Автомобілі вітчизняного виробництва та їх обслуговування

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Охолодження двигуна. Проблеми.
vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:
Охолодження двигуна. Проблеми.

Повідомлення vovka » Сер, 22 березня 2006, 21:30

Сталася в мене невелика халепа..
Чомусь несподівано щось зломалося в охолоджувальній системі. Прийшов на стоянку, як завжди завів, поїхав, але скоро піднялася температура до червоної зони, і я мотор заглушив.
Почав розбиратися.
Включив пічку - дує тільки холодне повітря. Подумав що то термостат, порухав 2 патрубки, нижній ясно був холодний. Ну думаю термостат.

Заїхав на базар, купив той темростат, заїхав на Віктор-Сервіс (хвальоний нашим Президентом :) ) рядом біля базару щоб далеко не їхати коли мотор скоро нагріваєть до червоної зони.

Майстер чот там глянув, сказав мол що так точно - це термостат. Поміняв.
І опа.. Така же фігня. Мотор гріється, і пічка далі дує холодним. Зато нижнім патрубок до радіатора вже не холодним а теплуватий.. Але порівняно з верхнім температури різні. Вентилятор ясно не включається (наразі напряму підключив). Cказав майстер (якщо його так можна назвати) що то тимчасово, йди поїзди, все прийде в норму і пічка буде тепла.. Ну я виїхав, проїхав 100 метрів , далі не рискнув, заїхав назад до нього.. Шось там покрутив, подивився, сказав що то напевно помпа в мене фігова або радіаотор брудний, або шланги забиті і в нього нема часу і все таке.. То що це не помпа - це очевидно (ну Квас мене в тому переконав ) :) Вобщем втік я від тих "фахівців" від гріха подалі, щоб не доламали ще те що в мене працює..

Тепер навіть незнаю що думати. Однозначно що в системі десь є воздух, хотя майстер ніби там відкручував біля карба той патрубок через який тосол в пічку тече - воздух випускав.

Значить при заведеному двигуні я той патрубок розкрутив (теоретично звідтам мав би политися тосол) - а тосол звідтам не лиється. Подув в бачок з тосолом - полився з патрубка.. Як перестати дути - то не лиється. Тепер ясно чому не гріє пічка.
І ще. Якщо на прогрітому моторі (коли стрілка біля червоної зони) дивитися на верхній патрубок до радіатора - то він чогось дьоргається, таке враження що там булька з воздухом гуляє.. Раніше такого не було 100%.

Короче не ясно в чому взагалі справа.
Може є якісь нюанси в підключенні термостата і той "фахівець" умудрився з тим щось нахімічити ?

Чи може порекомендуйте сервіс або краще якогось "дядь Васю" надійного який то зремонтує по нормальному ?

Ще позавчора все гарно їздило, стрілка температури стояла майже рівненько чуть нахилена вліво, пічка гріла як має бути. А сьогодні прийшов на стоянку, завів і отаке-от сталося чомусь..

p.s. Юра в вас на сервісі в Рясному це можуть зробити ? Або хоча б правильно сказати в чому причина ? Бо щось через весь Львів їхати з такою проблемою не дуже хочеться..

p.s. Ага ще таке. Як казав Kvass я порухав в салоні внизу шланги біля пічки - вони гарячі.

Hapk0Tuk
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення Hapk0Tuk » Сер, 22 березня 2006, 22:15

:roll: взнав багато нових слів ))))) ;)

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 22 березня 2006, 22:22

Hapk0Tuk
:) Яких ? Термостат ? :) Там же нема нічого складного.. І поломка ніби нескладна.. Я сам би повозився з тим, якби мав свій гараж біля хати, а не стоянку за 2 кілометра :)

FAST
Контактна інформація:

Повідомлення FAST » Сер, 22 березня 2006, 23:37

vovka
Якшо маєш бажання то позвони на Шкоду сервіс 298 65 66, то бічна Шевченка, я вже писав точну адресу! Там є такий майстер Вадім, він Юрі капіталку робив, він добре у ВАЗах розбирається! Може там поможуть! Працюють вони з 9:00 до 18:00!
093 655 48 53

CAT
Ім'я:Данило
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Чет, 23 березня 2006, 00:09

vovka
їдь до Руслана - він шарить, тільки домовся наперед шоб він мав час.
якшо хош то маю ше одного моториста на кривчицях. він мені міняв термостат, патрубки і помпу.
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Чет, 23 березня 2006, 00:11

і ше, це цілком реально шо десь шось забилось. або тече тосол...
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Чет, 23 березня 2006, 00:11

vovka

В тебе проскочила фраза, що неробочий вентилятор охолодження радіатора! Перевір запобіжник того вентилятора :) В мене колись так само машина грілась, бо вентилятор не працював через згорівший запобіжник ;)

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Чет, 23 березня 2006, 00:20

Yelik
думаєш при такій погоді як зара вентилятор взагалі має включатись через 100 метрів їзди???
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Чет, 23 березня 2006, 00:21

Yelik
він взагалі включається тільки в корках в центрі міста або коли їдеш на 1-2 передачі помало літом.... а так то радіатор і без вентилятора обдувається і тосол охолоджується.
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Чет, 23 березня 2006, 00:28

CAT

Тоді виходить Вовка не має перевіряти цей запобіжник, бо по ідеї вентилятор не має вкл.?
Я запропонував ще один варіант, який може бути, а вже чи перевіряти, чи не перевіряти, то Вовці вирішувати ;)

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Чет, 23 березня 2006, 00:35

Yelik
ну наякращий спосіб перевірити вентилятор при справному термостаті то завести машину і почекати поки він не почне працювати. якшо не почне то тоді запобіжник міняти або шукати обрив. ше можна перевірити сам моторчик - кинути дріт від клеми зразу на контакт вентилятора.
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

ghost
Ім'я:Павло
Номер:ВС0190ЕА
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Чет, 23 березня 2006, 08:31

vovka дивись вентилятор як тобі писали, але думю це не він

рівень тосолу є? тільки в бачку чи в радіаторі також? бо буває таке що радіатор пів-порожній, а бачок повний - перевір

далі подивись чи немає підтікання тосолу (просто треба дивитися по рівню тосолу в РАДІАТОРІ, не в бачку)

їздити потроху можна, головне тримати весь час включеною пічку, засувки мають бути відкриті і пропеллер включений на повну; жарко, зато можна їздити в футболці :smile:

колись так з службовою боровся довший час (коло місяця не міг дати ради) а знайшов дефект головки (гази проривались в рубашку)

все вище написане з досвіду по жигулях, особливості зубил не знаю
I would love to change the world, but they won't give me the source code...

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Номер:0020
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Чет, 23 березня 2006, 08:37

все показує на те шо твій термостат дав дуба. якість запчастин на ВАЗ
сам знаєш яка. :roll:

Якшо незраджує память то на винтилятор там запобіжника нема.
І він не включиться ніколи бо тосол гуляє по малому колу, тобто не доходить до того датчика шо на радіаторі.

Проблема може і бути надто банальна, ЗАВОЗДУШЕННЯ.

C#@O$
Тюнінг клуб
Ім'я:Ігорко
Контактна інформація:

Повідомлення C#@O$ » Чет, 23 березня 2006, 09:49

- В мене була така сама причина - грівся двигун, но причина виявилась в ЗАВОЗДУШЕННІ СИСТЕМИ, не знаю яким чином попало в патрубки повітря, можливо тоді, коли заливав тосол збухти-барахти, тобто, з висоти і надто швидко.
- Недолік вдалось усунути відкрутивши патрубок біля карбіка (як і робив твій майстер), правда я ще дув в розширювальний бачок, послідовно випускаючи повітря з обох сторін патрубків.
- Бажаю успіху - все буде ГУД 8)

homa
Контактна інформація:

Повідомлення homa » Чет, 23 березня 2006, 10:17

VOVKA Я з токим стикався 80% гарантії шо то крильчатка помпи.Самий простіший метод провірки термостата постав прямий термостат(без середини) якшо далі така фігня буде то міняй помпу.

Haggard
Контактна інформація:

Повідомлення Haggard » Чет, 23 березня 2006, 10:28

Коли не працював термостат на мому Гольфі, то машина взагалі не грілась!!! і пічка холодна.
А коли вийшла з ладу помпа, то руху антифриза не відбувалось і машина моментом грілась.
Виникає питання...

lizun
Стать:жінка

Повідомлення lizun » Чет, 23 березня 2006, 10:34

vovka писав: Якщо на прогрітому моторі (коли стрілка біля червоної зони) дивитися на верхній патрубок до радіатора - то він чогось дьоргається, таке враження що там булька з воздухом гуляє.. Раніше такого не було 100%.
Повітря в системі - 100%

PS.
розкажеш потім що і як.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 23 березня 2006, 11:12

Всім дякую.
ghost™ писав:їздити потроху можна, головне тримати весь час включеною пічку, засувки мають бути відкриті і пропеллер включений на повну; жарко, зато можна їздити в футболці
Так пічка ж тільки холодним дує :)
Тосол є. Перевіряли. Ніде не тече.
Dj kvass писав:Якшо незраджує память то на винтилятор там запобіжника нема.
І він не включиться ніколи бо тосол гуляє по малому колу, тобто не доходить до того датчика шо на радіаторі.
Точна так і є. На датчику ніколи нема потрібної температури. Якби була - то б мотор не грівся. Тому і не включається. Я зєднав на всяк випадок ті два дроти що йдуть на датчик між собою і він крутиться
постійно.

То що це помпа - незнаю чи так. Треба їхати до майстра. Хотя як казав KVass з помпою там були б набагато більші проблеми, вплоть до обриву ремня і капіталки мотора.

То що це завоздушена система - я до того найбільше склоняюся. Вот дьоргається верхній шланг до радіатора і все тут. Явно там повітря є.
А до того як я замітив несправність нічого не дьоргалося, але нижній патрубок був холодний (ну тобто термостат не відривався).
Повітря майтстер випускав - але може не все випустив :) Хотя я тоже пробував - ні повітря нема, ні тосол не тече з патрубка біля карба.

Одним словом, буду розбиратися, треба до кінця тижня це питання закрити.

Вот ще таке вичитиав:
===
# В первую очередь следует слить охлаждающую жидкость (тосол) с двигателя и радиатора автомобиля.
# Снять распределитель зажигания (на ВАЗ-2108).
# Ослабить стяжные хомуты и снять старый термостат с патрубков.
Установку нового термостата осуществить в обратной последовательности. Желательно старые стяжные хомуты, сомнительного качества, заменить на новые. Залить обратно охлаждающую жидкость. При необходимости долить до нормального уровня.
===

Я так зрозумів з радіатора теж треба було тосол зливати ? Памятаю позаминулого року міняв також термостат на іншому сервісі, то зливали тосол з радіатора, і потім все нормально працювало.. А зараз той майстер вобще його не зливав, точніше злив то що встигло витекти при заміні термостата.

homa
Контактна інформація:

Повідомлення homa » Чет, 23 березня 2006, 11:32

Перевір помпу.Незавжди обриває ремінь просто обрізало крильчатку.Я мав точно таку ситуацію міняв термостати зливав тосол і все дарма поки непоміняв помпу.

ghost
Ім'я:Павло
Номер:ВС0190ЕА
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Чет, 23 березня 2006, 11:32

може бути і помпа - вона якщо заклинить то рве ремінь, якщо щось з крильчаткою - не буде циркуляції в системі;

якщо пічка дує холодним - немає циркуляції - швидш за все завоздушена пічка, хоча може бути і та сама помпа

це з мурзілки
7. Заливайте в расширительный бачок охлаждающую жидкость до тех пор, пока она не
начнет вытекать из штуцера карбюратора. Установите шланг на место и затяните
хомут.
8. Залейте жидкость до необходимого уровня. Пустите двигатель и дайте ему
поработать 2–3 мин на холостом ходу, чтобы удалить воздушные пробки из системы
охлаждения. Проверьте, нет ли следов подтекания в системе. Остановите двигатель,
еще раз проверьте уровень и долейте при необходимости жидкость в бачок.
I would love to change the world, but they won't give me the source code...

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей