Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Чи варто інспектору ДАІ організовувати неприємності?
- Andriy01
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 4 рази
Думаю, що це був не обгін.
Реально нагло себе поводять працівники ДАІ.
В Україні громадянин користується своєю приватною власністю - автомобілем і телефоном, так він вже за факт наявності у нього цих речей стає злочинцем. Нагло скористались його приватною власністю, влізли в його приватне життя, проглядаючи приватну музику і картинки з його телефону.
Навіщо його було скручувати і запихати в машину, якщо документи він надав? Особистість встановлено було ж. Опору не чинив.
Думаю, оборотнів в пагонах варто покарати.
Реально нагло себе поводять працівники ДАІ.
В Україні громадянин користується своєю приватною власністю - автомобілем і телефоном, так він вже за факт наявності у нього цих речей стає злочинцем. Нагло скористались його приватною власністю, влізли в його приватне життя, проглядаючи приватну музику і картинки з його телефону.
Навіщо його було скручувати і запихати в машину, якщо документи він надав? Особистість встановлено було ж. Опору не чинив.
Думаю, оборотнів в пагонах варто покарати.
- santosxxx
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 1 раз
Re: Чи варто інспектору ДАІ організовувати неприємності?
A1, БУЛА в мене така ж стуація в вересні...протокол не складали...сьогодні отримав з виконавчої сюрприз на 1050 грн :)
Andriy01, дуже драматично ти все описав. :)
santosxxx, мда.
santosxxx, мда.
- santosxxx
A1, і це після.....
Їздив в ДАЇ на Городоцьку накатав заяву, прикріпив фото та відео на інспектора, а точніше стосовно його дій.. потім викликали того ж самого інспектора який мене зупинив, його командира батальйона, чергового частини.. закінчилось вибаченнями з їхнього боку за дії свого інспектора, обміінюваннями телефонами, рукопотисканням, а інспектору мають надавати по шиї та навчити ввічливості..
Їздив в ДАЇ на Городоцьку накатав заяву, прикріпив фото та відео на інспектора, а точніше стосовно його дій.. потім викликали того ж самого інспектора який мене зупинив, його командира батальйона, чергового частини.. закінчилось вибаченнями з їхнього боку за дії свого інспектора, обміінюваннями телефонами, рукопотисканням, а інспектору мають надавати по шиї та навчити ввічливості..
-
- Ім'я:VoФФka
- Подякували: 0
Ти, головне, проси (настоюй, але не вимагай), щоб все це було на папері! Бо руку потиснути і "мавпа зможе", а реально всеодно отримати "превєд" з виконавчої служби.santosxxx писав:A1, і це після.....
- storm
- Ім'я:Ромка
Треба завжди питатись причину зупинки, а якщо він каже відпрацювання, (тоді звоніть в телефон довіри вимагайте наряд від інспектора)Приказ 111 там сказано що інспектор не має права зупиняти авто без належної причини 

- storm
12.5. Працівники підрозділів ДПС, які заступають у наряд ДПС, повинні мати: охайний зовнішній вигляд; справне спорядження; єдиний формений одяг за сезоном; світловідбиваюче екіпірування; нагрудний знак; табельну вогнепальну зброю; жезл та інші спеціальні технічні засоби; список транспортних засобів, оголошених у розшук за останню добу, із зазначенням марки, державного реєстраційного номера, кольору, ідентифікаційного номера кузова, шасі (рами), особливих прикмет; словесні портрети, фотографії (фотороботи) осіб, які розшукуються; картку маршруту патрулювання, поста (додаток 4); відомість обліку роботи по нагляду за дорожнім рухом (додаток 5); службове та водійське посвідчення; бланки протоколів про адміністративне правопорушення, тимчасових дозволів на право керування транспортними засобами та інших необхідних процесуальних документів; авторучку, олівець, лінійку (рулетку), записну книжку, свисток, кишеньковий ліхтарик; ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ); витяг з Кодексу України про адміністративні правопорушення ( 80731-10, 80732-10 ), що стосується безпеки дорожнього руху, службову сумку або планшет.
- storm
Ось новеньке читайте
14. Підстави для зупинки працівником
Державтоінспекції МВС транспортного засобу
14.1. Підставою для зупинення транспортних засобів є:
14.1.1. Порушення ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ) водіями.
14.1.2. Характер руху транспортного засобу викликає підозру в спроможності водія керувати ним (різка та періодична зміна напрямку руху і (або) швидкісного режиму).
14.1.3. Відсутність номерних (го) знаків (а) на транспортному засобі або наявність номерних знаків, які не відповідають вимогам стандартів, закріплені у не встановленому для цього місці, закриті іншими предметами чи забруднені, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцять метрів, а також керування транспортним засобом за відсутності талона про проходження державного технічного огляду.
14.1.4. Наявність ознак, які свідчать про технічну несправність транспортного засобу.
14.1.5. Наявність даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, водія, пасажирів або вантажу до скоєння ДТП, злочину чи адміністративного правопорушення.
14.1.6. Перебування транспортного засобу в розшуку, а також наявність даних про використання транспортного засобу з протиправною метою.
14.1.7. Необхідність опитування водія чи пасажирів про обставини скоєння ДТП, адміністративного правопорушення, злочину, свідками якого вони є або могли бути.
14.1.8. Необхідність залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції або як свідка при оформленні адміністративних матеріалів.
14.1.9. Проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, а також документів на транспортний засіб і вантаж.
14.1.10. Виконання рішень уповноважених на те державних органів про обмеження чи заборону руху.
14.1.11. Якщо технічний стан транспортного засобу або спосіб закріплення вантажу на ньому створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху.
14.1.12. Порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
15. Порядок зупинки транспортного засобу
15.1. У разі прийняття працівником підрозділу ДПС рішення про зупинку транспортного засобу останній повинен врахувати всі його наслідки (причину зупинки, дорожні умови, інтенсивність руху, освітлення або видимість ділянки дороги, можливий досвід водія).
15.2. Сигнал про зупинку транспортного засобу подається працівником підрозділу ДПС з тротуару (обочини) у зрозумілій для водіїв формі (сигналів), за допомогою жезла регулювальника, свистка чи рукою. При цьому жезлом (рукою) вказується безпосередньо на транспортний засіб, який зупиняється, та на пропоноване місце зупинки.
15.3. Місце для зупинки транспортного засобу працівник підрозділу ДПС повинен вказувати так, щоб після повної зупинки останній знаходився попереду патрульного автомобіля (автобуса, мотоцикла) чи поста на відстані до 20 метрів.
15.4. Після повної зупинки транспортного засобу працівник підрозділу ДПС повинен підійти до водія з дотриманням заходів особистої безпеки.
15.5. Під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний прикласти праву руку до головного убору, привітатися, чітко й зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, звання та прізвище, висловити вимогу про передачу водієм документів, зазначених в пункті 2.1 ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ), для перевірки та повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення.
І ДЕ ТУТ ЙДЕТЬСЯ ПРО ЇХНЄ ВІДПРАЦЮВАННЯ
ЗАДАЙ СЕБЕ ВОПРОС
14. Підстави для зупинки працівником
Державтоінспекції МВС транспортного засобу
14.1. Підставою для зупинення транспортних засобів є:
14.1.1. Порушення ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ) водіями.
14.1.2. Характер руху транспортного засобу викликає підозру в спроможності водія керувати ним (різка та періодична зміна напрямку руху і (або) швидкісного режиму).
14.1.3. Відсутність номерних (го) знаків (а) на транспортному засобі або наявність номерних знаків, які не відповідають вимогам стандартів, закріплені у не встановленому для цього місці, закриті іншими предметами чи забруднені, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцять метрів, а також керування транспортним засобом за відсутності талона про проходження державного технічного огляду.
14.1.4. Наявність ознак, які свідчать про технічну несправність транспортного засобу.
14.1.5. Наявність даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, водія, пасажирів або вантажу до скоєння ДТП, злочину чи адміністративного правопорушення.
14.1.6. Перебування транспортного засобу в розшуку, а також наявність даних про використання транспортного засобу з протиправною метою.
14.1.7. Необхідність опитування водія чи пасажирів про обставини скоєння ДТП, адміністративного правопорушення, злочину, свідками якого вони є або могли бути.
14.1.8. Необхідність залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції або як свідка при оформленні адміністративних матеріалів.
14.1.9. Проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, а також документів на транспортний засіб і вантаж.
14.1.10. Виконання рішень уповноважених на те державних органів про обмеження чи заборону руху.
14.1.11. Якщо технічний стан транспортного засобу або спосіб закріплення вантажу на ньому створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху.
14.1.12. Порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
15. Порядок зупинки транспортного засобу
15.1. У разі прийняття працівником підрозділу ДПС рішення про зупинку транспортного засобу останній повинен врахувати всі його наслідки (причину зупинки, дорожні умови, інтенсивність руху, освітлення або видимість ділянки дороги, можливий досвід водія).
15.2. Сигнал про зупинку транспортного засобу подається працівником підрозділу ДПС з тротуару (обочини) у зрозумілій для водіїв формі (сигналів), за допомогою жезла регулювальника, свистка чи рукою. При цьому жезлом (рукою) вказується безпосередньо на транспортний засіб, який зупиняється, та на пропоноване місце зупинки.
15.3. Місце для зупинки транспортного засобу працівник підрозділу ДПС повинен вказувати так, щоб після повної зупинки останній знаходився попереду патрульного автомобіля (автобуса, мотоцикла) чи поста на відстані до 20 метрів.
15.4. Після повної зупинки транспортного засобу працівник підрозділу ДПС повинен підійти до водія з дотриманням заходів особистої безпеки.
15.5. Під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний прикласти праву руку до головного убору, привітатися, чітко й зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, звання та прізвище, висловити вимогу про передачу водієм документів, зазначених в пункті 2.1 ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ), для перевірки та повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення.
І ДЕ ТУТ ЙДЕТЬСЯ ПРО ЇХНЄ ВІДПРАЦЮВАННЯ
ЗАДАЙ СЕБЕ ВОПРОС
- Igor_Lviv
- Ім'я:Igor
storm писав:І ДЕ ТУТ ЙДЕТЬСЯ ПРО ЇХНЄ ВІДПРАЦЮВАННЯ
ЗАДАЙ СЕБЕ ВОПРОС
storm писав:14.1.9. Проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, а також документів на транспортний засіб і вантаж.

- storm
Він має мати наряд документ, що засвідчує про цей пункт, а не на словах, коли інспектор починає знущатись над вами типу дихніть 

Востаннє редагувалось Пон, 17 травня 2010, 12:56 користувачем storm, всього редагувалось 1 раз.
- Коба
- Ім'я:伊戈
- Контактна інформація:
Igor_Lviv писав:storm писав:І ДЕ ТУТ ЙДЕТЬСЯ ПРО ЇХНЄ ВІДПРАЦЮВАННЯ
ЗАДАЙ СЕБЕ ВОПРОСstorm писав:14.1.9. Проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, а також документів на транспортний засіб і вантаж.

Никто не безгрешен, хотя многие живут безнаказанно.
© Джон Рей
© Джон Рей
- antik
- Ім'я:Антоха
- Дякував (ла): 2 рази
на днях остановили и меня - просто так ("відпрацювання" у них)
после моего вопроса про причину остановки инспектор покраснел и доипался до тонировки окон
идиоты они полные....
после моего вопроса про причину остановки инспектор покраснел и доипался до тонировки окон

идиоты они полные....
Три речі, на яких чоловік не повинен давати їздити - на собі, на своїй жінці та на своїй машині
- Igor_Lviv
ЗІ. А чого всі так бояться цих "відпрацювань"?
Зупинився, показав документи, відповів, що все гаразд і поїхав далі.
ЗЗІ. Пам'ятайте, що на такому "відпрацюванні" запросто можна зупинити вашу машину, яку вчора вкрали. Або п'яного, який кілометрів через 5 міг би зробити ДТП, чи не дай Боже, когось вбити.
Особисто я завжди зупиняюсь, чемно і ввічливо показую документи.
Зупинився, показав документи, відповів, що все гаразд і поїхав далі.
ЗЗІ. Пам'ятайте, що на такому "відпрацюванні" запросто можна зупинити вашу машину, яку вчора вкрали. Або п'яного, який кілометрів через 5 міг би зробити ДТП, чи не дай Боже, когось вбити.
Особисто я завжди зупиняюсь, чемно і ввічливо показую документи.
- Igor_Lviv
Так. Має мати. Але не має права тобі його показувати, оскільки це їхня внутрішня оперативна службова документація МВС. (Наприклад, розшук злочинця і т.п.).storm писав:Він має мати наряд документ, що засвідчує про цей пункт, а не на словах, коли інспектор починає знущатись над вами типу дихніть
- storm
А коли тобі кажуть відкрийте багажник, дихніть, і всякого такого роду тебі приєно слухати цього балбеса? 
Чи ти виконуєш його захцянки?
Цікаво просто

Цікаво просто
Востаннє редагувалось Пон, 17 травня 2010, 13:03 користувачем storm, всього редагувалось 1 раз.
- storm
antik, Підтримую тебе 

- Igor_Lviv
ЗІ. Це, якщо планове відпрацювання.
А якщо оперативне?
Уявляємо ситуацію.
Вкрали машину. Ланос, колір срібниий, держ номер ВС1111ВС.
Власник негайно повідомив міліцію, міліція передала інфу на всі пости.
І от на одному пості їде ця машина.
ІПДС її зупиняє.
- Лейтенант такий-то. Ваші документи.
- Причина зупинки?
- Відпрацювання, оперативна інформація.
- Покажіть наказ начальника ДАІ чи міністра.
- Не маю письмового і з мокрою печаткою.
- То не маєте права мене зупиняти!
- Щасливої дороги!

А якщо оперативне?
Уявляємо ситуацію.
Вкрали машину. Ланос, колір срібниий, держ номер ВС1111ВС.
Власник негайно повідомив міліцію, міліція передала інфу на всі пости.
І от на одному пості їде ця машина.
ІПДС її зупиняє.
- Лейтенант такий-то. Ваші документи.
- Причина зупинки?
- Відпрацювання, оперативна інформація.
- Покажіть наказ начальника ДАІ чи міністра.
- Не маю письмового і з мокрою печаткою.
- То не маєте права мене зупиняти!
- Щасливої дороги!

- Igor_Lviv
Це інша пісня, ніж перевірка документів. Читай форум. Про це також все написано. Детально.storm писав:А коли тобі кажуть відкрийте багажник, дихніть, і всякого такого роду тебі приєно слухати цього балбеса?
Цікаво просто
- Igor_Lviv
Згадав історію.
Знайома надцять літ тому виїхала в Штати.
Саме сильне враження - історія з поліцією.
Зупинилась в якомусь містечку, дивилась на карту куди їхати далі.
Все, як в кіно.
Кругом виставили кордон поліцейських машин. З кожної - на неї направлено дуло пістолета чи автомата. Через матюгальник, детально казали витягнути у вікно руки, опустити голову, вийти з машини, не повертатись назад, лягти на землю і т.д.
Дякувати Богу, розуміла мову і все зробила точно.
Виявилось, що хтось час від часу заходить в банк в цьому окрузі, каже, що в нього граната і забирає бабло. А машина у неї була не місцева.
Мабуть зайвим буде казати, що ніхто їй "документів на відпрацювання" не показував.
Знайома надцять літ тому виїхала в Штати.
Саме сильне враження - історія з поліцією.
Зупинилась в якомусь містечку, дивилась на карту куди їхати далі.
Все, як в кіно.
Кругом виставили кордон поліцейських машин. З кожної - на неї направлено дуло пістолета чи автомата. Через матюгальник, детально казали витягнути у вікно руки, опустити голову, вийти з машини, не повертатись назад, лягти на землю і т.д.
Дякувати Богу, розуміла мову і все зробила точно.
Виявилось, що хтось час від часу заходить в банк в цьому окрузі, каже, що в нього граната і забирає бабло. А машина у неї була не місцева.
Мабуть зайвим буде казати, що ніхто їй "документів на відпрацювання" не показував.

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість