Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Процес купівлі\продажу авто в з пробігом
-
- Ім'я:Юра
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Напевно не мало хто з вас купляв\продавав авто з пробігом по об'яві. Цікавить сам процес купівлі, тобто як знімати автомобіль з обліку, коли віддавати грошову суму і т.д. Буду дуже вдячним, якщо хтось опише цей процес.
- BOXER
- Номер:5666
- Дякував (ла): 78 рази
- Подякували: 23 рази
Re: Процес купівлі\продажу авто в з пробігом
+1 за тему! і я колись планував створити таку тему.
Варто тут ше описати тонкощі перевірки тех. стану автомобіля перед купівлею... І взагалі різні специфічні моменти. Цікаво почитати досвідчених учасників форуму, які купували-продавали купу б/в машин
Варто тут ше описати тонкощі перевірки тех. стану автомобіля перед купівлею... І взагалі різні специфічні моменти. Цікаво почитати досвідчених учасників форуму, які купували-продавали купу б/в машин

Sad, but true.
- b88
- Ім'я:Тарас
купив вм, шукав зовсім іншу машину, випадково найшов астру... подзвонив, зустрівся, оглянув - сподобалась
на наступний день домовився про зустірч на СТО у знайомого - перевірив мотор, фарбу - машина не бита не мальована - дав 200уо завдатку - забрав розписку, домовились що до настпної пятниці (рівно тиждень) віддам всю суму...
через тиждень зустрілись в нотаріуса, ще раз глянули машину - оформили доручення в приміщенні нотаріату в дорадчій кімнаті віддав повну суму - ще одне доручення з 2ма свідками (1н з них нотаріус)
через 4міс переоформив на себе... от і весь проце купівлі даної машини...
до цього 4міс ходив, шукав, вибирав, мацав, щупав....
на наступний день домовився про зустірч на СТО у знайомого - перевірив мотор, фарбу - машина не бита не мальована - дав 200уо завдатку - забрав розписку, домовились що до настпної пятниці (рівно тиждень) віддам всю суму...
через тиждень зустрілись в нотаріуса, ще раз глянули машину - оформили доручення в приміщенні нотаріату в дорадчій кімнаті віддав повну суму - ще одне доручення з 2ма свідками (1н з них нотаріус)
через 4міс переоформив на себе... от і весь проце купівлі даної машини...
до цього 4міс ходив, шукав, вибирав, мацав, щупав....
- mytiania
- Контактна інформація:
1.ніколи не купувати машину на дощі, коли вона брудна або оглядати її зовнішній вигляд в гаражі - не побачиш різних дефектів на кузові.
2. коли мотор теплий - краще зачекати коли він повністю охолоне і тоді дивитись як машина заводиться
3.якщо мотор відмитий і блистить, в більшості випадків продаваць хоче приховати всякі підтьоки. краще щоб він був трохи в порохах
4. перевірити чи машина бита можна взявши копійку і пройтися по всіх зазорах, якщо була бита то в більшості випадків зазори будуть не однакові
5. глянути на днище в багажнику - побачиш чи була машина бита в зад.
6. перевірити в даї машину, навіть якщо купуєш по довіреності.
ну а технічний стан треба їхати до майстра, бажано знайомого, а коли купуєш в іншому місті - ніколи не їхати до майстра якого радить тобі продавець, а краще розпитати у водіїв про сервіси і поїхати на якісь інший
а для тих хто продає, якщо машина була десь бита то краще в дощ продавати, якщо покупець лузер то не замітить що якісь деталі підфарбовані
2. коли мотор теплий - краще зачекати коли він повністю охолоне і тоді дивитись як машина заводиться
3.якщо мотор відмитий і блистить, в більшості випадків продаваць хоче приховати всякі підтьоки. краще щоб він був трохи в порохах
4. перевірити чи машина бита можна взявши копійку і пройтися по всіх зазорах, якщо була бита то в більшості випадків зазори будуть не однакові
5. глянути на днище в багажнику - побачиш чи була машина бита в зад.
6. перевірити в даї машину, навіть якщо купуєш по довіреності.
ну а технічний стан треба їхати до майстра, бажано знайомого, а коли купуєш в іншому місті - ніколи не їхати до майстра якого радить тобі продавець, а краще розпитати у водіїв про сервіси і поїхати на якісь інший
а для тих хто продає, якщо машина була десь бита то краще в дощ продавати, якщо покупець лузер то не замітить що якісь деталі підфарбовані
-
- Ім'я:Юра
А коли не по дорученню, а повністю на себе переоформляти? У такому випадку є цікаві моменти?
- Slavik
- Ім'я:Ярослав
Приходилось і купляти і продавати.
Як продавав ВАЗ 2109, то в мене було генеральне передоручення.
1. Написав оголошення у "Ваш магазин";
2. Домовився з покупцем про зустріч;
3. Зустрілись, оглянули машину, домовились про купівлю і переписку.
Покупець залишив 200у.о. завдатку. За декілька днів зустрілись у МРЕВ, домовились, що я знімаю з обліку, а він ставить. Через знайомого "рішалу" зняв за дві години. Отримавши червоні номера і доки пішли в машину і розрахувались. Віддав йому номера і поїхав додому.
P.S. При продажі розказав всі її "хвороби" щоб неза..бував потім.
Коли купував свою ВАЗ2108 звертав увагу в основному чи не іржаві дно і кузов, і щоб не було проблем із доками. Доречі, знайшов її тут на форумі.
Домовився про зустріч. Через день поїхав, оглянув. Ще через день заїхали до нотаріуса і виписали гендовіреність.
Як продавав ВАЗ 2109, то в мене було генеральне передоручення.
1. Написав оголошення у "Ваш магазин";
2. Домовився з покупцем про зустріч;
3. Зустрілись, оглянули машину, домовились про купівлю і переписку.
Покупець залишив 200у.о. завдатку. За декілька днів зустрілись у МРЕВ, домовились, що я знімаю з обліку, а він ставить. Через знайомого "рішалу" зняв за дві години. Отримавши червоні номера і доки пішли в машину і розрахувались. Віддав йому номера і поїхав додому.
P.S. При продажі розказав всі її "хвороби" щоб неза..бував потім.
Коли купував свою ВАЗ2108 звертав увагу в основному чи не іржаві дно і кузов, і щоб не було проблем із доками. Доречі, знайшов її тут на форумі.
Домовився про зустріч. Через день поїхав, оглянув. Ще через день заїхали до нотаріуса і виписали гендовіреність.
- Axmet
А можно подробнее, об сказанных манипуляциях?mytiania писав:перевірити чи машина бита можна взявши копійку і пройтися по всіх зазорах
Расписки-всё это до пиписки(женской).
Если кидок,можешь с этой бумажки сделать самолётик,или еще что либо занимательное.
Не понимаю,в чем смысл обмена расписками? Или самоуспокоение?
Люди,та не давайте и не берите вы эти писульки.!
- mytiania
- Контактна інформація:
не бита машина має одинакові зазори, а бита в більшості випадків - нє. запихаєш копійку(або шось інше металеве але однакової ширини) в зазор і починаєш водити по всіх зазорах(двері, капот, багажник) і побачиш шо десь копійка(або інший предмет який взяв) дуже легко проходить або застрягає, то значить з машиною в тому місці шось не так.Axmet писав:А можно подробнее, об сказанных манипуляциях?
- TOTAL_55
- Ім'я:Рома
- Номер:9966
- Подякували: 4 рази
- Контактна інформація:
незавжди воно так....в ВАЗах зазори неодинакові і без ударів є....mytiania писав:не бита машина має одинакові зазори, а бита в більшості випадків - нє. запихаєш копійку(або шось інше металеве але однакової ширини) в зазор і починаєш водити по всіх зазорах(двері, капот, багажник) і побачиш шо десь копійка(або інший предмет який взяв) дуже легко проходить або застрягає, то значить з машиною в тому місці шось не так.Axmet писав:А можно подробнее, об сказанных манипуляциях?
- andrew
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 47 рази
- Контактна інформація:
|JAGUAR|ы не тыльки у ВАЗах.. 

- Axmet
ничёсе..[цензура]mytiania писав:не бита машина має одинакові зазори, а бита в більшості випадків - нє. запихаєш копійку(або шось інше металеве але однакової ширини) в зазор і починаєш водити по всіх зазорах(двері, капот, багажник) і побачиш шо десь копійка(або інший предмет який взяв) дуже легко проходить або застрягає, то значить з машиною в тому місці шось не так.
а копейку ставить торцом,или плошмя?
- shaman
- Ім'я:Святослав
в тазах можна і льожа! в 9 наприклад зазор навколо багажника такий, шо палець пролазеAxmet писав:а копейку ставить торцом,или плошмя?

- Breaker
впринципі на рахунок зазорів ви праві. В мене, наприклад, зазор між задньою дверкою і кузовом зліва більший ніж справа, а я знаю на 100% що там ні удару, нічого не було. Та коли на частину кузова нанесена шпакльовка то замітно або провести рукою або ж постукати, звук буде глухим, тіпа. Також на око можна побачити чи елементи кузова співпадають по кольору один з одним (я про тон). Краще всього брати нефарбовану машину(якщо бюджет позволяє, вони як правило дорожчі), зате ти будеш впевнений, що її на днях не пофарбували аби як і за сезон не зігниє. Залежно від марки машини, в неті варто подивитись які у неї проблемемні місця і на них звертати увагу(наприклад в одних арки гниють, в інших мотор масло бере). Доречі, коли перевіряєш компресію в моторі, там теж може бути развод: можуть сказати, що двігло після капіталки і компресія буде хороша, а вони всього навсього добавили спеціальний засіб в масло і все. Впринципі головне то кузов і мотор, але якщо береш, наприклад, бмв яке потім важко буде утримувати, то дивись одразу і на ходову, бо не дешево буде то все мінятись. Варто перевірити всі дрібниці: пічка, склопідйомники, ліхтарик на підсвітці номерного знака, лампочку в бардачку, всякі кнопочки і т.д. Якщо все працює, то можна вважати, що власник за машиною слідкував, а не робив на продаж. НІКОЛИ не вестись на модні тітани і тоніровку!!! Ну поки все, а на рахунок переоформлення, то підтримаю Ахмета - писульки до одного місця, заберуть філок і не повернуться (таких варіантів безліч, але можеш ризикувати)
- b88
розписка пишеться на основі паспорту(прав або іншого офіційного посвідчення) з вказуванням в ній серії та номеру, ким та коли виданий, місцем проживання - тобто усіма даними про людину... розписка це загальноприйнятий юридичний документ, а не самозаспокоєння... і з нею можна зробити дуже "занімательную" річ - відкрити кримінальну справу по факту шахрайства :)Axmet писав:Расписки-всё это до пиписки(женской).
Если кидок,можешь с этой бумажки сделать самолётик,или еще что либо занимательное.
Не понимаю,в чем смысл обмена расписками? Или самоуспокоение?
Люди,та не давайте и не берите вы эти писульки.!
коли диветесь машину - дивіться у всі важкодоступні місця для полірування - якщо там осіли пари фарби - значить машина фарбувалась не заводським методом, тобто вдруге чи втретє... дуже часто після шпаклювання на поверхні залишаються маленькі кратерки і бугорки - на це теж варто звернути увагу...
часто машину фарбують по молдинг - тоді важче сходу побачити різницю в кольорі - варто шукати інші ознаки

- BOXER
- Номер:5666
- Дякував (ла): 78 рази
піпєц корисна порадаBreaker писав:НІКОЛИ не вестись на модні тітани і тоніровку!!!

Sad, but true.
- Axmet
написать тебе с твоими данными?b88 писав:розписка пишеться на основі паспорту(прав або іншого офіційного посвідчення) з вказуванням в ній серії та номеру, ким та коли виданий, місцем проживання - тобто усіма даними про людину... розписка це загальноприйнятий юридичний документ, а не самозаспокоєння... і з нею можна зробити дуже "занімательную" річ - відкрити кримінальну справу по факту шахрайства
- b88
напишиAxmet писав:написать тебе с твоими данными?b88 писав:розписка пишеться на основі паспорту(прав або іншого офіційного посвідчення) з вказуванням в ній серії та номеру, ким та коли виданий, місцем проживання - тобто усіма даними про людину... розписка це загальноприйнятий юридичний документ, а не самозаспокоєння... і з нею можна зробити дуже "занімательную" річ - відкрити кримінальну справу по факту шахрайства
- Axmet
А дальше?b88 писав:напиши
- Speedo
- Ім'я:Орест
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 19 рази
- Контактна інформація:
Спеціально "сеат-ібізу" не шукав. Шукав якусь недорогу "зажигалку".
1. Купив "Ваш магазин", обдзвонив оголошення, які зацікавили (ціна-якість).
2. Глянув 3 машини "форд-сієрра" (по-моєму), "кадет", ще щось і нарешті попався дизельний "сеатік"
3. Зустрівся з власником, разом з майстором оглянули машину (на яму не їздили, хоча, радив би). Машинка відразу зацікавила, так як була в непоганому (порівняно з попередньо оглянутими) стані і постійно у використанні. Та ще й дуже хотів дизеля (вже тепер і не згадаю чому, напевне з розумінь економії в першу чергу).
4. Домовилися про ціну. Залишив завдаток 100 баксів (то була п"ятниця). Попросив довідку з ДАІ. Власник привіз якийсь папірчик (без печаток і підписів), типу, що машина не в розшуку і т.п...довго сумнівався, але вирішав, що такі машини не крадуть...
5. Зустрілися в понеділок, поїхали до нотаріуса, виявилося, що так як він уже 3-й власник, "генералку" робити йому на мене не можна, поїхли шукати власника (жив він десь на Майорівці), на щастя - знайшли і він погодився без проблем з"їздити з нами до нотаріуса. Ще було купа проблем, так як у власника була стара фотка в паспорті (йому виповнилося 45).
Коротче, залишив я машину в себе на роботі (працював тоді на сервісі) і "підшаманював", доки власник не вклеїв нову фотку і ми не закінчили процедуру виписки доручення.
----------------
Скритих дефектів, ніби, не виявилося, але все-таки радив би оглядати на ямі в будь-якому випадку!
----------------
Доречі, схожа ситуація, що я виділив, сталася і з моїм братом, але там було складніше, власник, взагалі виїхав в Штати. Ну, але ніби і там все вирішилося. То ж я би радив відразу питатися (якщо хочете купити по "генералці") який за номером він користувач (власник) машини!
1. Купив "Ваш магазин", обдзвонив оголошення, які зацікавили (ціна-якість).
2. Глянув 3 машини "форд-сієрра" (по-моєму), "кадет", ще щось і нарешті попався дизельний "сеатік"
3. Зустрівся з власником, разом з майстором оглянули машину (на яму не їздили, хоча, радив би). Машинка відразу зацікавила, так як була в непоганому (порівняно з попередньо оглянутими) стані і постійно у використанні. Та ще й дуже хотів дизеля (вже тепер і не згадаю чому, напевне з розумінь економії в першу чергу).
4. Домовилися про ціну. Залишив завдаток 100 баксів (то була п"ятниця). Попросив довідку з ДАІ. Власник привіз якийсь папірчик (без печаток і підписів), типу, що машина не в розшуку і т.п...довго сумнівався, але вирішав, що такі машини не крадуть...
5. Зустрілися в понеділок, поїхали до нотаріуса, виявилося, що так як він уже 3-й власник, "генералку" робити йому на мене не можна, поїхли шукати власника (жив він десь на Майорівці), на щастя - знайшли і він погодився без проблем з"їздити з нами до нотаріуса. Ще було купа проблем, так як у власника була стара фотка в паспорті (йому виповнилося 45).
Коротче, залишив я машину в себе на роботі (працював тоді на сервісі) і "підшаманював", доки власник не вклеїв нову фотку і ми не закінчили процедуру виписки доручення.
----------------
Скритих дефектів, ніби, не виявилося, але все-таки радив би оглядати на ямі в будь-якому випадку!
----------------
Доречі, схожа ситуація, що я виділив, сталася і з моїм братом, але там було складніше, власник, взагалі виїхав в Штати. Ну, але ніби і там все вирішилося. То ж я би радив відразу питатися (якщо хочете купити по "генералці") який за номером він користувач (власник) машини!
- Speedo
- Ім'я:Орест
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 19 рази
- Контактна інформація:
ну тоді простіше.... там вже і на "угон" автоматично провірять і чи податки сплачені (інакше не зареєструють), але воно і коштує...тобто, треба вже для себе вирішити що це дійсно ТВОЯ машина, принаймі, на найближчих років 4!Nitrous писав:А коли не по дорученню, а повністю на себе переоформляти? У такому випадку є цікаві моменти?
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 18 гостей