Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
- GaGaRIN
- Ім'я:Віталік
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 2 рази
А мені от подобається позиція відомого письменника, товаріща Маяковского: "-Товарищ! Нервы зажми в узду! И сев за баранку не ахай! Нарушил - пошли всех в пи...ду! Не нарушал? Пошли накуй ! " 

- BurGiK
- Ім'я:Святослав
- Номер:АА 5971 МН
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
Таке питання: Їздив без переднього бампера, номер на панелі. ДАЇшник зупинив і втирав що я не маю права їздити, що мій ТЗ не відповідає технічним вимогам. Я з ним почав вести активну дискусію на дану тему, так то чудо зі скочило і впаяло мені штраф за відсутність цивілки!
Він мав право мене за бампер взувати?
Він мав право мене за бампер взувати?
Mazda 626 GE 2.0i FS - Продано!
Daewoo Lanos 1.6 SX 2006 р.
- Fokysnik
- Ім'я:Юрій
BurGiK, мав! Пункт ПДР 31.4.7 е)
Код: Виділити все
31.4. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам:
...
31.4.7. Інші елементи конструкції:
...
е) відсутній передбачений конструкцією бампер або задній захисний пристрій, грязезахисні фартухи і бризковики;
- Etnies
- Номер:777-77
То тільки задній???Fokysnik писав:BurGiK, мав! Пункт ПДР 31.4.7 е)
31.4. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам:
...
...
е) відсутній передбачений конструкцією бампер або задній захисний пристрій, грязезахисні фартухи і бризковики;
-
- Лінгвіст
- Ім'я:Felix
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 37 рази
- Контактна інформація:
нє, боковийEtnies писав:То тільки задній???Fokysnik писав:BurGiK, мав! Пункт ПДР 31.4.7 е)
...
...

- Alex-lv
- Ім'я:Александр
- Номер:823-60
30.2. На механічних транспортних засобах (за виняткомBurGiK писав:Їздив без переднього бампера, номер на панелі.
трамваїв і тролейбусів) і причепах у передбачених для цього місцях
встановлюються номерні знаки відповідного зразка, а у правому
нижньому кутку переднього вітрового скла транспортного засобу
закріплюється талон про проходження технічного огляду.
Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і
розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення
або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо
освітленими.
- BurGiK
- Ім'я:Святослав
- Номер:АА 5971 МН
- Контактна інформація:
Якась тупість! Тобто, якщо машина без переднього бампера, то щоб завести її на ремонт потрібно викликати евакуатор?
Діагноз: Мені просто попався ДАЇшник набраний по оголошенню, або з бодуна!
Діагноз: Мені просто попався ДАЇшник набраний по оголошенню, або з бодуна!
Mazda 626 GE 2.0i FS - Продано!
- Igor_Lviv
- Ім'я:Igor
А я б ставив інший діагноз і причину шукав деінде. Ось три причини:BurGiK писав:Діагноз: Мені просто попався ДАЇшник набраний по оголошенню, або з бодуна!
1. Виявляється, ДАІшник таки був правий, а не ти. Хоч за логікою та здоровим глуздом ПДР ви маєте знати обоє.BurGiK писав:ДАЇшник зупинив і втирав що я не маю права їздити, що мій ТЗ не відповідає технічним вимогам.
2. Типова поведінка. Вести "активну дискусію" не маючи найменшого поняття про предмет дискусії. Це ми вміємо!BurGiK писав:Я з ним почав вести активну дискусію на дану тему

3. Цивілки, я так зрозумів, у тебе також не було?
Якщо уявити собі ситуацію, а особливо, "активну дискусію"... міг би ще й машину на штрафмайданчик забрати.
- Breaker
Чи маю я право навчати їздити друга на моїй машині, якщо у мене стаж водіння 2 роки і 11місяців. Чи треба, щоб була буква "У" ????? Поясніть всі нюанси. Другові є 18.
- Zhdan
- Контактна інформація:
Тут все розписано. Думаю дайцю невистачить інтелекту для підрахунку твого стажу.Breaker писав:Чи маю я право навчати їздити друга на моїй машині, якщо у мене стаж водіння 2 роки і 11місяців. Чи треба, щоб була буква "У" ????? Поясніть всі нюанси. Другові є 18.

24. НАВЧАЛЬНА ЇЗДА
24.1. Навчати водінню транспортного засобу дозволяється лише осіб, які не мають для цього медичних протипоказань, а у разі підготовки особою відповідно до вимог пункту 24.7 в індивідуальному порядку - за наявності відповідної медичної довідки.
24.2. Особам, котрі навчаються водінню автомобіля, повинно бути не менше 16 років, а мотоцикла - 14 років. Такі особи зобов'язані мати при собі документ, що засвідчує їхній вік.
24.3. Особа, яка навчається водінню транспортного засобу, зобов'язана знати і виконувати вимоги цих Правил.
24.4. Початкове навчання водінню транспортного засобу повинно проводитися на закритих майданчиках, автодромах або у місцях, де відсутні інші учасники дорожнього руху.
24.5. Навчальна їзда на дорогах дозволяється тільки в присутності майстра виробничого навчання водінню (особи, яка навчає) і за достатніх початкових навичок водіння у того, хто навчається.
24.6. Майстер виробничого навчання водінню навчального закладу незалежно від його форми власності і господарювання повинен мати при собі документ на право навчання водінню і посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і несе відповідальність як водій згідно із законодавством.
24.7. Особа, яка навчає водінню в індивідуальному порядку, повинна мати стаж водія не менше 3 років і посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії. Ця особа також несе відповідальність як водій згідно із законодавством.
24.8. Механічні транспортні засоби, на яких проводиться навчання, повинні мати розпізнавальні знаки "Учбовий транспортний засіб"
відповідно до вимог підпункту "к" пункту 30.3 цих Правил. Автомобілі навчальних закладів, які систематично використовуються для навчання водінню, крім того, повинні бути обладнані додатковими педалями зчеплення і гальмування, дзеркалом заднього виду для майстра виробничого навчання.
24.9. Забороняється навчання водінню транспортних засобів
у житловій зоні , на дорогах для автомобілів
та на автомагістралях .
- Breaker
Zhdan, дуже дякую
- Igor_Lviv
Чи є бажаючі попрацювати над змінами до ПДР? Наголошую - попрацювати, а не прокоментувати, які всі ідіоти тощо.
http://avtorada.org/forum/index.php?sho ... t&p=194661
http://avtorada.org/forum/index.php?sho ... t&p=194661
- CAT
- Ім'я:Данило
- Контактна інформація:
15.3. У населених пунктах зупинка і стоянка транспортних засобів дозволяються на лівому боці дороги, що має по одній смузі для руху в кожному напрямку (без трамвайних колій посередині) і не розділена розміткою 1.1, а також на лівому боці дороги з одностороннім рухом.
Якщо дорога має бульвар або розділювальну смугу, зупинка і стоянка транспортних засобів біля них забороняються.
хтось мені пояснить цей пункт???? то шо виходить шо якшо дорога двостороння але не розділена 1.1 то ставати треа з лівого боку??? вони [цензура]?
Якщо дорога має бульвар або розділювальну смугу, зупинка і стоянка транспортних засобів біля них забороняються.
хтось мені пояснить цей пункт???? то шо виходить шо якшо дорога двостороння але не розділена 1.1 то ставати треа з лівого боку??? вони [цензура]?
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор
Honda - Das Телевізор
- Igor_Lviv
Не [цензура].CAT писав:хтось мені пояснить цей пункт???? то шо виходить шо якшо дорога двостороння але не розділена 1.1 то ставати треа з лівого боку??? вони [цензура]?
Відчуй різницю між словами "дозволяється" і "треа".
- weber
CAT писав:хтось мені пояснить цей пункт???? то шо виходить шо якшо дорога двостороння але не розділена 1.1 то ставати треа з лівого боку??? вони [цензура]?
Саме так. Звичайно, що і з правого теж можна. Мова йде про можливість зліва ставати.Igor_Lviv писав:Не [цензура].
Відчуй різницю між словами "дозволяється" і "треа".
- CAT
- Ім'я:Данило
- Контактна інформація:
тоді ок, бо я вже подумав шо то тікі на трасі можна справа а в місті на двохсмуговій дорозі треа зліва ставати...
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор
Honda - Das Телевізор
- Fokysnik
- Ім'я:Юрій
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
Fokysnik, Ольги - головна, ти і тобі перешкоду створюють тільки ті, хто їде знизу , вони теж на головній - якщо там нема ніяких знаків (треба буде роздивитися при нагоді ), то "учасник"-зелена стрілка має надати перевагу червоній , оскільки в зеленої - перешкода справа .
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- hrdrive
- Контактна інформація:
Liuskywalker, все правильно, там діє правило правої руки, але зелені про це забувають, замічав не раз 

INTE®©ULLE®™
- Igor_Lviv
Причому, забувають часто... Або постійно. Тому, варто бути уважним!hrdrive писав:Liuskywalker, все правильно, там діє правило правої руки, але зелені про це забувають, замічав не раз
А якщо додати, що ті, що їдуть по зеленій стрілці і перед тим ледве проскочили потік машин, що їде прямо і накінець вирвались на вільну дорогу, то їх зрозуміти можна!
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість