Вибирав наступні речі: Ріо, Акцент (можливо клімат і АКП), Авео (можливо АКП), Кліо-симбол (можливо АКП), Фабія (можлива з кліматом, АКП в бюджет не лізе), була також акційна пропозиція Черато (2.0 з АКП та кліматом), якої відразу й не стало. Ну і само собою Ланос та Калина/Пріора. Ну і злегка помоніторив вторинний ринок.
Фактично мені вперлося в те, що по-перше хочу клімат і все (просто кондюк не розглядаю), по друге підтвердив, що буду брати тільки нову машину.
В результаті з живих пропозицій лишилося вибрати між Акцентом та Фабією-комбі (хетч мене не влаштовував по розмірах багажника). А потім я поїхав в закордонне відрядження за кермом Шкода СуперБ і по приїзду поїздив трохи на батьковій Кіа Ріо... і зрозумів, що недорогий кореєць мене просто не влаштовує по якості салону. І вирішив брати Фабію-комбі в комплектації "елеганс" з кліматом (хоч як мене не дратував її зовнішній дизайн). Та коли прийшлося до справи - виявилося, що на західній Україні доступні лише дві машини "комбі" - одна "классік" з 1.2, а друга "елеганс" з 1.6, але навішана "допами" аж до 140тис.грн

Але тут дівчинка з "Автотрейдингу" запиталася чи я не хочу я на SEAT подивитися. На що я сказав, що вони завжди були дуже та невиправдано дорогі. Але коли подивився...
...одним словом я таки вирішив брати Кордобу (стояла акційна ціна 114т.грн.). Звісно не зразу, бо мучили сумніви. Покатався на ній. Почитав трохи по ній. Одні сумніви пропали, другі появилися. Але за пару днів таки проплатив і сів чекати.
І так: SEAT Кордоба в комплектації "Спорт":
1. Під капотом древній ВАГівський 8-клапанний 2.0, що веде свою історію ще від Пассата В3, трохи модернізований. Максимальна потужність 115к.с./5600об. Максимальний момент 170Нм/2600об.
2. Наявні "допи" - однозонний клімат, АБС+ЗДТ, спортивна підвіска, ПТФ, БК, центральний замок, електрозеркала, передні склопіднімачі (ззаду "коромисла"), атермальні вікна, сидіння від "купри", мікроліфт шоферського сидіння (обіцяли і пасажирського, але його таки нема), "малий шкіряний пакет", дві подушки, електро-гідропідсилювач руля.
3. Багажник - 485л. У-у-у, то сила
4. Двостороння оцинковка кузова + подвійний шар лаку.
Мотор хоч і старуватий, але мені дуже сподобався. При вазі чуть більше тони потужності вистачає. Дуже і дуже еластичний, якщо на тахометрі є 2000об - при потребі прискорення вниз можна не переключатися. Тобто по трасі якщо їдеш більше 80 - п'ята передача і все. Фактично, як писав хтось з одноклубників - машина спокійно йде по трасі в шустрому режимі на рівні з машинами по 140к.с. Розхід бензи - окреме питання; по трасі в "скотському" режимі 6-7л/100км. Якщо їхати спокійно не більше 120 - можна втиснутися 5,5-6. По місту 8-14л/100км. Сильно залежить від пробок. Часом економічніше проїхатися на пару км більше ніж постояти 10-15хв. Крутити мотор смислу ніякого. Росте тільки розгід бензи. Якщо крутити більше 4500об - може підхавувати масло. Точніше він його трохи підхавує так чи інакше, але тоді буде хавати значно більше. В мене за 8000пробігу рівень впав від максимума десь до 1/3 від мінімума, але певно що до ТО-1 має вистачити.
Ходова також залишила двойствене враженя. Рулиться вона на хорошій дорозі безподобно. Зате зараз у Львові є вулиці по яких я не їзджу ніколи і ні в яких випадках. Окреме питання - колеса. Оригінальний розмір 205/45-16. Також можна запхати 195/55-15 або 185/60-15 (маю такі на зиму), але поведінка машини на них... скажем так не дуже. 14-й радіус просто не влізе на передок через розмір тормозного диску.
Тормоза... то просто без коментарів. Тормозити треба акуратно, бо "догонялка" гарантована.
В управлінні проста як двері

Що ще... салон шумноватий, варто проклеїти трохи (може якось пізніше). Сидіння дуже комфортні, з хорошою боковою підтримкою; шкода, що нема регулювання поясничного підпору. Мікроліфт я не оцінив - мені найкраще нижнє положеня. Клімат + атермальні вікна - класна штука.
По гарантії звертався 2 рази. Не світилося світло в багажнику (клема не була вставлена в замок:tuktuk ) і продали машину з розрядженим акумулятором

По ходу треба ще поставити парктронік, бо задниці не видно абсолютно (вже в двох місцях подряпав задній бампер