Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Чи маю право на такий гараж в будинку???
Breaker
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Чи маю право на такий гараж в будинку???

Повідомлення Breaker » Нед, 22 листопада 2009, 02:25

Привіт всім. Живу в 9-ти поверховому будинку. У нас є 3 під'їзди. У кожному з них при вході є приміщення розмірами як гараж (зразу сбоку дверей під'їзду). Теоретично ці приміщення сбудовані для мусоропроводу, щоб там стояли смітники і зверху летів туда мусор. У всіх під'їздах з початку існування будинку всі ці мусоропроводи закрили і вони ніколи не функціонували. Так от в це приміщення ідеально влазить легкове авто (доречі, приміщення в першу чергу ззовні нагадує гараж). В одному під'їзді, моєму - сусід зробив собі склад свого товару (просто ящики складає). У другому двірничка складає всякий хлам, а в третьому стоїть колодка і ніхто там нічо не тримає, але як я розумію нікому не збирається його віддавати (бо колись ще пригодиться). Чому я вважаю, що там можна ставити машину? Тому що пару років назад то так і було (сусід тримав там свою машину), а в будинку, що поруч з моїм в одному під'їзді стоїть ланос, у другому бмв е39.

Чи маю я право ставити в своєму домі своє авто??? Чи можу я якось його купити чи орендувати??? Чий він по закону? Як стати його власником і чи це реально?
Просто сусіди деякі кажуть, що то не реально, треба було думати коли заселялись і тепер то не моє і немаю я права того собі брати))). Розсудіть то з точки зору закону. Дякую

Mc

Re: Чи маю право на такий гараж в будинку???

Повідомлення Mc » Нед, 22 листопада 2009, 19:20

Breaker, з точки зору закону, якщо в будинку немає колективного управління, то всі нежитлові приміщення (підвал, горище, і тд) належать ЖЕКу. Відповідно з ними і треба домовлятися. сусіди до того стосунку взагалі не мають - можеш з ними хіба домовлятися, щоб тобі під двері не гадили з заздрощів :) читай Монтян на цю тему.
biketravel.wordpress.com

santosxxx
Подякували: 1 раз

Повідомлення santosxxx » Нед, 22 листопада 2009, 19:58

Breaker, в любому випадку неможна.. навіть чисто з точки зору заходів безпеки (пожежа, самозаймання ТЗ) ... або найдуться люди яких задавить жаба..напишуть на Тебе заяву і Твою лавочку прикриють...

Lui
Ім'я:Юра
Контактна інформація:

Повідомлення Lui » Нед, 22 листопада 2009, 20:39

Breaker, можна при любому упорядківцю будинку чи то ЖЕК, ЖБК або ОСББ. Алгоритм вирішення в кожному випадку різний. Плюс все залежить від того що тобі треба: орендувати, приватизувати, викупити.
Тільки що хвилин 20 розписував що і як - нет вирубило все стерлось :angry , знову писати напряг :roll ! Як цікавить напиши в аську!
З.І. Зважаючи, що будинок 9 поверховий і там багацько квартир. Створи ОСББ, стань головою і візьми собі в оренду то приміщення за розумні гроші; і тобі буде добре і людиськам :happy

santosxxx, як би тебе таке цікавило ти б в останню річ зважав на
santosxxx писав:чисто з точки зору заходів безпеки
вппринципі, як і всі кругом нас :sing

santosxxx
Подякували: 1 раз

Повідомлення santosxxx » Нед, 22 листопада 2009, 21:19

Lui, приїде відповідна служба і спитається чого це ти в кладовці тримаєш автомобіль, і який ти на це маєш дозвіл? Треба мати якийсь відповідний документ

Felix
Лінгвіст
Ім'я:Felix
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 37 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Нед, 22 листопада 2009, 21:27

Взяти собі це приміщення, то шось тіпа того ,якби хтось взяв твою машину з бомжів так просто поспати, бо ти тіпа (припустимо) довго на ній не їздив.

Коротше, мораль сєй басні такова, шо грубо кажучи, якщо є майно, то воно комусь належить. Приміщення сміттєпроводу (чи внизу будинку, чи на між кожними поверхами) є частиною будинку, яка виконує тенічну функцію. Самі громадяни в будинку є лише власниками квартир (за умови оформлення права власності). Сам будинок може бути власністю або кооперативу (так звані кооперативні будинки), або органів місцевої влади (так звані будинки державного фонду ,які перебувають на балансі жеків). У випадку кооперативного будинку для використання такого приміщення (тобто фактично для здачі його в оренду) мала б бути згода кооперативу (в основному дається на зборах кооперативу, тобто зборах власиків квартир). Щодо державного житлового фонду - то точно не відповім, але скоріш за все такий дозвір, а відповідно і угоду слід отримувати у органів місцевого самоврядування.
І ще, тепер на базі кооперативних чи державних будинків часто створюю обєднання співвласників - тоді потрібна згода та договір з таким обєднанням, бо будинок буде вважатися у власності обєднання.
Але загалом щодо названих тобою приміщень, то я не здивуюся, якщо їх взагалі не можна здавати в оренду, оскільки їхнє призначення - зовсім інше, аніж буде під час оренди. В законі про обєднання співвласників багатоквартрного житлового будинку ті речі вроді розписані. Я ніколи досконало то питання не вивчав, тому деталей не розкажу.

Але аксіома одна: просто так взяти - фактично може і можна (багато хто робить це в свому будинку, в якому живе). Але юридично це не правильно.
До речі, сходові клітки і коридори є приміщеннями спільного користування всіх мшеканців будинку. Чи наприклад ящик для викидання сміття між поверхами. В той же час багато хто ставить собі спільні двері на коридорах тільки для двох квартир або замуровує і одноособово використовує міжповерхову приміщення доступу до сміттєпроводу. Співмешканці в більшості закривають на то очі, бо самі не мають великої зацікавленості таке робити, і замахані жизню так, шо їм не до того, шоб шось там ділити. Але нагліші то роблять. Якщо ше спільні двері для двох квартир зрозуміти можна, бо кожен може такі собі зробити і не буде обділений, то замуровувати сміттпровід - то вже хтось уриває більший кусок і тіпа счітає шо самий умний. А по факту я можу піти і похірачити то всьо замуроване, бо по-перше воно у 100% випадках не зроблене на законних підставах, а по-друге, я тіпа тоже хочу якийсь хлам складати туда, а по-третє, мене жаба давить :D

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Нед, 22 листопада 2009, 21:30

Lui писав:Breaker, можна при любому упорядківцю будинку чи то ЖЕК, ЖБК або ОСББ. Алгоритм вирішення в кожному випадку різний. Плюс все залежить від того що тобі треба: орендувати, приватизувати, викупити.
Тільки що хвилин 20 розписував що і як - нет вирубило все стерлось :angry , знову писати напряг :roll ! Як цікавить напиши в аську!
З.І. Зважаючи, що будинок 9 поверховий і там багацько квартир. Створи ОСББ, стань головою і візьми собі в оренду то приміщення за розумні гроші; і тобі буде добре і людиськам :happy

santosxxx, як би тебе таке цікавило ти б в останню річ зважав на
santosxxx писав:чисто з точки зору заходів безпеки
вппринципі, як і всі кругом нас :sing
[цензура], як всьо просто! тіпа іграшка: візьми створи осбб і возьми собі в оренду! вот тому ми так і живем в гамні шо кладемо на закони і на принципи речей, які нормально придумані (типу осбб), але зразу використовувати їх тільки в своїх цілях, хоча їх призначення - захист інтересів всіх співвласників.
І ще: розумні люди завжди пропишуть в статуті осб обовязок узгоджувати із зборами осбб ьудь-які договори що стосуються ерухомого майна

Andriy01
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Andriy01 » Нед, 22 листопада 2009, 21:38

Нема проблем. Дістань ключ і став собі там машину. Нічого тобі не буде.
Як прийдуть з жеку хтось, то скажи шо ти зайняв то приміщення і не збираєшся виселятись. Або просто поговори з ними і поясни ситуацію, домовся.
Вони зможуть тебе виселити через суд.
А в суд жек не подаватиме, оскільки їм не до того. Хіба когось дуже вкурвить то він принципово займеться тим питанням.
Якщо вже в найгіршому випадку діло дійде до суду, то став машину вплоть до попереднього засідання :D А далі вже не став :D

Основна проблема для тебе - це дістати ключ. Ключ має бути в чергового двірника.

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Нед, 22 листопада 2009, 21:49

Andriy01 писав:Нема проблем. Дістань ключ і став собі там машину. Нічого тобі не буде.
Як прийдуть з жеку хтось, то скажи шо ти зайняв то приміщення і не збираєшся виселятись. Або просто поговори з ними і поясни ситуацію, домовся.
Вони зможуть тебе виселити через суд.
А в суд жек не подаватиме, оскільки їм не до того. Хіба когось дуже вкурвить то він принципово займеться тим питанням.
Якщо вже в найгіршому випадку діло дійде до суду, то став машину вплоть до попереднього засідання :D А далі вже не став :D

Основна проблема для тебе - це дістати ключ. Ключ має бути в чергового двірника.
Загалом з точки зору практики - ти правий, так воно буває. Але давай уявимо, шо знаходиться ше хтось такий умний, який живе в тому ж підїзді, і тоже починає хотіти туда поставити машину... і якщо ти з ним не зможеш домовитися, і допустим він в суд не піде, тоді в нього є інші варіанти... наприклад вкидати сміття по сміттєпроводу ,яке буде попадати туда де машина (ящика ніби ж нема вже там внизу?) потім можна заблокувати кілька разів замок, щоб власник тачки спочатку кілька годин попадав до машини, шоб на ній кудась поїхати і т.д.

Ну і не можна забувати, що в багатьох будинках таки є кооперативи чи осбб, і твій сусід- голова кооперативу (тепер ти поймеш шо він голова кооперативу) якось прийде до тебе і запитає... тут вже так не пошлеш його як жек (якшо канєшно не наплювати на всіх)

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Нед, 22 листопада 2009, 21:58

В даній ситуації хто нагліший, той і правий. Поки ніхто не вліз туди, шукай ключ і став там машину. Якщо всі звикнуть що ти там ставиш, то можна хоч до старості там буде ставити.

п.с. якщо з’явиться наглий сусід, то ставитиме той, хто перший приїде.

п.п.с. займись благоустроєм: пофарбуй двері, зацементуй дірки в сходах в під’їзд... поміняй туди замок!!! 8)

Bober 2114
Ім'я:Тарс

Повідомлення Bober 2114 » Нед, 22 листопада 2009, 22:37

В мене кооперативний будинок, в подібній ситуації сусід зібрав з жильців підписи і забудував прохід. Інший за тою ж схемою використав приміщеня в підїзді. Все залежить від того кому належить це приміщення.
ОФ. Щось я собі не уявляю того будинку, де влазить машина, який то район?

shaman
Ім'я:Святослав
Подякували: 23 рази

Повідомлення shaman » Нед, 22 листопада 2009, 22:51

Andriy01 писав:В даній ситуації хто нагліший, той і правий
підтримую, під моєю квавртирою є напів житловий підвал(трошка в поганому стані правда) повністю по площі і плануванню як моя квартира. Я його забрав і почав використовувати. Через деякий час почали сусіди возмущатись, але я швиденько приватизував це приміщення поки не піднявся шум і тепер маю можливість і проект на двохповерхову квартиру
Тому забирай, але роби доки відразу при можливості, потім будеш в плюсі полюбому

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Нед, 22 листопада 2009, 22:56

ващє афуєлі я так бачу...

shaman

Повідомлення shaman » Нед, 22 листопада 2009, 22:59

pikach00 писав:ващє афуєлі я так бачу...
"абаснуй" :happy

Mick
Контактна інформація:

Повідомлення Mick » Нед, 22 листопада 2009, 23:01

Буде як завжди нікому воно нетреба було і ше би було непотрібно невідомо скільки, а може ніхто просто недумав про то приміщення, а як тільки ти почнеш там ставити машину зразу почнуть возмущатись навіть ті в кого машини нема.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Нед, 22 листопада 2009, 23:03

shaman писав:"абаснуй"
Самі незаконно захоплюємо всьо, а потім жаліємось що даі щемить за парковку в центрі? Так само всі ваняють коли ущемляються їхні права, а самі в той же час борзіють сильно.

shaman

Повідомлення shaman » Пон, 23 листопада 2009, 08:56

Незаконно- це коли підробляються документи, приватизовується те що в принципі законодавстом заборонено. В моєму випадку в підвал протікала будинкова каналізація, це був розплідник щурів і вонізма, а жек на це грошей не мав(для довідки:будинок 1903 року, стіни по 1.2 м., фундамент цегляний від води почав "плисти") і тому за свої кошти, а це близько 5 косих зе я відремонтував це. І потім коли цей підвал став привабливим капіталовкладенням він зразу став всім потрібен. Так як на ремонт ЗАГАЛЬНОЇ каналізації ніхто скидуватись не хотів, я послав всіх і оформив його на себе. У випадку автора іди в жек, шукай майстрового та говори з ним за оренду, будеш пару сотень доплачувати до квартплати. Але повзнавай в жеку все це тихенько, сусіди як почуюють зразу і їм стане потрібно

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Пон, 23 листопада 2009, 09:34

Так хай собі возмущаються. В нас народ все життя возмущається шо хтось мудріший :D

Breaker

Повідомлення Breaker » Вів, 24 листопада 2009, 01:50

1) я ж написав, що вже давним давно знайшовся сусід, який в моєму під'їзді ставив раніше машину, а тепер замутив собі склад) Але в нього він вже років 10, тепер моя черга)))
2) ключ в сусіда))) Він його точно не віддасть))) Інший під'їзд дворнічки - в неї там хламу купа, а третій навіть не знаю чий, але то інша частина будинку, то паходу занагло буде... І туда важко буде заїжати, там на відміну від мого під'їзду стоять вночі дуже дорогі іномарки (лексуси, бмв7 остання, ауді а8...), карочє пояснити, що треба мені лишати проїзд буде важко... +в них там відеокамера перед входом на їхні тачки
3) я просто думаю, що сусід там нелегально пристроївся
4) хтось писав, що мусор кидатимуть на зло - це нереально, всі двері на колодках + вроді навіть заварено все
5) там ще питали, що то за будинок такий: таких будинків у Львові тільки три, то окремі проекти, нестандартні, пояснити важко, можу завтра фото зробити. І місця для машини там багато, в сусідньому домі нормально влазить бмв 5 е39
6) получається треба йти в ЖЕК взнавати???

Lui
Контактна інформація:

Повідомлення Lui » Вів, 24 листопада 2009, 10:18

Andriy01, shaman, все саме так! Підтримую!
В мому випадку був і підвал і балкон і подвіря - нікому не треба було все гнило, валилось, заси..лось... і всі було начхати, поки не зявився я з грошима і був готовий то все відремонтувати і привести в порядок.
Тоді всім стало все треба, але далі всім було начхати на стан. Просто кожен хотів після відновлення за мої гроші виходити на балкон бо не страшно, що впадеш, смажити шашлички на подвірї бо кругом гімна вже немає, і гілка на голову не впаде, банки в підвалі ставити бо тепер там нічого не бігає, і по коліно води немає!
Я спочатку ще не наглів ішов людям на зустріч, казав дайте пару грн разом зробимо; давайте я зробля собі частинку і приватизую, а ви мені попідписуєтесь на приватизація саме тієї частинки! Тіпа робив всьо згідно букви закону!
Но всім було(крім одного сусіда) ... а сильно розумні пропонували викупити їхні права :boxed
От ми з ним згуртувались вклали досить серйозні гроші і все зробили!
Все приватизували і нахали на всіх - все подвіря, належить йому, балкон мені, пів підвалу на нас двох(в тій половині ніколи нічого не було бо була постійно затоплена). І жодної незаконної операції не зробили!
Всі ходили спочатку жалілись, потім просто просили вазоночок на балконі поставити, на подвірї сігарєтку закурити... Я далі мав всіх в одному місці! Але на подвіря дозволили ходити всім, але з дозволу :happy

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей