Більше всього не подобається те, що крім того що в них сині світелка, так вони ще й спеціально фари вночі не вмикають, щоб попантуватися своїми фонаріками

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Млін! Ти серйозно думаєш, що то через це???Breaker писав:Більше всього не подобається те, що крім того що в них сині світелка, так вони ще й спеціально фари вночі не вмикають, щоб попантуватися своїми фонаріками
Так я саме через це і тему створив, щоб зрозуміти чим люди думають і чому це роблять! У мене "перший досвід" був на київській трасі. Швидкість біля 180. Виходжу на обгін. Бачу далі попереду чиїсь задні габарити. Починаю обганяти... Блимаю разок машині, яку обганяю дальнім, мовляв: "Іду на обгін, обережно"... і в цю мить, в світлі свого дальнього бачу, що мені на зустріч їде Ланос. Не дуже приємно відторможуватись зі 180 на зустрічній полосі! Справа - машина, на зустріч - довбанутий камікадзе...azakharchuk писав:Уже пару раз было так, что выходил на обгон и потом замечал на встречке орлов с синими (красными, зелеными, нужное подчеркнуть) габаритами. Приходилось срочно оттормаживаться и прятаться назад
і хто з вас після тогоIgor_Lviv писав:180 на зустрічній полосі
Igor_Lviv писав:довбанутий камікадзе
одним словом, габарити не можуть бути ніякого кольору крім білого, а червоні попереджальні тому що червоний колір має найменшу здатність до розсіювання і тому його завжди видно... ну і червоний то як попередження, тому що асоціації не з приємнішихIgor_Lviv писав:Не знаю, як зараз, а мене в школі вчили так: "Каждый Охотник Желает Знать Где Сидит Фазан" - кольори веселки у спектральному ряді.К - красньій;О - оранжевий;Ж - жовтий;З - зелений;Г - голубий;С - синій;Ф - фіолетовий.Найкраще, найдалі видно - від червоного. Чим далі - тим гірше. До речі, саме тому всі попереджувальні знаки про небезпеку, і не лише автомобільні - червоного кольору. Саме тому задні ліхтарі в машини - мало потужні лампи, зате обов'язково червоні.Сині - знаходяться внизу... (точніше - нагорі) спектру. Відповідно - нічого дивного, що їх погано видно.
Хм-м-м! А на якій швидкості можна швидко машину обігнати, яка їде 150-160? Звичайно, коли це дозволяє зробити дорожня обстановка.fen писав:і хто з вас після тогоIgor_Lviv писав:180 на зустрічній полосіIgor_Lviv писав:довбанутий камікадзе
О! Точно! І це в школі вчили!Jarevych писав:одним словом, габарити не можуть бути ніякого кольору крім білого, а червоні попереджальні тому що червоний колір має найменшу здатність до розсіювання і тому його завжди видно...
Тоді, по цій аналогії, зелені - то екологи, мабуть.Buts писав:Вроді колись в америці хвиля була. Всі голубі, щоб бачити один одного вішали собі голубі вогники на авто :)
він мав на увазі, що не можна зовсім так швидко їздити! Ну і звісно якби ти не порушував ПДР, то тобі б і не прийшлось обганяти на таких швидкостях. Якщо ти так скоро літаєш, то тобі мабуть треба звернути увагу не тільки на фонаріки. Може бути безліч перешкод і на такій швидкості ти їх не побачиш. Наприклад на трасі гілка впала з дерева і лежить. Ти на обгін, 180 і що? Різко руль вправо в машину яку обганяєш чи що?... І ще, я вважаю що потрібно обганяти коли ти бачиш що спереду. Якщо ти при обгоні ввімкнеш дальнє (я так завжди роблю), то ти будеш бачити що спереду, навіть якщо воно не буде світитись зовсім.Igor_Lviv писав:Хм-м-м! А на якій швидкості можна швидко машину обігнати, яка їде 150-160? Звичайно, коли це дозволяє зробити дорожня обстановка.
Я не вмикаю дальнє, аж до повного обгону. Тобто, до того, коли вже не можу заліпити передню машину у дзеркала. Коли починаю обганяти - блимаю 1-2 рази дальнім, щоб показати передньому водію, що іду на обгін.Breaker писав:Якщо ти при обгоні ввімкнеш дальнє (я так завжди роблю), то ти будеш бачити що спереду, навіть якщо воно не буде світитись зовсім.
Igor_LvivIgor_Lviv писав:А "Правила дорожнього руху" (така тоненька книжечка) ти коли небудь в очі бачив? Сподівався, що хтось буде дурниці писати, але ж не такі!!! Чого пропелер від гвинтокрила не вліпиш? То ж "модно"! І такий... "модний" точно ти один будеш! Аж потім решта... "модних" підтягнеться!
Чи ти думаєш, якщо ти авіаційний прожектор на машину свою вліпиш, то сажеш ДАІшнику "То моя приватна власність - що хочу те і роблю"?
... Чи це прикол такий був, а я не зрозумів?
Почитайте будласка книжечку, така цікава є "правила дорожнього руху"Igor_Lviv писав:Оффтоп, раз про випадки мова зайшла.
Минулого тижня в Чернівці їхав. По Зеленій. Десь за Давидовом... Годинка 7-8 вечора. Швидкість - 140-160.
Igor_Lviv писав:А "Правила дорожнього руху" (така тоненька книжечка) ти коли небудь в очі бачив?
Igor_Lviv писав:Хм-м-м! А на якій швидкості можна швидко машину обігнати, яка їде 150-160?
шось Ви дядьку перечите самі собіIgor_Lviv писав:Сподівався, що хтось буде дурниці писати, але ж не такі!!
nazik_TTK писав:до мене 1 раз дзвонив клієнт і питався чи ми не встановимо йому ксенон в ЗАДНІ СТОПИ!
Відповісти не з дитячим аргументом "бо модно", а зі здоровим глуздом, враховуючи і власну безпеку, і безпеку тих 75 відсотків водіїв та всіх ваших пасажирів (результати нашого опитування, станом на зараз 41 до 14), яким той рагулізм на дорозі заважає.Цікаво, чи хоч для одного "орела", який їздить з нестандартними габаритами, після цього прочитаного стане ясно, що пора міняти габарити...
А за когось ти не подумав? Інші учаснтки дороднього руху? Теж мають покладатися га твю майстерність і страх та ризик? А дружина і діти як потім мають жити без батька? От де срах..........і ризик!Igor_Lviv писав:Вільна дорога, дозволяє видимість, дорожнє покриття - газ і пішов - на СВІЙ страх і ризик.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 28 гостей