Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Хочу якісний, бюджетний звук. Ваші думки та поради.
- Cr@zy
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 15 рази
- Контактна інформація:
Завжди хотів, щоб у моїй машині був хороший звук і останнім часом це не дає мені спокою. Пошуком користувався перечитав купу тем, статтей, форумів, і т.д., але хочу почути поради конкретно по свому випадку. В машині встановлена магнітола і як це називають "акустична підготовка" - 4 динаміки, 2 динаміки у передніх дверях, 2 в задній полиці. Грає, як на мене це все більш-менш прийнятно, але хочеться чогось більш якісного, от і появилась така ідея покращити якість звучання. Початок поклав (якщо можна це так назвати) з обезшумки передніх дверей і багажника, далі планується повна обезшумка.
Так от, що я хочу: 2-ох компонентна фронтальна акустика в передні двері, 4-ох канальний підсилювач - щоб підключити фронт і сабвуфер, ну і відповідно сабвуфер (не стелс, а то його потім продати або поставити в іншу машину напевно майже не реально, хоча стелс варіант непоганий). Магнітолу міняти не планую. Рост та Dj kvass, Ви безпосередньо займаєтесь встановленням аудіоакустики в авто, і переслухали не один десяток різних марок можливо зможете підказати з чого варто вибирати? Можливо можна буде десь зустрітись послухати що стоїть у Ваших машинах, щоб було з чим порівнювати і до чого тягнутись. Наприклад, спочатку потрібно купити і прокласти кабель, який він повинен бути? Які динаміки вибрати? Саб має бути в ЗЯ чи з ФІ? Машина седан. Чи може фрі-ейрні сабвуферні динаміки ставити в задню полицю? Саб буде в останню чергу, а то і місце в багажнику треба і все зразу не получиться, буду робити поступово). Бюджет під це все планується обмежений - до 2-2.5тис грн. Просто хочу щоб це все було в сторону "правильного" звучання, хоч не сумніваюсь що з таким бюджетом такого скорше за все не получиться, але думаю краще ніж я куплю що-небудь, поставлю і воно буде грати як-небудь.
Так от, що я хочу: 2-ох компонентна фронтальна акустика в передні двері, 4-ох канальний підсилювач - щоб підключити фронт і сабвуфер, ну і відповідно сабвуфер (не стелс, а то його потім продати або поставити в іншу машину напевно майже не реально, хоча стелс варіант непоганий). Магнітолу міняти не планую. Рост та Dj kvass, Ви безпосередньо займаєтесь встановленням аудіоакустики в авто, і переслухали не один десяток різних марок можливо зможете підказати з чого варто вибирати? Можливо можна буде десь зустрітись послухати що стоїть у Ваших машинах, щоб було з чим порівнювати і до чого тягнутись. Наприклад, спочатку потрібно купити і прокласти кабель, який він повинен бути? Які динаміки вибрати? Саб має бути в ЗЯ чи з ФІ? Машина седан. Чи може фрі-ейрні сабвуферні динаміки ставити в задню полицю? Саб буде в останню чергу, а то і місце в багажнику треба і все зразу не получиться, буду робити поступово). Бюджет під це все планується обмежений - до 2-2.5тис грн. Просто хочу щоб це все було в сторону "правильного" звучання, хоч не сумніваюсь що з таким бюджетом такого скорше за все не получиться, але думаю краще ніж я куплю що-небудь, поставлю і воно буде грати як-небудь.
- Yelik
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 24 рази
- Контактна інформація:
Re: Хочу якісний, бюджетний звук. Ваші думки та поради.
По дротах(перерізи, як прокладати і т.д.), вибір саба (ЗЯ, ФІ) можна почитати тут же на форумі(пошук підкаже, були такі теми).
За 2-2,5тис.грн. 2-ох компонентний фронт, 4-ох канальний підсилювач і саб, ще й якісні... імхо не знайдеш. Хоча залежно, що для тебе "якісно".
Саб в полицю не раджу.
За 2-2,5тис.грн. 2-ох компонентний фронт, 4-ох канальний підсилювач і саб, ще й якісні... імхо не знайдеш. Хоча залежно, що для тебе "якісно".
Саб в полицю не раджу.
volleyball.lviv.ua/blog/
- Cr@zy
- Контактна інформація:
так от і я думаю що не знайду якісного за ті гроші, але може хоть щось краще з тих брендів, що є на ринку.
- Yelik
- Контактна інформація:
Cr@zy, поки що купи тільки фронт. Рекомендують як бюджетно "недорогий" Helix. В мене наприклад стоїть Morel Pulse 6, які звичайно не "фонтан", але досить непогані як на свої гроші. Зараз стоять без саба і дуже відчувається, що його явно бракує. Підсилювач 3-ох канальний, для чого тобі 4-ох канал.?
Саб з підсилювачем купиш пізніше, як назбираєш грошей.
Або зроби як робить 90% в такому випадку. Накупи бюджетних, але фірмових компонентів sony, pioneer, jvc. В цю суму вкладешся, буде тішити око "фірмА" і знову ж таки тих самих 90% каже "звук просто бомба".
Дроти підбери згідно таблиць(тема тут є я її створював :) ) по перерізу, якоїсь там фірми супер-пупер шукати не потрібно, основне щоб переріз відповідав і правильно були прокладені.
Саб з підсилювачем купиш пізніше, як назбираєш грошей.
Або зроби як робить 90% в такому випадку. Накупи бюджетних, але фірмових компонентів sony, pioneer, jvc. В цю суму вкладешся, буде тішити око "фірмА" і знову ж таки тих самих 90% каже "звук просто бомба".
Дроти підбери згідно таблиць(тема тут є я її створював :) ) по перерізу, якоїсь там фірми супер-пупер шукати не потрібно, основне щоб переріз відповідав і правильно були прокладені.
volleyball.lviv.ua/blog/
- Cr@zy
- Контактна інформація:
2-компонентний фронт розраховую купити за грн так 600-700. Morel Pulse 6 - в інеті ціни в районі 620-990грн, в принципі по ціні б підійшло, але чогось хочу саме компонентні, ну а якщо надумаю взяти такі ж як в тебе то можна буде якось послухати їх в тебе? :)
а Helix - які конкретно динаміки?
а підсилювач може бути і 3ох канал, в принципі тил не планую ставити)
а Helix - які конкретно динаміки?
а підсилювач може бути і 3ох канал, в принципі тил не планую ставити)
- Yelik
- Контактна інформація:
вони і є 2-ох компонентні.Cr@zy писав:в принципі по ціні б підійшло, але чогось хочу саме компонентні
Послухати без проблем, але ще раджу знайти і послухати Хелікси, їх рекомендують.
volleyball.lviv.ua/blog/
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Helix Dark Blue DB 62.1 тільки, ну або 13см 52.1 ні в якому разі не X-MAX
Ford?
- Рост
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Воно дійсно краще під'їхати, поспілкуватися вживу.
Мої телефони в мене на сайті, можна домовитись, послухати машину. Правда, в мене зараз там все вивернуто навиворіть :) з динаміків тільки середньочастотники та твітери, правда герц від 80 воно все точно грає :)
До речі, я от тут згадав, в мене уже років два напевно лежать на полиці мої колишні мідбаси, це аналог Helix Precision, зроблені тим самим німецьким виробником, тільки з вдосконаленою системою вентиляції і ще деякими речами, які дозволили підняти їх потужність. Їх я просто вже давно переріс, так би мовити. А варіант б/у-шки вищих лінійок, який обійдеться по ціні початкових, я б радив теж розглянути, так можна в тому самому бюджеті отримати на рівень вищу якість. Ну але то вже кожен сам вирішує, лякає його б/у, чи ні. Принаймні можна потримати в руках, послухати.
Взагалі, дійсно бюджет навіть для початкового рівня системи не аховий. Думаю, тут треба робити все поетапно - нормальний фронт, потім нормальний підсилювач, а потім уже до цього всього "прикрутити" сабвуфер.
Кабелі силові - одеса-кабель, в магазинах є 16 кв. мм, для такої системи цілком достатньо. Наконечники теж мідні лужені продаються, можна все надійно запаяти. Припой краще свинцевий 60/40, срібні в наших широтах не раджу використовувати. Головний запобіжник краще взяти типу mini-ANL, але в жодному разі не циліндричні, там така конструкція, що спад напруги на запобіжнику жахливо великий.
Також в початкового рівня системі акустичні кабелі з тих самих одеса-кабель будуть в самий раз, багатожильні перерізу 2,5 кв. мм. Чому одеса-кабель? Тому що там нормальна мідь. А не китайська типу безкиснева ... обміднена сталь. Розказати страшилку, як сучасні дорогі міжблочники притягуються магнітом?
Далі. В такому бюджеті міжблочники тоже я б радив зробити або з приснойного мікрофонного кабелю, а вручну. Можна спробувати з того ж багатожильного одеса-кабелю, тільки меншого перерізу, 0,5...0,75 кв. мм. Береться три кабелі, заплітається в косичку (дівчата вміють, попроси кохану :) ), тюльпани або щось типу нойтрік, на радіоринку є, але вони не зовсім дешеві, або щось простіше, гривень по 7-8, головне щоб паялось нормально і контакт забезпечувало надійний. І за псевдо-балансною схемою.
Ну і так далі.
Мої телефони в мене на сайті, можна домовитись, послухати машину. Правда, в мене зараз там все вивернуто навиворіть :) з динаміків тільки середньочастотники та твітери, правда герц від 80 воно все точно грає :)
До речі, я от тут згадав, в мене уже років два напевно лежать на полиці мої колишні мідбаси, це аналог Helix Precision, зроблені тим самим німецьким виробником, тільки з вдосконаленою системою вентиляції і ще деякими речами, які дозволили підняти їх потужність. Їх я просто вже давно переріс, так би мовити. А варіант б/у-шки вищих лінійок, який обійдеться по ціні початкових, я б радив теж розглянути, так можна в тому самому бюджеті отримати на рівень вищу якість. Ну але то вже кожен сам вирішує, лякає його б/у, чи ні. Принаймні можна потримати в руках, послухати.
Взагалі, дійсно бюджет навіть для початкового рівня системи не аховий. Думаю, тут треба робити все поетапно - нормальний фронт, потім нормальний підсилювач, а потім уже до цього всього "прикрутити" сабвуфер.
Кабелі силові - одеса-кабель, в магазинах є 16 кв. мм, для такої системи цілком достатньо. Наконечники теж мідні лужені продаються, можна все надійно запаяти. Припой краще свинцевий 60/40, срібні в наших широтах не раджу використовувати. Головний запобіжник краще взяти типу mini-ANL, але в жодному разі не циліндричні, там така конструкція, що спад напруги на запобіжнику жахливо великий.
Також в початкового рівня системі акустичні кабелі з тих самих одеса-кабель будуть в самий раз, багатожильні перерізу 2,5 кв. мм. Чому одеса-кабель? Тому що там нормальна мідь. А не китайська типу безкиснева ... обміднена сталь. Розказати страшилку, як сучасні дорогі міжблочники притягуються магнітом?
Далі. В такому бюджеті міжблочники тоже я б радив зробити або з приснойного мікрофонного кабелю, а вручну. Можна спробувати з того ж багатожильного одеса-кабелю, тільки меншого перерізу, 0,5...0,75 кв. мм. Береться три кабелі, заплітається в косичку (дівчата вміють, попроси кохану :) ), тюльпани або щось типу нойтрік, на радіоринку є, але вони не зовсім дешеві, або щось простіше, гривень по 7-8, головне щоб паялось нормально і контакт забезпечувало надійний. І за псевдо-балансною схемою.
Ну і так далі.
- mikeng
- Ім'я:mikeng
Чому так категорично про X-MAX 62?
- Рост
- Контактна інформація:
Тому що до розробки цього чуда ні гер Фішер, ні Ехман з партнерами ніякого відношення не мають. Просто російський дистрибютор Хелікса домовився з німцями, що вони це добро будуть продавати в країнах СНД під брендом Хелікс. А так це типовий витвір дядечка Ляо.mikeng писав:Чому так категорично про X-MAX 62?
- Cr@zy
- Контактна інформація:
недодивився)Yelik писав:вони і є 2-ох компонентні.
от щось такого плану і хочеться, і по розміру теж. 13см - нехочу однозначно)Fobos писав:Helix Dark Blue DB 62.1
можем обговорити це питання) напевно краще буде при зустрічі. в принципі для мене б/у звучить не так страшно, якщо це не на базарі чи по оголошенню, а так би мовити якщо в своєї людини берешРост писав:лежать на полиці мої колишні мідбаси

А на рахунок силових кабелів то для мене поки що шось дуууже тяжко) ніц в тому не розуміюсь, але виправлюсь)
- Yelik
- Контактна інформація:
4-та тема на першій сторінціCr@zy писав:А на рахунок силових кабелів то для мене поки що шось дуууже тяжко) ніц в тому не розуміюсь, але виправлюсь)

volleyball.lviv.ua/blog/
- Cr@zy
- Контактна інформація:
Yelik писав:4-та тема на першій сторінці
я бачив тему, якраз почав вивчати :)Yelik писав:Дроти підбери згідно таблиць(тема тут є я її створював :)
- mikeng
Згоден що це не власна розробка, але як там з балансом ціна/якість, тести кажуть ніби зовсім незле, як і ті в яких стоять такі (хоча то звісно суб'єктивно), різниця в якості пропорційна різниці в ціні (близько 250грн або +50% від вартості X-max)?Рост писав:Тому що до розробки цього чуда ні гер Фішер, ні Ехман з партнерами ніякого відношення не мають. Просто російський дистрибютор Хелікса домовився з німцями, що вони це добро будуть продавати в країнах СНД під брендом Хелікс. А так це типовий витвір дядечка Ляо.mikeng писав:Чому так категорично про X-MAX 62?
- Cr@zy
- Контактна інформація:
я так розумію в тебе стоять X-MAX 62? якщо так то ти б доплатив тих 250грн різниці, щоб взяти кращі чи вони повністю задовольняють твої потреби?mikeng писав:тести кажуть ніби зовсім незле, як і ті в яких стоять такі (хоча то звісно суб'єктивно)
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Для чого тоді взагалі хелікс брати, беріть тоді альфард чи ноунейм ще дешевше і різниця в якості також буде пропорційна. Для мене завжди було загадкою, для чого питатись поради і наполягати на протилежному, коли тобі відповідають?
Ford?
- Cr@zy
- Контактна інформація:
З чого ви взяли, що я наполягаю на чомусь протилежному? Чи ви вирішили що я намагаюсь наприклад довести що куплені на базарі пищалки за 20грн і овали за 200грн на яких написано 300W краще грають від динаміків за 200доларів і навіщо платити більше? Для того я і створив тему щоб мені допомогли вибрати щось більш-менш пристойне. X-MAX 62 - як варіант я взагалі не розглядаю, якщо ви про це. Ну і як то кажуть "все пізнається в порівнянні", так що просто послухати як звучить той же X-MAX 62 і порівняти його з Helix Dark Blue DB 62.1 і вибрати з того краще думаю нічого в тому поганого немає. А те що ви запропонували - Dark Blue DB 62.1 цілком прийнятний варіант, можливо і вже б купив, але перед тим ще хочу зустрітись з Ростом, в нього є пропозиція для мене)
- mikeng
Я так як і Ти вибираю, хочу взяти або Xmax або DB, для мене та різниця в ціні суттєва наразі планується тільки фронт, нікого ні в чому не переконую, пробую сам визначитись, за бренд платити смислу небачу.Cr@zy писав:я так розумію в тебе стоять X-MAX 62? якщо так то ти б доплатив тих 250грн різниці, щоб взяти кращі чи вони повністю задовольняють твої потреби?mikeng писав:тести кажуть ніби зовсім незле, як і ті в яких стоять такі (хоча то звісно суб'єктивно)
А стоять такі (Xmax) в мого колеги з Києва і каже що всього хватає (а йому на відміну від мене медвідь на вухо не наступав і з фінансами трохи легше), вот і думаю чи варто доплатити чи ні.
Жалко нема де послухати і то і то, і бажано в машині:)
- Cr@zy
- Контактна інформація:
Я також гроші на принтері не друкую(а шкода :)) і 250грн для мене так само відчутно, АЛЕ купляю для себе, ну і принаймні кілька років не збираюсь їх міняти (думаю ти теж), а як буде мене все влаштовувати то наприклад і машину в майбутньому поміняти можна, а акустику залишити ту ж саму, того і хочу чогось кращого і морально себе готую віддати трохи більше, на мою думку краще зразу купити щось дорожче, ніж через деякий час задумуватись над тим і сумніватись в правильності свого вибору і думати чого не купив дорожче зразу.
для мене також фірма немає значення.
Зато є такі люди які купляють 2 овали "Піонера" і думають шо воно 3,14..здате бо там напис "фірма" і 500W на кожному динаміку або саб Джібіел з написом 1000W за 400-500грн і потім всім розказують шо в них в машині звук "повний ульот" бо там 1КВт музики))
mikeng писав:за бренд платити смислу небачу
для мене також фірма немає значення.
Зато є такі люди які купляють 2 овали "Піонера" і думають шо воно 3,14..здате бо там напис "фірма" і 500W на кожному динаміку або саб Джібіел з написом 1000W за 400-500грн і потім всім розказують шо в них в машині звук "повний ульот" бо там 1КВт музики))
- mikeng
згоден з твоїм постом, але чоловік з такими вже 2 роки прогоцав і вроді все ок, довольний. Тим паче можливості дорожче взяти в нього були і зараз є
Мож місцеві експерти щось ще підкажуть
Мож місцеві експерти щось ще підкажуть
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей