їздиш такий вісім років без жодного ДТП.... а тобі вартість страхівки піднімають вдвічі бо багато ДТП в твоєму місті

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
їздиш такий вісім років без жодного ДТП.... а тобі вартість страхівки піднімають вдвічі бо багато ДТП в твоєму місті
Якщо не помиляюся, пряме врегулювання передбачає, що твоя страхова, що виплатила тобі за шкоду заподіяну клієнтом іншої страхової, отримає відшкодування від іншої страхової. Можливо технічно цей механізм коштує якісь гроші страховим, проте сервіс подають як вигоду для клієнта при продажі страхівок, отже мають таким чином перевагу на ринку.
Всі платять однаково, бо ліміт виплати у всіх - однаковий. А чи він використовується на 10%, чи на 99% в конкретному випадку ДТП, то вже власника полісу не турбує. Якщо в Жигуля деталька коштує 400грн, а в Мерса - 25000грн, то запропонуєш за обов'язкову страхівку власнику Мерса платити в 62,5 рази більше? Таке навряд пройде.
А як воно є в тій ще Польщі? Є якась прив'язка до "цінності" авто, чи так як у нас?g0nzales писав: ↑Вів, 15 жовтня 2019, 13:20Всі платять однаково, бо ліміт виплати у всіх - однаковий. А чи він використовується на 10%, чи на 99% в конкретному випадку ДТП, то вже власника полісу не турбує. Якщо в Жигуля деталька коштує 400грн, а в Мерса - 25000грн, то запропонуєш за обов'язкову страхівку власнику Мерса платити в 62,5 рази більше? Таке навряд пройде.
Таке є, в залежності від страхових випадків або від їх відсутності ціна змінюється, як в одну так і в іншу сторону, але не в геометричній прогресії.
Але там написано що це все по суті теоретично і що це швидше механізм демпінгу..Cr@zy писав: ↑Вів, 15 жовтня 2019, 19:33Таке є, в залежності від страхових випадків або від їх відсутності ціна змінюється, як в одну так і в іншу сторону, але не в геометричній прогресії.
http://www.insurance.lviv.ua/?q=article ... 1%82%D1%8C
Я якраз мав розмову з Віктором по тому питанню, і казав йому те самеДобре, а чому немає такого щоб для тих хто мав випадки цивілка коштувала значно дорожче ? І з кожним випадком ціна росте в геометричній прогресії.
Так же вроді десь є в США помоєму (можу помилятися).
Я щось навіть нечув ніде щоб хтось то питання десь лобіював перед владою щоб закони якісь такі приймали.
Тобто допустим я ще взагалі в страхові ніякі незвертався за виплатами (воно ясно не факт шо так буде далі але наразі так), то чому я маю платити так само як якийсь олень який щороку товче машини ? Получається що по суті ті хто їздить безаварійно платять за тих інших.
В нас також так є або тільки в пзу. Завдяки ринку, конкуренції страхових - є вибір. Хочеш - купуєш дешевшу страхівку - їздиш акуратно/фартово і нема протягом року проблем, купуєш дорожчу страхівку - доходить момент виплати тобі за якогось оленя - а вони крутять яйця, відповідно в них більше не будеш страхуватись...Vasiliyyy писав: ↑Вів, 15 жовтня 2019, 17:53Знайомі живуть в Канаді, то розказували, що ти платиш страховий платіж, а якщо впродож року не маєш ДТП - тобі страхова вертає частину грошей. Тобто фактично людині платять за безаварійність.
А щодо збільшеного тарифу "аварійникам" - от Жовтий Кіт писав у котромусь з бортовиків своїх, що в Польщі таке є: як потрапив в ДТП, то наступного разу поліс для тебе дорожчий..
sashanova писав: ↑Сер, 16 жовтня 2019, 14:41Не в образу Віктору - також за кілька років страхування в ББ - цивілка росла, та й в інших компаніях. Чому я маю переживати за когось кому буде виплачувати страхова яку я вибрав? Ясно шо піду туди, де дешевша цивілка...Я якраз мав розмову з Віктором по тому питанню, і казав йому те саме, за 18 років -оплата в одну сторону з мого боку а ціна як для всіх і з кожним роком росте
Піднімати не хочуть, бо піде до іншої, а зменшувати лояльним клієнтам нащо - він і так твій, а його знижку краще залишити собі ))
Я поясню чому.Значить не так все погано з аварійністю порівняно до кількості страхівок.Легше ціну корегувати чим довбити ту МТСБУ зробити базу загальну та розрахувати тарифи за безаварійну їзду і якщо активно довблять ті машини відсоток збільшення вартості.Денис писав: ↑Сер, 16 жовтня 2019, 20:44Дійсно,брєд якийсь. Якщо водій іздить роками без ДТП,то чому він має платити,так само,як той ,хто щомісяця потрапляє в ДТП,і доіть ту страхову по повному,і ми ,чемні водіі,за таких оленів платимо. Ніхто ж йому не підвищує тариф в два,або три рази... Питання,чому???
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей