Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Тимчасовий техталон
igorok
Ім'я:Ігор
Стать:чоловік
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:
Re: Тимчасовий техталон

Повідомлення igorok » Пон, 02 лютого 2009, 11:41

Babak, саме так.

Demyan
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Пон, 02 лютого 2009, 11:48

Babak писав:Якщо доручення закінчується в жовтні, то мені талон замутять терміном дії до жовтня місяця?

Навіть не до жовтня а до чіткої дати, доручення до 20 жовтня, ТРТ- до 20 жовтня. Для того і робиться завірена фотокпія

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Пон, 02 лютого 2009, 11:49

Переформляти треба якщо ти знаєш що протягом ближчих як найменеш 3 років не будеш продавати машину. Якщо хочеш продавати потім через рік два...я б не переоформляв.

Magnus
Тюнінг клуб
Ім'я:Назар Дмитрович

Повідомлення Magnus » Пон, 02 лютого 2009, 11:52

igorok,
Я вже сьогодні взнавав в рішал, і один нюанс мені несподобався,шо треба квитанція оплати техогляду,але є чутки шо мають відмінити цей нюанс,а так як в мене 3.0 я не дуже законослухняний громадянин,і не дуже маю багато бажання по нових тарифаг техогляд проходити..........треба шось мудрувати......

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 02 лютого 2009, 12:22

Magnus, в мене є така квитанція, а шо треба платити за ТО, чи перерахунок зроблять?
http://www.bmwua.net/saiphorum/read.php ... ply_215716
От читаю то все і думаю може то їх на йух посилати, але з нашими судами хз, не держава а бордель :(

asklyar

Повідомлення asklyar » Пон, 02 лютого 2009, 17:37

Хочу повернутись до цього питання.
Хто десь на днях робив або може точно описати процедуру вироблення тимчасового ТП так, щоб вона зайняла мінімум часу.
Чи є черги, шо взяти з собою шоб було скоріше....

Speedo
Ім'я:Орест
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 19 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Пон, 02 лютого 2009, 18:19

За новими правилами (нововведеннями) передбачено штраф за відсутність тиимчасового? Якщо так то який? Хто знає?
-------------
Собі буду робити точно, тільки цікавить чи мають право за нього чіплятися гайці?

andriy_zab
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 7 рази
Подякували: 12 рази

Повідомлення andriy_zab » Пон, 02 лютого 2009, 20:29

Speedo, штраф 400- 800 грн. asklyar, відкрий 10-у сторінку даної теми- там Fobos всьо класно описав. Головне робити в будь-який день крім суботи, бо народу хмара, всі кудась бігають з номерами, шось шукають. Робив позаминулої суботи. В цю суботу забирав. Робив сам: 190 грн. офіц.+ 80 грн. неофіц. Вінілову закладку зажали (тіпа закінчились) і дали наклейку для талону ТО з телефонами довіри. Напевно зря зажали :ninja

Babak
Адміністратор
Ім'я:Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення Babak » Вів, 03 лютого 2009, 00:11

а якшо такий варіант:
В мене тех.паспорт старого взірця,
як замутити так шоб мені видали новий і шоб я туда був вписаний.
Тобто цікавить процедура заміни старого на новий тех.паспорт.
Скільки вартує, може хтось стикався?
Блекджек і все таке!)

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Вів, 03 лютого 2009, 00:35

ну це рахується вроді як видача нового ТП...напевно десь в районі 1.5-2к
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » П'ят, 06 лютого 2009, 15:14

От шо люди пишуть, рекомендую почитати, все дуже просто:

Приклад, немає ніякого закону, який вимагає, щоб водій, який користується машиную по довіренності, мав т.з. тимчасовий талон реєстрації.
Я хочу отримати роз`яснення відносно деяких пунктів заяви Прес-служби Департаменту ДАІ МВС України за назвою "Інформація щодо порядку отримання тимчасових реєстраційних талонів на право керування транспортними засобами" (дальше Заява) від 19 листопада 2008 р., розміщеної на офіційному веб-сайту Департаменту ДАІ МВС України за адресою http://www.sai.gov.ua/pages.shtml?id=1188.
Перш за все, на якій підставі і з яких пір тимчасовий реєстраційний талон дає право на керування транспортними засобами? (Див. заголовок і передостанній параграф заяви.) Друге, відносно другого параграфа заяви: У разі, якщо водій не є власником транспортного засобу, то він повинен мати при собі тимчасовий реєстраційний талон.
Назвіть мені, будь ласка, статтю закону України, яка вимагає, щоб водій, який не є власником транспортного засобу мав при собі САМЕ тимчасовий реєстраційний талон. Звертаю Вашу увагу на той факт, що ПДР не являються законом, а лише прописують порядок його виконання. Третє, відносно четвертого параграфу заяви: Якщо власник транспортного засобу передав право користування вказаним транспортним засобом іншій особі на підставі нотаріально оформленого доручення, то така особа самостійно подає до
реєстраційно-екзаменаційного підрозділу відповідну письмову заяву та отримує тимчасовий реєстраційний талон, який дійсний упродовж всього терміну дії доручення. Назвіть мені, будь ласка, статтю закону України, яка вимагає від особи, якій власник ТЗ довірив користування і розпорядження цим ТЗ, проходження описаної процедури. Звертаю Вашу увагу на той факт, що Інструкція про проведення державної реєстрації, перереєстрації та обліку транспортних засобів не являється законом, а лише прописує порядок його виконання. Окрім того, в цій інструкції лише описується порядок отримання такого талону, а не прописується необхідність його отримання. Четверте. Поясніть мені, будь ласка, такий аспект. В Заяві використовуються слова "та отримує тимчасовий реєстраційний талон, який дійсний упродовж всього терміну дії доручення", а в Інструкції про проведення державної реєстрації, перереєстрації та обліку транспортних засобів вживаються такі слова "працівниками РЕП ДАІ оформляється і видається тимчасовий реєстраційний талон на період дії документа, який підтверджує право користування і (або) розпорядження ТЗ." Чи означає це, що доручення являється документом, який підтверджує право користування і (або) розпорядження ТЗ? П`яте. На основі якої статті якого закону для отримання талону тимчасової реєстрації ТЗ засіб необхідно в обов’язковому порядку надавати для відповідного огляду? Що власне мається на увазі під "відповідним" огляд
Шосте. На основі якого закону за процедуру видачі тимчасового реєстраційного талону встановлена оплата в 170 грн? (Див. передостанній параграф Заяви.) Сьоме. В останньому параграфі Заяви стверджується наступне: Водночас слід зазначити, що відповідно до ст.126 КУпАП відповідальність за керування транспортним засобом без посвідчення водія, реєстраційних ТА ІНШИХ ДОКУМЕНТІВ визначається штрафом в сумі від 425 до 850 грн.
Скажіть мені, будь ласка, за відсутність який саме ІНШИХ документів накладається штраф? Зверніть, будь ласка увагу, що це ствердження спотворює закон. А саме, стаття 126 КУпАП в дійсності читається таким чином: Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред`явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього реєстраційних та ІНШИХ ДОКУМЕНТІВ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ПРАВО КОРИСТУВАННЯ ЧИ РОЗПОРЯДЖЕННЯ ТРАНСПОРТНИМ ЗАСОБОМ,
Розбіжності між формулюванням закону і його цитуванням в Заяві виділені. Будь ласка, вкажіть мені, де в переліку документів, за відсутність або не пред`явлення яких накладається штраф в розмірі від 425 до 850 грн., є тимчасовий реєстраційний талон? Як було вказано вище, відповідно до пункту 6.2 "Інструкції про проведення державної реєстрації, перереєстрації та обліку транспортних засобів" довіреність являється документом, який підтверджує право користування чи розпорядження транспортним за
Нарешті, якщо водій, який користується ТЗ по довіреності, пред’явив наступні документи: 1) Посвідчення водія відповідної категорії 2) Талон до посвідчення водія 3) Реєстраційний документ на ТЗ (тобто техпаспорт, виданий на власника ТЗ) 4) Інші документи на право користування і (або) розпорядження ТЗ (тобто довіреність на право користування і/або розпорядження ТЗ, видану власником ТЗ водію ТЗ) 5) Поліса (договору) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності то чи він підлягає відповідальності відповідно статті 126 КУпАП?
Суть - нема ні закону, який вимагає ТРТ, ні закону, який передбачає штраф, чи інше покарання за відсутність цього талону. Потрібно розрізняти між: Правом на керування і правом на користування. Це дві різні речі. ТРТ і реєстрацією. Любий документ не надає ніякого права, а лише підтверджує якесь право чи факт. Водійське посвідчення підтверджує право на керування, яке було надане МРЕО по результатах екзамену. Талон техогляду підтверджує, що був проведений техогляд. Техпаспорт підтверджує, що ТЗ зареєстрований законним чином. А що підтверджує ТРТ? Нічого. Ніде в законі не викладено, що він підтверджує, а лише вимагається його мати (в ПДР)і описується процедура його отримання (в Інструкції по реєстрації). Але ні перше ні друге не являється законом, а Інструкція навіть сформулювана таким чином, що отримання талона не є обов`язковим.

Взято там http://unian.net/ukr/comments/287474

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » П'ят, 06 лютого 2009, 15:26

Блін та тут вже говорилося не один раз не треба того всього читати:
1. В правилах ПДР чітко вказано треба мати талон і вказаний штраф за відсутність.
2. В законах того немає - це вірно. Закон має більшу силу аніж цей ПДР, отже можна оспорювати.

Висновок: тобі випишуть протокол (згідно ПДР), ти не погоджуєшся (маєш право) - і далі тягаєшся по судам. Якщо будеш наполегливий, попадуться нормальні судді - ти виграєш справу.

Питання: чи варто це все 500 грн (якщо сам не хочеш робити)? заплатив раз і все. А якщо тебе будуть зупиняти так кожен місяць? Будеш тягатися по судам кожен раз?

Romko
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення Romko » П'ят, 06 лютого 2009, 15:39

Demyan, +1
Дайцям [цензура]... на то що ти їм будеш розказувати - вони знають що мають право за відсутність ТРТ складати протокол от і все, тим більше це було офіційно заявлено Коломійцем... а далі уже твоя справа - тягатись по судах чи платити штраф

mytiania
Контактна інформація:

Повідомлення mytiania » П'ят, 06 лютого 2009, 15:43

попросив колєгу журналіста шоб він написав статтю про тимчасові талони, так він сьогодні був в даї і йому сказали шо таланові нема, нема кому друкувати бланки, і до кінця місяця ніби не буде бланків. і ше йому сказали шо вчора офіційно двох оштрафували вчора :angry а от скільки водіїв дали їм взятки фіг зна....

vasylms
Ім'я:Василь

Повідомлення vasylms » П'ят, 06 лютого 2009, 17:54

Це дійсно багато разів обговорювалося.
І є два варінти
або трохи вивчити закони(зняння яких ніколи водію не зашкодить) і вміти пояснити даїшнику чому не має ТРТ.
або заплатити 500 грн.

Кожен вибирає свій варіант.
Demyan писав: 1. В правилах ПДР чітко вказано треба мати талон і вказаний штраф за відсутність.
До речі в ПДР вказано що потрібно мати ТРТ тоді коли у машині немає власника, але якщо у водія є доручення то це означає що він володіє майновими правами і згідно ПДР є власником. Це значить що водієві з дорученням не потрібно ТРТ.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » П'ят, 06 лютого 2009, 18:37

vasylms писав:якщо у водія є доручення то це означає що він володіє майновими правами і згідно ПДР є власником. Це значить що водієві з дорученням не потрібно ТРТ.
Трошки не так, власник один, доручення підтверджує право представляти інтереси власника, тільки свідоцтво про спільну власність підтверджує власне право володіти майновими правами.

Slavik
Ім'я:Ярослав

Повідомлення Slavik » Пон, 09 лютого 2009, 22:45

Я так і не зрозумів, когось вже штрафували за відсутність ТРТ чи ні? %) Все, що тут писали "чув", "розказували", "напевно штрафують", а конкретні факти штрафування в когось є?

Saba
Ім'я:Олег
Номер:BC IA
Подякували: 7 рази

Повідомлення Saba » Пон, 09 лютого 2009, 22:52

Slavik, +1 також цікавить
я от скоро хочу випробувати на собі, так як ТРТ немаю і вважаю його не потрібним.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Вів, 10 лютого 2009, 09:23

Колеги казали шо по ящику Юлька обіцяла скасувати ТРТ в цю середу, хз не від одних чув, але поки і ТРТ не зробив, і на машині неїздю, ше той тиждень почекаю, може опам,ятаються :angry

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Вів, 10 лютого 2009, 11:08

ТРТ потрібен для того щоб виписувати "фото штрафи" інакше все буде приходити власнику, а там далі шукай може по генералці хтось продав комусь по передорученню і т.д.
Тому я думаю вони не скасують його, а для власників авто які продали по дорученням це є дуже необхідним бо потім для власника це лишній мінінгіт.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей