Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
саб своїми руками
- Figaro
- Ім'я:Tarik
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
знакомий почитав паро статей і подумав чому б і ні?
є такі питтання дорогі ці колоночки??
і ше одне питання наперед- куди підключати саб? в мафоні має бути вихід спеціальний чи як?
є такі питтання дорогі ці колоночки??
і ше одне питання наперед- куди підключати саб? в мафоні має бути вихід спеціальний чи як?
TRT
- virtual
- Ім'я:Влад
- Номер:ВС2994ВА
- Контактна інформація:
Вчора їхав на таксі (Сенс чи Ланос, не зауважив). Слухав музику, яка є в машині. Мужик поставив крім фронту (не штатного, якість значно краща) в задню полку дві колонки і між ними дешевенький фріерний саб. Що сподобалося: звукова сцена лишилася збережена (тобто музику чути перед собою, а не десь ззаду чи фіг знає звідки) і бас нормально відчувається і не напрягає. Коли вигружалися, спробував знайти де він підключив усілок. Не знайшов. Виявилося, що усілка нема взагалі. При тому всьому мафон в нього якийсь лєвий, не брендовий і ніякої шум-вібро ізоляції нема. От так. Музика грала досить голосно, нічого не хрипіло і не шипіло.
А на рахунок саба своїми руками, мені здається, що при цінах від 30уо бавитися з тим не маючи навиків безглуздо. Результат буде непрогнозованим. Хіба, якщо є натхнення, час, лишні гроші і нема чим ще зайнятись.
З тих варіантів, що пропонуються по цій темі в інеті мені особисто сподобався бандпасс по системі Шихатова, але вирахувати об"єм ящиків і довжину і діаметр труб без спецапаратури неможливо. Треба бавитись, підбирати. Якщо цікавить, через пошук легко знайти статті.
А на рахунок саба своїми руками, мені здається, що при цінах від 30уо бавитися з тим не маючи навиків безглуздо. Результат буде непрогнозованим. Хіба, якщо є натхнення, час, лишні гроші і нема чим ще зайнятись.
З тих варіантів, що пропонуються по цій темі в інеті мені особисто сподобався бандпасс по системі Шихатова, але вирахувати об"єм ящиків і довжину і діаметр труб без спецапаратури неможливо. Треба бавитись, підбирати. Якщо цікавить, через пошук легко знайти статті.
- Dj kvass
- Президент клубу
- Ім'я:Василь Степанович
- Номер:0020
- Контактна інформація:
Ну тут ти розійшовсь ненашуткуvirtual писав:Вчора їхав на таксі (Сенс чи Ланос, не зауважив). Слухав музику, яка є в машині. Мужик поставив крім фронту (не штатного, якість значно краща) в задню полку дві колонки і між ними дешевенький фріерний саб. Що сподобалося: звукова сцена лишилася збережена (тобто музику чути перед собою, а не десь ззаду чи фіг знає звідки) і бас нормально відчувається і не напрягає. Коли вигружалися, спробував знайти де він підключив усілок. Не знайшов. Виявилося, що усілка нема взагалі.

тильні колонки+з лєвим мафоном= 100% порушення сцени.

Нема усілка?? ги цікаво як воно підключенно! Бідний мафоно мало того шо качає тилом колонки шей який то саб там мусить пухкати

Саб можна від мафона тоді;
1. Коли виробник дозволяє включати в міст тильні канали усєлітєля мафона!( переважно Піонеер)
2.Двохобмоточний саб, 1 канал на одну катушку 2-й на другу.
але чуйка саба має бути в районі хочаб 91 Дб, а то ніфіга з того не вийде :?
- Zhdan
- Контактна інформація:
Я думаю що з слухом в тебе все в порядку, і дійсно в "Сенсі чи Ланосі" була хороша звукова сцена.virtual писав:Вчора їхав на таксі (Сенс чи Ланос, не зауважив).Що сподобалося: звукова сцена лишилася збережена (тобто музику чути перед собою, а не десь ззаду чи фіг знає звідки) і бас нормально відчувається і не напрягає. Коли вигружалися, спробував знайти де він підключив усілок. Не знайшов.

- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
В схемці підключення бачив варіант саба напряму... Значить можна, тіки як воно звучати буде...Dj kvass писав:Напевно шо нє, Пінеои з 700 моделей таке можуть а в тебе 500 так шо усілітєль тре..pikach00 писав:Хм... Значить Єліковий саб запрацює в моєму DEH-7500?Dj kvass писав:Саб можна від мафона тоді;
1. Коли виробник дозволяє включати в міст тильні канали усєлітєля мафона!( переважно Піонеер)
- virtual
- Ім'я:Влад
- Номер:ВС2994ВА
- Контактна інформація:
Dj kvass
Як не прикро, прийшов до висновку, що без усілка я звуку в машині не почую. Оскільки бюджет на це не планувався, запропонуй мені фріерний саб невеликого діаметра, який буде врізано в задню полку і усілок для розкачки двох колонок на фронті в дверях і того саба ззаду. Ще мені потрібно виготовити подіуми в двері для цих колонок
http://www.alphardaudio.com/product/176/3
Як не прикро, прийшов до висновку, що без усілка я звуку в машині не почую. Оскільки бюджет на це не планувався, запропонуй мені фріерний саб невеликого діаметра, який буде врізано в задню полку і усілок для розкачки двох колонок на фронті в дверях і того саба ззаду. Ще мені потрібно виготовити подіуми в двері для цих колонок
http://www.alphardaudio.com/product/176/3
- Yelik
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 24 рази
- Контактна інформація:
viewtopic.php?t=1648virtual писав:Оскільки бюджет на це не планувався, запропонуй мені фріерний саб невеликого діаметра, який буде врізано в задню полку
volleyball.lviv.ua/blog/
Re: саб своїми руками
короч хлопці... саб самому реально зробити
... Зробив собі такий собі ящик на пів багажника (воно того варте)
- типу пасивний з двома фазоінверторами (найбільше ККД). По грошах вийшло так: динамік (забув який вроді 90 гд з колонок радіотехніка) - шось 120 грн, якшо не помиляюся, на радіобазарі...., корпус з 12мм ДСП - розкрутили причолки з ліжка
, фазоінвертори з каналізаційних труб
- 120 і 70 мм (здається... давно просто робив - тепер б таким не займався ))) скручував конформатами і всі шви зароблював рідкими цвяхами
всередині всі площі заклеював якоюсь звукопоглинаючою штукою... - вилетіло з голови як називається, а ззовні тканиною спеціальною - шоб виглядав як фірма
до чого я веду... - якшо маєш час і обмаль грошей то можна зробити саб своїми руками досить дешево і сердито (в мене на колишній четвірці банка з-під кефіра скакала шо дурна по стелі
) а тепер в моїй маздочці (вона хоч і седан) в салоні на задньому сидінні вібромасаж можна собі робити від звуку
)
якшо когось зацікавило можу сфотографувати своє творіння... - робив по кресленнях спеціально розраховано під цей динамік, як знайду лінк - то кину

до чого я веду... - якшо маєш час і обмаль грошей то можна зробити саб своїми руками досить дешево і сердито (в мене на колишній четвірці банка з-під кефіра скакала шо дурна по стелі

якшо когось зацікавило можу сфотографувати своє творіння... - робив по кресленнях спеціально розраховано під цей динамік, як знайду лінк - то кину

- Slavik
- Ім'я:Ярослав
Ну давай подивимось, що втебе получилось. Завжди цікаво подивитись на щось зроблене своїми руками! :)ROS_ писав:якшо когось зацікавило можу сфотографувати своє творіння...
http://i076.radikal.ru/0811/98/5d728f2354bd.jpg - він ше не закінчений, хочу на кути дати металевий профіль, шоб сховати стики тканини, ну і на фазоінвертори якісь круглі штучки для красоти, а так скріплено все гуд, нічого не таліпається .
http://s58.radikal.ru/i162/0811/63/aea15e86cbe8.jpg - послідовно підключив дві мідні котушки для поглинання середніх і високих частот... от ) :)
http://s58.radikal.ru/i162/0811/63/aea15e86cbe8.jpg - послідовно підключив дві мідні котушки для поглинання середніх і високих частот... от ) :)
- Masterio
- Ім'я:Тарас
виложи фотки. і креслення
http://cxem.net/sound/dinamics/dinamic56.php - от креслення по якому робив той саб... фотки виклав на радікалі повідомленням вище...
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей