Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Історії з ДАЇвцями...
vedmid
Ім'я:Саша
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Історії з ДАЇвцями...

Повідомлення vedmid » Чет, 02 липня 2009, 11:11

pikach00 писав:vedmid, ти шо тормаз? Ти написав список і порядку спадання пріоритету, він у порядку зростанняю.
Модери!
Велике прохання відреагувати на образи форумчанина в мою сторону
я своїми постами нікого не образив і обзивати мене не позволю!!!
Вимагаю вибачень!!! і прошу акуратніше вибирати вислови

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Чет, 02 липня 2009, 11:15

Buts писав:Igor_Lviv, мені з тобою немає про що говорити, бо ти не чуєш (не читаєш) співрозмовника.
Ага, в цій темі так воно і є...

pikach00

Повідомлення pikach00 » Чет, 02 липня 2009, 11:17

vedmid писав:Модери!
Велике прохання відреагувати на образи форумчанина в мою сторону
Дядя, з себе почни, да? :beer
vedmid писав:сорі, але на якій планеті ти вчився правил дорожнього руху?
пріоритети такі: регулювальник, світлофор, знак, дорожня розмітка

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 02 липня 2009, 11:38

Buts писав:Твоя "інша" поведінка на дорозі, судячи з тем (як тебе на візир зловили, з Франківська гнав по трасі і т.п.), вказує, що ти порушуєш ПДР регулярно
І знову перекручування. Я десь писав, що ніколи не порушую ПДР??? Взагалі, хтось може таке написати про себе??? Не повірю!
Я, якщо їх порушую, то в першу чергу, відповідаю сам, а головне, фактично ніколи не створюю завад (будь-яких) іншим учасникам руху. На відміну від дурнуватих парковок, чи заторів на світлофорах.
Buts писав:Велике прохання, якщо не можеш аргументувати ситуацію, то бодай не пиши великі тексти на мої пости, наперед дякую.
На разі, ситуацію не можеш аргументувати ти. :oops
Крім власних думок і суб'єктивних розмірковувань не бачив жодних аргументів у твоїх постах.

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 02 липня 2009, 11:40

Ого скільки написали, почекайте мене :D
1. Табличка із зеленою стрілкою на рівні червоного сигналу світлофору НЕ заставляє повертати направо, цитати з нормативів наводились вище, але дозволяє повертати, пропускаючи інших учасників руху. Якщо не помиляюсь на перехресті пр. Чорновола і Городоцької (якщо їхати від готелю Львів до Оперного) є знак "з правої полоси прямо і направо" і встановлена табличка із зеленою стрілкою, тобто з правого ряду я можу їхати прямо і направо (коли світлофор зелений), або ТІЛЬКИ направо, якщо світлофор червоний. Buts, на тому перехресті стояв правильно, і тут я підтримую його повністю. З іншої сторони Igor_Lviv, правильно шо треба по-людськи поступати з іншими водіями, пропускати, помагати і т.д., але випадок Buts, трохи інший. От якщо їхати від автостанції на Стрийську, там є ширша полоса і я завжди притискаюсь лівіше, щоб пропустити водіїв, котрі на Хуторівку повертають, а сам їду прямо, як і троліки, маршрутки і інші, і це не є порушення ПДР.
2. Найбільший пріорітет має регулювальник, тому де ГАЙ вкаже патиком, там треба зупинятись.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 02 липня 2009, 12:11

igorok писав:От якщо їхати від автостанції на Стрийську, там є ширша полоса і я завжди притискаюсь лівіше, щоб пропустити водіїв, котрі на Хуторівку повертають, а сам їду прямо, як і троліки, маршрутки і інші, і це не є порушення ПДР.
Порушуєш, так само, як і я там постійно. Там розмітка ділить дорогу на три смуги. Я також у правій притискаюсь до машини зліва, щоб пропустити тих, хто на Хуторівку. Якщо стаю в середній ряд, то відповідно також тиснусь до лівого, щоб біля мене влізла машина справа. Теоретично, і ти, і я мали б ввалитись посередині правого ряду і стати, як Бутс, мотивуючи: "А мені пофіг".
До речі, не розумію, чому на Науковій не розширять цей кусок, де стояв Бутс до трьох (шести) смуг. Була б 100 відсоткова можливість таким "Мерсам" не стояти за Бутсами і спростився б поворот від ЛАЗу зі Стрийської на Наукову.
Важче було б пішоходам.

igorok писав:З іншої сторони Igor_Lviv, правильно шо треба по-людськи поступати з іншими водіями, пропускати, помагати і т.д., але випадок Buts, трохи інший.
Чим? Перегороджена дорога, в той час, коли люди могли спокійно їхати далі та заодно розвантажити перехресття.
Варіанти:
а) максимально притиснутись вліво;
б) вперед і вліво;
в) не заїжджати на праву смугу взагалі;
г) виїхати на неї вже перед зеленим сигналом світлофора...
І т.д.
По крайній мірі, будь яким з цих чотирьох варіантів скористався б я у такій ситуації.

pikach00

Повідомлення pikach00 » Чет, 02 липня 2009, 12:19

Igor_Lviv писав:Чим? Перегороджена дорога, в той час, коли люди могли спокійно їхати далі та заодно розвантажити перехресття.
Варіанти:
б) вперед і вліво;
І т.д.
По крайній мірі, будь яким з цих чотирьох варіантів скористався б я у такій ситуації.
Ти це взагалі до чого?? Бутс правил які описані в книжці ПДР не порушував ніяких.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 02 липня 2009, 12:28

pikach00 писав:Ти це взагалі до чого?? Бутс правил які описані в книжці ПДР не порушував ніяких.
По перше, сумнівно. Є аргументи і за одне, і за інше. Все залежить:
а) від настрою та гаманця ДАІшника;
б) від настрою судді.
По друге, те, що ти цитував з мого поста. Спробуємо ще раз:
Перегороджена дорога, в той час, коли люди могли спокійно їхати далі та заодно розвантажити перехресття.
Тобто, "людський фактор". Взаємодопомога та ввічливість на дорозі, про яку часто згадується.

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 02 липня 2009, 12:30

pikach00 писав:Ти це взагалі до чого??
до того що є така категорія людей яким гонор не позволяє визнати свої помилки. і вони починають розводити демагогію на форумі з десятками пунктами правил не дуже в них розбираючись, а нам і далі прийдеться спростовувати і шукати помилки в нових притягнутих за вуха "аргументах" про якусь водійську солідарність замість ПДД і т.п і т.д..
мабуть десь НЛП пробували навчитися :D

сперечатися сенсу нуль :sing
хай їздить як хоче, вважає що дійсно правий, а всі навколо ідіоти :D дорога розсудить :sing

igorok
Ім'я:Ігор
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 02 липня 2009, 12:31

Igor_Lviv писав:Варіанти:а) максимально притиснутись вліво;б) вперед і вліво;в) не заїжджати на праву смугу взагалі;г) виїхати на неї вже перед зеленим сигналом світлофора...
а) нема там місця
б)порушення грубе
в)і їхати лівою? так там впереді будуть машини шо на хуторівку повертають, які шей мають пропустити тих хто від автостанції рухається якщо не помиляюсь, раді водія мерса більше людей будуть мати незручності
г)перед світлофором є суцільна лінія, знов порушення.
Igor_Lviv писав:Порушуєш, так само, як і я там постійно
не порушую, бо знаходжусь в межах своєї смуги і на безпечній відстані відсусідніх авто, "порушують ті хто повертає на Хуторівку, я ж стою, а вони рухаються.
Igor_Lviv писав:Що до розмітки, згоден, вона мала б бути. Проте, її відсутність не заважає ДАІшникам штрафувати по повній, трохи далі на Стрийській, якщо людина з лівої смуги поїхала прямо, навіть нікому не заважаючи.
З Ваших слів виходить, що з правої полоси прямо на Стрийську їхати не можна, бо стрілка зобов,язує повертати направо, з лівої тоже, див. цитату вище, то як проїхати до автостанції, на Хуторівку/Наукову і розворот? Звертали увагу колись як то перехрестя проїжає тролейбус? Для нього дроти напевно прокладаю з грамотним врахуванням ПДР.

pikach00

Повідомлення pikach00 » Чет, 02 липня 2009, 12:38

Igor_Lviv писав:та заодно розвантажити перехресття.
Igor_Lviv писав:Тобто, "людський фактор". Взаємодопомога та ввічливість на дорозі, про яку часто згадується.
Ок, в описаній ситуації їду собі в лівому ряді, дивлюсь правий пустий, ззаду нікого нема, то щоб "розвантажити перехрестя" бо більшість ті хто в лівому їдуть наліво на Сихів я беру і перестроююсь в правий.

Тут раптом "прилітає" "дядя" на мерсі "ймовірно порушивши швидкісний" режим бо його в дзеркалах взагалі не наблюдалось. То що, мені заради нього одного порушувати правила?

Признай що тут я правила НЕ ПОРУШИВ. Стрілка це НЕ НАКАЗ повертати. Прямо я МАЮ право їхати з правого ряда. І мене не гребе шо там собі думають "спішучі" ззаду. Бо їх так само не гребе чи я спішу кудись чи можу постояти в повному лівому ряді.

Всьо, на твої пости в тій темі не відписую, смислу нема.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 02 липня 2009, 12:50

igorok писав:не порушую, бо знаходжусь в межах своєї смуги і на безпечній відстані від сусідніх авто, "порушують ті хто повертає на Хуторівку, я ж стою, а вони рухаються.
Якщо не виступаєш на середню - тоді так. Я завжди трохи влажу на середню смугу, ближче до сусідньої машини. Тому і порушую.
igorok писав:
Igor_Lviv писав:Що до розмітки, згоден, вона мала б бути. Проте, її відсутність не заважає ДАІшникам штрафувати по повній, трохи далі на Стрийській, якщо людина з лівої смуги поїхала прямо, навіть нікому не заважаючи.
З Ваших слів виходить, що з правої полоси прямо на Стрийську їхати не можна, бо стрілка зобов,язує повертати направо, з лівої тоже, див. цитату вище, то як проїхати до автостанції, на Хуторівку/Наукову і розворот? Звертали увагу колись як то перехрестя проїжає тролейбус? Для нього дроти напевно прокладаю з грамотним врахуванням ПДР.
Можна і прямо, чому ж ні?
А взагалі, я писав про перехресток, який далі. Поворот на Суркова. А наступне місце - також на Стрийській за ДПІ. Писали, що якщо на дорозі нема розмітки, то їхати можеш куди хочеш. І там, і там з лівої смуги рухатись можна лише наліво. На першому перехрестті - обов'язково, на другому - в жодному випадку не заважати людям повертати ліворуч.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 02 липня 2009, 12:56

pikach00 писав:Ок, в описаній ситуації їду собі в лівому ряді, дивлюсь правий пустий, ззаду нікого нема, то щоб "розвантажити перехрестя" бо більшість ті хто в лівому їдуть наліво на Сихів я беру і перестроююсь в правий.
Я так розумію, тут кожен про своє пише. :happy На скільки я зрозумів, з Наукової на Хуторівку - прямо, а не наліво. Ти про який перехресток? Мені здавалось, що мова іде про правий поворот з Наукової на Стрийську. Сам частенько там стою, щоб на Стрийську повернути. %)
Якщо мова іде про правий поворот з Стрийської на Наукову, то там взагалі дурдом. Він вічно забитий. Там третя смуга потрібна.
pikach00 писав:"ймовірно порушивши швидкісний" режим бо його в дзеркалах взагалі не наблюдалось. То що, мені заради нього одного порушувати правила?
Ймовірно, що він взагалі дорогою не їхав, а летів низько. Також ймовірно, що з НЛО його закинули на перехресток, а ще, ймовірно...
Гарна "аргументація"! :D
pikach00 писав:Всьо, на твої пости в тій темі не відписую, смислу нема.
Ок. :dream

vasylms
Ім'я:Василь

Повідомлення vasylms » Чет, 02 липня 2009, 13:14

Виходить що є два варіанти проїзду такого перехрестя:
1) дотримуючись ПДР проїзжати такі перехрестя так як це зробив Buts.
Це ж дуже добре завжди виконувати ПДР.(ключове слово завжди :) )

2)Скористатися однією з порад (причому дві останні не порушують ПДР навіть якщо є розмітка )
Igor_Lviv писав:Варіанти:
б) вперед і вліво;
і тим самим виявити взаємодопомогу та ввічливість на дорозі.

В описаній ситуації Buts вибрав перший варіант.
Igor_Lviv вибрав би другий.
Кожен вибирає той варіант який йому подобається.

А, взагаліто, проблема виникла через те що саме водій мерседеса не знав ПДР :D (не тільки стосовно стрілки, а й стосовно використання звукового сигналу.)

pikach00

Повідомлення pikach00 » Чет, 02 липня 2009, 13:20

Трошки не так зрозумів. Тим не менше один фіг, стрілка є стрілка.
Igor_Lviv писав:Ти про який перехресток? Мені здавалось, що мова іде про правий поворот з Наукової на Стрийську.

Igor_Lviv писав:До речі, не розумію, чому на Науковій не розширять цей кусок, де стояв Бутс до трьох (шести) смуг. Була б 100 відсоткова можливість таким "Мерсам" не стояти за Бутсами і спростився б поворот від ЛАЗу зі Стрийської на Наукову.

Buts

Повідомлення Buts » Чет, 02 липня 2009, 13:31

Igor_Lviv писав:Чим? Перегороджена дорога, в той час, коли люди могли спокійно їхати далі та заодно розвантажити перехресття.
Варіанти:
б) вперед і вліво;
І т.д.
Даю конкретну відповідь:
а) хіба можна займати 2 полоси одночасно і пересікати суцільну?
б) порушувати вказівки розмітки ? і перешкоджати іншим учасникам які повертають з інших сторін? зупинятись на переходах, заважати пішоходам ?
в) Абсурд. Що всюди де 2 смуги, праву займати лише при повороті праворуч і в лівій створювати "пробку"? тоді ліва смуга за 1 сигнал зеленого не встигне проїхати перехрестя?.
г) взагалі немає смисл це маневр, бо на зелене поїдуть всі.

Є перехрестя де я постійно лишаю вільний правий ряд: це на В.В., на Виговського, після перехрестя знову займаю праву полосу, але у випадку з стрийська-наукова - це не той варіант.

Згадав ще одне мутне перехрестя, любінська - окружна, їхати по любінській. Часто мудаки з середного широкого ряду їдуть прямо в 2 ряди, тим самим витискають правий ряд, який має право їхати прямо і направо - і знак там висить і розмітка.

Buts

Повідомлення Buts » Чет, 02 липня 2009, 13:43

vasylms, гарно висновок зробив.
Безперечно є ситуації, що є пробка і всі завчасно можуть ставти там в 3 ряди, щоб швидше проїхати.

Або наприклад, на Васильківські часто заїжджаєш збоку потоку, щоб задні не залишилось на Антоновича, люди думають що нагло пхаєшся. Самі тупо стають посередині і рідко коли стають на Васильківській у 2 ряди - хоча там місце на 2 ряди є.
vovka влучно підмітив, 5 балів.

pikach00

Повідомлення pikach00 » Чет, 02 липня 2009, 13:54

Так хто правий тут? :D :D :shout :shout

Pier

Повідомлення Pier » Чет, 02 липня 2009, 14:05

Один приклад, не в користь Igor_Lviv, або в його корись, якщо помилилися "дорожники", встановлюючи таку табличку.

Зелена, рух з центра вверх. одна плоса для руху(якщо не так, поправте).
Два перехрестя із світлофорами, друге - дністровська, перше - незнаю як називається. Але якраз на ньому, є дана табличка. Та от, всі(майже всі) там стають в дві полоси, по правилам там одна.
Берем приклад, червоне світло, стоять 5 машин в одну полосу, яким треба їхати прямо. Тут підїжає шостий, починає сигналити, і всі мусять їхати на право, бо шостому треба на право, а прямо - забороняє знак світлофора.

Думаю, висновок - інтуєтивно-зрозумілий

P.S. Сорі, без цитат, просто реальний приклад

pikach00

Повідомлення pikach00 » Чет, 02 липня 2009, 14:10

Pier писав:P.S. Сорі, без цитат,
Без цитат з ПДР тут не катіт :D :shout :ninja

Відповісти

Хто зараз онлайн