Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
І мені виписали протокол:)
Andriy01
Стать:чоловік
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 4 рази
Re: І мені виписали протокол:)

Повідомлення Andriy01 » Сер, 16 вересня 2009, 21:28

Все, что приходит в голову в данном случае - обгон за 50 метров до пешеходного перехода. Но! Обгон - это опережение. А опережение - это движение со скоростью, которая выше скорости ТС, которое двигается по смежной полосе. Так как трамвай стоит, то это не обгон.
я не пам’ятаю, що робив трамвай - висаджував пасажирів чи вже почав рух, 50/50. але про нього в протоколі нічого не говориться.
взагалі, можна говорити, що це була маршрутка чи машина.
і я не випереджав трамвай, а рухався з ним на суміжній (середній) полосі.

A1
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення A1 » Сер, 16 вересня 2009, 21:46

Andriy01 писав:і я не випереджав трамвай, а рухався з ним на суміжній (середній) полосі.
треба точно знати, чи э там середня смуга, може там просто дві смуги рахуються по правилам. Адже вроді знаку, що там 2 смуги немає.

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Чет, 17 вересня 2009, 08:58

A1, сьогодні їхав по тій вулиці в напрямку центру - ніяких спеціальних знаків не було.

Demyan,
1. У момент наближення до пішохідного переходу, на ньому пішоходів не було, тому не можна вважати, що я порушив вказаний у протоколі п.18.1 ПДР, який каже про те, що водій «зобов’язаний зменшувати швидкість, а при необхідності зупинятися, щоб надати дорогу пішоходам, які вже знаходяться на переході». Пішоходи зійшли на пішохідний перехід пізніше, коли мій автомобіль проїжджав через нього.
2. При проїзді мною пішохідного переходу пішоходи не були змушені змінювати ані швидкість, ані напрямок руху, небезпеки наїзду на них не існувало – пішоходам не було створено перешкоди для руху (п.1.10 ПДР).
3. Жоден з учснкиів дрожнього руху при моїй присутності не підписував та не вносив свої дані (ПІБ, адреси ...) в протокол. Однак, в протоколі після написання мною пояснень з’явилися прізвища двох осіб. За умови фізичного існування вказаних осіб, можливо, вони взагалі перебували зовсім у іншому місці та не переходили на вищезгаданому пішоходному переході. Інспектор XXX., можливо, вніс неправдиву інформацію в протокол - дані дії інспектора повинні бути покарані.
Щось третій пункт вийшов ніби я невпевнений в своїх словах: "за умови... можливо"

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Чет, 17 вересня 2009, 10:21

Але ж й ти дійсно не впевнений:
1. Чи ті особи вигадані чи дійсно існують
2. В даний час де вони перебували - чи дійсно переходили вулицю якщо вони є чи були в іншому місці.

Суд повинен виклакти осіб і "довести" тобі їхнє існування та те що вони перебували в тому місці. Тобто вони повинні прийти і засвітчити що "так я переходив в цей момент і цей чоловік на авто ХХХ дійсно завадив мені перейти вулицю у дозволеному місці."

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Чет, 17 вересня 2009, 10:31

А що, якщо таких осіб не буде можливості викликати, оскільки вони вказали "Іван Іванович, вулиця Стрийська. крапка"? Тоді суд затягнеться більше ніж на 3 місяці і адм правопорушення відміниться?

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Чет, 17 вересня 2009, 10:50

Ну тут вже "наш суд самий гуманний суд"... :)
1. Без свідків скажуть що полюбому ти винуватий - тоді тобі треба апеляцію писати, шукати тих свідків - геморой кароче.
2. Не прийдуть свідки - перенесуть доки не буде поставлено крапку. На цей момент призупиняється з тебе стягнення штрафу (але не відміняється).
3. Відсутність свідків - нема доказів - скасують постанову.

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » П'ят, 18 вересня 2009, 15:07

azakharchuk писав: Все, что приходит в голову в данном случае - обгон за 50 метров до пешеходного перехода. Но! Обгон - это опережение. А опережение - это движение со скоростью, которая выше скорости ТС, которое двигается по смежной полосе. Так как трамвай стоит, то это не обгон.
Чому обгін? На зустрічну не виїжджав. Хіба випередження. Але і це ні, бо я деякий час рухався по середній полосі, а не змінював полосу щоб випередити трамвай. А трамвай, можливо, починав рух.

Стосовно,
ПДР, 11.9. Забороняється виїжджати на трамвайну колію зустрічного напрямку, відокремлені від проїзної частини трамвайні колії та розділювальну смугу.
Я деякий час рухався по середній полосі, типу такої - Зображення
я, так розумію, це - розділювальна смуга - Зображення , на яку не можна виїжджати.

A1

Повідомлення A1 » П'ят, 18 вересня 2009, 15:13

Andriy01 писав:Я деякий час рухався по середній полосі, типу такої
якщо є більше однієї смуги в одному напрямку, це має бути позначено знаком. не існує "середньої" смуги, на тому фото, як на мене, є по одній смузі в кожному з напрямків, а то що там 2 машини влазяться, то вже інша справа :)

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » П'ят, 18 вересня 2009, 15:56

A1, тоді нехай дорожники розбираються чому там нема розмітки 8)

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » П'ят, 18 вересня 2009, 19:36

A1, в правилах десь читав, що не обов,язково має бути розмітка, просто водії орієнтуються на безпечну ширину для руху і стають в 2 ряди, можливо я і помиляюсь, але перше шо прийшло в голову то вул. Коперніка від пошти до спліту, є фактично 2 полоси, але розмітки немає, зновж таки, якщо не помиляюсь.

Maniak716
Ім'я:Петро
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Maniak716 » Пон, 21 вересня 2009, 07:59

на останню інстанцію не притендую але...
в правилах написано, якщо немає розмітки чи відповідних знаків, то вважаєься що дорога має по 1й полосі в різні напрямки і пофіг яка вона широка
тому думаю напишуть тобі дайці обгін на пішохідному (подивись на свою схему яку вони і візьмуть як доказ проти тебе) тай по всьому, так що скарга буде до одного місця... співчуваю

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Пон, 21 вересня 2009, 08:23

11.8. По трамвайній колії попутного напрямку, розташованій на одному рівні з проїзною частиною для нерейкових транспортних засобів, дозволяється рух за умови, що це не заборонено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою, а також під час ви-передження, об’їзду, коли ширина проїзної частини недостатня для виконання об’їзду, без виїзду на трамвайну колію.
На перехресті дозволяється виїжджати на трамвайну колію попутного напрямку в тих самих випадках, але за умови відсутності перед перехрестям дорожніх знаків 5.16—5.19.
Поворот ліворуч або розворот повинні виконуватися з трамвайної колії попутного напрямку, розташованої на одному рівні з проїзною частиною для нерейкових транспо-ртних засобів, якщо інший порядок руху не передбачено дорожніми знаками 5.16, 5.18 або розміткою 1.18.
В усіх випадках не повинно створюватися перешкод для руху трамвая.
Дозволяється рухатися по трамвайних коліях попутного напрямку, які розташовані ліворуч в одному рівні з проїзною частиною, тільки з метою обгону або об'їзду, якщо габарити транспортного засобу перевищують ширину смуги, призначеної для руху нерейкових транспортних засобів, або якщо без виїзду на трамвайну колію неможливо виконати обгін чи об'їзд такого транспортного засобу. Якщо проїзна частина має дві смуги для руху в одному напрямку нерейкових транспортних засобів, — виїжджати на трамвайну колію, розташовану посередині проїзної частини дороги, заборонено.
У випадку відсутності знаків 5.16 — 5.19 дозволяється використовувати трамвайні колії попутного напрямку для накопичення транспортних засобів перед перехрестям. Це значно збільшує пропускну здатність перехрестя. І в той же час не слід займати трамвайні колії попутного напрямку для повороту ліворуч або розвороту при дозволяючому сигналі світлофора або на перехресті рівнозначних доріг. У цьому випадку, очікуючи проїзду транспортного засобу зустрічного напрямку, можна створити перешкоду трамваю попутного напрямку.
Під час руху по трамвайних коліях слід враховувати можливість заносу транспортного засобу при гальмуванні, коли колеса рухаються по рейках.
Під час використання трамвайної лінії для руху нерейкових транспортних засобів забороняється створювати перешкоди трамваю.

11.9. Забороняється виїжджати на трамвайну колію зустрічного напрямку, відо-кремлені від проїзної частини трамвайні колії та розділювальну смугу.
З огляду на обмежену маневреність рейкових транспортних засобів, більший гальмівний шлях у порівнянні з нерейковими (особливо при складних погодних умовах), а також із метою гарантування безпеки дорожнього руху, нерейковим транспортним засобам забороняється виїжджати на трамвайну колію зустрічного напрямку для об'їзду або обгону рейкового транспортного засобу (або нерейкового, якщо рух по трамвайній колії попутного напрямку не заборонено) незалежно від того, рухаються по ній рейкові транспортні засоби чи ні.

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Пон, 21 вересня 2009, 09:00

Maniak716 писав:в правилах написано, якщо немає розмітки чи відповідних знаків, то вважаєься що дорога має по 1й полосі в різні напрямки і пофіг яка вона широка
В правилах написано якщо немає розмітки то рядність визначається по ширині дороги, а саме на одну смугу 2,75метра. Тому якщо дорога має 11метрів ширини, то це означає що вона чотирьохполісна.

Maniak716
Ім'я:Петро
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Maniak716 » Пон, 21 вересня 2009, 10:21

Zhdan писав:В правилах написано якщо немає розмітки то рядність визначається по ширині дороги, а саме на одну смугу 2,75метра. Тому якщо дорога має 11метрів ширини, то це означає що вона чотирьохполісна.
Maniak716 писав:на останню інстанцію не притендую
Хай і 2,75м. але йому це не поможе, бо там дорога потяне тільки на 2 полоси...

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Пон, 21 вересня 2009, 19:02

Ситуація наступна: проаналізував сьогодні свою ситуацію і вирішив, що можна пробувати оскаржувати, але дуже багато спірних моментів проти мене в ПДР і основний момент - це наявність в протоколі "свідків".
Ігра не стоїла свєчь - 255 грн - це мала сума, щоб витрачати купу часу на суд.

Отже, я оплатив в ощадкасі штраф. Заніс квитанцію в ДАЇ. Віддав.
І вирішив глянути оригінал постанови.
А ТАМ в графі "свідки " пусто! Це ж, по ходу, значно спрощує справу.

Але штраф вже оплачений. Ще реально щось зробити?

Реально, зараз виходить така ситуація: можна не згадувати ніякі трамваї. Просто - не порушував, свідків і потерпілих немає. Постанова винесена з порушенням. Прошу скасувати постанову про адм правопорушення і повернути кошти.

Хто що думає?

A1

Повідомлення A1 » Пон, 21 вересня 2009, 19:15

Andriy01 писав:Хто що думає?
з поверненням коштів прольот, тому що вже писав http://job.ukr.net/news/kak-otobrat-shtraf-u-gai/

weber

Повідомлення weber » Пон, 21 вересня 2009, 21:14

Andriy01, ну на гроші забити, бо реально анріл повернути, а от оскаржити думаю варто - викреслять тебе з чорного списку і ти далі будеш без зірочок як ти казав 8) А то зараз в тебе тіпа порушення по базі зареєстроване... Так, щоб очистити совість :angel

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Пон, 21 вересня 2009, 21:54

Я сьогодні був у казначействі свого району.
Мені сказали що кошти повернуть, якщо я від даі принесу документ, в якому буде написано типу "повернути 255 грн у зв’язку з...". І коли дам номер свого рахунку і вони мені перекинуть гроші.
Скаргу треба таки послати. Щоб начальство того інспектора знало, як працюють підлеглі і щоб мали більше мотивації до того, щоб працювати правомірно.

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Вів, 22 вересня 2009, 08:03

Я не розумію чому ти відразу не написав просто скаргу і лист як я тобі казав????
З дати коли ти відправив лист або зареєестрував скаргу - дія постанови призупиняються до виясненння всіх обставин. Ну прийшла б тобі відмова через місяць - мол плати - заплатив би.

Кароче сидиш тут розпинаєшся радиш радиш... :angry :angry :angry

Тепер вже пізно. Якщо для тебе сходити на пошту і відправити лист та віднести скаргу в ДАІ геморой - то про повернення грошей взагалі забудь...
А скаргу посилати вже пізно!!! можеш викинути її - ти заплатив штраф значить ти погодився з тим протоколом - то що ти там писав що не погоджуєшся - це твоє право, може ти написав потім подумав через день і вирішив - я був не правий - пішов і заплатив штраф. Все, справу закрито. Тепер ти міняєш думку і вирішив що таки не правильно заплатив - це можна робити але якщо ти не зробив вище написаного - то про таке- забудь.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Вів, 22 вересня 2009, 09:17

Demyan, +1
Для чого наплодили 6 сторінок дискусій якщо аффтар нічого з написаного не зробив %)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей