Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Що є цікавого у вашій машині датчики, кнопки і т.д.
Diwal
Ім'я:Назарій
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Що є цікавого у вашій машині датчики, кнопки і т.д.

Повідомлення Diwal » П'ят, 06 листопада 2009, 22:38

в мене поки хтось спереду капот не притисне ручку відкривання фіг потянеш :happy
з цікавого є така фішка (не заводська, встановив напевно попередній власник, про неї нічого не сказав) коли вночі на дальному наближаєшся до освітленої ділянки або падає на передок машини ше якесь світло воно автоматом включає ближнє! спочатку думав шо це в мене так збігом обставим постійно проводка глючить, навіть до електрика їздив який нічо не допер! найшов якийта датчик (під решоткою коли міняв) схожий на світлодіод! кароче обрізав я провода на цей девайс бо він прихарив що вирубував дальнє навіть на місячне світло

crush
Ім'я:Vitallo
Контактна інформація:

Повідомлення crush » Суб, 07 листопада 2009, 13:13

Diwal писав:в мене поки хтось спереду капот не притисне ручку відкривання фіг потянеш
в мене на карізмі була така фішка, правда то після того як я на ній метрів п"ять пролетів і об асфальт передком гепнувся :D :D :D . Удар прийшовся на буксіровочний гак і видно щось деформувалось. Капот тупо перестав вистрілювати. Незручно капєц. Щоб відкрити капот треба двох. Правда я потім його "с помощью молотка и какой-то матери" маленько нарівняв, але все одно не так як було :|
Малий і гімнистий
© НУЛП ІНЕМ ЕК-12 2003рік

Lyubomyr
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 27 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Lyubomyr » Сер, 18 листопада 2009, 11:59

Demyan писав:3. Спіралька в бачку для омивання скла - яка підігріває воду взимку.
Demyan писав:Коли заводиш двигун по ній тече антифірз який нагрівся,в бачку завжди тепла вода - що теж краще омиває шкло в разі необіхдності, але ніколи негаряча - я пробував і дивився, датчиків там немає напевно просто вона тонка і того хватає щоб розморозити воду за хвилину другу і не підгірвати її до кипятка...не знаю як але якось то вони продумали.
:no
а я знаю :p Бо в мене не працювала.
Зображення
Зображення
Зображення
Чорна фіговинка - вентиль/клапан, що працює по принципу термостату. Він відкривається по низькій температурі рідини в бачку, якщо тепло - закритий, холодає(+8С-+5С) привідкривається, і чим холодніше все більше відкривається.
По темі: 2 положення відкриття капоту, 2-ге вертикальне, особливо зручно при ремонті в підкапотному просторі.

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Сер, 18 листопада 2009, 14:16

І так:
1. Відкючання пасажирського аєрбегу.
2. Датчик дощу (працює в автоматичному режимі і доречі дуже вдало)
3. Датчик світла, Наприклад їдеш в день, вїжджаєш в тунель а воно само загоряється.
4. Режим антизапотівання вікон.
5. Звуковий сигнал і попередження ICE ACERT, коли температура ззовні менше +3 (так званий ризик ожеледі) і сама температура починає мигати.
6. Енергозберігаючий режим, вся електромережа виключиться через 30хв.,
7. Борт.комп розказує про моментальний розхід, середній розхід, пройдену відстань, середню щвидкість по цій відстані і скільки лишилося проїхати на цьому баці)
8. Підігрів сідушок.
9. Автоматично підбавляється звук при збільшенні швидкості, істотно не відчутно але комфортно, можна відключати цю опцію.
10. Рульва колонка вверх-вниз і по глибині.
11. при витягуванні ключа ззамка запалення включається світло на 15 секунд і ще протягом 1 хвилин підсвічюються дверні ручки і кнопочки склопідіймачів, також вони ще працюють протягом цього часу без ключа в запаленні.
12. Світло в багажнику засвічується за допомогою рідинного датчика.
13. Є такий девайс що відсмоктує пари бензину з баку і направляє їх в камеру згоряння.
14. Коли машина стоїть на сонці і надворі тепло то при її заведенні включаєть автоматично кліма. Аналогічно і зиммою коли сідаєш в холодну машину воно включає кліму і дає тепло. Задня заводська шторка, дуже вдало замаскована і ефективна.
15. Датчик Масла і сигналізатор коли його мало. (в вигляді 6 полосок під одометром.)
16. Регулювання яскравості підсвітки приборів
17. Керування магнітолою пультом з-під руля.
Ще може що згадаю то допишу.
INTE®©ULLE®™

crush
Контактна інформація:

Повідомлення crush » Сер, 18 листопада 2009, 16:18

hrdrive писав:12. Світло в багажнику засвічується за допомогою рідинного датчика.
Що таке рідинний датчик?
hrdrive писав:13. Є такий девайс що відсмоктує пари бензину з баку і направляє їх в камеру згоряння.
Це круто!!! Ніколи навіть не чув про такий.
hrdrive писав:Аналогічно і зиммою коли сідаєш в холодну машину воно включає кліму і дає тепло.

А яким х*ром воно гріє???? У тебе автономка є?
Малий і гімнистий

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Сер, 18 листопада 2009, 16:33

Рідинний датчик це щось типу коли кришка багажнику міняє кут нахилу там є колбочка і коли там рідина переливаєть то засвічується світло. То мене просвітили майстри коли ставили сигналку - вони з тим довго модохалися як підключити туди сигналізацію.
Я мав наувазі що коли в холодну пору заводиш машину то система клімат контролю сама ставить температуру, включає кондюк і включає вентилятори, без відома господаря:) Ти можеш його зразу після цього виключити, але всеодно приємно що машинка дбає. Це спостерігається після температури менше 3 градусів.
INTE®©ULLE®™

crush
Контактна інформація:

Повідомлення crush » Сер, 18 листопада 2009, 21:46

hrdrive писав:Я мав наувазі що коли в холодну пору заводиш машину то система клімат контролю сама ставить температуру, включає кондюк і включає вентилятори, без відома господаря:) Ти можеш його зразу після цього виключити, але всеодно приємно що машинка дбає. Це спостерігається після температури менше 3 градусів.
:D В моїй машині, якщо ти читав вище, стоїть діаметрально протилежна система. Вона не включає обдув, поки машина не прогріється і на мою дуку цим більше дбає про водія(щоб на нього не дуло холоднюче повітря). Але французи мабуть врахували свій прорахунок, бо в 407 була система автоматичного охолодження в спеку, а підігріва вже не було!
Малий і гімнистий

Carter
Ім'я:Володя
Контактна інформація:

Повідомлення Carter » Сер, 18 листопада 2009, 22:01

А як ви відключаєте АБС
в мене щоб його виключити треба зайти в поворот з ручніком, а щоб знову включити потрібно перезапустити мотор
А ще в мене при відкритті дверей включається підсвітка в ногах і світить 30сек в незалехності від положення дверей(сам робив :) )
Фото

Carter
Ім'я:Володя
Контактна інформація:

Повідомлення Carter » Сер, 18 листопада 2009, 22:23

а ще знаю одне таке субару яке знімається з сигналізації відбитком пальця біля ручки дверей :ninja
Фото

crush
Контактна інформація:

Повідомлення crush » Чет, 19 листопада 2009, 10:07

Carter писав:А як ви відключаєте АБСв мене щоб його виключити треба зайти в поворот з ручніком, а щоб знову включити потрібно перезапустити мотор
:shock А в нас воно не відключається взагалі.Думаю якщо напишу за всіх вище писавших то не помилюсь. Переважно відключається tracktion control(він же ESP, ASC....в кого як), а АБС постійно діюча система.
Carter писав:а ще знаю одне таке субару яке знімається з сигналізації відбитком пальця біля ручки дверей

прікольно. треба і собі підмутити таке.
Малий і гімнистий

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 19 листопада 2009, 11:43

Crush писав:АБС постійно діюча система
:D трохи не так, АБС включається при екстренному гальмувані, коли колеса під час руху хочуть блокуватись, а в нормальному режимі їзди ця система виключена (працює в режимі очікування).

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Чет, 19 листопада 2009, 12:07

Crush писав:А в нас воно не відключається взагалі.
Запобіжник витягуєш і відключається ;)

Pier
Дякував (ла): 5 рази

Повідомлення Pier » Чет, 19 листопада 2009, 12:08

Crush писав:Carter написав:
а ще знаю одне таке субару яке знімається з сигналізації відбитком пальця біля ручки дверей

прікольно. треба і собі підмутити таке.
нічого прикольного, це легше "взламати", чим ключ підібрати,

hitlos
Ім'я:Андрій
Номер:Numero Uno

Повідомлення hitlos » Чет, 19 листопада 2009, 13:01

А в мене підстаканник є після 9-ки мего круть :D

Stuff
Ім'я:Віталік
Дякував (ла): 15 рази
Подякували: 29 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Stuff » Чет, 19 листопада 2009, 13:07

pikach00 писав:Запобіжник витягуєш і відключається
+вбило просто)))
количество слов не определяет качество речи...

Serg
Ім'я:Sergiy

Повідомлення Serg » Чет, 19 листопада 2009, 13:32

Vitalik-first писав:pikach00 написав:Запобіжник витягуєш і відключається +вбило просто)))
В мене він постійно витягнутий, їжджу без АБС, після декількох гальмувань на "гармошці", коли чуть в зад комусь не заїхав. На зимовий період може і поверну на місце а може і ні. На мій погляд АБС не для наших кривих доріг.

GaGaRIN
Ім'я:Віталік
Подякували: 2 рази

Повідомлення GaGaRIN » Нед, 22 листопада 2009, 00:33

А в мене в машині є дуже інтересна куйня яку власники рено з радістю викидають в смітник, називається ця какашка "Рецеркулятор вихлопних газів", воно, падло, коли моцно тиснеш на гашетку відкриває клапан і випердові гази з тою всьою сранню яка не догоріла в циліндрах летить назад у впускний колектор! :ninja О [цензура] технології, борьба за екологію єтіть-калатіть, шоп їм руки покрутило! Шо після такої язди за 2-3 роки споживання нашої соляли робиться у колекторі навіть уявити важко, короче кіно і німці!

crush
Контактна інформація:

Повідомлення crush » Нед, 22 листопада 2009, 12:05

igorok писав:
Crush писав:АБС постійно діюча система
:D трохи не так, АБС включається при екстренному гальмувані, коли колеса під час руху хочуть блокуватись, а в нормальному режимі їзди ця система виключена (працює в режимі очікування).
Дуже дякую просвітив!!! Я вже стільки років їздю і думаю що в мене абс постійно включена. :D

Спеціально ж навів приклад з есп, щоб не було таких постів, яка також включається тільки в певний момент, але примусово виключається, а абс ні.
Малий і гімнистий

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Нед, 22 листопада 2009, 13:58

GaGaRIN писав:А в мене в машині є дуже інтересна куйня яку власники рено з радістю викидають в смітник, називається ця какашка "Рецеркулятор вихлопних газів", воно, падло, коли моцно тиснеш на гашетку відкриває клапан і випердові гази з тою всьою сранню яка не догоріла в циліндрах летить назад у впускний колектор! О [цензура] технології, борьба за екологію єтіть-калатіть, шоп їм руки покрутило! Шо після такої язди за 2-3 роки споживання нашої соляли робиться у колекторі навіть уявити важко, короче кіно і німці!
в мене похожа куйня є, постійдо дросель засерає

Lyubomyr
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 27 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Lyubomyr » Нед, 22 листопада 2009, 20:40

GaGaRIN писав:А в мене в машині є дуже інтересна куйня, називається ця какашка "Рецеркулятор вихлопних газів", воно, падло, коли моцно тиснеш на гашетку відкриває клапан і випердові гази з тою всьою сранню яка не догоріла в циліндрах летить назад у впускний колектор!
в мене теж таке є, я промивав всю систему впуску, від турбіни до входу в циліндри, включаючи впускн.колектор. Але чув що вона працює на ХХ і у звичайному режимі. А в режимі "газ в полік" - відключається ;)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей