Шукати конкретні цитати то треба мати багато часу і натхнення :D але я тобі обіцяю, що як буду стільки мати і одного і другого, то обов"язково напишу реферат :) Що стосується покарань, то тут можна провести паралель із теотеричним випадком, що до тебе вночі до хати вривається неозброєний бандит, щоб пограбувати його, а ти його взяв та й зарізав ножем. в цьому випадку будуть судити не того бандита, а тебе, бо загроза не відповідала захисту. Так само і тут відповідальність має відповідати вині. Те, що хтось комусь здається підозрілим, не є достатньою причиною для того, щоб запакувати людину в міліцію, а її авто на штрафмайданчик.
zubylo.lviv.ua

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 25 жовтня 2010, 21:49

Sally писав:Ігор, одне і те ж прописано в різних законних писульках з різних боків!
Шукати конкретні цитати то треба мати багато часу і натхнення :D але я тобі обіцяю, що як буду стільки мати і одного і другого, то обов"язково напишу реферат :) Що стосується покарань, то тут можна провести паралель із теотеричним випадком, що до тебе вночі до хати вривається неозброєний бандит, щоб пограбувати його, а ти його взяв та й зарізав ножем. в цьому випадку будуть судити не того бандита, а тебе, бо загроза не відповідала захисту. Так само і тут відповідальність має відповідати вині. Те, що хтось комусь здається підозрілим, не є достатньою причиною для того, щоб запакувати людину в міліцію, а її авто на штрафмайданчик.
Далі вода? :shock То буде щось з першоджерел чи ні?

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 25 жовтня 2010, 21:52

Sally писав:Шукати конкретні цитати то треба мати багато часу і натхнення
А на разі, поки нема ні часу, ні натхнення на читання Законів - можна роздавати поради про ці Закони іншим? %)

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 25 жовтня 2010, 21:57

Morozov, бачив печатку, поцікавився, товариш відповів" це засвідчує, що я вїхав\виїхав на своїй машині" з цього зробив висновок, можливо помилився, я це писав більше до того, що паспорт таки має відношення до автомобіля (з твоєю допомогою тепер буду знати, що до способу перетину кордону)іне треба таких :angry :angry знаків, спокійніше ;)

Sally

Повідомлення Sally » Пон, 25 жовтня 2010, 22:17

Igor_Lviv, Ігор, ну ти мене дивуєш! Це саме тобі розкаже будь-який юрист! Я не найнялась зараз шукати тут докази незрозуміло чого, тим більше, що якщо ти не юрист, то тобі ті цитати нічого не дадуть, бо там надто багато нюансів! Чи може перевірити документи? може. чи може перевірити машину? може. можливо він ще й може сумку мою перевірити бо йому вона підозрілою здалась, чи дати себе обмацати, бо йому здалось, що в мене наркотики?! Справа не в цитатах, а в логіці і знанні СВОЇХ ПРАВ, а не тільки обов"язків реальних і надуманих. І до речі арешти також в Конституції прописані в правах людини ;) Не треба говорити, що даі то міліція і їм все можна! Не можна все ні даі, ні міліції! не може до тебе міліціонер прийти до хати і забрати телевізор тільки тому, що схожий був викрадений вчора в сусіда! Так само як і не може даі забрати твою машину тільки тому, що ти відмовився показати свій закордонний паспорт! це нонсенс взагалі. Не треба наділяти міліцію неіснуючими повноваженнями! Кожен рух міліції повинен бути підтверджений документально і обґрунтований законно! І на той один закон де міліції все можна є ще сотня, де її можливості обмежуються ПРАВАМИ ГРОМАДЯНИНА.
zubylo.lviv.ua

Петро
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 17 рази

Повідомлення Петро » Пон, 25 жовтня 2010, 22:37

Igor_Lviv, ДПСники мають право тупо зупиняти і вимагати гроші за товар що везеш(ні з того ні з сього),документи на нього є.Якщо грошей не даєш,говорять що завезуть в райвідділ.
Ще коли сказав,чому так нагло двері відкривають в бусі то один сказав до мене-"думай шо говориш,а то в райвідділі кукатимеш" %)
xenum.ua
Чистка EGR i DPF 096_697_5730 (Новояворівськ)

Жульєн
Тюнінг клуб
Ім'я:Юрій Володимирович
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Жульєн » Пон, 25 жовтня 2010, 22:45

5 хв. і розставлю крапки над І
не розводьте флуд
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))

Жульєн
Тюнінг клуб
Ім'я:Юрій Володимирович
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Жульєн » Пон, 25 жовтня 2010, 22:55

Берете "галімі" Правила дорожнього руху України:
2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб або реєстраційний чи інший засвідчений в установленому порядку документ, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом;
в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв - дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення реклами, - погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції МВС;
г) у встановлених законодавством випадках дорожній лист і документацію на вантаж,
що перевозиться; на маршрутних транспортних засобах - схему маршруту та розклад руху;
на великовагових і великогабаритних транспортних засобах та транспортних засобах,
що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів, - документацію відповідно до вимог спеціальних правил;;
ґ) чинний договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (крім водіїв транспортних засобів Збройних Сил) у разі укладення такого договору.

Далі дерете "галімий" Кодекс України про адміністративні правопорушення:
Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки

Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), -

тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Хто які зробив висновки??? Лаконічно відповідаємо
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))

Петро
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 17 рази

Повідомлення Петро » Пон, 25 жовтня 2010, 22:59

Жульєн писав:Далі дерете "галімий" Кодекс України про адміністративні правопорушення:
Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки

Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), -

тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Я так поняв то мені адресувалось-я тобі сккажу так-документи на авто і на вантаж є то чи
Петро писав:ДПСники мають право тупо зупиняти і вимагати гроші за товар що везеш(ні з того ні з сього),документи на нього є.Якщо грошей не даєш,говорять що завезуть в райвідділ.
xenum.ua
Чистка EGR i DPF 096_697_5730 (Новояворівськ)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей