Byryndy4ok, вони просять тех.паспорт i зелену карту яку дае страховка.Byryndy4ok писав:а вони взагалі мають право перевіряти доки про проведення техогляду іноземного (машина на іноз реєстр-ї
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
- БОБА
- Ім'я:Володя
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
ЖИЗНЬ це є вєщь яку вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...
- Byryndy4ok
- Ім'я:Alex
- Контактна інформація:
- Sally
- Ім'я:Оля
- Номер:B3
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Може я звичайно чогось не поняла чи не помітила чи шо, але я так і не поняла, як видно в ЗАКОРДОННОМУ паспорті людини, коли МАШИНА перетнула кордон? прямо в паспорті ставлять значок? а якщо перетнув кордон щоб паспорт поміняти чи візу продовжити?! паспорт же здаєш і не маєш і шо тоді?!
zubylo.lviv.ua
Sally,
Та інспекторам той закорд. паспорт не потрібний, це наші форумчани щось придумали собі.
А от це вже схоже на те, як воно є :
Та інспекторам той закорд. паспорт не потрібний, це наші форумчани щось придумали собі.
А от це вже схоже на те, як воно є :
БОБА писав:вони просять тех.паспорт i зелену карту яку дае страховка.
- Sally
Значить висновок: показувати паспорт не потрібно і інспектор не може його питати. вірніше може спитати але то не його справа.
zubylo.lviv.ua
- Omega
Morozov, Sally, ?невже з вище написаних постів ви так і нічого не зрозуміли
- Omega
Паспорт потрібен
- Igor_Lviv
- Ім'я:Igor
Збийся. :) 3 сторінки - більш ніж достатньо.Omega писав:Morozov, Sally, ?невже з вище написаних постів ви так і нічого не зрозуміли
Omega,
Зрозумів. Водій не зобовязаний предявляти закорд. паспорт.
Зрозумів. Водій не зобовязаний предявляти закорд. паспорт.
2. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ВОДІЇВ МЕХАНІЧНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ
2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил — технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, — свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб або реєстраційний чи інший засвідчений в установленому порядку документ, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом; (Підпункт «б» пункту 2.1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 124 від 11.02.2009)
в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв — дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення реклами, — погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції МВС;
г) у встановлених законодавством випадках дорожній лист і документацію на вантаж, що перевозиться; на маршрутних транспортних засобах - схему маршруту та розклад руху; на великовагових і великогабаритних транспортних засобах та транспортних засобах, що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів, - документацію відповідно до вимог спеціальних правил;
(Підпункт "г" пункту 2.1 у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2008 р. N 634)
ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення). (Підпункт «ґ» у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 06.01.05 р. № 16)
Якщо хтось впевнений у зворотньому, то покажіть закон, у якому вказано що потрібно предявляти закорд. паспорт.29. МІЖНАРОДНИЙ РУХ
29.1. Водій механічного транспортного засобу, що прибуває до України з іншої країни, а також водій — громадянин України, який виїжджає за кордон, повинні мати:
а) реєстраційні документи на транспортний засіб і посвідчення водія, що відповідають вимогам Конвенції про дорожній рух (Відень, 1968);
б) реєстраційний номерний знак на транспортному засобі, літери якого відповідають латинському алфавіту, а також розпізнавальний знак держави, в якій його зареєстровано.
29.2. Транспортний засіб, що перебуває в міжнародному русі на території України більше двох місяців, повинен бути тимчасово зареєстрований у Державтоінспекції, крім транспортних засобів, що належать іноземним громадянам та особам без громадянства, які перебувають в Україні на відпочинку чи лікуванні за відповідними путівками або іншими документами на визначений органами Держмитслужби термін.
- Igor_Lviv
Це ти так сам себе переконуєш?Morozov писав:Якщо хтось впевнений у зворотньому, то покажіть закон, у якому вказано що потрібно предявляти закорд. паспорт.

29.2. Транспортний засіб, що перебуває в міжнародному русі на території України більше двох місяців, повинен бути тимчасово зареєстрований у Державтоінспекції, крім транспортних засобів, що належать іноземним громадянам та особам без громадянства, які перебувають в Україні на відпочинку чи лікуванні за відповідними путівками або іншими документами на визначений органами Держмитслужби термін.
1) Або тимчасово зареєстрований в Україні (ДАІ).
2) Або... як ти вважаєш, в якому документі Держмитслужба відмічає термін перебування?

- viper
- Ім'я:Бодік
- Контактна інформація:
ну ше варто зазначити що українські митники не ставлять штампів у паспорті тому....
- БОБА
- Контактна інформація:
viper, при виiздi да але при в"iздi ставлять.viper писав: українські митники не ставлять штампів у паспорті
Igor_Lviv,
29.1. Водій механічного транспортного засобу, що прибуває до України з іншої країни, а також водій — громадянин України, який виїжджає за кордон, повинні мати:
а) реєстраційні документи на транспортний засіб і посвідчення водія, що відповідають вимогам Конвенції про дорожній рух (Відень, 1968);
б) реєстраційний номерний знак на транспортному засобі, літери якого відповідають латинському алфавіту, а також розпізнавальний знак держави, в якій його зареєстровано.
Термін перебування авто на території України не зазначається у закорд.паспорті !!!Igor_Lviv писав:2) Або... як ти вважаєш, в якому документі Держмитслужба відмічає термін перебування?
- БОБА
- Контактна інформація:
Термін перебування авто на території України зазначається у компi. менту не е тяжко пробити по номеру скiльки часу авто знаходиться на Украiнi.Morozov писав:Термін перебування авто на території України не зазначається у закорд.паспорті !!
- viper
- Ім'я:Бодік
- Контактна інформація:
це хто тобі таке сказав....в мене паспорт 2 роки проштампований лише поляками.БОБА писав:при виiздi да але при в"iздi ставлять.
Morozov писав:Термін перебування авто на території України не зазначається у закорд.паспорті !!!
- БОБА
- Контактна інформація:
менi ставили. на в"iздi.viper писав:.в мене паспорт 2 роки проштампований лише поляками.

я того не писав.viper писав:Термін перебування авто на території України не зазначається у закорд.паспорті !!!

- Sally
якщо в обов"язках водія нема вимоги возити з собою закордонний паспорт, то його не треба показувати. не можуть ставити печатку про авто в паспорт, бо паспорт - це документ, який підлягає повному обміну без відновлення в новому інформації про рух через кордон! При чому міняти його можна як за терміном "придатності" так і за заповненістю! Тому не можуть ставити печатку в паспорт, яку потім перевіряють. перевірити можуть тільки техогляд, страхівку, документи власності на машину, а скільки машина перебуває в Україні то справа митниці і шукати покарання треба в митному законодавстві. Не можна ставити печатку про авто в особистому документі особи. Облік повинен вестись в документах, які стосуються виключно машини.
zubylo.lviv.ua
- Igor_Lviv
Питання звучало: Чи може працівник ДАІ вимагати показати закордонний паспорт?
Відповідь, дана на першій чи другій сторінці обговорення: так, може!.
Десь на другій же сторінці я давав цитати з Закону "Про міліцію", де чорним по білому сказано, що працівник міліції (ніхто вже не буде писати, що ДАІ це не міліція?) може вимагати будь-які, потрібні йому документи.
Про що решта шість сторінок флуду?
Про те, що Ви не зобов'язані мати при собі паспорт? Так, не зобов'язані. Але тоді треба бути готовим до адміністративного затримання, для з'ясування законності перебування авто на території України, або якимось іншим чином довести, що автомобіль перебуває в Україні на законних підставах, без порушення граничних термінів. (Там же, в Законі "Про міліцію". Також тут дано цитату, сторінок 4-5 тому).
Ну все, тепер і я в цій дискусії - пас. Далі - для модерів робота.
Відповідь, дана на першій чи другій сторінці обговорення: так, може!.
Десь на другій же сторінці я давав цитати з Закону "Про міліцію", де чорним по білому сказано, що працівник міліції (ніхто вже не буде писати, що ДАІ це не міліція?) може вимагати будь-які, потрібні йому документи.
Про що решта шість сторінок флуду?
Про те, що Ви не зобов'язані мати при собі паспорт? Так, не зобов'язані. Але тоді треба бути готовим до адміністративного затримання, для з'ясування законності перебування авто на території України, або якимось іншим чином довести, що автомобіль перебуває в Україні на законних підставах, без порушення граничних термінів. (Там же, в Законі "Про міліцію". Також тут дано цитату, сторінок 4-5 тому).
Ну все, тепер і я в цій дискусії - пас. Далі - для модерів робота.

- Sally
Ігор, це неправда! Він може вимагати що завгодно, але для всього повинні бути законні підстави! В паспорті не зазначається термін перебування авто, бо паспорт не постіний документ і не залежить від наявності чи відсутності авто як і навпаки! Тому закордонний паспорт не мають права вимагати, хіба що та людина підозрюється у скоєнні злочину і в такому випадку це все довжелезна процедура, на яку звичайний "даєць", який побачив машину з іноземними номерами і вирішив перевірити все, що завгодно, не має повноважень. Закордонний паспорт не має до даі відношення, бо даі займається не міграцією, а безпекою дорожнього руху, це різні речі взагалі! його перевіряє митниця при перетині кордону і він є документом за кордоном, а всередині України він нічого не означає і не може бути документом для машини!
Тим більше даі не може просто так забрати машину на штрафмайданчик, не може просто так забрати людину у відділення міліції, тільки тому що водій лицем не вийшов! Людина по замовчуванню невинна, так що для того, щоб була можливість у даі зробити якісь "тілорухи", людина повинна вчинити якесь правопорушення, і то міра покарання залежить від міри вини, тобто якщо людина не зупинилась на вимогу інспектора то це вже підстава для підозр, а якщо просто прищ на носі вискочив і зіпсував весь фейс, то інспектор все що може то перевірити права і глянути зверху машину.
Тим більше даі не може просто так забрати машину на штрафмайданчик, не може просто так забрати людину у відділення міліції, тільки тому що водій лицем не вийшов! Людина по замовчуванню невинна, так що для того, щоб була можливість у даі зробити якісь "тілорухи", людина повинна вчинити якесь правопорушення, і то міра покарання залежить від міри вини, тобто якщо людина не зупинилась на вимогу інспектора то це вже підстава для підозр, а якщо просто прищ на носі вискочив і зіпсував весь фейс, то інспектор все що може то перевірити права і глянути зверху машину.
zubylo.lviv.ua
- БОБА
- Контактна інформація:
Sally, ти така розумна ?
Що ти хочеш зараз доказати ? ти колись iздила на заграничних номерах ? не хочеш носити паспорта то не носи. хiба вiн так багато мiсця займае ?

Що ти хочеш зараз доказати ? ти колись iздила на заграничних номерах ? не хочеш носити паспорта то не носи. хiба вiн так багато мiсця займае ?
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей