Автомобілі вітчизняного виробництва та їх обслуговування

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

мінімальна доробка Озон ДААЗ 2107
nonuk
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
мінімальна доробка Озон ДААЗ 2107

Повідомлення nonuk » П'ят, 12 червня 2009, 18:59

Всім привіт !
Значить так : маю такий карбюратор - ДААЗ 2107-1107010-20 ( на шостому моторі ) , після того як прочитав десь , що при його використанні мотор не може розвинути свого потенціалу вирішив мінімально доробити його !

знайшов ось таке :

1. Выкидываем пружину из вакуумного привода дроссельной заслонки первичной камеры ( напевно мали на увазі вторину камеру )- делается за 5 минут. Улучшение динамики чувствительное, расход топлива увеличивается максимум на 0,5 л / 100 км.
2. Можно переделать привод дрос. заслонки вторичной камеры из вакуумного в механический. Делается элементарно: надо взять небольшой кусочек проволоки , например, пружины, стоявшей в вакуумном приводе этой камеры, выпрямить его, на одном конце согнуть колечко, и в таком виде колечком подсунуть под гайку, крепящую рычаги привода дрос. заслонки вторичной камеры, так, чтобы выступ на внешнем рычаге привода оказался между этой проволочкой и другим рычагом привода (как это сделано на старом "Вебере"). Затем гайку надо, конечно, затянуть хорошо. Посмотрев поближе, это легко сообразить. Получаем ещё некоторое улучшение динамики, особенно на повышенных оборотах, расход топлива практически не изменяется. Разгон становится более ровным, без провалов.
3. Берём малый диффузор первичной камеры (это такая хреновина, которая вставляется сверху в главный, или большой диффузор над дроссельной заслонкой), имеющий маркировку 3,5, и выкидываеи его куда-нибудь подальше - он точно не понадобится. Туда вставляем малый диффузор с маркировкой 4,5 - такой же, как во вторичной камере карба.
4.Заодно меняем при необходимости распылитель ускорительного насоса со штатного "30" на увеличенный "40" (от карба "Вебер" 2101-03 и ещё, 2107). Динамика разгона, особенно вначале движения, улучшается, расход в принципе не возрастает.

цікавить ваша думка !! можливо вже хтось це робив ?! хто що скаже ?!
інтересує співвідношення реального збільшення росходу бензи до полученого ефекту ?! :sing ( можна окремо по кожному з пунктів )

і ще одне питання : розказували є якись дядько на зелені, базар , що вставляє якусь штуку ( похожа на пластину з канавками ) яку мол придумав сам в карб і вона покращує розпилення суміші, внаслідак покращується динаміка !
хто що може сказати про це ?!
Wheels make the car

Saba
Ім'я:Олег
Номер:BC IA
Подякували: 7 рази

Re: мінімальна доробка Озон ДААЗ 2107

Повідомлення Saba » П'ят, 12 червня 2009, 21:42

nonuk писав:маю такий карбюратор - ДААЗ 2107-1107010-20 ( на шостому моторі )
аналогічно і в мене, поставив жикльори які книжка пише, ро розходу влажусь в 10 літрів, динаміка як на усіх Жигулях з 1.6 мотором ;)

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » П'ят, 12 червня 2009, 21:50

в мене карб 2105 на 011 моторі: зроблено майже так як ти написав - УН 40 , малий дифузор в першій камері 4,5 , але я лишив пневмопривід відкривання заслонки другої камери , тільки викинув пружину з під мембрани , але жикльори в мене 112/150 , 150/170 відповідно. В місті впринципі вкладаюся в 10л на сотню . на трасі - десь 8л . Одного разу їхав вночі в Яремчу - так взагалі по підрахунках в 7 л уклався, правда траса була чиста і я сонний. тому крейсерська була не більше 100
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » П'ят, 12 червня 2009, 21:52

http://www.vaz.ee/forum/index.php?showtopic=6890&st=0

тут по Озонам є багато інфи, правда і сторінок дофіга :happy

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » П'ят, 12 червня 2009, 21:54

кстать . малі дифузори дехто розрізає і загинає пелюстки тіпа для завихрення суміші - я хз . не пробував . бо думаю , що ефекту особливого не буде - краще канали сумістити на впускному і голові

nonuk

Повідомлення nonuk » Суб, 13 червня 2009, 16:13

Liuskywalker писав:зроблено майже так як ти написав - УН 40 , малий дифузор в першій камері 4,5 , але я лишив пневмопривід відкривання заслонки другої камери , тільки викинув пружину з під мембрани

а як ефект , відчувається , варто переробляти ?!
( пружина яку ти викинув то та сама що писується в першому пункті ,а тоя не дуже добре розбираюсь в тому :oops )
Liuskywalker писав:але жикльори в мене 112/150 , 150/170 відповідно
це стандартні ?
Wheels make the car

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » Нед, 14 червня 2009, 00:22

я відразу на новому карбі всі зміни робив, бо старому троха пипец наставав тому взяв новий . Щодо ефекту - як на мене динаміка як для 1,3 пристойна. Правда ост. часом їжджу в спокійних режимах :happy

щодо жиклерів - то в стандарті 2105 вродь йде 109/170 в першій камері, а 112/150 то якраз на озонах 2107 в другій - повітряний поставив 170, бо на 150/150 була трохи забагата суміш

щодо пружини - так, з пневмоприводу другої камери, з-під мембрани- отут ефект наочніший - на 3-ій передачі при рівномірному русі 50 км/год і потім різко "тапка ф пол" - рівномірний і різкий вистріл мотора вплоть до 4500 об (більше не пробував. бо щось шкода мотора :D ), без "задумчівості" і провалів .
П.С. - з пружинкою була заминка десь 1,5 с

nonuk

Повідомлення nonuk » Нед, 14 червня 2009, 13:26

щось не можу розібратись яку саме пружину потрібно викидувати , ту яка в самому пневмоприводі чи та яка на тягах ?
144s.jpg
Детали корпуса карбюратора 2107–1107010: 1 – шток пневмопривода второй дроссельной заслонки; 2 – корпус пневмопривода; 3 – диафрагма; 4 – крышка пневмопривода; 5 – топливный жиклер переходной системы второй камеры; 6 – корпус топливного жиклера; 7 – малый диффузор второй камеры; 8 – распылитель ускорительного насоса; 9 – винт-клапан ускорительного насоса; 10 – главный воздушный жиклер второй камеры; 11 – эмульсионная трубка второй камеры; 12 – главный воздушный жиклер первой камеры; 13 – эмульсионная трубка первой камеры; 14 – главный топливный жиклер второй камеры; 15 – главный топливный жиклер первой камеры; 16 – регулировочный винт ускорительного насоса; 17 – топливный жиклер системы холостого хода; 18 – корпус топливного жиклера; 19 – возвратная пружина ускорительного насоса; 20 – диафрагма ускорительного насоса; 21 – крышка ускорительного насоса; 22 – малый диффузор первой камеры; 23 – возвратная пружина рычага; 24 – трехплечий рычаг управления воздушной заслонки; 25 – тяга связи с дроссельной заслонкой; 26 – кронштейн возвратной пружины дроссельных заслонок
Wheels make the car

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » Нед, 14 червня 2009, 13:34

ту здорову , яка мембрану тисне, під кришкою пневмоприводу 4

Master General
Ім'я:Павло
Контактна інформація:

Повідомлення Master General » Нед, 14 червня 2009, 16:49

Liuskywalker, канали суміщати треба тільки у випадку якщо канал голови вужчий ніж колектор, обратну ступеньку рухати не треба. Вона навіть потрібна для кращої еластичності мотору - немає провалу на низах бо йде супротив викиду суміші назад в колектор - коли впускний клапан закриитий.

nonuk

Повідомлення nonuk » Пон, 15 червня 2009, 13:39

Liuskywalker дякую за відповіді !!!
ще одне питання - після викидування пружини чи заміни малого дифузора і уск. насосу потрібно наново регулювати карб ?
Master General писав: Liuskywalker, канали суміщати треба тільки у випадку якщо канал голови вужчий ніж колектор, обратну ступеньку рухати не треба. Вона навіть потрібна для кращої еластичності мотору - немає провалу на низах бо йде супротив викиду суміші назад в колектор - коли впускний клапан закриитий.

це ти про що ? :|
Wheels make the car

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » Пон, 15 червня 2009, 18:53

Master General Хм , цікава інфа.... звідки взяв ?
Хоча в мене якраз і були впускні в голові вужчі десь на 2-3 мм , але не по всьому діаметру , а частинами , наприклад 2 і 3 циліндри саівпадали майже ідеально , підозрюю
, що сам впускний чуть деформований був :oops
nonuk хз, я після всіх змін зразу до карбюраторщика заїхав , щоб відрегулював холості і запалювання по стробу . Дядя старої закалки , коли побачив УН 40 і 112 в першій камері на 2105 сказав , що вона в мене буде не їсти ,а пити і що я їп?*увся :D
Але відрегулював все на совість , два роки я ні до запалювання , ані до карба не лазив - тільки пшикав "дихлофосом" для профілактики , коли фільтр міняв :angel

Fobos
Рятівник форуму
Ім'я:Юра
Дякував (ла): 138 рази
Подякували: 9 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Fobos » Вів, 16 червня 2009, 08:22

Liuskywalker, По стробоскопу кажеш, а який у тебе мотор? Бо 01, 03 і 06 мотор поїжджений по стробу нереально виставити, там ланцюг розтягуется і довідзеня, хіба у тебе він був новий або в хорошому стані.
Ford?

nonuk

Повідомлення nonuk » Сер, 05 серпня 2009, 18:51

всім привіт цікавить таке питання :
- можливо хтось користувався послугами ( чи щось чув від знайомих про ) карбюраторщика Володимира на базарі на зелені ??!. доробляє малі дифузори і УН ( показував мені їх , то на око в МД робить якісь віконця а УН підпилює , добре не роздивися бо скоро сховав в кишеню :D ) по його словам покращується розпилення що веде до кращого прийому і зменшення розходу :ninja і ще казав що вже багато клієнтів були і всі задоволені ! тому і питаюсь !
все це з настройкою карба і запалення 300 гр. :| хто що скаже ?
Wheels make the car

sergey
Контактна інформація:

Повідомлення sergey » Сер, 05 серпня 2009, 18:59

nonuk писав:все це з настройкою карба і запалення 300 гр. :| хто що скаже ?
Дорого! :sing
Челябинские мужики настолько суровы, что гнут кованые диски на немецких автобанах

Saba
Ім'я:Олег
Номер:BC IA
Подякували: 7 рази

Повідомлення Saba » Сер, 05 серпня 2009, 22:04

sergey, +1, не вартує, точніше може і вартує, але не за ті гроші.

nonuk

Повідомлення nonuk » Чет, 06 серпня 2009, 11:17

та я теж думаю що дороговато , як би ще знав точно що після цього буде суттєвий ефект то може і дав, а так хз..... :sing :ninja
можливо домовлюсь за один МД в 1 камеру а там буде видно :)
Wheels make the car

DNK
Ім'я:Діма
Подякували: 3 рази

Повідомлення DNK » Чет, 06 серпня 2009, 11:36

nonuk писав:можливо домовлюсь за один МД в 1 камеру а там буде видно
Блін назберай гроші і купи в Вовки собі Делорто.І копйо политить і мені приємніше буде жити в Винниках :)
Я гнівався на Бога за те що не мав взуття,
доки не побачив людину яка не мала ніг...
ВОРОГИ-ЖУЛЄН

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » Чет, 06 серпня 2009, 12:41

Fobos писав:Liuskywalker, По стробоскопу кажеш, а який у тебе мотор? Бо 01, 03 і 06 мотор поїжджений по стробу нереально виставити, там ланцюг розтягуется і довідзеня, хіба у тебе він був новий або в хорошому стані.
Сорі , щось профтикав тєму :)
Мотор в мене 011, настроювався після повної капіталки, ланцюг новий , вал новий, шестерня нова + БСЗ . Виставився по стробу ідеально . Зара ,після 22 тик знов треба "для профілактики" перевірити , але часу нема . :oops

nonuk

Повідомлення nonuk » Чет, 06 серпня 2009, 13:59

DNK, у Винниках і так приємно жити :D , а Делорто то не ті бюджети , чесно кажучи навіть як би і мав 300 уе напевно би їх не ставив через те, що як я зрозумів щоб використати їх повний потенціал потрібно доробляти голову , новий вал, і модне запалення, а все це разом кругленька сума тим більше якщо порівняти із ціною старенького жигулика :sad

Liuskywalker, а ти всі зміни в карбі робив сам чи їздив до карбюраторщика ? Хотілось би поговорити з фахівцем в дані справі :) бо щось мальоха заплутався :oops :
1) недавно говорив з одним карбюраторщиком , так він сказав якщо викінути пружину з вакумного привода то машина загалі не буде їхати :boxed і от думаю чи то він баран чи хотів мене розвести :D
2) так поняв що та стаття яку я закінув на 1 ст. трошки лєвовата. в ній пише шо штатний УН 30 потрібно замінити на УН 4О , а в озоні 2107 Ун 40 і є стандартний так що виходить шо потрібно мінняти на Ун 50 і о думаю чи забагато не буде ?
3) І ше нарив статтю де пише що малий дифузор з маркіровкою 4,5 ставиться в 1 камеру тільки коли великий дифузор більший за 25мм (стандартний 22мм) тобто має бути певне співвідношення !
от і думаю Liuskywalker, може якщо тобі в 1 камеру поставити стандартний МД 3,5 буде їхати ще краще ?! :sing ;)
Wheels make the car

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість