Бортовики наших автомобілів та мотоциклів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Ваз 21093і- SHAMANська версія
Bober 2114
Ім'я:Тарс
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Ваз 21093і- SHAMANська версія

Повідомлення Bober 2114 » Нед, 03 жовтня 2010, 11:56

Sally, приїдь на здибанку Зубиловодів, ми Тобі там все підкажемо і порадими, як з тим зубилом поводитись
http://zubylo.lviv.ua/

Sally
Ім'я:Оля
Стать:чоловік
Номер:B3

Повідомлення Sally » Нед, 03 жовтня 2010, 20:47

Bober 2114, а просвіти но мене чому зубило? :oops і напиши будь-ласка в пп коли там та здибанка я прийду! :)
zubylo.lviv.ua

Andriy01
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Andriy01 » Нед, 03 жовтня 2010, 21:00

Когда с конвейера сошла первая девятка(ВАЗ 2109), а если быть еще точнее то первым автомобилем семейства «Самара» была восьмерка (ВАЗ 2108). Так вот когда эта восьмерка сходила с конвейера один из работников ВАЗ сказал: «Ну блин, квадратная, как зубило!» И с тех времен это не навязчивое слово прилипло к семейству автомобилей «Самара». Из года в год на Волжском автомобильном заводе называли их зубилами и по сей день так их и называют, не исключением является даже «Самара - 2» (ВАЗ 2113, 2114, 2115). Даже после рестайлинга «Девятки», «Четырнадцатая» осталась «зубилом».

Зубило – это столярный ударно-режущий инструмент, представляющий из себя продолговатый стержень, с острыми гранями, предназначенный для рубки железа, с одной стороны которого сделана шляпка для удара молотком, а с другой заточенное лезвие. Многие наверное из вас таковым пользовались для срубки чижов, например когда шпильки срывали (часто такое бывает при замене стабилизатора поперечной устойчивости, в ступицах колес). Описывать вид девятки я не буду, т.к. все знают что она представляет из себя.

Для тех кто представления не имеет, что такое зубило давайте сравним автомобиль и столярный инструмент – зубило, на картинках, чтобы все выше сказанное стало понятно.

При внимательном рассмотрении и сравнении девятки с зубилом, все становится понятно, откуда, почему и за что! Вглядевшись в черты девятки и зубила, можно увидеть что «морда» ВАЗ 2109 похожа на рабочую поверхность зубила, на «бочине» ВАЗ 2109 также, как и на зубиле, присутствуют грани. Через несколько минут обзора, в голову приходит мысль о том, что дизайнер проектировал автомобиль по образу зубила, положив его перед собой.

Ну и в заключение хотелось бы назвать несколько причин, почему я считаю семейство «Девяток» (ВАЗ 2108, ВАЗ 2109, ВАЗ 21099, ВАЗ 2113, ВАЗ 2114, ВАЗ 2115) «зубилом»:

1. Девятка также, как и зубило режет металл, разрезает воздух на большой скорости.
2. Она такая же не дорогая в обслуживании, как и зубило.
3. Надежная не менее, чем зубило
4. Ну и последнее, если сравнить цены на рынке автомобилей и на рынке инструмента, то и девятка и зубило стоят примерно в одинаковых ценовых категориях, как бы это не было смешно, но это правда!

shaman
Ім'я:Святослав
Подякували: 23 рази

Повідомлення shaman » Нед, 03 жовтня 2010, 21:16

Отже мав я проблему з тріснутим телевізором, і який поніс наслідки дальше, побачивши які я просто припух. Своїми силами за допомогою знайомого сварщика було все поварено. Робив як собі, слідкував за кожним швом і т.д., часу заняло 14 годин на все про все.
отже:
- поздирав старий антикор та та позачищав все болгаркою
- гарненько стягнув все до купи та проварив повністю всі стики до купи
- загладив та обробив шви
- повирізав та повигинав латки максимально точно до рідної поверхні, щоб додатково усилити кути всі, приварив їх
- загладив шви та обробив все капітально мастикою поверху
Також замітив що кріплення фари напів відірвалось через додаткову вібрацію, відповідно було також успішно приварено та оброблено
Фото звіт додається

пи.си. зараз знову Саня Легенда прийде і буде підмахувати що машині 5 років і вона розсипається :D Просто не всі розказують про косяки своїх машин, а я пишу абсолютно про всі деталі
Вкладення
DSC01179---.jpg
Кінцева обробка
DSC01174---.jpg
Під латками стики всі приварено по всій довжині
DSC01171---.jpg
Це те що я побачив спочатку
Востаннє редагувалось Нед, 03 жовтня 2010, 21:19 користувачем shaman, всього редагувалось 1 раз.

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Нед, 03 жовтня 2010, 21:19

Гарно зроблено, головне машину не запускати і вона служитиме довго.

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 03 жовтня 2010, 21:20

Andriy01, дякую :D що таке зубило я знаю, в мене є :D але тепер буду ще й знати про цей звязок :D
zubylo.lviv.ua

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 03 жовтня 2010, 21:21

Andriy01 писав:Гарно зроблено, головне машину не запускати і вона служитиме довго.
вона то може і довго служитиме, але щоразу все дорожче і дорожче виходитиме ;)
zubylo.lviv.ua

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Нед, 03 жовтня 2010, 21:29

Sally, якщо машину любити, то секс з нею приносить задоволення ;)

shaman

Повідомлення shaman » Нед, 03 жовтня 2010, 21:44

Sally писав:вона то може і довго служитиме, але щоразу все дорожче і дорожче виходитиме
Чому воно має ставати дорожче? Ціни на запчастини такі самі завжди майже, головне ліквідовувати все на початках. Так само як з сервісами- зараз ціни ппц, а це не та машина по їх треба спеціалізованого майстра. Можна домовитись з майстром на ремонт наприклад в неурочний час або "на гаражах", тільки не в якогось "дяді Васі". Багато майстрів поробили собі міні сервіси, нічим не уступаючі по якості в себе в гаражах чи в будинках, а ціна на 50% відсотків дешевше. Сам наприклад останнім часом обслугововуюсь в такого майстра- він вдень працює на відомому у Львові СТО, а в неробочий час сам на себе в себе в гаражі, якістю та особливо цінами я задоволений на всі 100%

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 03 жовтня 2010, 21:46

Andriy01 писав:Sally, якщо машину любити, то секс з нею приносить задоволення
:happy це може дивно звучати але я люблю свою машину! по-перше, вона навчила мене їздити і навчила досить непогано, правда зараза вчить і далі своїми вибриками, але нічого не поробиш, поки шо є як є, по-друге, хоч вона дісталась за такі смішні гроші шо я навіть казати не буду бо обзаздритесь :D але їх вона відробила вже 10 разів а то і більше :) а по-третє, була аварія на ній майже лоб в лоб (чоловік був за кермом) і у нас жодної подряпини і за це я її теж поважаю. але коли вона мені ламається посеред дороги, глохне на підйомі, не світять фари, сідає акумулятор, тече пічка, вивалюється двигун, ручки весь час зламані скільки їх не міняй і не ремонтуй ітд ітп то я готова її скинути в якесь провалля :( зупинає те, що пішки або маршрутками ще гірше :D
дуже вибачаюсь перед шаманом за офтоп :oops
zubylo.lviv.ua

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 03 жовтня 2010, 21:51

shaman писав:Чому воно має ставати дорожче?
тому що весь час ламається все більше всього! на яких початках?! моїй машині 250 тис. пробігу, вона вже поміняна ВСЯ по третьому колу, тільки двигун, панель і сидіння залишись ті самі, і то не надовго, бо двигун вже треба капремонт, панель проклеювалась і садилась на ущільнювачі, а сидіння то взагалі цензура! Майстри в мене є нормальні, і поруч і кваліфіковані і в не навороченому сервісі і ціни нормальні і вони знають мою машину і мені підходить.
zubylo.lviv.ua

shaman

Повідомлення shaman » Нед, 03 жовтня 2010, 22:04

Sally писав:вона відробила вже 10 разів а то і більше
моя так само, хоч і куплена з нуля за більші гроші, якби не вона то в кишені було б пусто
Sally писав:ручки весь час зламані скільки їх не міняй і не ремонтуй ітд ітп
доречі про ручки- 340 грн коштує комплект найкращих ручок, з якими забудеш про них надовго, принаймні я ще не чув щоб вони в когось відламались :sing
Sally писав:готова її скинути в якесь провалля
теж деколи є таке бажання, але коли ремонтуєш або купляєш запчасті і бачиш ціну на аналогічні до іномарки старої яка в тій самій ціновій категорії то зразу відпускає :D
Sally писав:дуже вибачаюсь перед шаманом за офтоп
нічого страшного, ти пишеш майже все те що думають власники зубил в голові коли ніхто не чує :happy
Як кажуть- які гроші так і машина. Я до своєї серйозно не заглядував, до коробки не ліз крім заміни зчеплення, по двигуну тільки клапана, по ходовій резиночки жодної ще навіть не міняв, два тормозних шланга і колодки, передні аморти, все. Пробіг 130 тисяч

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 03 жовтня 2010, 22:12

а, та, гальма мені двічі відмовляли :D :D :D
що то за ручки? в мене сьогодні (наш девіз - ні дня без поломки :panic ) зламалась ручка біля пасажирського переднього сидіння зсередини. Мало того що в мене там замок був зламаний, що відкрити-закрити замок можна було тільки зсередини, то тепер ще й відкрити двері можна тільки ззовні. так і бігаю %) на шпильках %)
зчеплення я теж недавно міняла. потім ще тиждень звикала до нового, ніяк п"яту передачу не могла включити нормально, вона мені вивалювалась, і все якось вбік змістилось що я замість третьої першу включала. а зараз коли переключаю особливо 2-3-4 то якесь клацання чути.
zubylo.lviv.ua

Apokalipsis
Ім'я:Ігор

Повідомлення Apokalipsis » Пон, 04 жовтня 2010, 07:26

і висновок такий ВАЗ на відміну від інших машин стає з кожним роком все кращим і кращим, бо в ньому завжди стоять нові запчастини! :ninja
Wole pchac Forda, niz jezdzic BMW!

Sally

Повідомлення Sally » Пон, 04 жовтня 2010, 08:58

Apokalipsis писав:нові запчастини
на жаль ті нові запчастини всі до того місця де цензура... вони настільки недовговічні, що не знати навіть що гірше чи ті заводські, чи ті нові. єдине, чим я повністю задоволена в своїй машині то це колеса :happy не рідні звичайно :happy
zubylo.lviv.ua

haker-ok
Ім'я:Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення haker-ok » Пон, 04 жовтня 2010, 09:53

Sally, я погоджуюсь з словами "за машиною тре дивитись" я свою взяв в 2008 бабла вклав ппц (завдяки майстру з яким їздив вибирати) мало того шо була бита, то ше й гнила (виявилось згодом, про то шо бита взнав коли поїхав робити розвал)... а заплатив за неї як за нормальну машину 4000 американських рублів, з початком дощів відчув в салоні запах болота, думав тече вікно- засиліконив, підняв коврик а там ОЗЕРО, прийлось розбирати салон шоб то все сохло (вдома пиляли шо купив га...но) хотів здерти ржавчину а там патель на вильот, от і почався такий секас шо просто ппц, поміняв пороги, зєднувачі порогів з кузовом, підсилювачі порогів, полатав днище, обробив антикором, зиму відїздив без проблем, але з приходом весни як сніг зійшов і наші дороги стали у всій красі прийшлось робити ходову.... потім поміняв екран (ту балку з площадками під силоміни), і все ніби ок, але потім відвалилось кріплення рульової колонки до кузова знов зварочні роботи... тепер обробляв мастикою днище (знов до зими готуюсь) знайшов маленьку ше навіть не дирку а таку точку ржі, виколупав дирку і зразу до зварщика, наразі зі сварками все кузов можна вважати в ІДЕАЛЬНОМУ стані, шо вилізе далі без поняття але роблю і їжджу, поміняв панель поставив від вектри, в планах ше поставити сидіння від ауді а4, і обезшумити, кузов оброблений з салону резино-бітумною мастикою з вулиці велкором бронзою, ще хочу намастити арки там за підкрильниками дехто скаже шо дурний шо ліплю те черіпля, але мені пофіг, я люблю ту машину і міняти її не збираюсь, якшо і куплю іномарку то та най буде як памятка (женюсь жінці віддам :D ), перша машина все таки ...

Sally

Повідомлення Sally » Пон, 04 жовтня 2010, 10:15

haker-ok, ну я не знаю як ЩЕ можна дивитись більше, ніж я дивлюсь! Я весь час її ремонтую! майстри мені кажуть підшаманити і продати (отак як ти купив :D ), але то треба докласти щоб нове купити а зараз в мене інші витрати є, та й невигідно її продавати, коштувати буде мало, а все ж таки транспортний засіб і не найгірший. А скільки тобі обійшлось зробити днище? в мене все гниле знизу :( я вже всередині її феном сушу :happy (будівельним, не подумайте шо перукарським :D ) я вже про сам кузов і не кажу, там треба купу грошей вкласти, але дно хотілось би полатати бо надоїло вже..
zubylo.lviv.ua

Jamal_Luka

Повідомлення Jamal_Luka » Пон, 04 жовтня 2010, 10:33

Я як на своїй зубилі заїжаю на сервіс то складається враження що я приїхав на іномарці ціни ппц і тоді я згадую ту людину яка мені порадила бери ВАЗ 21093 вона дешева в обслуговуванні!!!(((Це повний брєд що вона дешевша в обсл. за рік виходить більше ніж би потратив на іномарку

А сюрпризи вона мені також показує кожен тиждень але я вже звик до того!!!
zubylo.lviv.ua

haker-ok
Ім'я:Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення haker-ok » Пон, 04 жовтня 2010, 14:47

Sally, за днище і пороги заплатив 1500грн + запчастини разом десь біля 2300грн.
Jamal_Luka писав:А сюрпризи вона мені також показує кожен тиждень але я вже звик до того!!!
не буду хвастатись але я до свої так часто не дивлюсь... раз в місяць може рідше але вже оглядаю повністю все і ходову і кузов (найбільше уваги приділяю ому, найменші обтертя антикору і я вже чищу, мащу і т.п.

Apokalipsis
Ім'я:Ігор

Повідомлення Apokalipsis » Пон, 04 жовтня 2010, 15:28

Sally, ну во я ж кажу ВАЗ вічно новий :D
Wole pchac Forda, niz jezdzic BMW!

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей