Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
В Росії заборонили ксенон
- Bober 2114
- Ім'я:Тарс
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Установка ксеноновых (газоразрядных) ламп в фары, предназначенные для использования с лампами накаливания, в том числе галогенными, является нарушением части 3 статьи 12.5 КоАП, согласно которому водитель может быть лишен прав на срок от шести месяцев до года.
Подробно
К данному выводу в ГИБДД пришли не с бухты-барахты: сначала инспекция получила множество жалоб от граждан, затем специалисты ФГУП «Научно-исследовательский и экспериментальный институт автомобильной электроники и электрооборудования» (НИИАЭ) изучили эффективность использования газоразрядных источников света (заключение экспертов можно прочитать здесь).
Изучив результаты исследования, ГИБДД вынесла вердикт: установку «ксенона» в обычные фары следует квалифицировать как несоответствие режима работы внешних световых приборов (совокупность технических характеристик фар, соответствующих тому или иному светораспределению, обеспечивающему безопасность дорожного движения в зависимости от дорожной ситуации и метеоусловий) требованиям конструкции транспортного средства.
Данное нарушение должно квалифицироваться сотрудниками Госавтоинспекции как административное правонарушение, предусмотренное частью 3 статьи 12.5 КоАП РФ (режим работы световых приборов не соответствует требованиям Основных положений по допуску транспортных средств к эксплуатации и обязанностей должностных лиц по обеспечению безопасности дорожного движения). Эксплуатация транспортных средств запрещается в порядке, предусмотренном частями 2, 21, 4 статьи 27.13 КоАП РФ (со снятием государственных регистрационных знаков).
При выявлении фактов установки световых приборов, режим работы которых не соответствует требованиям Основных положений, возбуждается дело об административном правонарушении по части 1 статьи 12.4 КоАП РФ.
Учитывая невозможность изъятия в ряде случаев приборов (источников света), явившихся орудием административного правонарушения (темное время суток, участки дорог вне населенных пунктов), в порядке, предусмотренном статьей 27.14 КоАП РФ, должны предприниматься меры по аресту указанных вещей.
Рассмотрение дел об административных правонарушениях, предусмотренных частью 3 статьи 12.5 КоАП РФ, отнесено к компетенции судов. Ответственность за данное правонарушение предусмотрена в виде лишения права управления транспортными средствами на срок от шести месяцев до одного года с конфискацией соответствующих световых приборов.
Взято http://news.drom.ru/13684.html
Подробно
К данному выводу в ГИБДД пришли не с бухты-барахты: сначала инспекция получила множество жалоб от граждан, затем специалисты ФГУП «Научно-исследовательский и экспериментальный институт автомобильной электроники и электрооборудования» (НИИАЭ) изучили эффективность использования газоразрядных источников света (заключение экспертов можно прочитать здесь).
Изучив результаты исследования, ГИБДД вынесла вердикт: установку «ксенона» в обычные фары следует квалифицировать как несоответствие режима работы внешних световых приборов (совокупность технических характеристик фар, соответствующих тому или иному светораспределению, обеспечивающему безопасность дорожного движения в зависимости от дорожной ситуации и метеоусловий) требованиям конструкции транспортного средства.
Данное нарушение должно квалифицироваться сотрудниками Госавтоинспекции как административное правонарушение, предусмотренное частью 3 статьи 12.5 КоАП РФ (режим работы световых приборов не соответствует требованиям Основных положений по допуску транспортных средств к эксплуатации и обязанностей должностных лиц по обеспечению безопасности дорожного движения). Эксплуатация транспортных средств запрещается в порядке, предусмотренном частями 2, 21, 4 статьи 27.13 КоАП РФ (со снятием государственных регистрационных знаков).
При выявлении фактов установки световых приборов, режим работы которых не соответствует требованиям Основных положений, возбуждается дело об административном правонарушении по части 1 статьи 12.4 КоАП РФ.
Учитывая невозможность изъятия в ряде случаев приборов (источников света), явившихся орудием административного правонарушения (темное время суток, участки дорог вне населенных пунктов), в порядке, предусмотренном статьей 27.14 КоАП РФ, должны предприниматься меры по аресту указанных вещей.
Рассмотрение дел об административных правонарушениях, предусмотренных частью 3 статьи 12.5 КоАП РФ, отнесено к компетенции судов. Ответственность за данное правонарушение предусмотрена в виде лишения права управления транспортными средствами на срок от шести месяцев до одного года с конфискацией соответствующих световых приборов.
Взято http://news.drom.ru/13684.html
- Megane
- Ім'я:Тарас
- Стать:чоловік
Re: В Росії заборонили ксенон
думаєте і до нас дійде

- Bober 2114
Сумнівно. Бізнесмени будуть лобіювати, їм легше ДАі відкати давати.
Востаннє редагувалось Сер, 17 березня 2010, 21:20 користувачем Bober 2114, всього редагувалось 1 раз.
- Vomont
- Ім'я:Володя
Давно пора, бо деколи просто проїхати неможливо.
- axel
Vomont, Хай заборонять ставити на фари з рифленим склом і там де нема лінзи. Тоді мені можна буде :)
bmw-club.lviv.ua
- GaGaRIN
- Ім'я:Віталік
- Подякували: 2 рази
Vomont, +1, правильно зробили, давно пора і в нас чистку рядів провести. Я взагалі ніц не иаю проти ксенону, в лінзі, з коректором... А то понапихають всюди де воно влазить і їздять з ксеноном в протитуманках
А ти потім зайців лапаєш пів хвилини [цензура] 

- Bober 2114
Якщо кснон нормально виставлений то він не сліпить, мені ще ніразу не блимнули. А от безпека руху підвищується.
- RomkoZem
- Ім'я:Роман
- Подякували: 1 раз
зрештою і вмене стоять але дійсно гарно підрегулював на стенді і ніхто ніразу не мругнув! 

zubylo.lviv.ua
- Vomont
Сам їзджу на штатному ксеноні але коли на зустріч їде якийсь жигулятор який запхав у звичайні фари ксенонові лампи ще й десь по 7000 +невиставив на стенді = нічого не видно зустрічним машинам
- puzzo
А толку з того моргання, якшо і так видно шо це лєвий ксенон, а не дальнєRomkoZem писав:зрештою і вмене стоять але дійсно гарно підрегулював на стенді і ніхто ніразу не мругнув!

- Bober 2114
Vomont, Згідний, але можна і нормально це все зробити. Є ж наприклад асси, які права мають, а їздити ні, вони більше проблем на дорозі створюють.
- Vomont
Bober 2114, можливо і можна але поки всі нерегульовані попадались
- Myself
- Ім'я:Oleksandr
- Номер:ВС 0990 ВО
- Дякував (ла): 19 рази
- Подякували: 71 рази
- Контактна інформація:
GaGaRIN, +500, сьогодні мене таке ввечері сліпило, я думав навіжений крузак
Я йому блим-блим, воно суне. Я йому фа-фа, йому [цензура]... Розминаємось - а це таврон
На звичайно рифльонку всю в болоті прихерачив 6500 певно
Йому б ті лампочки в одне місце вставити і включити... Щоб бачив як в день 

"Нам не страшні московські воші. Нам страшні українські гниди."
Симон Петлюра
Симон Петлюра
- RomkoZem
- Ім'я:Роман
- Подякували: 1 раз
ну в всякому випадку в нормальних руках нормально й світить, а якщо якийсь селюк нарегулював так що б горобців на деревах дивитись то тоді таких вирубувати треба, я згідний в лінзі воно найкраще світить, і не сліпить.
zubylo.lviv.ua
- nonuk
+1.puzzo писав:А толку з того моргання, якшо і так видно шо це лєвий ксенон, а не дальнє
Скоро і в нас напевно заборонять, так як наше даі любить переймати досвід російських колег, і прально зроблять. Але друге діло як то все буде виглядати на практиці

Wheels make the car
- Igor4ik
- Ім'я:Ігорко
сумніваюсь що ксенон в ВАЗі може світити і не сліпити........я ЗА щоб заборонили і не проти тих хто має!!!! 

- Tunik
- Ім'я:Вова
- Номер:58
- Контактна інформація:
там так і є ксенон можна ставити тільки в ті фари які розраховані для цього
jdm" as [цензура]!!!
- Igor4ik
- Ім'я:Ігорко
поставив собі ті лінзи з глазками, ксенон світить на УРА, чітко...
але мінінгіту [цензура], то фара потіє, то починає страбоскопити само по собі, вже встиг перегоріти, ще є гарантія, добре, то постійно якісь предохранітель згорить(((((((((((
ставив оскільки в Європі трошки сварять за то, та й мигати перестали невдоволені....але мінінгіт на свою голову не зникає
такшо тре купувати авто з лінзами, або міняти на якусь оптику, тільки не розшивати фару
але мінінгіту [цензура], то фара потіє, то починає страбоскопити само по собі, вже встиг перегоріти, ще є гарантія, добре, то постійно якісь предохранітель згорить(((((((((((
ставив оскільки в Європі трошки сварять за то, та й мигати перестали невдоволені....але мінінгіт на свою голову не зникає
такшо тре купувати авто з лінзами, або міняти на якусь оптику, тільки не розшивати фару
хороша ініціатива
- taras_Rudno
- Ім'я:Тарас
- Контактна інформація:
що ви всі тут розкудакталися... ксенон..ксенон... сліпит в очі... пак-пак-пак.... від звичайних фар можна також налапатися зайчиків і отримати миттєве засліплення.... просто селяни виставляють ті фари щоб повище світили і разить прямо в очі... то все залежить від культури водіїв... чого половина девяток їздить без задніх бризговиків-бо воно "кончено" виглядає... а воно не думає що закидає болотом машину яка їде позаду і також може привести до поганих наслідків...
ксенон -нормальна штука тільки потрібно грамотно відноситися з ним...і буде все ок.. а оскільки ми живем в Україні - то "маємо що маємо"
ксенон -нормальна штука тільки потрібно грамотно відноситися з ним...і буде все ок.. а оскільки ми живем в Україні - то "маємо що маємо"
Shkirynets_TEAM
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей