Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
мостове підключення, інформація про автопідсилювачі!
- Denzzzil
- Ім'я:Денис
- Стать:чоловік
- Номер:7739
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:

можливо не знайшов, але шукав...
і так: питання постає в наступному: який підсилювач можна підключити мостово, як це робиться?
які краще 2-ох, 4-ох, 5-и і т.д. канальні! на що в першу чергу звертати увагу!
і загалом пишіть інформацію про свої підсилювачі їх особливості та експлуатацію, буде топік суто про підсилювачі! і обов"язково вказуйте модель! щоб в майбутньому хтось міг знайти потрібну інф!
П.С. якщо схожий топік вже є. то дайте ссилку в ПП і стирайте то все, якщо немає то стирайте все що після П.С. !
і так: питання постає в наступному: який підсилювач можна підключити мостово, як це робиться?
які краще 2-ох, 4-ох, 5-и і т.д. канальні! на що в першу чергу звертати увагу!
і загалом пишіть інформацію про свої підсилювачі їх особливості та експлуатацію, буде топік суто про підсилювачі! і обов"язково вказуйте модель! щоб в майбутньому хтось міг знайти потрібну інф!
П.С. якщо схожий топік вже є. то дайте ссилку в ПП і стирайте то все, якщо немає то стирайте все що після П.С. !
Денис Автозапчастини
- nonuk
Re: мостове підключення, інформація про автопідсилювачі!
можливо ти мав наувазі до якого підсилювача динамік можна підключати в мостовому режимі ?Denzzzil писав:який підсилювач можна підключити мостово

якщо так , то немає різниці який це підсилювач, і потрібно мін. 2 канали, з одного береться "+" на динамік а з іншого "-"
Wheels make the car
- Denzzzil
- Контактна інформація:
nonuk,
саме це я і мав на увазі!
але будь-який мостово не підключиш!
П.С.розвиваємо тему напису: 4/3/2 - хто пробував, які враження?
саме це я і мав на увазі!
але будь-який мостово не підключиш!
П.С.розвиваємо тему напису: 4/3/2 - хто пробував, які враження?
Денис Автозапчастини
- Рост
- Контактна інформація:
В інструкції все написано, як включати в мостовий режим і т.д. Тільки таке підключення підходить лише для сабвуферів, тому що в мостовому режимі підсилювач звучить брудніше.
Стосовно кількості каналів. Все залежить від топології схеми. Якщо пасивна фільтрація, то дво- чи трисмугова система потребуватиме двоканальника. Якщо активна фільтрація, то кількість каналів дорівнює кількості динаміків. І краще з одного підсилювача. Тобто для 2-смугової системи потрібен 4-канальник, для 3-смугової - 6-канальник. Можна використати і декілька підсилювачів, але будуть проблеми зі зведенням фаз.
Також можлива змішана система фільтрації, тоді, наприклад, для 3-смугової системи можна використати 4-канальник, 2 канали на мідбаси, 2 на сч/вч з пасивним поділом. Але з точки зору безкомпромісного хай-енду це не правильно.
Що ще? Ну, мінімальна вартість одного каналу підсилення 50-60 доларів. Все, що дешевше - не підсилювач. Оптимальна вартість каналу підсилення - 200-250 доларів.
Бренди? Макінтош, Бракс, Хелікс, Женезіс.
Ще є різні класи підсилювачів. А-клас, чи близькі до нього - жере струм як кінь, але і звучить. І ще коштує, як хороший кінь. Починаються після тисячі доларів. АБ-клас - звучання динамічне, але уже не та детальність, що в попередньому класі. Таких більшість. Д-клас - цифрові моноблоки, через великі нелінійні спотворення придатні лише для сабвуферів.
Лампові - для любителів лампового звучання, його ні з чим не спутаєш. Автомобільних - одиниці. Гібридні - попередні каскади лампові, кінцеві транзисторні. Якість звучання залежить від реалізації конкретного підсилювача.
Ще щось цікавить?
Стосовно кількості каналів. Все залежить від топології схеми. Якщо пасивна фільтрація, то дво- чи трисмугова система потребуватиме двоканальника. Якщо активна фільтрація, то кількість каналів дорівнює кількості динаміків. І краще з одного підсилювача. Тобто для 2-смугової системи потрібен 4-канальник, для 3-смугової - 6-канальник. Можна використати і декілька підсилювачів, але будуть проблеми зі зведенням фаз.
Також можлива змішана система фільтрації, тоді, наприклад, для 3-смугової системи можна використати 4-канальник, 2 канали на мідбаси, 2 на сч/вч з пасивним поділом. Але з точки зору безкомпромісного хай-енду це не правильно.
Що ще? Ну, мінімальна вартість одного каналу підсилення 50-60 доларів. Все, що дешевше - не підсилювач. Оптимальна вартість каналу підсилення - 200-250 доларів.
Бренди? Макінтош, Бракс, Хелікс, Женезіс.
Ще є різні класи підсилювачів. А-клас, чи близькі до нього - жере струм як кінь, але і звучить. І ще коштує, як хороший кінь. Починаються після тисячі доларів. АБ-клас - звучання динамічне, але уже не та детальність, що в попередньому класі. Таких більшість. Д-клас - цифрові моноблоки, через великі нелінійні спотворення придатні лише для сабвуферів.
Лампові - для любителів лампового звучання, його ні з чим не спутаєш. Автомобільних - одиниці. Гібридні - попередні каскади лампові, кінцеві транзисторні. Якість звучання залежить від реалізації конкретного підсилювача.
Ще щось цікавить?
- Denzzzil
- Контактна інформація:
Рост, написано багато, і цікавого і корисного!
може є якісь цікави комплекти які б кожен міг реалізувати в свому автомобілі!?
починаючи від голови і до вух... застосування конденсаторів.
чи можливо щось послухати в машині вклавши всього 2 000грн.
і як можна підтягнути вже існучу систему в авто!?
може є якісь цікави комплекти які б кожен міг реалізувати в свому автомобілі!?
починаючи від голови і до вух... застосування конденсаторів.
чи можливо щось послухати в машині вклавши всього 2 000грн.
і як можна підтягнути вже існучу систему в авто!?
Денис Автозапчастини
- crush
- Ім'я:Vitallo
- Контактна інформація:
я в цьому ділі не профі, але підозрюю що ні!!!Denzzzil писав:чи можливо щось послухати в машині вклавши всього 2 000грн.
Малий і гімнистий
© НУЛП ІНЕМ ЕК-12 2003рік
© НУЛП ІНЕМ ЕК-12 2003рік
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Головний пристрій 200 баксів (1800грн.)Denzzzil писав:чи можливо щось послухати в машині вклавши всього 2 000грн.
Підсилювач 400 баксів (3600грн.)
Фронт 16см мінімум 100 баксів (900грн.)
Подіуми, ну сам будеш робити то гривень 300
Саб, головка 100 баксів (900грн)
Корпус саба гривень 500(при умові власного виконання)
Дроти для усілка то мінімум 30 баксів (270грн.)
Дроти до фронту 2 від баксів за метр, ну умовно 10м - це 20 баксів(180грн.)
Рахуєм 1800+3600+900+300+900+500+270+180=8450грн.

Це мінімум
Ford?
- Denzzzil
- Контактна інформація:
Fobos,
класно розписав !
а я думаю що хтось може і подешевше придумати - головний пристрій б/у (радіобазар, оголошення) - 400грн. і колонки які завалялись на шафі!
це звісно не чистий звук але хоч "щось"
наст питання: який ампертраж системи якщо: головний пристрій живить перід і зад, а підсилювач тільки саб, і якщо ще поставити підсилювач на задню акустику?
і взагалі який запас в середньому має генератор для нормальної роботи!?
класно розписав !

---------------------------------------------------------Fobos писав:чи можливо щось послухати в машині вклавши всього 2 000грн.
а я думаю що хтось може і подешевше придумати - головний пристрій б/у (радіобазар, оголошення) - 400грн. і колонки які завалялись на шафі!

це звісно не чистий звук але хоч "щось"
наст питання: який ампертраж системи якщо: головний пристрій живить перід і зад, а підсилювач тільки саб, і якщо ще поставити підсилювач на задню акустику?
і взагалі який запас в середньому має генератор для нормальної роботи!?
Денис Автозапчастини
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей