Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Хто як економить бензин?

чи економите ви пальне?

так
94
29%
не задумувався, все в міру
93
29%
в мене і так мало бере
32
10%
витискаю шо може пофіг на розхід
48
15%
не їзджу на машині бо дорого
21
7%
я в хороших стосунка з дочкою нафтомагната ))
34
11%

Всього голосів: 322

S_V_B
Стать:чоловік
Номер:0990
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Хто як економить бензин?

Повідомлення S_V_B » Чет, 01 липня 2010, 16:40

Vusiko писав:з гори краше на передачі бе газу. економія суперова
+1))))) завжди з скнилівського мосту їду на 5 без газу)))) машин їде рівно 79-78 км/ год, ментозаври даром фарою махають))))
Liuskywalker писав: виключати запалювання з горки - то не моє
щоб таке робити потрібно з головою не дружити))))

Stuff
Ім'я:Віталік
Дякував (ла): 15 рази
Подякували: 29 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Stuff » Чет, 01 липня 2010, 16:47

Vexler писав:вирубаю запалення і кочусь з горки до самої "гарячої точки")) а так то стараюсь не перегазовувати без потреби, оцінювати обстакановку наперед (світлофори, пішоходи і тп.)
ти багато зекономиш тим вимиканням запалювання при якому не працюють ні гп руля ні підсилювач тормозів і це несе потенційну небезпеку?і ще одне,невже ти студіруєш світлофори і теде весь час? :sing
відверто кажучи на ручці робив завжди ось так:
S_V_B писав:з скнилівського мосту їду на 5 без газу))))
але я напевне ще молодий-гарячий і їздю в поліку :D
количество слов не определяет качество речи...

S_V_B
Номер:0990

Повідомлення S_V_B » Чет, 01 липня 2010, 16:52

Vitalik-first писав:але я напевне ще молодий-гарячий і їздю в поліку
а я вже певно піпець старий :D :D :D , по місті більше 70-80 не їжджу)))) напевно тому так мало споживає пального))))

Vexler
Ім'я:Віктор
Номер:металевий
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 8 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Vexler » Чет, 01 липня 2010, 17:02

Vitalik-first, я ноги і руки качаю)) та з тої горки всі так повзуть, що небезпеки ніякої немає...все під контролем... :)
Надійне страхування (097) 223-88-69 Віктор

Stuff
Ім'я:Віталік
Дякував (ла): 15 рази
Подякували: 29 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Stuff » Чет, 01 липня 2010, 17:06

Vexler, слухай старий,але ти дійсьно помалу їздиш,ми от з малою позавчора їхали десь пів сьомої за тобою по Дорошенка і Сахарова,то я сі весь знервувався,добре що керувальниця спокійна душа і помалу їздить.....сиділи на хвості на голубенкому аккорді'04 :oops
S_V_B, скажу чесно,в мене з тим автоматом якась така їзда,тільки дав толком газу то 100-120...
количество слов не определяет качество речи...

Vexler
Ім'я:Віктор
Номер:металевий
Подякували: 8 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Vexler » Чет, 01 липня 2010, 21:17

Vexler, я по парних числах їзджу помалу, по не парних - швидко)))
а якщо серйозно, то просто немає бажання товкти машину по ямах й годувати дайців за любу херню...
Надійне страхування (097) 223-88-69 Віктор

Denzzzil
Ім'я:Денис
Номер:7739
Контактна інформація:

Повідомлення Denzzzil » Чет, 01 липня 2010, 23:04

hrdrive писав:Гривень? знаєш де займаються таким конкретно?
угу, гривень...де конкретно мені готові поставити разом з роотою за 8 000грн. знаю, і де в неті замовити за 5000 грн. також знаю ! але чи варте воно таких капітало вкладень не знаю...!
Liuskywalker писав:виключати запалювання з горки
як на мене такий спосіб це занадто. особливо в машинах де все через те запалення....а на жигулю я тим користувавс, там толку що з ним що без...))))
на інжекторі так ! але не на карбі!
Vitalik-first писав:молодий-гарячий і їздю в поліку
це нормальне явище, завжди іноді хочеться поганяти ))) в мене Тато також любить притопити...., але все в міру!
Vexler писав:немає бажання товкти машину по ямах
+1 і +економія!
я з газом в пол на повному баці проїзжаю до 500км (бак 43 літра+патрубок літра 3) якщо з розумом то приблизно 700 от і висновки в ГРН. виходять...
Денис Автозапчастини

MRE
Ім'я:Роман
Контактна інформація:

Повідомлення MRE » Чет, 01 липня 2010, 23:07

Denzzzil писав:з гори краше на передачі бе газу. економія суперована інжекторі так ! але не на карбі!
А чого?

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 01 липня 2010, 23:09

Denzzzil писав:але не на карбі!
чому ? на карбі тоже подача палива відсікається як і на інжекторі. правда обороти мають бути більші 2000. навіть якщо карб простий без всяких систем епхх то все одно розхід зменшується. в мене зараз по лямбда зонді при їзді суміш 14:1, а при їзді з горки на передачі суміш 17-18:1 (на інжекторах приблизно 100:1, на карбах зі стандартним валом приблизно 20-25 було якшо не помиляюсь )

Denzzzil
Контактна інформація:

Повідомлення Denzzzil » Чет, 01 липня 2010, 23:10

MRE, бо інжектор вирубає повністю подачу бензину, а карб всеодно через канали холотого ходу подає, і якщо ти на карбі з відпущеною педаллю газу спускаєшся з горки то через канали холостого ходу йде МІНІМАЛЬНИ, але зайвий підсос бензину, на нейтралці того підсосу немає, просто карб підтримує потрібні оберти!
Денис Автозапчастини

Denzzzil
Контактна інформація:

Повідомлення Denzzzil » Чет, 01 липня 2010, 23:13

vovka, ПП
Денис Автозапчастини

Denzzzil
Контактна інформація:

Повідомлення Denzzzil » Чет, 01 липня 2010, 23:15

vovka писав:по лямбда зонді при їзді суміш 14:1, а при їзді з горки на передачі суміш 17-18:1 (на інжекторах приблизно 100:1, на карбах зі стандартним валом приблизно 20-25 було якшо не помиляюсь )
всеодно інжктор економніший...
де 100:1 а де 20-25:1
Денис Автозапчастини

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 01 липня 2010, 23:22

Denzzzil писав:всеодно інжктор економніший...
де 100:1 а де 20-25:1
так з тим ніхто і не спорить. мова йде про то шо на карбі теж економніше їхати на передачі чим на нейтралці.
Denzzzil писав: і якщо ти на карбі з відпущеною педаллю газу спускаєшся з горки то через канали холостого ходу йде МІНІМАЛЬНИ, але зайвий підсос бензину, на нейтралці того підсосу немає, просто карб підтримує потрібні оберти!
а як то так. на передачі йде підсос, а на нейтралці вже не підсос а повноцінна подача палива через систему ХХ.

та і взагалі то підсос не має йти в карбі де є клапан, бо клапан якраз і має перекривати ті канали ХХ а заслонка то закрита і розряження максимальне.
Востаннє редагувалось Чет, 01 липня 2010, 23:26 користувачем vovka, всього редагувалось 1 раз.

Denzzzil
Контактна інформація:

Повідомлення Denzzzil » Чет, 01 липня 2010, 23:26

vovka, ну ок, спорити не буду, спеціально попробую !!! і потім скажу чи воно мені на практиці допомогло :beer
Денис Автозапчастини

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 01 липня 2010, 23:27

Denzzzil, та тут ше треба тим користуватися з головою ) якшо на нейтралі вийде прокотитися 1 км, а на передачі 500 метрів, то фіг там яка економія буде )) треба по ситуації дивитися, і там де це оправдано тормозити передачою.

kym

Повідомлення kym » Пон, 05 липня 2010, 13:33

vovka писав:
Denzzzil писав:але не на карбі!
чому ? на карбі тоже подача палива відсікається як і на інжекторі. правда обороти мають бути більші 2000. навіть якщо карб простий без всяких систем епхх то все одно розхід зменшується. в мене зараз по лямбда зонді при їзді суміш 14:1, а при їзді з горки на передачі суміш 17-18:1 (на інжекторах приблизно 100:1, на карбах зі стандартним валом приблизно 20-25 було якшо не помиляюсь )
Напевно помиляєшся. На інжекторах подачу палива відключає контроллер тоді коли отримує сигнал що обороти більші 1700-1800(як в яких моделях).. другий сигнал - що дросельна заслонка закрита (педаль газу відпущена)... третій сигнал - температура двигуна - більша рівна 80 град. Якщо є ці три сигнали то контроллер на механічних інжекторах дає команду збільшити тиск в нижніх камерах дозатора і таким чином перекривається доступ бензини до форсунок... на електронних інжекторах контролер встановлює час відкриття форсунок = 0, тобто форсунки закриті і бензин в циіндри не поступає. Як тільки оберти ставали 1300-1400 контроллер давав команду відкрити форсунки і двигун включався в роботу. Причому тут лямбда і суміші - завсім ні причому- нема бензину і все... співвідношення 17:1 - це така збіднена суміш що двигун в житті не заведеться. 100:1 - це не суміш - це чисте повітря в якому азоту більше як бензини.
На карбюраторній машині без контроллера - звідки карбюратор знає що машина іде в режимі тормозіння двигуном....??? Нізвідки -- там немає датчиків які б сформували ці три сингали і немає контроллера, який би їх обробив і дав команду перекрити бензин. Тобто на карбюраторах в режимі тормозіння двигуном паливо не відключається. Наіть не на всіх карбюраторах з управлінням контроллером відключався бензин. Тільки на карбах типу Екотронік 2ЕЕ був такий режим, але їх було дуже мало.. зразу почали робити інжектора

sergey
Контактна інформація:

Повідомлення sergey » Пон, 05 липня 2010, 14:34

vovka писав:і там де це оправдано тормозити передачою.
Я наприклад тільки з гокри на мотором тормозю, (як з вул.Стрийської в центр) включив 3-ю і ноги на торпедо :D куру бамбук :D і на поворотах тисну педаль тормоза.Дехто взагалі весь спуск на тормозах їде :|
Челябинские мужики настолько суровы, что гнут кованые диски на немецких автобанах

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 05 липня 2010, 16:08

kym писав:Як тільки оберти ставали 1300-1400 контроллер давав команду відкрити форсунки і двигун включався в роботу. Причому тут лямбда і суміші - завсім ні причому- нема бензину і все... співвідношення 17:1 - це така збіднена суміш що двигун в житті не заведеться. 100:1 - це не суміш - це чисте повітря в якому азоту більше як бензини.
добре скажу по умнішому :D суміш це є співвідношення AFR (Alfa fuel ratio). 100:1 значить що на 100 кілограм воздуху пішло 1 кілограм бензину. це тоже суміш. просто бензину дуууже мало, ним можна знехтувати. фактично це один воздух.

і як то причому тут лямбда.. недумаю що варто пояснювати що це таке і як воно працює.

нерозумію о чом спор :|

а на суміші 17:1 двигун не те що заведеться (звісно не на холодну і зимою), а ще й працювати на ХХ зможе. не кожен двигун, але сучасні мотори на такій суміші можуть працювати на ХХ. на ній навіть їхати на малих нагрузках можна пробувати. я не кажу що це ідеально бо це не так (машина буде дьоргатися, будуть пропуски воспламенения.. хотя знов ж таки залежить від типу двигуна), але говорити що машина на ній не заведеться і взагалі не поїде це є повна неправда.
kym писав:Тобто на карбюраторах в режимі тормозіння двигуном паливо не відключається.
це не правда. є різні карбюратори. наприклад солекс 2108. є кінцевик який оприділяє чи заслонка відкрита чи закрита. якщо закрита значить це режим гальмування двигуном або ХХ. також там є блок ЕПХХ, який дивиться чи обороти вищі скажімо 1600-1800 (я точно не памятаю) , і якщо вищі обороти і заслонка закрита значить приймається рішення що це не холостий хід, а режим гальмування двигуном. і цей блок епхх дає команду на клапан ХХ який перекриває подачу бензину через канали ХХ. все просто як 2х2.

карбюратори в яких немає такого клапану - теж мають менший розхід в режимі гальмування чим в режимі ХХ. тому що в цьому режимі є велике розрядження (значно більше чим на ХХ) і бензин висмоктується через жикльори в мотор в значно менших кількостях чим в режимі ХХ. і по лямбді я це все прекрасно бачу :)

kym

Повідомлення kym » Пон, 05 липня 2010, 18:36

обре скажу по умнішому :D суміш це є співвідношення AFR (Alfa fuel ratio). 100:1 значить що на 100 кілограм воздуху пішло 1 кілограм бензину. це тоже суміш. просто бензину дуууже мало, ним можна знехтувати. фактично це один воздух.
В кілограмах ніхто не міряє...переведи 100кг воздуха в метри кубічні і побачиш що це чисте повітря
і як то причому тут лямбда.. недумаю що варто пояснювати що це таке і як воно працює.а на суміші 17:1 двигун не те що заведеться (звісно не на холодну і зимою), а ще й працювати на ХХ зможе. не кожен двигун, але сучасні мотори на такій суміші можуть працювати на ХХ. на ній навіть їхати на малих нагрузках можна пробувати.
Лямбда насправді теж не міряється співвідношенням повітря бензин а коефіцієнтом надлишку повітря... співвідношення 14.7:1 =1(лямбда коефіцієнту надлишку повітря). Так от візьми любу літературу по авто і там написано що двигун може працювати при лямбді від 0.80(збагачення суміші) до 1.40(збіднення суміші )-> це то саме що повністю закрутити жиклер бензину і відкрутити жиклер повітря...... попробуй заведи двигун... :D Нормальна робота двигуна це при коефіцієнті надлишку повітря 0.9- 1.1. Так що при 17:1 не заведеш і то правда... а спор в тому що лямбда тут ні причому.... бензин або є або нема... і тут причому контроллер і форсунки, а лямбда віддихає...... троха запутався але нічого...буває... :D
vovka писав: це не правда. є різні карбюратори. наприклад солекс
Солекси теж різні є... а вони і є типу Екотронік.
карбюратори в яких немає такого клапану - теж мають менший розхід в режимі гальмування чим в режимі ХХ. тому що в цьому режимі є велике розрядження (значно більше чим на ХХ) і бензин висмоктується через жикльори в мотор в значно менших кількостях чим в режимі ХХ. і по лямбді я це все прекрасно бачу
Сам собі перечиш.... більше розрідження більше більше бензину смокче....закон фізики.... :D Атой кінцевик на ДЗ то є різкий старт.... Якщо є два кінцевика то один ХХ а другий різкий старт.

Denja
Тюнінг клуб
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Denja » Пон, 05 липня 2010, 21:17

Давно такого задоволення від прочитанного не получав. :)
kym, трошки тобі досвіду бракує з Вовкою спорити, але то тимчасово :D Якшо хош поспорити, то можу по лямбді такі суміші показати на своїй машині, шо зависнеш :D Трошки колупався по настройці машин, чи теоретично? Якшо на практиці шось робив, було би цікаво вживу поспілкуватись.
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей