Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Історії з ДАЇвцями...
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
pikach00, правильно, у знака більший приорітет, що я не так написав?
Ford?
- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
Re: Історії з ДАЇвцями...
Fobos, торможу, тре іти спати
Пардоньте 

- Igor_Lviv
- Ім'я:Igor
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Жульєн,
Вибач, дочитав твій пост лише до цитати п.8.7, далі - перестав. Ти пункти цитуєш не повністю. Викинув цілий абзац з нього. Залишив лише частинку, та що підходить. Це не коректно. Наступне у тебе "зникло" з Правил, з того ж таки 8.7, на який ти посилаєшся:
У любій суперечці, перш за все народжується істина. Кілька людей, честь їм і хвала, переглянули ПДР. Це вже плюс. Освіжити Правила в пам'яті - ніколи не завадить. Завтра, коли когось з читачів зупинить ДАІшник і буде щось розказувати про стрілку та порушення - у нас будуть аргументи і "за", і "проти". При сьогоднішній "грамотності" самих ДАІшників є максимальні шанси прямо на місці з'ясувати ситуацію. Як, наприклад, хтось недавно розказував про пішохідний перехід.
Це одне.
Наступне, щиро дивує "вихованість" наших водіїв, як в реалі, так і тут на форумі. Замісь того, щоб спробувати максимально уникнути заторів, пропустити інших водіїв, які мають право їхати і т.д. ми ледь не вихваляємось тим, що "а я стою собі і мав все десь" (образно).
А далі, я вже писав тут, виїжджає такий "мав все десь" завтра на дорогу, а там... кілька інших "мав все десь" - один - виїзд з двору загородив, бо на його думку "він нікому не заважає, а машини тут їздять рідко", інший - світлофор перегородив і т.д., і т.п. Одним словом, незручності на дорозі, з якими ми стикаємось кожного дня, фактично, ми самі і створюємо. Різниця лише в тому, що коли це робить хтось, то він - мудак, коли робиш сам - дивіться який я герой.
Вибач, дочитав твій пост лише до цитати п.8.7, далі - перестав. Ти пункти цитуєш не повністю. Викинув цілий абзац з нього. Залишив лише частинку, та що підходить. Це не коректно. Наступне у тебе "зникло" з Правил, з того ж таки 8.7, на який ти посилаєшся:
Fobos,На рівні червоного сигналу світлофора із вертикальним розташуванням сигналів може встановлюватися табличка білого кольору із нанесеною на ній стрілкою зеленого кольору. { Пункт 8.7 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 876 ( 876-2008-п ) від 01.10.2008 }

Це одне.
Наступне, щиро дивує "вихованість" наших водіїв, як в реалі, так і тут на форумі. Замісь того, щоб спробувати максимально уникнути заторів, пропустити інших водіїв, які мають право їхати і т.д. ми ледь не вихваляємось тим, що "а я стою собі і мав все десь" (образно).
А далі, я вже писав тут, виїжджає такий "мав все десь" завтра на дорогу, а там... кілька інших "мав все десь" - один - виїзд з двору загородив, бо на його думку "він нікому не заважає, а машини тут їздять рідко", інший - світлофор перегородив і т.д., і т.п. Одним словом, незручності на дорозі, з якими ми стикаємось кожного дня, фактично, ми самі і створюємо. Різниця лише в тому, що коли це робить хтось, то він - мудак, коли робиш сам - дивіться який я герой.
- Buts
Мова йде про перехрестя зі сторони Лазу там 2 ряди.
Я їхав по правилам.
Є ситуація що перестроїтись в ліву полосу не можеш перед перехрестям бо:
1 - починається суцільна, 2 - авто в лівому ряді.
Порушувати я не хотів, підрізати не хотів, і виїхати на перехрестя, щоб пропустити когось на право - також порушення, бо є стоп лінія.
Якщо хтось думає, що має дорожчу машину і Бог на дорозі, всі мають роз"їхатись створюючи аварійні ситуації, то трохи приземлився.
До речі, неправоту мерседеса пояснювали йому дядьки з не менш поважних машин.
Igor_Lviv, "Господи, Боже ти мій...
Які ж ми всі розумні! Жаль тільки, що правил не знаємо!
Зате всіх вчимо їздити, паркуватися тощо! "
Ігорко, в тебе часто емоції домінують над глуздом, або, як то кажуть, елементарне в житті не купиш.
Вже колись ми сперечались з тобою з приводу стоянок і виявилось що в тебе норми до себе і до інших різняться.
Форумчани вроді розсудили, ти трохи заплутався в потоці інформації.
Я їхав по правилам.
Є ситуація що перестроїтись в ліву полосу не можеш перед перехрестям бо:
1 - починається суцільна, 2 - авто в лівому ряді.
Порушувати я не хотів, підрізати не хотів, і виїхати на перехрестя, щоб пропустити когось на право - також порушення, бо є стоп лінія.
Якщо хтось думає, що має дорожчу машину і Бог на дорозі, всі мають роз"їхатись створюючи аварійні ситуації, то трохи приземлився.
До речі, неправоту мерседеса пояснювали йому дядьки з не менш поважних машин.
Igor_Lviv, "Господи, Боже ти мій...
Які ж ми всі розумні! Жаль тільки, що правил не знаємо!
Зате всіх вчимо їздити, паркуватися тощо! "
Ігорко, в тебе часто емоції домінують над глуздом, або, як то кажуть, елементарне в житті не купиш.

Вже колись ми сперечались з тобою з приводу стоянок і виявилось що в тебе норми до себе і до інших різняться.
Форумчани вроді розсудили, ти трохи заплутався в потоці інформації.
-
- Ім'я:Саша
- Контактна інформація:
сорі, але на якій планеті ти вчився правил дорожнього руху?Fobos писав:а тепер, берем до уваги пріоритети, спочатку іде розмітка, потім знак, світлофор і регулювальник,
пріоритети такі: регулювальник, світлофор, знак, дорожня розмітка
не віриш - зупинись біля гайца і спитай і переекзаменовка гарантована!!!
дааа, з такими знаннями ПДР ще й щось доказувати...
стрілка насправді зобов"язує, там на стрийській смуга з одної сторони якраз створена для розгрузки перехрестя
Igor_Lviv, так тримати!!! ПДР ПОВИНЕН ЗНАТИ КОЖЕН!!!
Пам"ятайте: якщо культуру водіїв збільшити на 20%!!! то аварій стане на 70% менше
а якщо б ще всі дотримувались правил дорожнього руху - їх би майже не було
вважаю так: якщо мєнти хочуть по льогкому зрубати бабла - треба наказувати(не вважайте постидним вчити гайців правилам дорожнього руху), а якщо нарушили - або домовляйтесь з гайцами або нєфіг рвати на собі майку - вчіться признавати свої помилки
- Buts
vedmid, стрілка секції і табличка різні речі...
-
- Ім'я:Василь
Жульєн написав трохи багато, я зараз попробую вибрати саме основне.
Тепер потрібно визначити чи табличку білого кольору із нанесеною на ній стрілкою зеленого кольору, що розміщена на рівні червоного сигналу світлофора, можна прирівняти до стрілки, яка горить в додатковій секції.
В ПДР є таке визначення додаткової секції( 8.7.2.).
Тут написано все добре окрім третього пункту.Igor_Lviv писав:Ок. Давайте по іншому.Я навів кілька витягів з ПДР де написано:
1. Стрілка є елементом світлофору. (п.8.7).
2. Стрілка дозволяє рух в цьому напрямку на червоне (п.8.7.3. "е").
3. Стрілка зобов'язує рухатись з цієї смуги у вказаному напрямку, якщо ти заважаєш іншим учасникам (п.16.10)
3. Стрілка зобов'язує рухатись з цієї смуги у вказаному напрямку, якщо ти заважаєш іншим учасникам (п.16.10)
Звідси випливає що стрілка, яка горить в додатковій секції вказує водію що потрібно "продовжувати рух у напрямку, що вказує стрілка".16.10. На перехресті, де рух регулюється світлофором з додатковою секцією, водій, який перебуває на смузі, з якої робиться поворот, повинен продовжувати рух у напрямку, що вказує стрілка, ввімкнута в додатковій секції, якщо його зупинка на заборонний сигнал світлофора створить перешкоди транспортним засобам, що рухаються за ним по тій само смузі.
Тепер потрібно визначити чи табличку білого кольору із нанесеною на ній стрілкою зеленого кольору, що розміщена на рівні червоного сигналу світлофора, можна прирівняти до стрілки, яка горить в додатковій секції.
В ПДР є таке визначення додаткової секції( 8.7.2.).
Виходить що стрілки які розміщені на рівні червоного сигналу світлофора не є додатковими секціями. Ну і відповідно пункт 16.10 їх не стосується.Світлофори з вертикальним розташуванням сигналів можуть мати одну або дві додаткові секції з сигналами у вигляді зеленої стрілки (стрілок), що розташовуються на рівні сигналу зеленого кольору.
- pikach00
ви двоє в різних порядках їх написалиvedmid писав:пріоритети такі: регулювальник, світлофор, знак, дорожня розмітка

-
- Контактна інформація:
vasylms, скажу тобі так: гаєц який тебе зупинив - Л.О.Х.
можна було йому сказати - шарік ти балбєс
В ПДР сказано: на вимогу працівника ДАЇ водій повинен зупинитись згідно з вимогами ПДР (не порушуючи)
а ти питаєш чи можна тобі від"їхати з перехрестя?
дядько молися богу за те що гайци не рулять в ПДР, а то б взули по повній
я от недавнобув в такій ситуації:
їду ввечері біля південного в правій смузі(справа від мене карман(зупинка))
десь посередині кармана гаєц маше зьоброю - я відповідно правий поворот, проїжаю ті всі пріколи і стаю десь в метрах 10-ти від нього
гаєц підійшов і НІЧОГО не казав, а якби сказав, то получив би правилами по морді(образно кажучи)
можна було йому сказати - шарік ти балбєс
В ПДР сказано: на вимогу працівника ДАЇ водій повинен зупинитись згідно з вимогами ПДР (не порушуючи)
а ти питаєш чи можна тобі від"їхати з перехрестя?
дядько молися богу за те що гайци не рулять в ПДР, а то б взули по повній
я от недавнобув в такій ситуації:
їду ввечері біля південного в правій смузі(справа від мене карман(зупинка))
десь посередині кармана гаєц маше зьоброю - я відповідно правий поворот, проїжаю ті всі пріколи і стаю десь в метрах 10-ти від нього
гаєц підійшов і НІЧОГО не казав, а якби сказав, то получив би правилами по морді(образно кажучи)
- Buts
Як можна табличку прирівняти до секції..vasylms писав:Тепер потрібно визначити чи табличку білого кольору із нанесеною на ній стрілкою зеленого кольору, що розміщена на рівні червоного сигналу світлофора, можна прирівняти до стрілки, яка горить в додатковій секції.

-
- Контактна інформація:
pikach00, якщо є регулювальник - [цензура] який колір світлофора і які знаки: показав тобі палкою і ти мусиш підкоритись, далі світлофор - думаю понятно чого
далі знак: що б не було намальовано на асфальті, хоч чебурашка, - якщо висить знак ти слухаєшся його
якщо нічого нема, а виготовлення знаку надто дороге - малюють на дорозі по якій смузі куди можна їхати
а якщо вде і на краску забракло коштів тоді "правило правої руки" - першкода справа-пропусти
усьо елементарно
далі знак: що б не було намальовано на асфальті, хоч чебурашка, - якщо висить знак ти слухаєшся його
якщо нічого нема, а виготовлення знаку надто дороге - малюють на дорозі по якій смузі куди можна їхати
а якщо вде і на краску забракло коштів тоді "правило правої руки" - першкода справа-пропусти
усьо елементарно
- pikach00
vedmid, ти шо тормаз? Ти написав список і порядку спадання пріоритету, він у порядку зростанняю.
-
Розумію що ти маєш на увазіvedmid писав:В ПДР сказано: на вимогу працівника ДАЇ водій повинен зупинитись згідно з вимогами ПДР (не порушуючи)а ти питаєш чи можна тобі від"їхати з перехрестя?дядько молися богу за те що гайци не рулять в ПДР, а то б взули по повній
Але є ще такий пункт тільки не в ПДР.2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:
а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;
б) дати можливість перевірити технічний стан, номери агрегатів і комплектність транспортного засобу;
в) дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до законодавства за наявності на те законних підстав.
Саме так мені працівник міліції і показав де я маю зупинитися.22.3. Зупинення транспортного засобу здійснюється виключно
жезлом, а у виняткових випадках - жестом руки. При цьому працівник
ДАІ спочатку вказує на транспортний засіб, який повинен
зупинитися, а потім - на місце, де йому слід зупинитися.
Для привертання уваги учасників дорожнього руху може
подаватися сигнал свистком (у необхідних випадках - увімкненим
спеціальним світловим або звуковим сигнальним пристроєм). Жести
працівника ДАІ мають бути зрозумілими всім водіям і пішоходам,
подаватися своєчасно і так, щоб їх виконання не створювало
аварійної обстановки.
Можна було б і звичайно проїхати ще метрів 50 і зупинитися по правилах. А потім розказувати даїшнику що він ЛОХ і не знає правил. Але я стараюсь не нариватися і ставитись до них по-людськи. Можете звичайно, бути самими розумними, заставляти бігати їх за вами, але потім не ображайтесь за те що вони починають до вас чіплятися за вогнегасник, страховку, знак аварійної зупинки, тонування, протектор на шинах та ін.
Востаннє редагувалось Чет, 02 липня 2009, 10:32 користувачем vasylms, всього редагувалось 1 раз.
- Igor_Lviv
Що за нісенітниці???Buts писав:Вже колись ми сперечались з тобою з приводу стоянок і виявилось що в тебе норми до себе і до інших різняться.
От чим мені з одного боку подобаються, а з іншого - ні, форумні дискусії, що кожен бажаючий може:
- Взяти частину цитати і подати її, як закінчену думку чи статтю.
- Написати те, чого нема і не було та наполягати, що це правда.
Інколи дістає.
Я вже просив, для подальших дискусій, дайте цитати та посилання на що хто спирається, чим мотивує.
Розмова, з пустослів'я перейде в конструктивне русло.
Наприклад, як це зробив Жульєн (я таки дочитав). :)
Його аргумент, що у випадку проблем можна посилатись на різницю між абз.2 п.8.7 та п.8.7.2, в принципі, варте уваги.
Стосовно парковок, світлофорів і т.д. у дискусії і справді є одна закономірність.
І там, і тут ти відстоюєш думку, яку можна описати одною фразою: "А кому я заважаю?". Хоча сам і визнаєш, що таки комусь заважаєш. (Напр., тому ж Мерсу).
У мене поведінка на дорозі інша. І при паркуванні, і на світлофорах я думаю і про інших учасників руху. Будь то Мерс, Запорожець, маршрутка чи тролейбус. Якщо є можливість когось пропустити - просто пропускаю.
Підозрюю, що якщо відкрити тему, наприклад, про рух лівою смугою, ми також будемо опонентами.

- Igor_Lviv
Ще є абз.3 п.8.3.
Хоча...
Тобто, найкраще, зупинитись там, де вказав ДАІшник.Водії та пішоходи повинні виконувати додаткові вимоги регулювальника, навіть якщо вони суперечать сигналам світлофорів, вимогам дорожніх знаків і розмітки.
Хоча...

По обставинах справи хочу пояснити наступне.
17.06.2009р. я рухався з Шацьку у Львів.
Перед пунктом контролю були встановлені три знаки 3.29 про обмеження швидкості – «70», «50», «20». Потім знак 3.41 «Контроль» і за 5 метрів за знаком посередині проїжджої частини на роздільній смузі стояв інспектор ДПС.
Я, у відповідності до ПДР, зменшив швидкість, згідно з вимогами знаків 3.29 і коли проїхав останній знак «20» інспектор жезлом показав на мою машину, наказав зупинитись і вказав на узбіччя дороги біля себе.
Згідно з вимогою п.8.9 ПДР: «Водій повинен зупинити транспортний засіб у місці, на яке йому буде вказано, з дотриманням правил зупинки» я зупинився на узбіччі дороги відразу біля інспектора. При проїзді без зупинки знаку 3.41 «Контроль» зі швидкістю 1-3 км/год, оскільки вже почав гальмувати та з’їжджати на узбіччя, я керувався вимогою п.8.3 ПДР, де чітко та однозначно вказано на те, що по перше, сигнали регулювальника мають перевагу перед сигналами світлофорів та вимогами дорожніх знаків, по друге, водії повинні виконувати вимоги регулювальника, навіть якщо вони суперечать сигналам світлофорів, вимогам дорожніх знаків і розмітки.
Після зупинки автомобіля інспектор підійшов до мене, не представився, наказав надати йому документи для перевірки, що я і зробив через відкрите вікно.
Спершу, інспектор зажадав перевірити екологічний збір і пропонував його додатково сплатити. Я відмовився. Після цієї перевірки інспектор вирішив перевірити страхівку автомобіля і мою. Я, знову ж через вікно, надав йому додаткові документи. Інспектор сказав, що їх йому ще мало, запитав чи є в мене ще якісь. Після цієї перевірки він запитав чому я не зупинився на знак «Контроль», на що я відповів, що зупинився у відповідності до його вказівки.
Після цього інспектор ДПС почав запрошувати мене у свою машину. Я відмовився та поцікавився з якою метою. «Ну, будемо Протокол складати» - відповів він. Я сказав, що нехай складає без мене, а до нього в машину я не піду. Після цього інспектор з моїми документами пішов в напрямку до свого автомобіля. Довго нічого не починав писати, зупиняв автомобілі, перевіряв документи у них. За цей час я зробив кілька фотографій, погуляв з пасажирами по околиці.
Коли інспектор ДПС зупинив чергову машину і почав перевіряти її, я не витримав та запитав чим він займається, чому не складає Протокол мені. Лише після цього інспектор на капоті свого автомобіля почав заповнювати якісь папери. Що саме мало б фігурувати, як порушення він мені не повідомив. Чи додатковий «екологічний збір», чи «мало документів» стосовно страхування, чи знак «Контроль».
Про це я дізнався, вже коли він покликав мене підписувати Протокол.
Зазначу, що у Протоколі було доволі багато пустого місця, де я постав прочерки. Вказав, що з жодними статтями Конституції та КУпАП він мене не ознайомлював. Написав, що з порушенням не згідний, зупинився на вимогу інспектора. Також, власноруч я вписав двох свідків, які були присутні при цьому. Після цього віддав Протокол інспектору.
-
- Контактна інформація:
pikach00, я НЕ тормоз - попрошу без образ
такі речі перечисляються в порядку спадання пріоритету
уяви: на дорозі гаєц, світлофор, знак, і розмітка
кого слухати? думаю що ти не будеш перебирати в умі розмітка, знак..., а одразу реагуєш на гайца
такі речі потрібно знати
vasylms, гаєц лох, якщо вказав тобі місце зупинки посеред перехрестя, створивши тим самим аварійну ситуацію
треба їх вчити що не тільки вони мають право висловлювати притензії, а ми як власники ТЗ і платники податків, з яких оплачується їхня праця - ми маємо право робити їм зауваження
якщо ти зупинишся не порушуючи правил - хєр він до тебе доколупається
треба тим п*****м показати, що не тільки ми повинні знати і дотримуватись правил
цитую
Можете звичайно заставляти бігати їх за вами, але потім не ображайтесь за те що вони починають до вас чіплятися за вогнегасник, страховку, знак аварійної зупинки, тонування, протектор на шинах та ін.
якщо більше водіїв цього не мають - то вони бояться щоб не провірили, а в мене все в межах норми
не секрет, що у 70% водіїв аптечки нема
а в тебе вогнегасник є?
а зна аварійної зупинки?
я почуваю себе спокійно, коли мене мєнти зупиняють - знаю що нічого не нарушив, і все в мене впорядку, а коли ти нервуєшся чи боїшся - вони одразу ж чіпляються
такі речі перечисляються в порядку спадання пріоритету
уяви: на дорозі гаєц, світлофор, знак, і розмітка
кого слухати? думаю що ти не будеш перебирати в умі розмітка, знак..., а одразу реагуєш на гайца
такі речі потрібно знати
vasylms, гаєц лох, якщо вказав тобі місце зупинки посеред перехрестя, створивши тим самим аварійну ситуацію
треба їх вчити що не тільки вони мають право висловлювати притензії, а ми як власники ТЗ і платники податків, з яких оплачується їхня праця - ми маємо право робити їм зауваження
якщо ти зупинишся не порушуючи правил - хєр він до тебе доколупається
треба тим п*****м показати, що не тільки ми повинні знати і дотримуватись правил
цитую
Можете звичайно заставляти бігати їх за вами, але потім не ображайтесь за те що вони починають до вас чіплятися за вогнегасник, страховку, знак аварійної зупинки, тонування, протектор на шинах та ін.
якщо більше водіїв цього не мають - то вони бояться щоб не провірили, а в мене все в межах норми
не секрет, що у 70% водіїв аптечки нема
а в тебе вогнегасник є?
а зна аварійної зупинки?
я почуваю себе спокійно, коли мене мєнти зупиняють - знаю що нічого не нарушив, і все в мене впорядку, а коли ти нервуєшся чи боїшся - вони одразу ж чіпляються
- pikach00
vedmid, не утомляй чувак. Де це написано як мають ті речі перечислятись? Короче, випий йаду або займись роботою
-
vedmid писав: а в тебе вогнегасник є?
а зна аварійної зупинки?

- Igor_Lviv
До речі, при всій своїй посередньості досвідчені ДАІшники ще й трохи психологи. Мусять відразу визначити з кого вони зкосять, а за що по шапці отримають. Прикладів - маса.vedmid писав:а коли ти нервуєшся чи боїшся - вони одразу ж чіпляються
Перший раз зіткнувся з цим ще десь у 80-их. Поїхав на гриби. Природньо, що взяв штурмовку і т.п. старий робочий одяг. Туди заїхав без проблем. А вже в лісі до мене дійшло, що документи всі залишились у повсякденному одязі.
Назад вертався "на ізмєнє".
КПП де київська траса розгалуджується з луцькою. Суцільний потік машин. І що? А нікого мєнт не чіпав, подивився на мене і махнув палкою.
Далі ще цікавіше.
Очевидно я настільки переконливо все пояснив, що взяв в мене 5 рублів і відпустив. Без жодного документа.
До речі, аналогічна фігня, через кілька років, але вже без грошей обійшлося, коли мене в центрі у вихідний зупинив ДАІшник (жив я там). А повертався я з Краківського. Виходжу, руку в кишеню, щоб показати, що я додому їду, а документів нема. Зтібрили на Краківському. Видно я такий офігєвший був, що також поїхав далі зі співчуттям ДАІшника.
- Buts
Igor_Lviv, мені з тобою немає про що говорити, бо ти не чуєш (не читаєш) співрозмовника.
Твоя "інша" поведінка на дорозі, судячи з тем (як тебе на візир зловили, з Франківська гнав по трасі і т.п.), вказує, що ти порушуєш ПДР регулярно, коли вважаєш, що все чітко для всіх і маєш час морочити собі голову з ДАІ, судами і т.п..
У випадку, що я наводив, я не пропустив мерседеса, бо не хотів йти на жодне порушення принципово.
Велике прохання, якщо не можеш аргументувати ситуацію, то бодай не пиши великі тексти на мої пости, наперед дякую.
Твоя "інша" поведінка на дорозі, судячи з тем (як тебе на візир зловили, з Франківська гнав по трасі і т.п.), вказує, що ти порушуєш ПДР регулярно, коли вважаєш, що все чітко для всіх і маєш час морочити собі голову з ДАІ, судами і т.п..
У випадку, що я наводив, я не пропустив мерседеса, бо не хотів йти на жодне порушення принципово.
Велике прохання, якщо не можеш аргументувати ситуацію, то бодай не пиши великі тексти на мої пости, наперед дякую.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей