Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
ГАИ хотят изменить порядок оформления ДТП
-
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Как сообщил на пресс-конференции начальник ДГАИ МВД Украины Сергей Коломиец, по инициативе ГАИ подготовлен законопроект №4652, которым предполагается изменить порядок оформления ДТП.
В частности, предлагается перераспределить полномочия работников ГАИ и страховщиков. Согласно законопроекту, если в результате ДТП нанесен лишь материальный ущерб (то есть когда только повреждены транспортные средства), то его ведением будут заниматься страховые компании. На место аварии должны будут выезжать страховые комиссары, оформлять данное происшествие и в дальнейшем обеспечивать материальную компенсацию нанесенных убытков. Гаишники же не будут заниматься такими авариями. Кстати, подобная практика существует во многих зарубежных странах, где полиция не имеет отношения к так называемым «стуканчикам» машин.
В компетенции ГАИ собираются оставить только лишь серьезные ДТП с погибшими или пострадавшими, передает Автоцентр. Напомним, что при таких авариях виновнику грозит не только административная ответственность, но и уголовная. Например, если погибло несколько человек, виновника лишают свободы на срок от 5 до 10 лет с лишением права управления ТС до 3 лет.
autosite.com.ua
В частности, предлагается перераспределить полномочия работников ГАИ и страховщиков. Согласно законопроекту, если в результате ДТП нанесен лишь материальный ущерб (то есть когда только повреждены транспортные средства), то его ведением будут заниматься страховые компании. На место аварии должны будут выезжать страховые комиссары, оформлять данное происшествие и в дальнейшем обеспечивать материальную компенсацию нанесенных убытков. Гаишники же не будут заниматься такими авариями. Кстати, подобная практика существует во многих зарубежных странах, где полиция не имеет отношения к так называемым «стуканчикам» машин.
В компетенции ГАИ собираются оставить только лишь серьезные ДТП с погибшими или пострадавшими, передает Автоцентр. Напомним, что при таких авариях виновнику грозит не только административная ответственность, но и уголовная. Например, если погибло несколько человек, виновника лишают свободы на срок от 5 до 10 лет с лишением права управления ТС до 3 лет.
autosite.com.ua
- niko1006
- Ім'я:Петро
- Контактна інформація:
Re: ГАИ хотят изменить порядок оформления ДТП
оце буде добре........
- Patrik
- Ім'я:Patrik
- Контактна інформація:
В принципі я за таке рішення....
Але знаючи наших чиновників, десь має буде підводний камінь...
Але знаючи наших чиновників, десь має буде підводний камінь...
Не ту країну Гондурасом назвали
- Жульєн
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Юрій Володимирович
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
А як наказувати винних в ДТП?? Хто буде адмін.протоколи складати?
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))
- weber
Ну а хто рішатиме хто правий, а хто ні? Папа Карло?
Тим більше коли нема Каски... 

- viper
- Ім'я:Бодік
- Контактна інформація:
дамсссс...а якшо хтось під гадусом і просто залізо постраждало?це ж кримінальна відповідальність
- Жульєн
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Юрій Володимирович
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
ти шось путаєш!viper писав:це ж кримінальна відповідальність
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))
- maXimum
- Ім'я:Макс
Це абсолютно нормально і цивілізовано. Тільки головне щоб у всіх цивілка була :) . А так приїхали агенти, оформили собі, зробили машини, а далі вони вже самі розбираються між собою хто правий, а хто ні.
Так давним давно у всьому світі роблять.
Так давним давно у всьому світі роблять.
- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
Страховка тепер буде ще дорожчою 

-
pikach00, если сделают уголовную ответственность, за угон автомобиля - лишение свободы на 15 лет, цены сразу упадут!
- maXimum
Як на мене, то я краще дам трошки більше грошей, а в разі ДТП не буду собі потім мастити голову де взяти гроші, чекати 2 години ГАЇ (ну звичайно якщо знайомим дзвонити, то вони дуже скоро приїжджають :), от в нас все так і робиться :)), а потім в разі того якщо винуватий ще 2 місяці по судах бігати... Кому це треба?Страховка тепер буде ще дорожчою

-
maXimum, ты не прав. Страховка в Украине уже и так очень дорогая, а выплаты сегодня – это, вообще, головной боль!
- maXimum
Не знаю де я конкретно не правий, в мене проблем із страховою немає. Мою машинку вже майже зробили, все виплатять станції, я тільки рахунок їм привіз. Коли вони станції виплатять, це вже впринципі не моя проблема, машину я завтра заберу.maXimum, ты не прав. Страховка в Украине уже и так очень дорогая, а выплаты сегодня – это, вообще, головной боль!
А взагалі впринципі це моя думка. Просто це нормально і цивілізовано. Стукнув машину, заплатив штраф в ГАЇ, зремонтував чужу машину, якщо винуватий, а вже із своєю сам розбирайся. А не бігай по судах, ГАЇ, забирай довідки і т.д., якщо це звичайне не велике ДТП.
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
maXimum так отож - хто буде вирішувати , де праві , а де винні ,якщо ДАІ на місце ДТП не виїжджатиме ?
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- maXimum
А тобі є різниця чи це буде представник ДАІ, чи страховий агент. чи незалежний експерт, якого викличуть страхові агенти?
- UncleSam
- Дякував (ла): 37 рази
- Подякували: 3 рази
Якщо в винуватця нема цивілки - то за нього платить "Центральна стракова компанія України" (якщо не перепутав назву), яка потім стягує ті гроші з винуватця.weber писав:Тим більше коли нема Каски...
От було в мене дтп - винуватець наматізі вїхав в девятку а потім в мою славуту. Девятка і моя славута ремонту не підлягали, слава богу всі живі:
- за мою славуту каско виплатила мені моя страхова;
- за розбиту девятку заплатила центральна ск укр;
- з винаватця стягує через суд моя страхова, центр ск укр (та шо заплатила за девятку) + подав в суд на моральне відшкод. власник девятки.
Чорт тепер мечєтся наліво і направо з криками "я небуду по три рази платити ...",але куда ж ти голубчик, сучий сину дінешся.

Появиться в мене час - я також подам на відшкодування.:)
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
мені далеко не [цензура] , хто має вирішити - винен я чи ні ! Поки що - це прерогатива ДАйців і суду !
А в новому законопроекті про те, хто буде їх заміняти у випадках, якщо ДАІ не виїжджатиме на місце ДТП - ні слова.
Вот вам і підводний камінь!
Страховики складатимуть протокол і зарисовуватимуть схеми ДТП ? Ню-ню, уявляю , що почнеться ...
А в новому законопроекті про те, хто буде їх заміняти у випадках, якщо ДАІ не виїжджатиме на місце ДТП - ні слова.
Вот вам і підводний камінь!
Страховики складатимуть протокол і зарисовуватимуть схеми ДТП ? Ню-ню, уявляю , що почнеться ...
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- pikach00
да розказуй...UncleSam писав:Якщо в винуватця нема цивілки - то за нього платить "Центральна стракова компанія України" (якщо не перепутав назву), яка потім стягує ті гроші з винуватця.
- pikach00
не у всіх випадкахUncleSam писав:- з винаватця стягує через суд моя страхова
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей