Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Не працює спідометр
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:

Спідометр новий, працював правда трохи дьоргався, видно через поганий тросік, потім почав дико тріщати аж нерви не витримували, тросік тріснув, я купив новий вирішив не міняти цілий кебрик бо то дуже геморно а тільки сам трос, змазав тросік добре переробіткою злитою з мотора і засунув в старий кембрик, все під’єднав і закрутив, результат, спідометр стоїть на місці. Може є якась хитрість при заміні тросіка чи може мій кембрик довший чи як?
Ford?
- Black
- Ім'я:Дмитро
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 0
Re: Не працює спідометр
Кембрик (рубашку) надо было то ж менять хоть и гемор !!!Треск в самом спидометре может внутри шестерёнки послетали или брак заводской ещё вариант не попал в гнездо что очевиднолибо в коробке но скорей всего в спидометре пересмотри!!
Когда снимал старый с новым сравнивал (длинну )???
Когда снимал старый с новым сравнивал (длинну )???
З повагою Black.
- ghost
- Ім'я:Павло
- Номер:ВС0190ЕА
- Дякував (ла): 0
- Контактна інформація:
може проскакувати квадрат тросіка в гнізді спідометра, може проскакувати в редукторі на коробці;
діагностика - проїхатись при знятому спідометрі (повільно) і подивитись чи крутиться трос; притримати трос що крутиться пальцями і подивитись чи він не почне проскакувати; в спідометро щось запхати і покрутити - все буде зрозуміло
діагностика - проїхатись при знятому спідометрі (повільно) і подивитись чи крутиться трос; притримати трос що крутиться пальцями і подивитись чи він не почне проскакувати; в спідометро щось запхати і покрутити - все буде зрозуміло
I would love to change the world, but they won't give me the source code...
- Speedo
- Ім'я:Орест
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 19 рази
- Контактна інформація:
Схожа ситуація, що і в Fobos, замінив тросик - нема результату, в КПП знаходиться якийсь пластиковий карданчик (в очі його не бачив) - привід спідометра і, кажуть, він тріснув чи розлетівся (також було чути тріск, стрілка "підскочила" до 200 км/год, потім впала на 0 і завмерла, так і їжджу...). Об"їздив всі шроти - безрезультатно - нема, всі розводять рукакми
Чи можна чимось замінити той карданчик? Зробити (замовити) переробити з чогоь?
Може у 2108 щось схоже і підійде???
Достало без спідометра їздити...
Допоможіть!

Чи можна чимось замінити той карданчик? Зробити (замовити) переробити з чогоь?
Може у 2108 щось схоже і підійде???
Достало без спідометра їздити...
Допоможіть!

- Sluva
- Ім'я:Славік
- Дякував (ла): 14 рази
- Подякували: 28 рази
Була така фігня,кінчик тросіка зламався в середині в редукторі коробки і коли я поставив новий він не вліз на місце і не крутився,але як тріщав спідометр то вже напевно щось в ньому
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма
- Speedo
- Контактна інформація:
Спідометр пробував інший - та ж фігня 
Дивився майстер, каже "треба привід спідометра, той що в КПП"
На шротах ніде нема, що вже казати про автомагазини... чув, щось там хімічать, ізолентою намотують (хоча, щось недуже віриться)... може хто підкаже?

На шротах ніде нема, що вже казати про автомагазини... чув, щось там хімічать, ізолентою намотують (хоча, щось недуже віриться)... може хто підкаже?
- Axmet
а зачем лазить по хламам? деталь подмечу Оригинал,не особо то и дорого стоит. Купи новую и не парься. На свалке где уверенность что ты купишь рабочее? две недели поработает и потом опять.Speedo писав:Спідометр пробував інший - та ж фігня
Машина какая?
- Speedo
- Контактна інформація:
Axmet так в тім то й справа, що не знайшов я по магазинах! 
Машина Seat Ibiza I (1992)

Машина Seat Ibiza I (1992)
- iwanes
- Ім'я:Іван
- Контактна інформація:
у мене на таврії теж непрацює
, розібрав я його повністю і змазав! вродіпи шось показує... але от що?? (здається сильно швидкість занижує, я крутив руками. ) І дійшов висновку що реба ставити електронний спідометр.(і буду собі робити цифри сам, сьного або фіолетового кольору
.. такі здорові (50-60мм) у форматі (88) дві фісімки, замісь того допотопного/уродлівого (я всьо стрілочне вважаю уродлівим, чи по крайній мірі морально устарівшим!
)
На мікроконтролері PIC постараюсь написати прогу та спаяти, і то всьо випробувати (якщо кого цікавить пишіть.) Але там покищо небуде передбачено одометра(прйденого шляху..
)
Потрібно лише знайти таку деталюху: вродіби називається імпульсний датчик до електронного спідометра (чи якось так..
.)
[Всередині здається або геркон з магнітом або датчик Холла ,а може і ще якось інакше зроблено... ] Ставиться в коробку, замість троса ,а з датчика дроти на спідометр.
Хотів собі зрбити... але бачу легше/швидше купити щось готове...
Питання тільки де? на Стнц.підзамче є? хто знає? чи може є десь інакше (на таврію/09тку).

На мікроконтролері PIC постараюсь написати прогу та спаяти, і то всьо випробувати (якщо кого цікавить пишіть.) Але там покищо небуде передбачено одометра(прйденого шляху..

Потрібно лише знайти таку деталюху: вродіби називається імпульсний датчик до електронного спідометра (чи якось так..

[Всередині здається або геркон з магнітом або датчик Холла ,а може і ще якось інакше зроблено... ] Ставиться в коробку, замість троса ,а з датчика дроти на спідометр.
Хотів собі зрбити... але бачу легше/швидше купити щось готове...
Питання тільки де? на Стнц.підзамче є? хто знає? чи може є десь інакше (на таврію/09тку).
Якщо у вас телефон НОВКІА --> то це кінець вашого тюнінґу...
Тоді чого ви тут tuning.lviv.ua?
- mysha
- Дякував (ла): 1 раз
- Контактна інформація:
ех....iwanes писав:я всьо стрілочне вважаю уродлівим, чи по крайній мірі морально устарівшим!

- MRE
- Ім'я:Роман
- Дякував (ла): 1 раз
- Контактна інформація:
iwanes писав: (я всьо стрілочне вважаю уродлівим, чи по крайній мірі морально устарівшим! )

- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
в тебе застаріла інформація. хоча в принципі на таврії нормальних приборів і не потрібно, там швидкості не ті, хватить цифровогоiwanes писав:я всьо стрілочне вважаю уродлівим, чи по крайній мірі морально устарівшим!

- iwanes
- Контактна інформація:
Буде конструкція щось наподобі / в стилі моєї іконки/аватара...
(а у вас двох мабіть щей досі допотопні {не 21столітя сторічча
) годинники..
)
Хто які датчики імпульсів (замість тросіка на спідометр ) можливо знає де купити/ яка зробити свій (конструкцію/варіанти)?
бо в мене Є варіант! поставити маленький моторчик від якої дитячої іграшки з постійними магнітами 3Вольти і міряти напругу... (недолік: НЕ буде можливим вимірювати пробіг кілометрів...
тільки швидкість... зате нетак як в усіх -- в цифрі
)
(а у вас двох мабіть щей досі допотопні {не 21столітя сторічча

Хто які датчики імпульсів (замість тросіка на спідометр ) можливо знає де купити/ яка зробити свій (конструкцію/варіанти)?
бо в мене Є варіант! поставити маленький моторчик від якої дитячої іграшки з постійними магнітами 3Вольти і міряти напругу... (недолік: НЕ буде можливим вимірювати пробіг кілометрів...

- iwanes
- Контактна інформація:
Приблизно щось таке хочу зробити.... незнаю правда чи так вийде...
але постараюь! :)
але постараюь! :)
- Axmet
поставь из множества предложений,современного надежного оборудования.iwanes писав:Приблизно щось таке хочу зробити.
Это изображение что ты показал....мягко говоря..плохая затея.
Отображение номера включенной передачи-как ты будешь концевики ставить? на кулису? или в КПП будешь на вилки кидать "микрики"?
Скорость-ты учти,что нужно не только приемный датчик в кпп,но и отсчет для него...есть такой?
Если решил менять на цифровой.То хоть с дизайном подумай...А то ты всех и вся тут попустил,тем что все отсталые,ездят на допотопных "часах".....а у самого уродство какое то.
Давным давно уже,стрелки считаются более четко читаемые чем циферблат.
Не выйде! я тебе гарантирую! задум воплощается в реальность если он разумный и имеет смысл.Просто баловство как всегда не законченно,если его начали. Максимум что ты сделаешь,это подготовишь приборку под установку всего этого..Ну может нарисуешь еще что нибудь модное на ней.iwanes писав:незнаю правда чи так вийде...
- iwanes
- Контактна інформація:
ну нак і думав що такий дизайн невийде...(надто футуристичний)
а отак майже остаточний варіант
а отак майже остаточний варіант

- iwanes
- Контактна інформація:
ще трохи піднатужусь і може вийде гордо вивести на екран хочаб 88 :) в динамічній індивації(а то висить всьо насоплях... тре плату таки розводити/травити, діоди то не СМД-шні...) , а покищо платами займусь щоб міряти хочаб якісь імпульси від геркона..(у мене з цим трохи є граблі ізза того що є у тих герконів така штука як "дребезг контактів"... і портить всю малину. коротще треба прогу писати на асемблері поіншому... ех... знов кілометровий лістинг асемблерного коду і купа є*ні...з ним
)

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість