Дайджест автомобільних новин

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Садовий задоволений ремонтом доріг у Львові
pavlo09
Ім'я:Павло
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Садовий задоволений ремонтом доріг у Львові

Повідомлення pavlo09 » П'ят, 03 жовтня 2008, 23:09

Народ, всі кажуть що ремонт моста на Левандівці не залежить від сАДОВОГО, а від кого це залежить? Пів року ніхто ні%я неробить, як це так, його мали б робити в першу чергу, думаю ситуація на Антоновича і Городоцькій дуже помінялась

Breaker

Повідомлення Breaker » П'ят, 03 жовтня 2008, 23:25

гамно ті нові дороги, грьобана крива бруківка. Як вам дворіки об'їзду від вулиці паралельної до Личаківської, через дворіки за добробутом на 700-ку і т.п. Там вроді тільки переклали, а все одно хєрово... Не могли якось краще ту бруківку класти чи шо.... ужас.

Andriy01
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Andriy01 » Суб, 04 жовтня 2008, 01:09

Мене дратує, шо відремонтовані маленкі ямки на прилеглих до вул. Чайковського вуличках, а здоровенні колдойобини на кульпарківській і Кн. Ольги залишено. Шо там казати, у мене під вікнами ями глибиною 10-15 см і я щодня б’ю по них ходову.
Замість косметичного ремонту дрібних ямок в центрі краще зайнялись би справжніми глибоченними ямами на прилеглих вулицях.

2Брейкер: от на Банківській переклали бруківку а знову вона просідає. Вони кладуть бруківку не по технології і стопудово заробляють на тому гроші. З бюджету виділяють на ремонт дороги, скажімо, 100 грн а ремонтують на 20 грн.

azakharchuk
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Суб, 04 жовтня 2008, 08:02

pavlo09 писав:Народ, всі кажуть що ремонт моста на Левандівці не залежить від сАДОВОГО, а від кого це залежить?
Где-то слышал, что мост на балансе железной дороги. Т.е. дорожное полотно должно делаться за счет города, но пока не отремонтируют опоры моста за дорогу браться смысла особого нет.
Breaker писав:гамно ті нові дороги, грьобана крива бруківка.
Во-первых, брусчатка никогда не будет настолько же ровной как асфальт. Если в машине жесткая подвеска, то ты все стыки будешь чувствовать. Во вторых, брусчатка это часть истории нашего города. Перезжай куда-нить в Донецк, Луганск, там, наверное, вообще не знают, что такое брусчатка. Ляпота.

Если говорить про Гуцульскую, то там, таки да, чувствуются все стыки, за счет большого зазора между камнями (кстати укладка очень похожа на то как делали на Словацкого, словаки вроде - брусчатка кладется с большим зазором, а щели проспаются гравием, я не понял в чем прикол, не знаю, правильная это технология или нет, но время покажет). но, по крайней мере, пока что исчезли все волны. Т.е. можно ехать быстро, причем с ростом скорости эти мелкие стыки не особо досаждают. Скажем по Гуцульской я езжу каждый день, по несколько раз, пока что мне нравится гораздо больше, чем то что было.

Stranger

Повідомлення Stranger » Суб, 04 жовтня 2008, 12:05

azakharchuk писав:AndrewK

Всего один контпример.

Пробка в центра (проспект Свободы и часто тянущаяся на Кн. Романа), с моей точки, зрения именно возникает из-за машин припаркованных возле "Віденської кави" под знаком "Остановка запрещена", так как там два ряда вынуждены вливаться в один.

Допустим, что это следствие отсутствия подземных паркингов в центре (ибо кроме как вдоль дороги припарковаться больше негде). Но это уже несколько другая проблема, хотя тоже в компетенции властей города. Это так же не отменяет проблемы отсутствия гепплана развития города.

Ты прав, пропускная способность дорог не рассчитана на такое количество автомобилей, и если их еще чуть прибудет, то Львов вообще может встать. Но если поразмышлять, то вариантов улучшения у нас не особо много, в центре ничего не расширишь, второй уровень не достоишь. Но это вообще отдельная тема, не связанная ни с нарушениями, ни с ремонтами.

Т.е. не все упирается в плоскости "нарушения" - "ремонты", есть еще и другие. А так как у нас жопа в каждой из этих плоскостей, то "маємо те, що маємо" (С). Ремонты - это попытка привести в порядок хотя бы одну из плоскостей.

Поэтому, с одной стороны я отношусь к этому с пониманием, как ко временному необходимому злу. С другой стороны я видел как строят дороги в Европе, мне есть с чем сравнивать, плюс кое-что подсказывает здравый смысл. Поэтому, с другой стороны, то как делаются ремонты, мне не очень нравится (мне кажется что риск получения варианта, о котором пишет Black - "через три года все по новой", достаточно велик). Т.е. хотели как лучше, а получилось как всегда.
И да и нет. Один из выходов, который уже предлагался в одной из тем - вынести с центра весь бизнес, кроме туризма. Это в принципе относиться к вопросу отсутствия плана развития города

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Суб, 04 жовтня 2008, 13:22

azakharchuk писав:брусчатка кладется с большим зазором, а щели проспаются гравием, я не понял в чем прикол, не знаю, правильная это технология или нет, но время покажет). но, по крайней мере, пока что исчезли все волны
помоему брусчатки просто намного меньше становитса после того как ее розроют...

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Суб, 04 жовтня 2008, 14:13

LEgEnDA писав:
azakharchuk писав:брусчатка кладется с большим зазором, а щели проспаются гравием, я не понял в чем прикол, не знаю, правильная это технология или нет, но время покажет). но, по крайней мере, пока что исчезли все волны
помоему брусчатки просто намного меньше становитса после того как ее розроют...
Чекайте в одній з газет розслідування на цю тему :sing
Журналісти купили в робочих 100(здається) бруківок за 1000 грн :boxed
А ще на одному з ремонтів сторож продав комусь такий собі мінітрактор, який для викопування канавок використовують.

От продають скоти робочі, а потім ходять слухи що мер продав бруківку німцям за мільйони. %)

Breaker

Повідомлення Breaker » Суб, 04 жовтня 2008, 14:34

azakharchuk писав: брусчатка это часть истории нашего города
согласен, но когда она так плохо ложытся что трясет в любой тачке, то ну её нафиг) Ладно в тачке... что говорить о набитых маршрутках где люди трясутся еще больше!!! Брусчатка хорошо положена так как, например, от базара на лычаковской и вдоль вверх к церкви. Вот там положена нормально, так бы весь город! Дорошенка тоже отличная дорога. Но то что сейчас кладут гамно!!! Имхо

Speedo
Ім'я:Орест
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 19 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Суб, 04 жовтня 2008, 19:50

azakharchuk писав:это мост на Левандовке
а то вже починає трафляти, :angry
в мене знайомий недалеко живе, то каже що там нічо, чи майже нічого не роблять! Та за стільки то часу?
То ж не тільки відремонтувати, то ж побудувати міст можна було!!!!
:angry :angry :angry

А Ярослава Мудрого? То раз закрили на 3-4 місяці, зробили тільки ПІВ ВУЛИЦІ!!!
МАЛЕНЬКОЇ ВУЗЕНЬКОЇ ПІВ ВУЛИЦІ %) роблять майже ПІВ РОКУ а зараз те саме буде?
Ще добре як до нового року закінчать... по-моєму так погано як в Україні до будівництва (в т.ч. і доріг) ніде не відносяться!!!
Ну не вмієте, то запросіть тих же болгар, турків чи македонців!

Step

Повідомлення Step » Суб, 04 жовтня 2008, 20:49

Може чули про таку вулицю як Мечникова, так от - вона почалась перекладатись одна з перших! Хлопаки переклали її майже до Личаківського цвинтяря, і шо ви думаєте - її ще навіть не відкрили, як я знайшов там (пішком проходив) дві, *ука (вставне слово), здоровенні ямеги радіусом по 0.5 метра на висоту цілої бруківки, кароче ясно шо колесо там можна залишити... про що там далі говорити!!! :angry Ті всі дороги розсипляться після цієї зими... а дальше шо? Знову дороги перекладати??? :angry :boxed

Winner
Контактна інформація:

Повідомлення Winner » Нед, 05 жовтня 2008, 16:46

Зображення
«Чорні цятки» львівських доріг

Погані дороги, безлад на нерегульованих перехрестях, несправні світлофори, швидкісні авто, погана погода та навіть недостатня кількість працівників ДАІ – це далеко не повний перелік причин більшості дорожньо-транспортних пригод. Щоправда, часто причини офіційні приховують причини справжні, як-то безвідповідальність, потяг до «оковитої» чи віра у власну безкарність винуватців цих ДТП – людей, які в одну мить із горе-водіїв перетворюються на вбивць.

Відомо, що коли протягом трьох років на одному й тому ж місці чи певній ділянці дороги стається чотири автопригоди, такі території позначають на карті «чорними цятками» й називають місцями концентрації ДТП. Про існування таких «цяток» відомо не лише обмеженому колу спеціалістів-дорожників чи автоінспекторів, а й всім, хто хоч раз бачив на узбіччі сумне нагадування про чиюсь втрату - хрест чи вінок на місці, де під колесами авто зупинилось людське життя.

Сумно, але більшість «чорних» місць (а на дорогах України є 4 162 пункти підвищеної концентрації аварійності!) мають довгу історію. Вони перебувають на обліку в Державтоінспекції по 5-7, а деякі - по 10-15 років, а показники аварійності на них не зменшуються. Чому? Причин багато, але посеред головних - професійність і статус працівників ДАІ, а також «професійність» водіїв (про їх статус та його наслідки - дещо пізніше). «Щороку ми втрачаємо на дорогах 7-7,5 тис. людей - це оцінка вашої роботи. Ви працюєте бездарно і непрофесійно!» - ці слова Президента України на нараді з питань роботи Державної автоінспекції є однією із відповідей на це «чому?».

Звісно ж, і працівники Державтоінспекції мають чим дорікнути Гаранту - мовляв, не варто було ліквідовувати їх служби. Та наразі виглядає на те, що якби не було указу про ліквідацію ДАІ, то його, очевидно, слід було б вигадати - тепер на декілька найближчих років буде на що списати власні прорахунки у роботі.

Інша відповідь на це «чому?» - це безкарність водіїв. Тут, власне, і повертаємося до питання статусу - бо у нашій державі достатньо бути впливовим політиком, бізнесменом чи правоохоронцем (або ж їхнім родичем), аби уникнути відповідальності навіть за найстрашніші злочини. І не останню скрипку у таких справах грають вітчизняні суди.

Ось лише декілька прикладів. Винуватцеві ДПТ у Києві Сергію Калиновському (пасинок Дмитра Фірташа, одного з власників «РосУкрЕнерго» - Авт.), який на великій швидкості у травні цього року врізався в «Жигулі», внаслідок чого загинув водій «Жигулів» та пасажирка Калиновського, суд присудив... 34 грн штрафу за перевищення швидкості. У липні цього року капітан ДАІ Олександр Ковальчук, працівник одного з МРЕВ міста Києва, їхав автомобілем «Хюндай-Поні» і на пішохідному переході (!) у селі Біла Криниця Рівненського району він збив 11-річну дівчинку, яка померла від травм у лікарні. За скоєне міліціонера... просто звільнили з органів (за «власним бажанням» та ще й заднім числом)...

На жаль, такі приклади буквально чи не у кожному районі нашої держави повторюються з року в рік. І з року в рік обабіч доріг з'являються нові хрести, а в судах - нові справи. Щоправда, на відміну від першого, другі, як правило, швидко та безслідно зникають.

Львів не є винятком посеред цієї сумної статистики. Адже у Львові, за словами начальника обласної ДАІ ГУ МВС України у Львівській області Василя Струса, є 48 місць підвищеної концентрації аварійності. Одне із таких місць - перехрестя вулиць Болгарської-Вітовського.

Трагедія, що трапилась на цьому перехресті менше місяця тому (21 жовтня - Авт.), стала черговим прикрим доказом. 21-річна студентка Львівського національного університету ім. І.Франка Оля Білопольська, яка 12 жовтня відсвяткувала свій, як виявилось, останній день народження, загинула під колесами автомобіля «Фольксваген-Туарег». При цьому для нещастя нібито не було жодної передумови - очевидці кажуть, що дівчина переходила вулицю на пішохідному переході, а експертиза засвідчила, що авто-вбивця рухалося зі швидкістю... 45 км на годину.

Втім, ця трагедія викликає чимало запитань. Того вечора близько 20-ї години на «швидку» зателефонували і повідомили, що поблизу вул. Сахарова перекинувся мотоцикліст. Бригада виїхала на місце аварії, але ані мотоцикліста, ані потерпілих там не виявила. Проте буквально на очах у медиків машина збила дівчину, яка переходила дорогу - це була Оля Білопольська. Травми від удару виявилися настільки серйозними, що дівчина померла заледве її віднесли до карети «швидкої». (Дивно: рухаючись зі швидкістю 45 км на годину (як засвідчує експертиза), пригальмовуючи за усіма правилами перед переходом, авто все ж завдало дівчині несумісні із життям травми...)

Звісно, що назвати винних у смерті Олі має слідство. Слідчі повинні дати чітку відповідь батькам Олі, котрих понад три години тримали посеред ночі на вулиці у страшній невизначеності - не впускали на впізнання тіла їх дитини, мотивуючи це тим, що хтось з інспекторів «просто хотів трохи покимарити». Я розумію, що у цій справі між нещасним випадком і вбивством, нехай і не зумисним, дуже тонка межа. Але, ще раз наголошу, хочеться, аби ця сім'я отримала максимально чіткі відповіді. Бо складається враження, що не всі у цьому зацікавлені. Судіть самі.

Прізвище водія, який вчинив фатальний наїзд на 21-річну студентку, назвати не можу, щоб потім не потрактували як «можливий вплив на слідство». Проте відомо, що цей чоловік є дуже відомим у Львові (і не лише) та впливовим бізнесменом. Також відомо, що офіційно він був тверезим і звісно ж «нє хотєл этого дєлать». А ще відомо, що у справі вже встигли змінити слідчого, а потім з'ясувалося, що кудись запропастились очевидці трагедії. Ось так...

Сподіваюся, що висновки слідства будуть не чимось на кшталт «сама стрибнула під колеса, а водій зробив усе, що зміг». Бо зазвичай люди, які «стрибають під колеса», не роблять цього на пішохідних переходах, а водії, рухаючись зі швидкістю 45 км на годину і перебуваючи при тверезому розумі, завжди можуть загальмувати... Також сподіваюся, що цю аварію не спишуть на магічну «чорну цятку» Львова. Бо, погодьтесь, надто багато вже отих «цяток» - вистачить для кількох величезних кладовищ.

І останнє. Коли матеріал був вже готовий до друку, у самому центрі Львова - на вул. Дорошенка - сталося жахливе ДТП, яке забрало життя молодої 24-річної жінки. Жінка переходила дорогу і потрапила під колеса маршрутного таксі, котре, успішно завантажившись пасажирами, вирішило обігнати потенційних «конкурентів». І знову це все сталося у місці, де б не мало статися, - майже на трамвайній зупинці...
Вдома у загиблої залишилась дворічна дитина, якій навряд чи поясниш, чому її мама більше ніколи не прийде. До слова, центральну частину міста обов'язково мають патрулювати працівники міліції, яким того ж дня помпезно і за участю в.о. міністра МВС передали 40 нових автомобілів.

Замість P.S.
Кожних 12 хвилин в Україні трапляється ДТП, кожних дві години на дорогах гине людина. За дев'ять місяців цього року на дорогах України сталося понад 190 тисяч ДТП, під час яких загинули 6,5 тисяч громадян, а 36,5 - отримали травми.

За останні 9 місяців на території Львівської області трапилася 2 001 дорожньо-транспортна пригода, у яких 268 людей загинуло, 2 549 - травмовано. Окрім цього, за цей час на Львівщині сталося 151 ДТП за участю дітей, у яких 7 дітей загинули, 186 - травмовано. Відтак, порівняно із минулим роком, кількість ДТП в області зросла на 29%, на 42,5% зросла кількість загиблих у ДТП, на 30% зросла кількість травмованих.

Особливо багато людей гине на дорогах Львівщини у вихідні та святкові дні - це, як правило, 7-12 осіб щодня. Згідно зі статистикою, яка практично не змінюється роками, у Львові найбільша кількість ДТП - наїзди на пішоходів.

Водночас у Львівській області лише кожного четвертого водія, якого затримують за кермом у стані алкогольного сп'яніння, позбавляють водійських прав; за дії, які стали причиною ДТП, водійських прав позбавляють тільки кожного 57 водія; лише кожному восьмому водію виносять усне попередження за порушення правил дорожнього руху.

azakharchuk
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Пон, 06 жовтня 2008, 07:46

Breaker писав:согласен, но когда она так плохо ложытся что трясет в любой тачке, то ну её нафиг)... ...Брусчатка хорошо положена так как, например, от базара на лычаковской и вдоль вверх к церкви. Вот там положена нормально, так бы весь город! Дорошенка тоже отличная дорога.
Нам легко говорить, но на практике ни ты ни я ни технологи по укладке брусчатки, ни прорабы. На Лычаковской брусчатка мелкая (такая же на Гвардейской, которую я считаю лучшей брусчаточной улицей, причем уже подтвержденной временем, ее ремонтировали довольно давно), а на Гуцульской крупная. Кто знает, может она физически не может укладываться столь ровно. Плюс, повторюсь, техника укладки на Гуцульской очень похожа на ту, что применяли иностранцы на Словацкого. Ответ даст время, если и через десять лет единственной проблемой Гуцульской будут крупные стыки, а она не пойдет волнами, как в остальных местах, то лично я против не буду.
Step писав:Може чули про таку вулицю як Мечникова
У меня такое впечатление, что на Мечникова просто не рассчитали сколько можно спереть. :) Выделили денег на ремонт, прикинули сколько реально нужно, остальное растащили. А тут инфляция, неожиданно подкралась. И того, что оставили банально не хватило. Она более полугода стояла вообще без движения.
Speedo писав:Ну не вмієте, то запросіть тих же болгар, турків чи македонців!
Да, это все классно, но нужно же когда-то и самим учиться что-то делать, менталитет как-то менять, отношение к делу. Да и деньги им платить откуда брать? И так уже долгов на 100млрд долларов у страны. Думаю, следующие пару лет отрезвят всех немного, только обидно, если точка невозвращения уже пройдена.

AndrewK
Ім'я:Андрій
Номер:ВР0001КМ
Дякував (ла): 150 рази
Подякували: 117 рази

Повідомлення AndrewK » Пон, 06 жовтня 2008, 08:32

Левандівський міст і Мечнікова: як подумаю - аж бісить.
Бруківку - до сраки. Історія історією, але в дощ вона слизка шо капець :angry. На критичних місцях її просто небезпечно класти.
Мажорів - пора давно під самосуд, так само як того орла шо на джипі по пляжу покатався. Хай полежать в реанімації і подумають про свою поведінку :angry. Такі випадки тільки вітаю.
Стосовно пробок і порушень - вернуся ще раз до перехрестку біля старого трампарку. Якщо їхати з Сахарова - наліво перекритий весь квартал; прямо - вузька кишка, де вічно пробка, на право (Франка) - там свої приколи, не всім туди треба і не завжди тудою варто обїзжати (сьогодні зранку на Франка 20хв. повз до пожарки). І там нарушай-ненарушай, а пробка все одно буде. Те саме в центрі коло памятника Шевченка, бо там зупинка маршуток (яку реально в центрі по тій стороні нормально поставити просто ніде) і в результаті ті шо повертають наліво блокують тих шо їдуть прямо, та й швидкість потоку падає, і пробка аж до памятника Міцкевичу. Також жопа коло оперного у звязку з ремонтом. Тобто явно видно, що порушеня усугубляють ситуацію, але аж ніяк не є причинами пробок.
Бруківка-гімно
Ненавижу тюнинг выхлопа.Эти звуки так же фальшивы, как улыбка проститутки. Д.Кларксон

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Пон, 06 жовтня 2008, 16:06

AndrewK писав:Бруківку - до сраки. Історія історією, але в дощ вона слизка шо капець . На критичних місцях її просто небезпечно класти.
Став нормальну гуму і нех ганяти!:) Мене на задньому приводі і на мокрій бруківці і на обледенілій ніразу не понесло. Буріківка це те шо нада! Вона майже вічна та і красиво

S_V_B
Номер:0990

Повідомлення S_V_B » Пон, 06 жовтня 2008, 16:08

Fly писав:Буріківка це те шо нада! Вона майже вічна та і красиво
+1.. головне шоб нормально поклали.....

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Пон, 06 жовтня 2008, 19:27

Fly писав:Став нормальну гуму і нех ганяти!
+1 На росаві, матадорі і т.д. не тільки на бруківці несе :D
volleyball.lviv.ua/blog/

Dark Wind
Тюнінг клуб
Ім'я:Тарас
Номер:не модний
Контактна інформація:

Повідомлення Dark Wind » Пон, 06 жовтня 2008, 22:18

Yelik писав: росаві
так так
Путін [цензура].

A1

Повідомлення A1 » Пон, 06 жовтня 2008, 22:45

мене на Dunlop Sport Maxx на мокрій бруківці несе як на льоді :notme :notme

Breaker

Повідомлення Breaker » Пон, 06 жовтня 2008, 22:46

всі за бруківку, і всі за хорошу гуму, але щось ніхто не врахував що на цій бруківці хтось на поганій резині може вас зачепити...

AndrewK
Ім'я:Андрій
Номер:ВР0001КМ
Дякував (ла): 150 рази
Подякували: 117 рази

Повідомлення AndrewK » Вів, 07 жовтня 2008, 07:44

Нароб, ви капець які всі розумні :D . Фізику вчили? Таку штуку як коефіціент зчеплення знаєте? Чи тут всі весь п...ц які круті шо мають окрему колеса для жари, окремо для дощу, окремо зимову з шипами і без шипів %). Суперуніверсальної гуми не буває. Тому бруківка таки до сраки :beer
Бруківка-гімно
Ненавижу тюнинг выхлопа.Эти звуки так же фальшивы, как улыбка проститутки. Д.Кларксон

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей