Я трохи лінтяй (не люблю друкувати), тому довго не писав про свого мотика.
Був куплений в славному місті Галичі в пациків на моциках які возять їх сюда з-за кордону.
Коли вирішив придбати собі нового друга (один з найвірніших після собаки :)), то не розбирався в них практично зовсім... високофорсовані мотори дуже тонкі і точні настройки всього ввели мене в ступор... як не попасти? А дуже легко! :) Треба мати знайомих мотоциклістів а краще мотомеханіків. Знайшов одного такого (Шемечко Андріан) колишнього мотокросмена, тепер прекрасного майстра і поїхали ми вже на оглядини. Було на той момент 3 мотика. Дві Ямахи 250-ки і КТМ ЕХС 450
Кароч, вибирати дуже з чогось не було, але для порівняння дуже гарно все склалось. Вибір був однозначно серед Ямах з трьох причин:
- ціна обслуговування КТМ на порядок вища ніж Ямахи (в тому числі і частота). Якщо КТМ то тільки новий.
- зі старту 450 я не хотів. Та і клас 250 не є так багато представлений на різних змаганнях, а для цього я його і купував (королла слаломи не дуже легко переносила :))
- сантименти до японської техніки

Попробував всі по черзі в їзді - КТМ з його "Вайт Павер" підвісками був поза заліком... афігенно рулився, підвіски працювали вражаюче. Мотор - дуже дикий, взривний. Коротше, сподобався.
Дві ямахи...
Абсолютно однакові (модель і рік) але з під абсолютно різних райдерів. Одна з них була на шаленому тюнінгу (в прикидку на око тисяч на 7 баксів самого тюнінгу). Двигун там працював як січкарня в колгоспному полі. Але пер не зле. Плюс до того з труби чітко було видно дим. А це не є добре.
Інша - абсолютно цивільна (якщо так можна сказати). З тюнінгу тільки впуск - випуск і як пізніше вияснилось карбюратор і трохи в голові пошаманили...
Стояла болотна гума на мусах замість камер. Текла передня вилка, але двигун працював дуже гарно. Нові пластики, легкий стайлінг...
Що цікаво ціна їх була однакова :)
Нуссс... тюнінг я люблю і поважаю, але так як і машину, мотик краще купувати "з під дєда" а не з під гонщика екстра класу.
З цього почалась історія мого життя в офф-роад стихії...
Продовження буде..............................