Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
weber
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення weber » П'ят, 05 червня 2009, 14:46

Speedo, ти не так зрозумів. Обмежень по населеному пункту ніхто не піднімав. Підняли тільки обмеженна з 90 до 110 за містом якщо є 4-полосна дорога з розділенням.

Speedo
Ім'я:Орест
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 19 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » П'ят, 05 червня 2009, 14:48

weber ясно, значить з населеними пунктами все залишилося "по-старому"? Але була якась "шумиха" на ту тему...

weber

Повідомлення weber » П'ят, 05 червня 2009, 14:53

Speedo,
Сьогодні: 05 Червня 2009, 15:51
Новини Закон
Водіям дозволено їздити з більшою швидкістю

Дискусія між Державтоінспекцією і Кабміном щодо впровадження нового швидкісного режиму нарешті закінчилася. Адже на цьому тижні набрали чинності доповнення до Правил дорожнього руху. Відтепер українські водії їздитимуть швидше. Щоправда, тільки за містом.

Нагадаємо, ще на початку березня уряд оприлюднив постанову, згідно з якою у містах і селах можна їздити зі швидкістю 70 км/год. замість звичних 60 км/год., за містом пропонували гасати 110 км/год. (раніше було 90). Однак МВС відразу ж виступило проти збільшення швидкісних режимів. Мовляв, таке ново-введення призведе до зростання рівня аварійності на дорогах і значно збільшить тяжкість наслідків ДТП.

— Ми внесли на розгляд уряду компромісний проект, — розповідає начальник прес-служби Департаменту ДАІ МВС України Ніна Хмелевська. — Запропонували залишити в населених пунктах колишні 60 км/год., проте дозволили їздити за містом зі швидкістю 110 км/год., замість 90. Але відразу зазначу — така швидкість дозволяється тільки на тих дорогах, де є три і більше смуг в одному напрямку з розділовою смугою або відбійником. На інших дорогах швидкість залишилася незмінною — 90 км/год. А от на автомагістралях можна буде їхати всі 130 км/год. Щоправда, така дорога у нас одна — траса Київ —Бориспіль. Найближчим часом на цих ділянках встановлять нові знаки. Крім того, необхідно врахувати скрізь плюс бонусні 20 км/год., за які не мають право штрафувати.

До того ж тепер власники доріг можуть з відома ДАІ збільшити граничну швидкість на хороших дорогах, встановивши відповідні знаки. Заборонено ставити знак «40», якщо не ведуться дорожні роботи, а якщо він все ж стоїть — штраф за перевищення швидкості незаконний.

Більшість водіїв задоволені таким нововведенням.

— Вважаю нові швидкості такими, що відповідають реальності, — каже столичний автолюбитель Андрій. — Я, наприклад, давно так їжджу. Коли дорога хороша, з відбійником, то чому б не їхати 110 км/год. Приміром, на Бориспільській трасі постійно світиться табло, яке забороняє їхати більше 90 км/год. А це ж автомагістраль. Нічим іншим, як бажанням отримувати гроші з автолюбителів, це не назвеш.

Голос України
http://pravda.if.ua/news-7408.html
Ще десь на форумі є тема на то.
От не розумію
проте дозволили їздити за містом зі швидкістю 110 км/год., замість 90. Але відразу зазначу — така швидкість дозволяється тільки на тих дорогах, де є три і більше смуг в одному напрямку з розділовою смугою або відбійником.
там сказано 3, а десь писало кажись 2. Якщо три - то Стрийська траса не канає :confused

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » П'ят, 05 червня 2009, 14:57

Там ще прийшла така "байда", типу "квитанцію про сплату штрафу вам необхідно надати до адміністративної практики відділення ДАІ...інакше постанова буде надіслана для її примусового виконання, роботи, порядку встановленим законом!"
А так як штраф у мене, взагалі-то не перший, то ж раніше я ніякі квитанції нікуди не носив! :shock
справа в тому, що катаюся я "по генералці", а власник живе в іншому місті, (конверт прийшов на його ім"я, він мені передав), досить далекувато в то їхнє ДАІ їхати! А так як ми з ним в хороших відносинах, не хотілося б, щоби його десь там тягали, чи взагалі, напрягали... Може хто підкаже, чи то обов"язково мені кудись з квитанцією пертися?

weber

Повідомлення weber » П'ят, 05 червня 2009, 14:58

Во ще тема viewtopic.php?f=11&t=10808
І там пише про розділення просто, але не про 3 смуги в один бік.
Фіг їх поймеш ідіотів. %)

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » П'ят, 05 червня 2009, 15:02

weber писав:там сказано 3, а десь писало кажись 2. Якщо три - то Стрийська траса не канає

виходить- не канає... %)

Так, ніколи нетреба довіряти всяким там чуткам по телевізору... хоча, чесно кажучи, як і більшість водіїв, я ніколи в тому місці не їхав 60... :sing

vasylms
Ім'я:Василь

Повідомлення vasylms » П'ят, 05 червня 2009, 15:31

Speedo писав:
weber писав:там сказано 3, а десь писало кажись 2. Якщо три - то Стрийська траса не канає

виходить- не канає... %)

Так, ніколи нетреба довіряти всяким там чуткам по телевізору... хоча, чесно кажучи, як і більшість водіїв, я ніколи в тому місці не їхав 60... :sing
Для того щоб знати точно який закон і коли почав діяти, саме краще слідкувати за змінами ПДР на сайті Верховної Ради.
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 6-2001-%EF
От наприклад остання зміна N 395 ( 395-2009-п ) від 22.04.2009.
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 5-2009-%EF
І тут написано:
"ґ) іншим транспортним засобам: на автомобільній дорозі, що позначена дорожнім знаком 5.1 ( 306а-2001-п ) - не більше 130
км/год., на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою - не більше
110 км/год., на інших автомобільних дорогах - не більше 90 км/год.".
Про кількість смуг тут не говориться.
Тому якщо є розділювальна смуга, то значить можна їхати 110 км/год(поза населеним пунктом)
Означення розділювальної смуги також є в ПДР.
розділювальна смуга - виділений конструктивно або за допомогою суцільних ліній дорожньої розмітки 1.1 або 1.2 (див.
додаток 2) елемент автомобільної дороги, який розділяє суміжні проїзні частини. Розділювальна смуга не
призначена для руху або стоянки транспортних засобів. За наявності на розділювальній смузі тротуару по ньому дозволяється рух пішоходів;

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » П'ят, 05 червня 2009, 16:02

CAT писав:ну раз ти перевищував і тепер це визнаєш то або заплати штраф або іди на відпрацювання... це ж справедливо..
таке враження що ніхто ніколи безпечно не перевищував швидкість.

weber

Повідомлення weber » П'ят, 05 червня 2009, 16:12

vasylms, дякую. Тепер я спокійний як і раніше :)
Просто чуваки з Голосу України хз шо написали, де вони взяли 3 смуги, певно автор додумав щоб було більше букв для статті... :boxed

S_V_B
Номер:0990

Повідомлення S_V_B » П'ят, 05 червня 2009, 16:12

LEgEnDA писав:
таке враження що ніхто ніколи безпечно не перевищував швидкість

перевищують, але якщо вже зловили на гарячому і зразу не відбрехався, то як кажуть після бійки кулаками не махають))))))

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » П'ят, 05 червня 2009, 16:15

S_V_B, я і не машу)) просто думаю шо то буде...;))

CAT
Ім'я:Данило
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » П'ят, 05 червня 2009, 16:37

LEgEnDA писав:таке враження що ніхто ніколи безпечно не перевищував швидкість.
як мене ловлять за перевищення чи за інше порушення і я знаю шо дійсно порушив то чемно плачу штраф... це цивілізовано.
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » П'ят, 05 червня 2009, 17:23

CAT писав:як мене ловлять за перевищення чи за інше порушення і я знаю шо дійсно порушив то чемно плачу штраф... це цивілізовано.
Та і я заплачу, тільки тут є ньюанс, що воно мені прийшло по почті вже з конкретним запізненням, майже на 2 тижні, щоби не сказали вдвічі більше платити... %) І хрен що докажеш тим бандюкам. То так як приходить повістка в суд, який відбувся вчора!

Nick_

Повідомлення Nick_ » П'ят, 05 червня 2009, 19:55

Speedo писав:Та і я заплачу, тільки тут є ньюанс, що воно мені прийшло по почті вже з конкретним запізненням, майже на 2 тижні, щоби не сказали вдвічі більше платити...
На конверті (якщо я не помиляюсь) є штемпель з датою. От і тим аргументуй про запізнення... Питання?

VeRMyT
Ім'я:Назар

Повідомлення VeRMyT » П'ят, 05 червня 2009, 20:19

питання: скіки зара обходиться їзда на машині без документів, щоб незаволікли на штрафмайданчик ??? :ninja

машина ненанаших номерах але є підтвердження шо я її не вкрав
BMW 540 - это как девушка с сиськами 5-го размера. Вроде и через чур, но так круто=)

shaman
Ім'я:Святослав
Подякували: 23 рази

Повідомлення shaman » П'ят, 05 червня 2009, 22:46

ігор писав:шо я її не вкрав
яке саме? техпаспорт якого дяді з бундеса?

VeRMyT

Повідомлення VeRMyT » П'ят, 05 червня 2009, 23:28

shaman писав:яке саме? техпаспорт якого дяді з бундеса?
ну шото типу того, всерівно документ шо некраджена.
BMW 540 - это как девушка с сиськами 5-го размера. Вроде и через чур, но так круто=)

Igor4ik
Ім'я:Ігорко

Повідомлення Igor4ik » П'ят, 05 червня 2009, 23:36

АБО дзвінок другу.....або більше нічого непоможе....!!!!так воно зарах є!і з цим дуже строго!!попадись на машині свого друга без доручення.....це те саме, ну трошки легше , може відкупишся а з ін-машиною непроканає

VeRMyT

Повідомлення VeRMyT » П'ят, 05 червня 2009, 23:59

Igor4ik писав:АБО дзвінок другу.....або більше нічого непоможе....!!!!так воно зарах є!і з цим дуже строго!!попадись на машині свого друга без доручення.....це те саме, ну трошки легше , може відкупишся а з ін-машиною непроканає
сумно, прийдеться складати на повноцінне авто ше з років 5 :cry

rusmaks
Ім'я:Руслан

Повідомлення rusmaks » Суб, 06 червня 2009, 09:42

Їздив цієї ночі зі своїм знайомим на Волинь по справах, ну шо вам сказати - "Храбрі Улічні Инспектора"(читати перші літері) о...уїли. Перший раз зупинили нас десь о 2 год ночі, просто без причини на приватній машині(я так зрозумів одного із них, такий непоганий "мерс" років 3-5 йому), ну ї почалось: куда?, чому?, а може щось не так.....?. , і таки знайшли - не працювала підсвітка номера. Хотіли виправити поломку самі (але де ти купиш лампи в 2 год ночі), хотіли писати протокол і навіть !!!! просили сказати їм "КОД ТЕЛЕФОНА", ми просто "опупіли"....Вони тепер навіть крадені телефони шукають!!!!! Звісно ми їх послали майже на три букви і зійшлись на сумі 30 грн(штраф 170-250 грн). Поїхали далі....
Біля Червонограда зупиняють нас десь 0 4 год ранку і знову на приватній машині "Тайота Ленд Крузен"!!!!!!!!! і знову ....., але відпустили. Поїхали далі, а в голові вже "мисля" - на чому нас будуть зупиняти у Львові, мабудь на "Фераррі"?
Я так зрозумів, що не хіло вони так заробляють на такі тачки.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей