Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Закрито
Правила проїзду кільця.
Жульєн
Тюнінг клуб
Ім'я:Юрій Володимирович
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:
Re: Правила проїзду кільця.

Повідомлення Жульєн » Чет, 23 жовтня 2008, 17:22

vovka, Бери на слалом ПДР і будем дискутувати ;)
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))

igorok
Ім'я:Ігор
Стать:чоловік
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 23 жовтня 2008, 18:21

Demyan писав:немає ніяких кілець внутрішніх зовіншніх якщо ти в кільці ти вже на дорозі з дворядним одностороннім рухом!!! і рухаєшся по правилам звичайних доріг.
внутрішнє кільце - я називаю ліву смугу твоєї дворядної дороги ;)
Жульєн, vovka, ше мене покличите :D

fen
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 0

Повідомлення fen » Чет, 23 жовтня 2008, 22:46

vovka писав:тому правило правої руки тут нікуда негодиться )
о, ще один однодумець :beer
я тут придумав схемку за якою ніяких траблів з проїздом кільця не повинно виникати ні в кого:
з правого ряду мона їхати направо або прямо, а з лівого прямо наліво, і на розворот.....якщо ж хочеться проїхати скорше і їхати з правого ряду наліво(розворот), то перестроюватись на самому кільці(кільце вважаємо простою двосмуговою дорогою), типу між двома перехрестями .....а ну , оцініть :sing

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 23 жовтня 2008, 22:48

fen писав:я тут придумав схемку за якою ніяких траблів з проїздом кільця не повинно виникати ні в кого:
з правого ряду мона їхати направо або прямо, а з лівого прямо наліво, і на розворот.....якщо ж хочеться проїхати скорше і їхати з правого ряду наліво(розворот), то перестроюватись на самому кільці(кільце вважаємо простою двосмуговою дорогою), типу між двома перехрестями .....а ну , оцініть
ну то не ти придумав :D
azakharchuk, я і ще пару чуваків про це говорили ще на початку теми :D

fen

Повідомлення fen » Чет, 23 жовтня 2008, 22:51

vovka, та я там тож спочатку теми участвував в дискусії.....я просто посидів подумав, і думаб що так буде найкраще, а ти як?

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 23 жовтня 2008, 22:52

fen писав:я просто посидів подумав, і думаб що так буде найкраще, а ти як?
я тоже так думаю. Проблема в тому що це нічого не змінить :D Всі все одно будуть думати по своєму доки внятно не напишуть ПДД в тому плані.

Kost
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 0

Повідомлення Kost » Чет, 23 жовтня 2008, 22:54

вам мозог в череп не давить тут в цій темі? ))
їду як получиться по ситуації))) і все) на кольці взагалі ніякі правила не діють)))) там як получиться))
ЖИЗНЬ це є вєщь яка вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...

uranium

Повідомлення uranium » П'ят, 24 жовтня 2008, 08:41

Мдя, хлопці. Я так бачу, що якщо зустрічаєш машину на кільці зі знаком ЛТК, то краще зупинитися перед кільцем і дати йому можливість виїхати...
Де ви такого поначитувалися....
З.І.: Не ображайтеся, але половина спорщиків правил навіть не читала.

OKKO

Повідомлення OKKO » П'ят, 24 жовтня 2008, 08:46

Kost писав:їду як получиться по ситуації))) і все) на кольці взагалі ніякі правила не діють)))) там як получиться))
У нас во Львове вообще практически все так ездят - как получится, причём не только на кольце :D

Kost
Ім'я:Андрій

Повідомлення Kost » П'ят, 24 жовтня 2008, 08:48

OKKO, да, то точно)
ЖИЗНЬ це є вєщь яка вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 24 жовтня 2008, 09:49

Kost писав:вам мозог в череп не давить тут в цій темі? ))
та так.. є трохи :D
uranium писав:Я так бачу, що якщо зустрічаєш машину на кільці зі знаком ЛТК, то краще зупинитися перед кільцем і дати йому можливість виїхати...
з кільця треба дати виїхати всім машинам, а не тільки зі знаком ЛТК :D , буде менше проблем.
Де ви такого поначитувалися....
в ПДД. Крім того в автошколі так вчили (хоча може то якийсь неправильний інструктор попався ). Дехто таки вчився а не купляв права. :ninja
OKKO писав:У нас во Львове вообще практически все так ездят - как получится, причём не только на кольце
Нічо, з новими штрафами побачим хто правий і зможе відстояти свою позицію перед гібоном, а хто буде платити.

OKKO

Повідомлення OKKO » П'ят, 24 жовтня 2008, 10:58

vovka, ты прав, поживём - увидим.

fen

Повідомлення fen » П'ят, 24 жовтня 2008, 21:48

vovka писав:Крім того в автошколі так вчили (хоча може то якийсь неправильний інструктор попався ). Дехто таки вчився а не купляв права
+1!))

Fokysnik
Ім'я:Юрій

Повідомлення Fokysnik » Суб, 25 жовтня 2008, 20:36

:shock
Боже мій страшно читати... Народ ви шо?
Особисто мене в автошколі вчили, шо на кільце або з кільця можна заїжджати/виїжджати з будь-якого/ на будь-який ряд. Це абсолютно не суперечить ПДР:

10.4. Перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, встановленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.
Водій, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям з відповідного крайнього положення на проїзній частині даного напрямку, повинен дати дорогу зустрічним транспортним засобам, а при виконанні цих маневрів не з крайнього лівого положення на проїзній частині — і попутним транспортним засобам.
За наявності трамвайної колії посередині проїзної частини водій нерейкового транспортного засобу, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям, повинен дати дорогу трамваю.

10.5. Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини, крім випадку виїзду з перехрестя, де організовано круговий рух, де напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або де рух можливий лише в одному напрямку.

10.11. У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку.

10.1. Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

Висновки: 1) Заїжджати на "кільце" можна з будь-якого ряду;
2) З’їжджати з кільця можна на будь-який ряд;
3) Рухатись по кільцю можна будь-яким рядом;
4) Якщо по кільцю хтось їде правіше від тебе - ти його мусиш пропустити.

Тому особисто я в більшості випадків по кільцю їду по внутрішньому "ряду" (щоб тим, хто з’їде з кільця швидше не приходилось мене пропускати), при під’їзді до місця з’їзду включаю правий поворот і дивлюсь в праве дзеркало (часом і заднє праве вікно) чи не їде хтось по зовнішньому "ряду" близько до мене. Якщо їде - гальмую і даю йому проїхати. Після цього з’їжджаю з кільця в будь-який ряд.

Pier

Повідомлення Pier » Суб, 25 жовтня 2008, 20:49

Fokysnik писав:Боже мій страшно читати... Народ ви шо?
Fokysnik писав:Якщо по кільцю хтось їде правіше від тебе - ти його мусиш пропустити.
Fokysnik писав:10.11. У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку.

Ото сам рочитай що написав, і вдумайся! в останьому випадку це написано не про кільце.

А пепер, така ситуація. Стоїш ти лівій смузі на кільці, і тобі треба виїхати з нього. І ти пропускає всіх, хто їде правіше. При посиленому русі, ти пару годин з кільця не виїдеш. Нехотів би я бути, в лівій полосі на кільці, коли ти будеш в праві. Хоча, я всіх пропускаю, хто "йде на таран", і в тому випадку пропущу також.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 25 жовтня 2008, 20:54

Fokysnik писав:Після цього з’їжджаю з кільця в будь-який ряд.
фігасє маньоври %) от скільки їжджу а таких хто зїжджає з кільця не в свій ряд бачив одиниці, і їх всі обсигналюють ))))
Pier писав:Ото сам рочитай що написав, і вдумайся! в останьому випадку це написано не про кільце.
+1. Кільце - це перехрестя, там черговість руху якраз визначена.

fen

Повідомлення fen » Суб, 25 жовтня 2008, 20:58

Pier, vovka, згідний на всі сто %....сам не писав, щоб часом камінцями не закидали :sing

Fokysnik

Повідомлення Fokysnik » Суб, 25 жовтня 2008, 21:05

Пропускаю не всіх, хто їде правіше, а тих з них, кому я буду перешкоджати (тобто по-суті тих хто їде рівно, або майже рівно зі мною). На кільці як правило ніхто нікого не обганяє. Ясне діло шо якшо будеш їхати в лівій смузі дуже повільно, то з’їхати нормально не вдасться (будуть всі правіше обганяти). В правій смузі по кільцю стараюся не їхати, хібащо якшо їду прямо.
Fokysnik писав:... в більшості випадків по кільцю їду по внутрішньому "ряду" (щоб тим, хто з’їде з кільця швидше не приходилось мене пропускати)...
Тобто схема їхати в правому ряду - якщо направо (тут по-суті на кільце і не виїжджаєш) або прямо і в лівому ряду - якщо наліво або розворот нічим не погана, але відхилення від неї не є порушенням правил.
Те, що я описав як їду я - це по-суті і є ця схема. Тільки з елементом перестрахування від тих, хто так не їде.

Fokysnik

Повідомлення Fokysnik » Суб, 25 жовтня 2008, 21:27

От кому я мішаю коли:
1) з’їжджаю з лівого ряду кільця в правий ряд вулиці; (ті хто хоче туда-ж повернути направо з вулиці повинні мене пропускати, бо я на кільці) (я провіряю чи не їде хтось правіше)
2) з лівого в лівий;
3) з правого в правий;
4) з правого в лівий (якщо я провіряю чи не з’їжджає разом зі мною хтось з лівого в лівий)

Pier

Повідомлення Pier » Суб, 25 жовтня 2008, 22:04

Fokysnik писав:От кому я мішаю коли:
1) з’їжджаю з лівого ряду кільця в правий ряд вулиці; (ті хто хоче туда-ж повернути направо з вулиці повинні мене пропускати, бо я на кільці) (я провіряю чи не їде хтось правіше)
2) з лівого в лівий;
3) з правого в правий;
4) з правого в лівий (якщо я провіряю чи не з’їжджає разом зі мною хтось з лівого в лівий)
з таким самим успіхом можна написати: "я їду по зустрічні, але я перевіряю, чи там ніхто не їде назустріч"
Так, можна так їздити, але хіба це буде правильно? і під знак деколи їдуть, і повертають через подвіну суцільну, можна і так, але це буде непоправилам

Закрито

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей