Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Omega
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення Omega » Вів, 05 жовтня 2010, 10:18

Igor_Lviv писав:Захворіла донька, терміново потрібні ліки. На той час у Львові була одна чергова аптека - на Коперніка. Вулиця тоді була закрита зі всіх сторін кілька років. Ясно, що їду під знак - пофіг, дитині терміново ліки потрібні. Зупиняє. Виходжу, пояснюю куди їду і чому.Ні-ні, не гребе! Думаю мами і батьки мене зрозуміють. Почав кричати на нього так, що оглядались всі перехожі. Була і "бездушна скотина" і все що хочеш. ДАІшник - втік.
в таких випадках як щось термінове,то і думати не варто,цілком погоджуюся.Я навіть і не зупиняюся.АЛЕ
Sally писав:проїзд під знак, але то в тернополі, то була 2 година ночі і я була страшенно змучена
без коментарів,і людина ще щось доказує тут

Sally
Ім'я:Оля
Номер:B3

Повідомлення Sally » Вів, 05 жовтня 2010, 10:24

Igor_Lviv писав:Безпричинно - ні. Але, не забуваємо, що це працівники МВС. Є така причина, як оперативна інформація, відпрацювання тощо. В кінці кінців - ви викликаєте у мене підозру. Як працівник МВС - він не те що може, а зобов"язаний на це реагувати. Зауважте, що показуватти будь-які службові документи внутрішнього використання - він навіть не має права. Тому...
ну це все повинно бути задокументовано, при чому обшук вони мають право проводити тільки якщо сталась якась кримінальна справа і є підозра що ось в такій от машині може їхати ось такий от криміналітет. а даішник повинен показати на вимогу документ, за яким він стоїть на тому пості в той час якщо водій буде вимагати. я вже не кажу про те що він повинен в першу чергу представитись і назвати ПРИЧИНУ зупинки, а не відразу ж вимагати перевірити документи. Це ще треба довести, що водій їхав якось не так і якщо в тебе в машині є дорослі люди, то вони виступатимуть свідками, що ти їхав за правилами і ніяк не вирізнявся із загального потоку машин, а даі зупинили безпричинно. Це все викладене в їхніх інструкціях і в законах. вони державтоінспекція а не міліція, багатьох прав якими їх наділяють чи якими вони самі себе наділяють вони таки не мають і люди у нас теж мають якісь права врешті решт.
zubylo.lviv.ua

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 05 жовтня 2010, 10:25

Omega, відчепись
zubylo.lviv.ua

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 05 жовтня 2010, 10:27

Omega писав:
Sally писав:проїзд під знак, але то в тернополі, то була 2 година ночі і я була страшенно змучена
без коментарів,і людина ще щось доказує тут
Формально - вірно.
Не формально - мало того, що штрафувати не потрібно було, а глянути, що:
1) номери з іншої області;
2) кобіта за кермом;
3) втомлена.
Провести до місця призначення. Думаю десь а-ля в Штатах - так би і сталось.

Omega

Повідомлення Omega » Вів, 05 жовтня 2010, 10:28

Sally писав:ну це все повинно бути задокументовано, при чому обшук вони мають право проводити тільки якщо сталась якась кримінальна справа і є підозра що ось в такій от машині може їхати ось такий от криміналітет. а даішник повинен показати на вимогу документ, за яким він стоїть на тому пості в той час якщо водій буде вимагати. я вже не кажу про те що він повинен в першу чергу представитись і назвати ПРИЧИНУ зупинки, а не відразу ж вимагати перевірити документи. Це ще треба довести, що водій їхав якось не так і якщо в тебе в машині є дорослі люди, то вони виступатимуть свідками, що ти їхав за правилами і ніяк не вирізнявся із загального потоку машин, а даі зупинили безпричинно. Це все викладене в їхніх інструкціях і в законах. вони державтоінспекція а не міліція, багатьох прав якими їх наділяють чи якими вони самі себе наділяють вони таки не мають і люди у нас теж мають якісь права врешті решт.
Що ти чешеш??По твоєму якщо вони захочуть зробити огляд авто,мають ще наряд міліції викликати ???БРЄД.Не позорся

Omega

Повідомлення Omega » Вів, 05 жовтня 2010, 10:29

Igor_Lviv, по дорученню в різних областях багато машин,з інших областей їздить

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 05 жовтня 2010, 10:35

Igor_Lviv, тоді в тернополі була ситуація, що я верталась з хмельницького (перед тим я туда їхала в той же вечір), вони мене коли зупинили, то кажуть "що ж ви не зупиняєтесь на вимогу", а я їх бачила, але вони мене не зупиняли і кажу їм що ви ж не зупиняли, а вони кажуть "нє я махав", а я кажу "так то так багато хто махає я там знаю чи вони собі просто махають чи як, треба було мені вказати на машину і вказати місце зупинки", то на тому питання було закрите, він сказав, що я поїхала під знак, в принципі крім свого недолугого махання він виконав всі свої інструкції, я не маю чим йому заперечити. а той знак в темноті там висить так високо, ніби для горобців а не для машин, дорога веде прямо і така добра :D але то типу треба об"їжджати по ямах, мені здалось шо там вантажівка намальована на тому знаку і кажу їм про то, але то видно тінь від листя впала була шо то так здалось... ну і + то глупа ніч була. то вони мені показали де там можна кави випити, куди їхати розписали всю дорогу, ще казали шо в мене габарити не працюють (а вони від вібрації гальмували в мене) то я їм ще лампочки показала, одним словом тоді вони виписали мені по мінімум за проїзд під знак. але то я визнала, ну можна було би з ними домовлятись, але я не мала натхнення і сил вже тим більше шо ще 120 км до львова треба було пиляти.
zubylo.lviv.ua

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 05 жовтня 2010, 10:35

Sally писав:ну це все повинно бути задокументовано, при чому обшук вони мають право проводити тільки якщо сталась якась кримінальна справа і є підозра що ось в такій от машині може їхати ось такий от криміналітет. а даішник повинен показати на вимогу документ, за яким він стоїть на тому пості в той час якщо водій буде вимагати. я вже не кажу про те що він повинен в першу чергу представитись і назвати ПРИЧИНУ зупинки, а не відразу ж вимагати перевірити документи. Це ще треба довести, що водій їхав якось не так і якщо в тебе в машині є дорослі люди, то вони виступатимуть свідками, що ти їхав за правилами і ніяк не вирізнявся із загального потоку машин, а даі зупинили безпричинно. Це все викладене в їхніх інструкціях і в законах. вони державтоінспекція а не міліція, багатьох прав якими їх наділяють чи якими вони самі себе наділяють вони таки не мають і люди у нас теж мають якісь права врешті решт.
Загальні слова. На жаль, більше подібні на побажання.

ну це все повинно бути задокументовано, при чому обшук вони мають право проводити тільки якщо сталась якась кримінальна справа і є підозра що ось в такій от машині може їхати ось такий от криміналітет. а даішник повинен показати на вимогу документ, за яким він стоїть на тому пості в той час якщо водій буде вимагати. - дай лінк на ці інструкції і закони.

вони державтоінспекція а не міліція - ???
1. Державна автомобільна інспекція (Державтоінспекція) є головним органом, на який покладається забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні, що входить до системи органів Міністерства внутрішніх справ України.
2. Державтоінспекція у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, цим Положенням, нормативними актами МВС.
http://law.autoua.net/documents/dai/327.html

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 05 жовтня 2010, 10:35

Omega, шо ти пристав?! відчепись від мене!
zubylo.lviv.ua

Omega

Повідомлення Omega » Вів, 05 жовтня 2010, 10:36

Sally, не пиши казок просто

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 05 жовтня 2010, 10:41

Igor_Lviv писав:дай лінк на ці інструкції і закони.
та сама десь загубила... треба шукати в пошті...
я то все сиділа штудіювала бо ж той суд маю (попереднє "слухання" вже було) і з авокатами теж радилась, так шо дізналась для себе багато корисної інфи
zubylo.lviv.ua

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 05 жовтня 2010, 10:41

Sally писав:тоді в тернополі була ситуація...
Взагалі, головна проблема - це система в якій ми живемо. Біда наша не в ДАІ, не в водіях і т.п. А в загальній системі, введеній ще 90 років тому.
Стосується це і політики, і міліції, і податкової, і бізнесу.
Суть - змінити всього цього - не може ніхто з нас. Навіть якось мінімально об'єднавшись.
Тому, вихід інший - починати з себе! :angel

Andriy01
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Andriy01 » Вів, 05 жовтня 2010, 10:41

Я декілька разів бачив, як інспектори зупиняли машини, а ті не зупинялись і їхали далі. Інспектори по рації нікому нічого не передавали а далі собі патрулювали.

П.С. До речі, мене в неділю зупинили. Причина зупинки : операція "батискаф" ;) Шукають підводні лодки на дорогах Львівщини, напевне.
А якщо серйозно, то наркотики шукають :|

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 05 жовтня 2010, 10:43

Sally писав:
Igor_Lviv писав:дай лінк на ці інструкції і закони.
та сама десь загубила... треба шукати в пошті...
я то все сиділа штудіювала бо ж той суд маю (попереднє "слухання" вже було) і з авокатами теж радилась, так шо дізналась для себе багато корисної інфи
Якщо щось буде потрібно - пиши чи дзвони. Може щось пораджу. :D
Востаннє редагувалось Вів, 05 жовтня 2010, 10:47 користувачем Igor_Lviv, всього редагувалось 1 раз.

Omega

Повідомлення Omega » Вів, 05 жовтня 2010, 10:44

Igor_Lviv писав:Тому, вихід інший - починати з себе!
ЗОЛОТІ СЛОВА

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 05 жовтня 2010, 10:44

Igor_Lviv писав:Державна автомобільна інспекція (Державтоінспекція) є головним органом, на який покладається забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні, що входить до системи органів Міністерства внутрішніх справ України.
так розумієш, до цієї системи входить багато різних структур і не обов"язково вони мають однакові повноваження. даі займається безпекою руху, а кримінальними справами то інакше. так само як просто міліція не може стояти на дорозі і зупиняти авта. їхні права і обовязки всі дуже чітко викладені, інша справа, що ми громадяни їх не знаємо і це проблема, бо нам можуть навішати будь-яку лапшу.
zubylo.lviv.ua

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 05 жовтня 2010, 10:46

Andriy01 писав:А якщо серйозно, то наркотики шукають :|
Батискаф - +1 :D
А з фантазією у них важко! %)
До речі, в обід маю здибанку у міському ДАІ з приводу тих наших голосувань та листа.
І ще інфа якраз в тему: http://www.lancer.com.ua/forum/viewtopi ... 16#1638716

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 05 жовтня 2010, 10:46

Igor_Lviv писав:Якщо щось буде питрібно - пиши чи дзвони. Може щось пораджу.
а якщо треба буде піти морду йому набити поможеш? :D
zubylo.lviv.ua

Omega

Повідомлення Omega » Вів, 05 жовтня 2010, 10:47

Sally писав:а якщо треба буде піти морду йому набити поможеш?
а що твому чоловікові слабо :shout

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 05 жовтня 2010, 10:49

Sally писав:
Igor_Lviv писав:Якщо щось буде питрібно - пиши чи дзвони. Може щось пораджу.
а якщо треба буде піти морду йому набити поможеш? :D
ДАІшнику? Та ти що! Є кращі методи! Законні і впливають не на одного окремо взятого ІДПС, а на всіх відразу.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість